Jump to content
Dogomania

doberman Alvaro - czeka w klinice, potrzebny dom! inaczej eutanazja :( MA DOM!!! :)

Recommended Posts

• Replies 237
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

na forum dobermanowym akagera watek Alvaro załozylam juz dawno ale niestety na takich forach jest troche tak, ze tam sa ludzie ktorzy interesują sie wynikami wystaw, zawodow głownie, malo kto tam interesuje sie pomocą psom

te wszytkie rany na łapach to wynik "syndromu błekitnego dobermana"-tego sie nie wyleczy, to bedzie prawdopodbnie wracalo,podobnie jak lysiny
mamy juz na DT od paru lat taką błekitną dobkę-nie ma juz siersci tylko taki meszek ale i tak jest piekna, tylko nikt jej nie chce:(

nie tracmy nadziei, moze niemcy coś wymysla

Posted

dzodzo, dzięki za Twoje wypowiedzi, bo ja np. nie miałam pojęcia o tym, że to właśnie ta maść wiąże się z takim powikłaniami zdrowotnymi :-( Dzwoniłam do kliniki, dzisiaj dyżur ma akurat bardzo fajna Pani doktor, będę tam jakoś po 15, jak tylko wrócę to zdam Wam relacje :) Czekam na siostrę, która teraz jest na uczelni, bo łatwiej mi by będzie zrobić mu sesję zdjęciową z kimś do pomocy...

Posted

no niestety tak jest, dlatego od paru lat w Polsce nie wolno wystawiac dobermanow o takiej masci-dostaja wpis w rodowod-"niehodowlany", tajemnica poliszynela jest to ze hodowcy usypiaja takie szczenieta po urodzeniu, podobnie jak izabelowate i biale.
i chyba w wiekszosc krajow juz te kolory sa wycofane z hodowli(poza UK)

dotykają je dermatozy, krwawe wybroczyny, ropnie na skorze-mozna zaleczyc ale nie wyleczyc to niestety

Posted

dziękuję, że jesteście... Ja gdzieś za godzinkę wyruszam do Kliniki, będę wiedziec coś więcej, wtedy obmyślimy jakiś mądry plan...
Wysłałam kilkadziesiąt PW, ale jak widac zainteresowanie niewielkie :-(
Jeszcze nie czas, żeby Alvaro musiał odchodzić za Tęczowy Most....

Posted

Dokladnie jak pisze dzodzo.Takiego psiaka ktos musi wziac z pelna swiadomoscia,ze chce mu pomoc...ze taki bedzie....przeciez dobermany maja tak cudowne charakrety,ze chyba nie kazdy patrzy na rany i brak siersci....tylko te osoby zapsione...

Posted

miałąm takiego dobka-żył 12 lat ale miał niewydolnośc krążenia , też był ogromny i brązowy , najłagodniejszy na świecie -nawet świeżo urodzone koty niańczył
porozsyłam wątek , zadzwonię do kliniki , może podeślę jakieś leki -bardzo dobrze robi kuracja milgammą

Posted

Dziękuję Wam wszystkim, że jesteście :)
Byłam u Alvaro, udało nam się zaliczyć 15 minutowy spacerek miedzy jedną burzą, a drugą :roll: Alvaruś pierwsze co zrobił to kupkę i siku :razz: Ostatnio słyszałam, że on nie przepada za obcymi facetami, ale moich znajomych zjeść nie chciał, więc to tylko pomówienia :eviltong: Jest cudowny, chciał sie bawić, biegać, szaleć, tylko momenatmi stawał wtedy szybko starałam się robić zdjęcia ;)
W klinice było niestety zamieszanie (psiak z podejrzeniem parvo, potem przyjechał psiak po wypadku...), więc nie udało mi się dowiedzieć wiele - tyle, że w grę wchodziła by tez jakas operacja kręgosłupa, ale można nie operować i poprostu do konca życia podawać leki... Zresztą dzisiaj Alvaruś czuł się bardzo dobrze, wcześniej biegał po podwórku przy klinice, dlatego był juz trochę rozchodzony :)
Moja siostra sobie z nim pobiegała, a on był cały szczęśiwy z tych szaleństw :loveu: Burzy chyba się nie boi, bo nie był zestresowany ani trochę ;) Bardzo interesował się wszystkim wkoło, troszkę się potarzał w mokrej trawce....

Trochę nam pogoda zepsuła sesję zdjęciową, ale jest pare fotek, które do czegoś się nadają :cool3:

Posted

nie wiem co i jak dokładnie z tą operacją, ale zastanawiam się czy jest sens... Nie rozmawiałam akurat o tym z żadnym z wetów, tylko z techniczką ;)