Pinesk@ Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Gremlinka - to wysterylizowana sunia w typie amstaffa. Zagubiona, biegająca po tczewskich ulicach została schwytana i przywieziona do schroniska. Na początku śliczna, zadbana czekaliśmy tylko na telefon aż ktoś zadzwoni, że zgubił sunię, jednak nic, żadnego telefonu przez kilka miesięcy. Gremlinka jest sunią wystraszoną, zamkniętą w sobie, przez kraty chętna na spacery, po wyjściu nie zwraca uwagi na człowieka, tylko idzie przed siebie. Nie jest przyzwyczajona to miziania, głaskania. Gdy ktoś podniesie za szybko rękę sunia mruży oczy, bojąc się, że ktoś mógłby ją uderzyć. Źle znosi samotność, jest w bardzo złym stanie psychicznym i tym samym rani się sama wylizując sobie rany lub tworząc nowe. Gremlinka jest sunią miłą, sympatyczną, na człowieka nigdy nie warknęła. Sunia potrzebuje domowego ciepła, socjalizacji z człowiekiem aby z powrotem dojść do siebie i znów był wesołą, radosną sunią. Do innych psów agresji nie wykazuje. Jedynie problemy mogą dojść w sytuacji karmienia, dlatego jeśli miałaby zamieszkać z drugim psem wymaga osoby, która ma doświadczenie w układaniu psich relacji. Zastrzegam sobie prawo do wizyty przed i po adopcji. Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej. kontakt: 669-216-571 lub 605-837-443 bądź mailem: karolinasobaszkiewicz@wp.pl Quote
Pinesk@ Posted June 30, 2010 Author Posted June 30, 2010 Gremlinka na allegro: http://upload.allegro.pl/show_item.php?item=1102792583 EDIT: Gremlinka bardzo fajnie pracuje na smakołyki! :) Quote
plina Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Będę ogłaszać... Musi ślicznota znaleźć dom! Na początku jest napisane, że do psów raczej ok. Z tego co widziałam chyba zawsze była sama w boksie? Chyba, nie jestem pewna... Ciekawe czy przeżyłaby z inną astką w domu... ? Quote
Kana Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Sunia zawsze byla sama w boksie. Kiedyś ją sprawdzalam na psy - nie pamiętam ale wydaje mi się że warczala. Quote
Pinesk@ Posted January 26, 2011 Author Posted January 26, 2011 Zależy na jakie psy. Ostatnio (kilka dni temu) była z pewnym kundelkiem na spacerze- było ok, bawic się wariatka chciała. Ale jest dzikus wiec delikatnym pieskom mogłaby krzywdę zrobic. Kiedys rzeczywiście powarkiwała na psy. Quote
plina Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Czyli trzeba sprawdzac? Asty chyba nie są delikatne.. :) Może szykuje się domek.. Quote
Pinesk@ Posted January 28, 2011 Author Posted January 28, 2011 Druga astka czyli suczka? Myśle, że najlepiej zapytać pracowników, ewentualnie zjawic sie z suczką, która miałaby z Gremliną zamieszkac, w schronisku i wybrac się na wspólny spacer. Plina, zaraz tu opowiadaj co to za domek ? :) Quote
plina Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Spotkałam pana z rasowa astką na spacerze z Perełką. Zainteresowała go chustka "szukam domu". Dowiedział się, żem ja tczewsko- schroniskowa ;) i pytał o amstaffy. Mówię mu o Borysie i Gremlince ze wskazaniem na tą drugą :evil_lol: Zainteresowany był, bo on amstaffolubny. Quote
plina Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Pan mocno zainteresowany, chciałby odwiedzić schron. Będę informować na bieżąco. Quote
Pinesk@ Posted February 2, 2011 Author Posted February 2, 2011 Niech przyjeżdża z mala się poznac :) Czekac będe na wieści :) Quote
plina Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Stanęło na tym, że w następnym tyg, w dniach 15-18 ma przyjechać pan. Ciekawe czy do tego czasu ktoś nie sprzątnie Gramlinki z przed nosa ;) Quote
plina Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 I jak tam, i jak? Siedzę jak na szpilkach!! Gremlinka w schronie? Przyszedł pan się o nią zapytać?? ktoś coś wie?! Quote
Pinesk@ Posted February 15, 2011 Author Posted February 15, 2011 Ja tylko wiem, ze chyba jej nie ma ;) Na jej miejscu siedzi Travler, obeszłam cały schron ale jej nie widziałam, nie pytałam jednak o nią, wyleciała mi z głowy. Quote
Ilonajot Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 sorry za offa - serdecznie zapraszamy na watek psiakow ze schroniska w Starogardzie gdanskim: http://www.dogomania.pl/threads/185403-Starogardzkie-zwierzaki-prosimy-o-pomoc-w-og%C5%82aszaniu-Schronisko-Starogard-Gda%C5%84ski Quote
Pinesk@ Posted March 7, 2011 Author Posted March 7, 2011 ;) Oto Gremlinka (Yuma) w nowym domu. Jest u nas od 10 dni. Zadomowiła się błyskawicznie. Jest słodkim, choć żywiołowym psiakiem. Opanowała fotele i tapczan, choć nie mieliśmy zamiaru pozwalać jej na to. Podbiła nas jednak całkowicie. Bardzo się do nas przywiązała. Na spacerach wciąż się ogląda, czy idziemy. Uwielbia zabawy z piłką. Ładnie bawi się z innymi psiakami. Jest grzeczna i posłuszna. Bardzo dziękujemy za dotychczasową opiekę. Serdecznie pozdrawiam Quote
Recommended Posts