Ostkowna Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Daino - urodziła się 16.03 Rajszew koło Warszawy Quote
tatalka2 Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Ślicznotka :loveu: Zastrzyk pozytywnej energii w tak pochmurne i deszczowe dni... Quote
Ostkowna Posted May 31, 2010 Author Posted May 31, 2010 dzięki :) wszyscy w domu zakochani jesteśmy w naszej księżniczce :) Quote
tatalka2 Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Heh, nie ma się co dziwić :) Sama radość z takim psiakiem. Mój podlotek ma już prawie 4 miesiące i też mamy bzika na jej punkcie :) Quote
Angelika_Roser Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 [FONT=Comic Sans MS]Jej ile nowych maluszków w akitowej galeri się pojawiło :loveu: witamy!! :loveu::loveu::loveu: [/FONT] Quote
Guest Madziadalena Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Słodki akici stworek :loveu::lol: witajcie w galerii:) Quote
Ostkowna Posted May 31, 2010 Author Posted May 31, 2010 dzięki za cieplutkie powitanie:lol: poniżej zdjęcia z dzisiejszego spaceru. Dainusia z Rudim (naszym sąsiadem) Maleńka z piłeczką Quote
Ostkowna Posted May 31, 2010 Author Posted May 31, 2010 a i zapomniałam Daino z naszym drugim zwierzaczkiem kotką Tosią:lol: Quote
Akati Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Kateczka napisał(a):Sezamek :cool3::cool3::razz::razz: Nie, raczej to nie sezamek, mówię tak gdyż wiem że sezamki w tym wieku mają wyraźną czarną pręgę przez grzbiet,a Daisharin takiej nie ma.Jednoczesnie dla spostrzegawczych polecam uważne przyjrzenie sie głowie i łapkom szczeniaczka,gdzie wyraźnie widać że wybarwia się na rudo.Myśle że już za kilka miesiecy bedziemy mogli oglądać Daisharin w rudym futerku. Pozdrawiam. Quote
Ostkowna Posted June 1, 2010 Author Posted June 1, 2010 to mnie pocieszyłaś, bo obawiałam się, że nie złapiemy koloru rudego :) Quote
Kateczka Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 tylko, że sezamek też bedzie rudy...może jeszcze nie widziałyście pięknego kolorku Negaia....ja na razie widzę w psinie sezamkowe umaszczenie...i nie rozumiem dlaczego ktoś to traktuje jako coś złego.... Quote
Akati Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Kateczka napisał(a):Sezamek :cool3::cool3::razz::razz: Wygląda na to że niewłaściwie zinterpretowałam te emotikonki.Oczywiście że sezamowy kolor to nic złego,występuje przecież we wzorcu rasy jako typowy.W praktyce jednak występuje na tyle żadko, że ktoś kto jest mniej zorientowany w rasie, może sie dziwić na widok tak umaszczonej akity.Poczułam się więc do obowiązku poinformowania o tym że z umaszczeniem Daisharin wszystko jest w porządku.Tym bardziej że wszystko wskazuje na to że akurat Daisharin nie jest sezamkiem i będzie wkrótce wybarwiona na rudo.Pozdrawiam. Quote
Ostkowna Posted June 1, 2010 Author Posted June 1, 2010 mi też nie chodziło, że sezamek jest gorszy, tylko jak kupiliśmy Daino to hodowca nam powiedział, ze będzie calutka ruda, więc mamy nadzieję że tak będzie:) w niedzielę na wystawie w Płocku widzieliśmy sliczną suczke z czarną pręgą na grzbiecie i wygladała slicznie. kolor rudego był taki intesywny. naprawde piękna:) Quote
Akati Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Na pewno Daisharin będzie jeszcze ładniejsza, zobaczysz już niedługo :loveu:;) Quote
Guest Madziadalena Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Moje Negajątko, chociaż w metryczce ma wpisane umaszczenie czerwone i choc istniało duże prawdopodobieństwo, że jednak zrudzieje, jest sezamkiem. Co mnie akurat bardzo cieszy:) nawet modły słałam, żeby tylko został sezmowy :lol: Quote
Ostkowna Posted June 4, 2010 Author Posted June 4, 2010 zobaczymy jaka będzie :) napewno niezależnie od koloru już jest naszą trzecią "córeczką" i jak wszyscy rodzice chcemy żeby była zdrowa i w końcu urosła, bo ciągle mi pod bramą się przeciska :) chyba nauczyła się od kotki. a może ktoś wie jak przekonać 7 letnią kotkę by pokochała nasze cudo :)? Quote
Kateczka Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 chyba nie przekonasz :) w najlepszym wypadku kotka zaakceptuje po prostu obecność psa...a to juz sukces :) sama mam dwa koty plus chwilowo pare małych na tymczasie :P najważniejsze, ze potrafią razem egzystować :) Quote
Taishi Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Ostkowna ja mam pytanie, co Was skłoniło do wyboru tego konkretnego psa? Quote
Ostkowna Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 oj a tu pytanie do mnie :) przepraszam, ze tak długo nie odpisywałam, ale nie miałam dostępu do internetu. a odpowiedź jest oczywista (przynajmniej dla mnie i mojego męża). Zobaczyliśmy zdjęcie na stronie hodowcy, zakochaliśmy się, pojechaliśmy po sunię i kiedy do nas podbiegła i zaczęła lizać i podgryzać wiedzieliśmy, ze to właśnie ona :) Mój mąż się śmieje, ze teraz ma dwie córki Zuzię i Daino :) pozdrawiam Agata Quote
Recommended Posts