Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Madziadalena
Posted

Słodki akici stworek :loveu::lol: witajcie w galerii:)

Posted

Kateczka napisał(a):
Sezamek :cool3::cool3::razz::razz:

Nie, raczej to nie sezamek, mówię tak gdyż wiem że sezamki w tym wieku mają wyraźną czarną pręgę przez grzbiet,a Daisharin takiej nie ma.Jednoczesnie dla spostrzegawczych polecam uważne przyjrzenie sie głowie i łapkom szczeniaczka,gdzie wyraźnie widać że wybarwia się na rudo.Myśle że już za kilka miesiecy bedziemy mogli oglądać Daisharin w rudym futerku.
Pozdrawiam.

Posted

tylko, że sezamek też bedzie rudy...może jeszcze nie widziałyście pięknego kolorku Negaia....ja na razie widzę w psinie sezamkowe umaszczenie...i nie rozumiem dlaczego ktoś to traktuje jako coś złego....

Posted

Kateczka napisał(a):
Sezamek :cool3::cool3::razz::razz:

Wygląda na to że niewłaściwie zinterpretowałam te emotikonki.Oczywiście że sezamowy kolor to nic złego,występuje przecież we wzorcu rasy jako typowy.W praktyce jednak występuje na tyle żadko, że ktoś kto jest mniej zorientowany w rasie, może sie dziwić na widok tak umaszczonej akity.Poczułam się więc do obowiązku poinformowania o tym że z umaszczeniem Daisharin wszystko jest w porządku.Tym bardziej że wszystko wskazuje na to że akurat Daisharin nie jest sezamkiem i będzie wkrótce wybarwiona na rudo.Pozdrawiam.

Posted

mi też nie chodziło, że sezamek jest gorszy, tylko jak kupiliśmy Daino to hodowca nam powiedział, ze będzie calutka ruda, więc mamy nadzieję że tak będzie:)
w niedzielę na wystawie w Płocku widzieliśmy sliczną suczke z czarną pręgą na grzbiecie i wygladała slicznie. kolor rudego był taki intesywny. naprawde piękna:)

Guest Madziadalena
Posted

Moje Negajątko, chociaż w metryczce ma wpisane umaszczenie czerwone i choc istniało duże prawdopodobieństwo, że jednak zrudzieje, jest sezamkiem. Co mnie akurat bardzo cieszy:) nawet modły słałam, żeby tylko został sezmowy :lol:

Posted

zobaczymy jaka będzie :) napewno niezależnie od koloru już jest naszą trzecią "córeczką" i jak wszyscy rodzice chcemy żeby była zdrowa i w końcu urosła, bo ciągle mi pod bramą się przeciska :) chyba nauczyła się od kotki.
a może ktoś wie jak przekonać 7 letnią kotkę by pokochała nasze cudo :)?

Posted

chyba nie przekonasz :) w najlepszym wypadku kotka zaakceptuje po prostu obecność psa...a to juz sukces :) sama mam dwa koty plus chwilowo pare małych na tymczasie :P najważniejsze, ze potrafią razem egzystować :)

Posted

oj a tu pytanie do mnie :)
przepraszam, ze tak długo nie odpisywałam, ale nie miałam dostępu do internetu.
a odpowiedź jest oczywista (przynajmniej dla mnie i mojego męża). Zobaczyliśmy zdjęcie na stronie hodowcy, zakochaliśmy się, pojechaliśmy po sunię i kiedy do nas podbiegła i zaczęła lizać i podgryzać wiedzieliśmy, ze to właśnie ona :)
Mój mąż się śmieje, ze teraz ma dwie córki Zuzię i Daino :)
pozdrawiam
Agata