Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='zakla']

Ale nie zmienia to faktu, ze najwiekszy pies jakiego udalo mi sie wychwycic to labol...

Zakla, tu masz pieska, ktory wygral Mistrzostwa Holandii w grupie początkującej i większego już ode mnie nie wymagaj:-). To jest mix - owczarek niemiecki z malinois, kombinacja ponoć bezkonkurencyjna w sportach obronnych. Dyski po freestyle szły oid razu do kosza w ilości 10 szt.:-). Dziewczyna ma na imię Angela, a piesek - Boy. Ciekaw jestem jak im będzie szło w tym roku:-)
http://hondenopdefoto.nl/ifoto.php?viewpic=986&tab=fotos&slide=&pause=&vorige=true

Posted

Hehe, no dobra, maliniak wiekszy od laba. Ale nie poderzewam zeby byl ciezszy:eviltong:
Kto przebije 43kg?:razz:
Nie no, ale badz co badz te piesy maja pasje ( jak widac neiktorzy przewodnicy tez lubia lapac talerze :lol: ), a moj cokolwiek chce robic po godzinie 18.
Dajcie mi owczarka, błagam:shake:

Posted

zakla napisał(a):
Hehe, no dobra, maliniak wiekszy od laba. Ale nie poderzewam zeby byl ciezszy:eviltong:
Kto przebije 43kg?:razz:

Briard ponad 43 kg:lol: , no może nie na freestyle ale na long dystans spoko.

Posted

zakla napisał(a):

Mimo wszystko zdjec Wind jak na razie w moim mniemaniu zaden z tych fotografow nie przebil:cool3:

:oops: :oops: :oops:

Jeszcze sie ucze lapac frisbee :cool3: Ale trening czyni nas lepszym i lepszym :-)

zakla, bedziesz w Plocku? :cool3:

W.

Posted

A Plocku na zawodach agility za tydzien? Jak tak to no ba ze bedziemy:lol: Mamut mamutem ale A2 moglby wybiegac:eviltong:
Laluna, nie wierze. Toz to malutkie pieseczki sa:lol: Ale i tak mam przerosniete malamuty, Duzy o 10kg za duzy!:placz:
My z malym mamy ten problem, ze ani on na long distance, ani na mini, ani na free sie nie nadaje:lol: I co tu robic? Chyba tylko lapac sobie rekreacyjnie w ogrodku i na treningach, bo innej opcji nie widze :)

Posted

Laluna, nie wierze. Toz to malutkie pieseczki sa:lol: Ale i tak mam przerosniete malamuty, Duzy o 10kg za duzy!:placz:
My z malym mamy ten problem, ze ani on na long distance, ani na mini, ani na free sie nie nadaje:lol: I co tu robic? Chyba tylko lapac sobie rekreacyjnie w ogrodku i na treningach, bo innej opcji nie widze :smile:

No moja do ułomków nie należy, ma 64 cm w kłębie a jak przytyje jej sie to tak pod 44 kg to będzie.
Long i Mini jest o tyle fajne że pies nie musi byc błyskawica, wystarczy ze wczesniej nauczy sie go biec naprzód. Z freestylem juz gorzej, bo nie chciałabym aby mi cos takiego na krzyż skakało a i z innymi ewolucjami byłoby gorzej w końcu duza masa rzadzi sie swoimi prawami ( wieksze przyciąganie).
O malamutach nie miałam dobrego zdania ale jak kiedys zobaczyłam Jolę Sołek z malamutem na MPPT który pięknie aportował i miał wysoką lokate - zmieniłam zdanie;) .
Moze spróbuj na talerzu rzucać kota to go jakoś zachęci do biegu:evil_lol: .
Albo spróbuj go nauczyc jako osobnego ćwiczenia biegania na komendę "naprzód"

Posted

widzialam tego belg-ona - rewelacyjne wielkie bydle - z 40. to on napewno wazyl - mysle, ze same jego kosci tyle waza

a ta kobita ktora stoi na rekach jest narazie moja faworytka - poczatek freestyle z Michael'em Jackson'em bylo cudowne i pobija wszystkich na glowe! :-)

Posted

Albo spróbuj go nauczyc jako osobnego ćwiczenia biegania na komendę "naprzód"

Jedyna komenda z zakresu PT ktorej nie potrafie psu wpoic:lol: Jakies jeszcze pomysly??:razz:

Posted

Ja rza się wściekłam i tupnałam na psa :oops: jak odbiegł pochwaliłam go i od razu załapał i mu się spodobało, ale to najgorsza metoda :oops:

Posted

[quote name='zakla'] Albo spróbuj go nauczyc jako osobnego ćwiczenia biegania na komendę "naprzód"

Jedyna komenda z zakresu PT ktorej nie potrafie psu wpoic:lol: Jakies jeszcze pomysly??:razz:

Tak, tylko najpierw mi napisz jak uczyłaś tej komendy;)

Posted

Wydaje mi sie ze na wszelkie mozliwe sposoby :lol:
Na kliker, na smakolyka lezacego, na smakolyka rzucanego... Ale ogolem wysylanie na przod to nasza zmora we wszytskim- w agility (przy czym tutaj jak pies jest mega nakrecony np.na zawodach jest lepiej, a wysylanie na sterfowki czy do tuneli jest perfect:P), w posluszenstwie czy we frisbee ;)

Posted

na smakolyka lezacego, na smakolyka rzucanego...

To spóbuj tak, weź miskę ( mozesz to robić nawet przy codziennym karmieniu), włóz super kawałek - jakiego śmierdziucha - zwacze, suszona wołowinka, gotowana watróbka. Zaprowadź psa do michy, daj mu zjesc jeden kawałek , potem złap go za obroze pokaz ze wsypujesz jeszcze ze dwa kawałki, pobudx go jakie smaczne jedzonko. Odciagnij kilka metrów od michy, cały czas pobudzając a potem pusc z komendą naprzód. Tylko nie rób zbyt duzo powtórzeń lepiej skończyc na super wykonaniu. POtem mozesz modulować, wyscigi z psem, kto pierwszy dopadnie michę itd;)

• 1 year later...
Posted

A mój Victor to też świr ale nie wem albo a nie umiem rzucać albo co ale on tak rzadko wyskakuje na 4 łapy w górze i się wykręca kurcze też tak chcę. Możliwe ,że się zraził jak kiedyś tak wywinął w powietrzu ,że na grzbiecie wylądował ?
nic mu nie było ale...?