Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gremlinka - to wysterylizowana sunia w typie amstaffa.
Zagubiona, biegająca po tczewskich ulicach została schwytana i przywieziona do schroniska.
Na początku śliczna, zadbana czekaliśmy tylko na telefon aż ktoś zadzwoni, że zgubił sunię, jednak nic, żadnego telefonu przez kilka miesięcy.

Gremlinka jest sunią wystraszoną, zamkniętą w sobie, przez kraty chętna na spacery, po wyjściu nie zwraca uwagi na człowieka, tylko idzie przed siebie.
Nie jest przyzwyczajona to miziania, głaskania.

Gdy ktoś podniesie za szybko rękę sunia mruży oczy, bojąc się, że ktoś mógłby ją uderzyć.
Źle znosi samotność, jest w bardzo złym stanie psychicznym i tym samym rani się sama wylizując sobie rany lub tworząc nowe.
Gremlinka jest sunią miłą, sympatyczną, na człowieka nigdy nie warknęła.
Sunia potrzebuje domowego ciepła, socjalizacji z człowiekiem aby z powrotem dojść do siebie i znów był wesołą, radosną sunią.

Do innych psów agresji nie wykazuje.

Jedynie problemy mogą dojść w sytuacji karmienia, dlatego jeśli miałaby zamieszkać z drugim psem wymaga osoby, która ma doświadczenie w układaniu psich relacji.

Zastrzegam sobie prawo do wizyty przed i po adopcji. Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej.

kontakt:
669-216-571 lub 605-837-443
bądź mailem: karolinasobaszkiewicz@wp.pl

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 months later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

Będę ogłaszać... Musi ślicznota znaleźć dom! Na początku jest napisane, że do psów raczej ok.
Z tego co widziałam chyba zawsze była sama w boksie? Chyba, nie jestem pewna...
Ciekawe czy przeżyłaby z inną astką w domu... ?

Posted

Zależy na jakie psy. Ostatnio (kilka dni temu) była z pewnym kundelkiem na spacerze- było ok, bawic się wariatka chciała. Ale jest dzikus wiec delikatnym pieskom mogłaby krzywdę zrobic. Kiedys rzeczywiście powarkiwała na psy.

Posted

Druga astka czyli suczka? Myśle, że najlepiej zapytać pracowników, ewentualnie zjawic sie z suczką, która miałaby z Gremliną zamieszkac, w schronisku i wybrac się na wspólny spacer. Plina, zaraz tu opowiadaj co to za domek ? :)

Posted

Spotkałam pana z rasowa astką na spacerze z Perełką. Zainteresowała go chustka "szukam domu". Dowiedział się, żem ja tczewsko- schroniskowa ;) i pytał o amstaffy. Mówię mu o Borysie i Gremlince ze wskazaniem na tą drugą :evil_lol: Zainteresowany był, bo on amstaffolubny.

• 2 weeks later...
Posted

Ja tylko wiem, ze chyba jej nie ma ;) Na jej miejscu siedzi Travler, obeszłam cały schron ale jej nie widziałam, nie pytałam jednak o nią, wyleciała mi z głowy.

• 2 weeks later...
Posted

;)

Oto Gremlinka (Yuma) w nowym domu. Jest u nas od 10 dni. Zadomowiła się błyskawicznie. Jest słodkim, choć żywiołowym psiakiem. Opanowała fotele i tapczan, choć nie mieliśmy zamiaru pozwalać jej na to. Podbiła nas jednak całkowicie. Bardzo się do nas przywiązała. Na spacerach wciąż się ogląda, czy idziemy. Uwielbia zabawy z piłką. Ładnie bawi się z innymi psiakami. Jest grzeczna i posłuszna.

Bardzo dziękujemy za dotychczasową opiekę.
Serdecznie pozdrawiam