Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzięki.
Piesek absolutnie nie jest agresywny.
Jest nieufny i nie daje się łatwo złapać.
Ja miałam to szczęście, że sam podszedł i dał się dotknąć.

Żałuję że nie zajrzałam mu do ucha. Nie domyśliłam się tatuażu.
Wtedy sama bym poszła do tego schroniska i zajęła się ustalaniem jego domu.

• Replies 132
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki.
Piesek absolutnie nie jest agresywny.
Jest nieufny i nie daje się łatwo złapać.
Ja miałam to szczęście, że sam podszedł i dał się dotknąć.

Żałuję że nie zajrzałam mu do ucha. Nie domyśliłam się tatuażu.
Wtedy sama bym poszła do tego schroniska i zajęła się ustalaniem jego domu.[/QUOTE]

Posted

Przepraszam za powtórzone posty, ale mój komp doprowadza mnie dzisiaj do białej gorączki.
Miałam oczywiście na myśli Związek Kynologiczny.
Zamieściłam na Infoludku ogłoszenie, może ktoś tam będzie go szukał.

Posted

Czy wiadomo coś o tym sznaucerku? Nikt do mnie nie dzwonił z ogłoszenia na Infoludku. Jak myślicie, czy była by możliwość udzielenia mi informacji przez Związek Kynologiczny o hodowcy tego psa na podstawie tatuażu w uchu? Czy może taka informacja jest tylko dla oficjalnych organizacji jak Schronisko czy TOZ? Bo tak pomyślałam, że jak może sama to załatwię będzie jakoś sprawniej.

Posted

werduszka napisał(a):
Czy wiadomo coś o tym sznaucerku? Nikt do mnie nie dzwonił z ogłoszenia na Infoludku. Jak myślicie, czy była by możliwość udzielenia mi informacji przez Związek Kynologiczny o hodowcy tego psa na podstawie tatuażu w uchu? Czy może taka informacja jest tylko dla oficjalnych organizacji jak Schronisko czy TOZ? Bo tak pomyślałam, że jak może sama to załatwię będzie jakoś sprawniej.

Te informacje sa jawne, wiec nie bedzie problemu zeby odczytac tatuaz i na jego podstawie poszukac hodowli...

Posted

z tego co wiem ze schroniska - dzwoniła tam AnkaG w sprawie tego i jeszcze jednego sznaucera - to już jest namierzona hodowla i psem mają się zająć hodowcy - biedak nie miał szczęscia i wcześniej już zmieniał dom, a teraz chyba został porzucony... :shake: psina pochaodzi z chojnickiego ZK

Posted

ageralion napisał(a):
Shar-pei zostal dzisiaj uspiony :( Spij malenki, teraz juz bedziesz szczesliwy...

witajcie
Trafiłam do tego działu dzisiaj dopiero.
Miałam okazję poznać tą bidę jak jeździłam na wizyty do czarnego labka na kwarantannie z boksu K-15.
Labek był u Mnie na DT teraz został adoptowany przez Moich Rodziców.

Bidulko biegaj za tęczowym mostkiem.

Posted

Cieszę się, że dzieje się coś pozytywnego w sprawie sznaucera.
Z tego co słyszałam sznaucery to uciekinierzy szkoda, że ci co go mieli nie zdawali sobie a tego sprawy.
Przypuszczam, że to mogło być przyczyną porzucenia.

Posted

rasa: mieszaniec

boks: K-21
numer: 959/10
miasto: Szczecin

sterylizacja: nie
szczepienia: tak
odrobaczenie: nie

charakter i opis:
Sympatyczny młody psiak z brakiem gałki ocznej trafił do naszego Schroniska 15.07.2010, został do nas doprowadzony z ul.Kadłubka, właścicel trafił według nasze wiedzy do szpitala.

BIEDULEK :(

Posted

http://szczecin.schronisko.net/kwarantanna-id-54185.html

rasa: owczarek niemiecki

boks: k-17
numer: 1076/10
miasto: Szczecin

sterylizacja: nie
szczepienia: tak
odrobaczenie: nie

charakter i opis:
Młody wilczek doprowadzony został do schroniska 08 sierpnia z ulicy Goleniowskiej.Pies błąkał się po cmentarzu w Dąbiu. Czeka niecierpliwie na odbiór przez swojego właściciela.

dziewczyny ten pies nie jest młodszy bo ma wpisane 2 lata a mi sie wydaje ze kilkanaście miesięcy
zauważyłam ze schronisko zaczyna wpisywać psom rasy

• 2 weeks later...
Posted

Dzisiejsza wizyta w schronisku wprawila mnie w oslupienie. Tylko 1/4 boksow jest zajeta, reszta pusta!! :multi: Dawno nie bylo tak malo psow w tym przekletym miejscu :p

Wypatrzylam przepieknego plaskatego przystojniaka :cool3:

• 11 months later...
Posted

Ciocie przepraszam za off, ale to pilne. Czy znacie kogoś z Gryfic lub okolic? Chodzi o przedadopcyjną dla Szakirki, która już tak długo czeka na dom...

PS. Ale śliczne kicie! 1 i 3 zdjęcie świetne!

Posted

W boksie nr 39 siedzi młody pies podobny do rottweilera. Psiak ma kłopoty z serduchem. Był na konsultacji u kardiologa, miał robione badanie dopplerowskie. Prawdopodobnie jego wada jest nieoperacyjna. Do pełnej diagnostyki jest potrzebny jednak kolorowy doppler (Warszawa, Wrocław)... Może jest jakieś stowarzyszenie lub fundacja pomagająca rottweilerom w Szczecinie?

Posted

tysiek napisał(a):
W boksie nr 39 siedzi młody pies podobny do rottweilera. Psiak ma kłopoty z serduchem. Był na konsultacji u kardiologa, miał robione badanie dopplerowskie. Prawdopodobnie jego wada jest nieoperacyjna. Do pełnej diagnostyki jest potrzebny jednak kolorowy doppler (Warszawa, Wrocław)... Może jest jakieś stowarzyszenie lub fundacja pomagająca rottweilerom w Szczecinie?

Nie ma takiej organizacji w Szczecinie... Trzeba byłoby zawiadomić inne tego typu w Polsce - już raz na mój apel pomogli rottkowi z Gryfina, był w okropnym stanie.
Ja niestety, zaraz jadę rodzić ;), więc nie będę mogła się tym zająć.