MOKUTEKI Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Klasa szczeniat BI Moccaking Klasa młodzieży ARASHI Urajiro KAMARI z Kropskiego Hajmatu KAMOSHIKA Czandoria MIYOSHI Pa-Lis Quote
MOKUTEKI Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Wybór Najlepszego Juniora ATARASHII AME Co Ty Na To - Najlepszy Junior Klasa pośrednia Lokaty KIRIGIRISU Halne Wzgórze - CWC, Res.CACIB MEISHI Kazoku Kanshin MASSHIRO Kazoku Kanshin Quote
MOKUTEKI Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Klasa otwarta AOI KIMIKO Halne Wzgórze HAGANISSHOU Halne Wzgórze - CACIB Wybór Zwycięzcy Rasy BOB :loveu: Quote
Angelika_Roser Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 [FONT=Comic Sans MS]Piękny BOB ! :B-fly:[/FONT] Quote
Agappe Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 [quote name='MOKUTEKI']Zdjęcia będą i myślę, że z kilku źródeł patrząc na stawkę. Te poniżej są od właścicielki wczorajszego BOB. HISAO GO Akogareno http://i47.tinypic.com/mkauk3.jpg Całkiem fajnie się chłopaczek rozwija!! Wcześniej przyznam szczerze, że nie specjalnie do mnie przemawiali panowie z tego miotu.. [quote name='MOKUTEKI']Klasa otwarta NIKOBAYASHI Roal http://i47.tinypic.com/2gsrgr4.jpg pięknie się prezentuje!!! [quote name='MOKUTEKI'] SUKI Klasa baby Kiss Me & Love Me UMI DE SHIROIARASHI AO http://i49.tinypic.com/2csci9u.jpg jakiego koloru jest ta suczka??:roll: [quote name='MOKUTEKI']Klasa szczeniat BI Moccaking http://i45.tinypic.com/25ewwsn.jpg córunia swoich rodziców jak nic!! Zastanawiam się tylko czy bardziej podobna jest do Kony czy Mistu :roll: aa zapomnialam gratuluje zwycięzcom!!! ;) Quote
INU Posted June 6, 2010 Author Posted June 6, 2010 Agappe napisał(a):Całkiem fajnie się chłopaczek rozwija!! Wcześniej przyznam szczerze, że nie specjalnie do mnie przemawiali panowie z tego miotu.. No a ja miałam od początku na odwrót - zdecydowanie bardziej podobali mi się faceci, chociaż też nie wszyscy. ;) Początkowo Hajime był moim ulubieńcem, ale teraz chyba będzie musiał ustąpić miejsca Hisao. ;) Dwaj kawalerzy, których widziałam osobiście byli, jak to babyki, słodziutcy, ale jako akity nie przypadli mi do gustu. A z dziewczynek to jak na razie tylko Hisako (NBwR z Dobrego Miasta) mi przypasowała, chociaż też nie do końca. No ale maluchy mają jeszcze czas, może jeszcze wypięknieją (co wcale nie oznacza, że teraz są brzydkie oczywiście, po prostu nie w moim typie ;)). Quote
Kateczka Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 a ja uważam, że te cuda z Akogareno bardzo nam się w Polsce przydadza...ojciec przecudny...u maluchów też widac od razu, ze to akita...i pięknieją z dnia na dzień :) Quote
INU Posted June 6, 2010 Author Posted June 6, 2010 [quote name='Kateczka']a ja uważam, że te cuda z Akogareno bardzo nam się w Polsce przydadza...ojciec przecudny...u maluchów też widac od razu, ze to akita...i pięknieją z dnia na dzień :) Nikt nie mówi, że się nie przydadzą, to jak wyglądają a to co wniosą do hodowli to dwie inne sprawy. Rodowód mają w 100 procentach japoński, co zdecydowanie jest na plus i co daje nadzieję, że wniosą wiele dobrego do hodowli akit w naszym kraju i pewnie nie tylko w naszym, i temu chyba nikt nie zaprzeczy. A to, że maluchy w większości mnie nie zachwyciły (tak jak pisałam wcześniej - jako akity, bo jako babyki są oczywiście cudne :loveu:), nie oznacza, że ich potomstwo też nie może mi się podobać. Zresztą - tak jak już wcześniej wspominałam - za wcześnie by je oceniać, bo jeszcze wielką metamorfozę mogą przejść. Quote
Kateczka Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 no właśnie.... ja osobiście uważam, ze to jedne z ładniejszych psiaków w tej chwili i w tym wieku u nas :P i obojętne jakby nie wygladały później.... sporo akit będą biły na głowe.... Quote
MOKUTEKI Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Dosłano mi brakujące fotki. Już uzupełniłam klasę młodzieży Psy. Zaraz uzupełnię championkę sukę i fotki z wyboru o CACIB suk. Quote
MOKUTEKI Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Jednak w pasujących postach jest za dużo zdjęć na dokładkę. Wklejam więc poniżej: Klasa championów SEIKO Yamabushi Wybór Zwycięzcy Suki HAGANISSHOU Halne Wzgórze - CACIB KIRIGIRISU Halne Wzgórze - Res.CACIB Quote
Asiunia02 Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 [quote name='INU']Nikt nie mówi, że się nie przydadzą, to jak wyglądają a to co wniosą do hodowli to dwie inne sprawy. Rodowód mają w 100 procentach japoński, co zdecydowanie jest na plus i co daje nadzieję, że wniosą wiele dobrego do hodowli akit w naszym kraju i pewnie nie tylko w naszym, i temu chyba nikt nie zaprzeczy. A to, że maluchy w większości mnie nie zachwyciły (tak jak pisałam wcześniej - jako akity, bo jako babyki są oczywiście cudne :loveu:), nie oznacza, że ich potomstwo też nie może mi się podobać. Zresztą - tak jak już wcześniej wspominałam - za wcześnie by je oceniać, bo jeszcze wielką metamorfozę mogą przejść. A ja podobnie jak Daria bardziej kibicuje suczką, widziałam dwie w Inowrocławiu i każda miała w sobie coś ciekawego. Odnośnie ich japońskiego rodowodu to pewne jest to, że polepszą jakość akit tak samo jak polepszyła hodowla Omono Gawa sprowadzając dobrych parę lat temu również parkę akitek, za co ja bardzo dziękuje bo mam ich córcię Doncie :) :) Świat idzie do przodu i my musimy iść również, niestety nie każdy ma możliwości czy to mieszkalne, czasowe, czy też finansowe, czy też jeszcze inne, ale choć małymi kroczkami ale do przodu trzeba iść !!! Quote
Shirai - Koki Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 A mi sie male akogarenki podobaja i fakt nareszcie w pelni japonski rodowod nareszcieeeeeeeeee !!! Z bardzo wielka ciekawoscia i jak najbardziej przychylnoscia obserwuje ich pierwsze kroki na ringu, ale wiemy klasa baby to narazie tylko zabawa, ale mam nadzieje ze one niedlugo juz pozamiataja co nie co na polskich ringach. A wracajac do Omono Gawa...oczywiscie ten japonczyk wniosl wiele...ale niestety nie tylko dobrego chcialam przypomiec, ze Fujimaru Go jest ojcem chorego na SA Chakujitsu Suteki !!!! Gratulacje dla NIKOBAYASHI Roal BOG IV superrrrrrrrrr akity gora !!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil_lol: Quote
cleo2000 Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Shirai - Koki napisał(a):A mi sie male akogarenki podobaja i fakt nareszcie w pelni japonski rodowod nareszcieeeeeeeeee !!! Z bardzo wielka ciekawoscia i jak najbardziej przychylnoscia obserwuje ich pierwsze kroki na ringu, ale wiemy klasa baby to narazie tylko zabawa, ale mam nadzieje ze one niedlugo juz pozamiataja co nie co na polskich ringach. A wracajac do Omono Gawa...oczywiscie ten japonczyk wniosl wiele...ale niestety nie tylko dobrego chcialam przypomiec, ze Fujimaru Go jest ojcem chorego na SA Chakujitsu Suteki !!!! Gratulacje dla NIKOBAYASHI Roal BOG IV superrrrrrrrrr akity gora !!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil_lol: Omona Gawa tez miala mioty w pełni japonskim rodowodem , oprocz pieska byla tam sunia z Japoni , i dzieci oraz wnuki tej pary doskonale radzą sobie na wystawach nie tylko w naszym kraju sprawy z SA nie znam ale zawsze mowi sie o ojcu - po kimo " imię ojca " jak by tak patrzec to kazdy reproduktor by mial cos na minus , a nigdy nie wspomina sie mam miotow , a jak pamietamy duzy procent tych suczek nie mialo nic wspolnego z japonska akitą Quote
Kateczka Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 biorąc pod uwagę, że w przypadku SA zarówno matka jak i ojciec musza być nosicielami to chyba się mylisz....Poza tym warto sie zapoznać z chorobą zanim się jak określi jako jakis minus.... Jeśli chodzi o wzorzec to niestety trzeba spytać tych, którzy zwierzęta dalekie od wzorca mnożą ...równie swiadomie jak i niektórzy chore. Natomiast Akogareno nie mozna zarzucić żeby jakikolwiek piesek z tym wzorcem zgodny nie był.... Dla mnie osobiście nie jest najważniejsze żeby pies był Akitą z Japonii...ale ma wyglądać jak Akita Quote
cleo2000 Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Kateczka napisał(a):biorąc pod uwagę, że w przypadku SA zarówno matka jak i ojciec musza być nosicielami to chyba się mylisz....Poza tym warto sie zapoznać z chorobą zanim się jak określi jako jakis minus.... Jeśli chodzi o wzorzec to niestety trzeba spytać tych, którzy zwierzęta dalekie od wzorca mnożą ...równie swiadomie jak i niektórzy chore. Natomiast Akogareno nie mozna zarzucić żeby jakikolwiek piesek z tym wzorcem zgodny nie był.... Dla mnie osobiście nie jest najważniejsze żeby pies był Akitą z Japonii...ale ma wyglądać jak Akita nie zrozumialas mnie 1 - nie chodzilo mi kontretnie o SA - co napisalem - ze nie znam sprawy 2 - dla niewtajemniczonych napisalem tylko to ze juz byly mioty 100 % japonskie w PL bo hoduje akitki od 1995 r i troche pamietam 3 - i zwrocilem uwage ze wiecej mowi sie o ojcu szczeniat ( w tym przypadku moze nie wlasciwy przyklad ) ale chodzi o ogoł i nic nie pisalem o Akogareno , wrecz przeciwnie bylem jednym z chyba pierwszych ktorzy interesowali sie szczeniakiem z tej hodowli i spokojnie Kateczka Pozdrawiam Quote
Kateczka Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 to nic osobistego zeby nie było :) niestety wygląd psa czy suki to chyba temat tabu....zdecydowanie zakazany....dlatego tak wierzę w te maluchy :) Quote
cleo2000 Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 [QUOTE=Agappe;14827736 jakiego koloru jest ta suczka??:roll: córunia swoich rodziców jak nic!! Zastanawiam się tylko czy bardziej podobna jest do Kony czy Mistu :roll: aa zapomnialam gratuluje zwycięzcom!!! ;) kolor jest jaki jest ale maja oby dwie sunie taki sam wiec co za pytanie chyba ze foto źle odzwierciedla rzeczywistość jednej z nich Quote
cleo2000 Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Kateczka napisał(a):to nic osobistego zeby nie było :) niestety wygląd psa czy suki to chyba temat tabu....zdecydowanie zakazany....dlatego tak wierzę w te maluchy :) a tak poza tym to jesli sie nie myle to Pozdrowienia dla wnuka naszego Akumy Quote
Kateczka Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 nie wiem czy ktoś zwrócił uwage na to foto....ciekawe dla kogo był ten jezyczek :D Quote
Agappe Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 cleo2000 napisał(a):kolor jest jaki jest ale maja oby dwie sunie taki sam wiec co za pytanie chyba ze foto źle odzwierciedla rzeczywistość jednej z nich nie bardzo rozimiem odpowiedź.. Pytałam o kolor suńki z Kiss Me & Love me, bo a) zdjęcie jest jedno i nie widać psa z boku b) wydaje mi się, że jest są lekkie znaczenia nad oczami I zastanawiam się czy została zakwalifikowana jako biała czy jako czerwona.. Czy cokolwiek jest złego w tym pytaniu?? :roll: Quote
INU Posted June 8, 2010 Author Posted June 8, 2010 [quote name='Agappe']nie bardzo rozimiem odpowiedź.. Pytałam o kolor suńki z Kiss Me & Love me, bo a) zdjęcie jest jedno i nie widać psa z boku b) wydaje mi się, że jest są lekkie znaczenia nad oczami I zastanawiam się czy została zakwalifikowana jako biała czy jako czerwona.. Czy cokolwiek jest złego w tym pytaniu?? :roll: Sunia ma kolor jak najbardziej prawidłowy, tylko jasny. ;) Na TYM zdjęciu widać, że zawsze była czerwona, tylko po prostu bardzo się rozjaśniła. Ma teraz kolor bardzo podobny do Bi, która również jest bardzo jasna i z pewnością o to chodziło cleo. ;) Quote
Shirai - Koki Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 [quote name='Kateczka'] nie wiem czy ktoś zwrócił uwage na to foto....ciekawe dla kogo był ten jezyczek :D Katka ja wiem do kogo...maluch wiedzial, ze my bedziemy ogladac zdjecia !!!!!!!!!! :evil_lol: Quote
Shirai - Koki Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 [quote name='cleo2000']Omona Gawa tez miala mioty w pełni japonskim rodowodem , oprocz pieska byla tam sunia z Japoni , i dzieci oraz wnuki tej pary doskonale radzą sobie na wystawach nie tylko w naszym kraju sprawy z SA nie znam ale zawsze mowi sie o ojcu - po kimo " imię ojca " jak by tak patrzec to kazdy reproduktor by mial cos na minus , a nigdy nie wspomina sie mam miotow , a jak pamietamy duzy procent tych suczek nie mialo nic wspolnego z japonska akitą Tak wiem tylko po co sie mam zachwycac sprawa dosc stara poniewaz przed dobrych kilku lat...skoro takie "swizynki akogarenki" sa pod reka ??? A tym bardziej Cleo przeciez nie napisalam, ze w Polsce nie bylo akit z japonskim rodowodem :lol::lol:...Oczywiscie nie przecze poniewaz na pewno maluszki (teraz dorosle psy) po tej japonskiej parze radzily sobie swietnie na wystawach, tez nie przecze ze ta japonska para Omona Gawa zrobila wiecej dobrego niz nie jedna inna akita !!!! Jednak w przypadku SA i to bede powtarzala nieustannie wychodzi na to ze Fujimaru Go wniosl bardzo wielkie ZLO do polskich hodowli ( a mial 11 miotow) !!!!!!!!!!!!!!! Nawet super rodowod upada przy nosicielstwie SA, przepraszam Cleo masz akity i chyba dobrze zrozumial hodujesz akity (w Twojej wypowiedzi do Katki wystąpiła data 1995 rok) i NIC NIE WIESZ O SA ....to ja na Twoim miejscu wzielabym sie za lekture o SA, polecam...o na przykad to: http://www.dogomania.pl/threads/180701-Sebadenitis-%E2%80%93-choroba-diagnoza-leczenie !!!!!! Pozdrawiam Quote
Recommended Posts