anetta Posted April 27, 2006 Posted April 27, 2006 Cos nie samowitego!!! Brak slow :question: http://img244.imageshack.us/img244/4105/mg5917xy1os.jpg Ulfi mogly z Malyszem sie mierzyc :razz::lol: Z Klaka wyszlo jego prawdziwe oblicze http://img105.imageshack.us/img105/351/y8u9017xd3by.jpg :diabloti: Drado, teraz to mi dales do roboty, tyyyyyyylee fot do ogladania :multi: Quote
Klaudia:-) Posted April 27, 2006 Posted April 27, 2006 [quote name='zakla'] Ale nie zmienia to faktu, ze najwiekszy pies jakiego udalo mi sie wychwycic to labol... http://hondenopdefoto.nl/ifoto.php?viewpic=1879&tab=fotos&slide=&pause=&volgende=true http://hondenopdefoto.nl/ifoto.php?viewpic=1922&tab=fotos&slide=&pause=&volgende=true Quote
Klaudia:-) Posted April 27, 2006 Posted April 27, 2006 Nie wiedziałam,że Ulfi przyjmuje takie pozycje przy zabawie talerzykiem. Fotki ze strony Gabriele Metz To zdjęcie z talerzykiem jest świetne: Quote
drado Posted April 27, 2006 Posted April 27, 2006 [quote name='zakla'] Ale nie zmienia to faktu, ze najwiekszy pies jakiego udalo mi sie wychwycic to labol... Zakla, tu masz pieska, ktory wygral Mistrzostwa Holandii w grupie początkującej i większego już ode mnie nie wymagaj:-). To jest mix - owczarek niemiecki z malinois, kombinacja ponoć bezkonkurencyjna w sportach obronnych. Dyski po freestyle szły oid razu do kosza w ilości 10 szt.:-). Dziewczyna ma na imię Angela, a piesek - Boy. Ciekaw jestem jak im będzie szło w tym roku:-) http://hondenopdefoto.nl/ifoto.php?viewpic=986&tab=fotos&slide=&pause=&vorige=true Quote
drado Posted April 27, 2006 Posted April 27, 2006 OlaAB napisał(a):Darku robisz konkurencję Ulfiemu?:razz: Niestety, długo nie pozwolił mi się nacieszyć:evil_lol: Quote
zakla Posted April 27, 2006 Posted April 27, 2006 Hehe, no dobra, maliniak wiekszy od laba. Ale nie poderzewam zeby byl ciezszy:eviltong: Kto przebije 43kg?:razz: Nie no, ale badz co badz te piesy maja pasje ( jak widac neiktorzy przewodnicy tez lubia lapac talerze :lol: ), a moj cokolwiek chce robic po godzinie 18. Dajcie mi owczarka, błagam:shake: Quote
Devis&Marta Posted April 27, 2006 Posted April 27, 2006 no jak ja bym tak talerz w zeby zlapala jak Drado to musialabym od razu jechac do dentysty, takiego mam delikatnego pieska:cool3: Quote
LALUNA Posted April 27, 2006 Posted April 27, 2006 zakla napisał(a):Hehe, no dobra, maliniak wiekszy od laba. Ale nie poderzewam zeby byl ciezszy:eviltong: Kto przebije 43kg?:razz: Briard ponad 43 kg:lol: , no może nie na freestyle ale na long dystans spoko. Quote
Wind Posted April 27, 2006 Author Posted April 27, 2006 zakla napisał(a): Mimo wszystko zdjec Wind jak na razie w moim mniemaniu zaden z tych fotografow nie przebil:cool3: :oops: :oops: :oops: Jeszcze sie ucze lapac frisbee :cool3: Ale trening czyni nas lepszym i lepszym :-) zakla, bedziesz w Plocku? :cool3: W. Quote
zakla Posted April 27, 2006 Posted April 27, 2006 A Plocku na zawodach agility za tydzien? Jak tak to no ba ze bedziemy:lol: Mamut mamutem ale A2 moglby wybiegac:eviltong: Laluna, nie wierze. Toz to malutkie pieseczki sa:lol: Ale i tak mam przerosniete malamuty, Duzy o 10kg za duzy!:placz: My z malym mamy ten problem, ze ani on na long distance, ani na mini, ani na free sie nie nadaje:lol: I co tu robic? Chyba tylko lapac sobie rekreacyjnie w ogrodku i na treningach, bo innej opcji nie widze :) Quote
LALUNA Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 Laluna, nie wierze. Toz to malutkie pieseczki sa:lol: Ale i tak mam przerosniete malamuty, Duzy o 10kg za duzy!:placz: My z malym mamy ten problem, ze ani on na long distance, ani na mini, ani na free sie nie nadaje:lol: I co tu robic? Chyba tylko lapac sobie rekreacyjnie w ogrodku i na treningach, bo innej opcji nie widze :smile: No moja do ułomków nie należy, ma 64 cm w kłębie a jak przytyje jej sie to tak pod 44 kg to będzie. Long i Mini jest o tyle fajne że pies nie musi byc błyskawica, wystarczy ze wczesniej nauczy sie go biec naprzód. Z freestylem juz gorzej, bo nie chciałabym aby mi cos takiego na krzyż skakało a i z innymi ewolucjami byłoby gorzej w końcu duza masa rzadzi sie swoimi prawami ( wieksze przyciąganie). O malamutach nie miałam dobrego zdania ale jak kiedys zobaczyłam Jolę Sołek z malamutem na MPPT który pięknie aportował i miał wysoką lokate - zmieniłam zdanie;) . Moze spróbuj na talerzu rzucać kota to go jakoś zachęci do biegu:evil_lol: . Albo spróbuj go nauczyc jako osobnego ćwiczenia biegania na komendę "naprzód" Quote
FikuMiku Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 [quote name='drado']A to jest zdjęcie za które jestem Wind najbardziej wdzięczny:loveu: I juz wiadomo dlaczego tak wysoko skacze:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
OlaAB Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 czy też myślisz o tym palcu Darka?:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
niuka Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 widzialam tego belg-ona - rewelacyjne wielkie bydle - z 40. to on napewno wazyl - mysle, ze same jego kosci tyle waza a ta kobita ktora stoi na rekach jest narazie moja faworytka - poczatek freestyle z Michael'em Jackson'em bylo cudowne i pobija wszystkich na glowe! :-) Quote
zakla Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 Albo spróbuj go nauczyc jako osobnego ćwiczenia biegania na komendę "naprzód" Jedyna komenda z zakresu PT ktorej nie potrafie psu wpoic:lol: Jakies jeszcze pomysly??:razz: Quote
Saba Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 Ja rza się wściekłam i tupnałam na psa :oops: jak odbiegł pochwaliłam go i od razu załapał i mu się spodobało, ale to najgorsza metoda :oops: Quote
LALUNA Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 [quote name='zakla'] Albo spróbuj go nauczyc jako osobnego ćwiczenia biegania na komendę "naprzód" Jedyna komenda z zakresu PT ktorej nie potrafie psu wpoic:lol: Jakies jeszcze pomysly??:razz: Tak, tylko najpierw mi napisz jak uczyłaś tej komendy;) Quote
zakla Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 Wydaje mi sie ze na wszelkie mozliwe sposoby :lol: Na kliker, na smakolyka lezacego, na smakolyka rzucanego... Ale ogolem wysylanie na przod to nasza zmora we wszytskim- w agility (przy czym tutaj jak pies jest mega nakrecony np.na zawodach jest lepiej, a wysylanie na sterfowki czy do tuneli jest perfect:P), w posluszenstwie czy we frisbee ;) Quote
LALUNA Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 na smakolyka lezacego, na smakolyka rzucanego... To spóbuj tak, weź miskę ( mozesz to robić nawet przy codziennym karmieniu), włóz super kawałek - jakiego śmierdziucha - zwacze, suszona wołowinka, gotowana watróbka. Zaprowadź psa do michy, daj mu zjesc jeden kawałek , potem złap go za obroze pokaz ze wsypujesz jeszcze ze dwa kawałki, pobudx go jakie smaczne jedzonko. Odciagnij kilka metrów od michy, cały czas pobudzając a potem pusc z komendą naprzód. Tylko nie rób zbyt duzo powtórzeń lepiej skończyc na super wykonaniu. POtem mozesz modulować, wyscigi z psem, kto pierwszy dopadnie michę itd;) Quote
Mudik Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 A mój Victor to też świr ale nie wem albo a nie umiem rzucać albo co ale on tak rzadko wyskakuje na 4 łapy w górze i się wykręca kurcze też tak chcę. Możliwe ,że się zraził jak kiedyś tak wywinął w powietrzu ,że na grzbiecie wylądował ? nic mu nie było ale...? Quote
Mudik Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 A w ogóle zasuwiste zdjęcia SUPER Gratulacje jestem Twoją fanką co do zdjęć:cool3: Quote
Recommended Posts