Romka Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Dafne sprawdzana na koty,w roli głównej kot Łiskas.Egzamin zdany! Quote
Romka Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Mamanabank napisz coś o przyszłym domku Dafne,cos mi sie obiło o uszy! Quote
Andzike Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Romka napisał(a):Mamanabank napisz coś o przyszłym domku Dafne,cos mi sie obiło o uszy! ooooo !!!! coś się dzieje ??? Quote
mamanabank Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Trochę się dzieje :-) Były trzy tel. w jej sprawie. Jeden z Warszawy i dwa z Krakowa, dwa niezdecydowane, jeden zdecydowany :-) Poprosiłam bahlsę o wizytę i zobaczymy co się wykluje. Dom zdecydowany jest z Krakowa. Państwo w poniedziałek pochowali suczkę bardzo podobną do Dafne, miała 14 lat, wcześniej chorowała, generalnie rozmowa była bardzo miła, Pan się na wszystko zgadza bez problemu i czeka na wizytę. Quote
Andzike Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 O mamo, trzymam mocno kciuki... Kiedy wizyta ?? :D Quote
mamanabank Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 myślę, że jeszcze w tym tygodniu :-) jak bahlsa skontaktuje się z domem :-D Quote
Romka Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 A potem sterylizacja i Dafne jedzie do domu,mam nadzieję.Trzymam kciuki! Quote
bahlsa Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 Romciu, jestem umówiona na jutro, rano dzwonię i uzgodnię z Państwem konkretną godzinę. Chciałabym załatwić to jak najwcześniej, obiecuję od razu zadzwonić do Was. Znam trochę okolice zamieszkania nowej rodzinki i już po wstępnej rozmowie telefonicznej, wydaje mi się, że będzie tak jak z Mają i Niko. :) Quote
dominika j Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 cześć wszystkim :-) tak się składa,że to ja wraz z rodzicami jesteśmy tą zdecydowaną rodziną z krakowa, o której pisała bahlsa. teraz tylko czekamy na telefon żeby pojechać po Dafne.. :) ps. niedawno wyszła od nas bahlsa :) Quote
kajkoowa Posted June 13, 2010 Author Posted June 13, 2010 dominika j napisał(a):cześć wszystkim :-) tak się składa,że to ja wraz z rodzicami jesteśmy tą zdecydowaną rodziną z krakowa, o której pisała bahlsa. teraz tylko czekamy na telefon żeby pojechać po Dafne.. :) ps. niedawno wyszła od nas bahlsa :) To strasznie się cieszę! :) Fajnie, że jesteście na dogomanii :) Quote
mamanabank Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Witajcie kochani! Ja już dzwoniłam :-) Romka powiadomiła p.Marka. Mam nadzieję, że będziesz nam dostarczać wieści o Dafi i zdjęcia przy okazji też :-) Quote
dominika j Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Kaja, żebyś wiedziała jak my się niesamowicie cieszymy,że Dafne będzie u nas :) po stracie ukochanej psiny (też imię na D) jest pustka w domu i Dafne ją zapełni :) zrobimy wszystko aby była szczęśliwa. przed chwilą dzwoniłam do pana Marka i o godz 20 mam jeszcze raz zadzwonić i podać dane. w sobotę psina będzie u nas. oczywiście zdjęcia wkleję jak najszybciej! zastanawiamy się nad imieniem. w grę wchodzi tylko Dafne i Dafi. jako,że w ogłoszeniu, na którym po raz pierwszy zobaczyłam psinę było napisane imię Dafi to właśnie raczej tak będzie się wabić. no chyba, że reaguje tylko na Dafne to tak zostanie,nie będziemy mieszać jej w główce :) czekajcie w sobotę na relacje z podróży Łowicz- Kraków :D Quote
bahlsa Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 ale jesteście błyskawice, ja ledwie obiad zdążyłam zrobić i podać a tu już wszyscy wszystko wiedzą :) witaj dominika j :) gratuluję wyboru, sunia jest śliczna :) teraz czekamy na następną Łowiczankę w Krakowie. PS. dziękuję za miłą atmosferę na wizycie przedadopcyjnej, bo przyznam się bez bicia, duszę miałam na ramieniu ;) a tu ogłoszenie o którym pisze dominika: http://www.psydoadopcji.pl/2010/06/1870/ rzeczywiście Dafne wygląda po wizycie u fryzjera tak jak na zdjęciu głównym? Quote
mamanabank Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 [quote name='Figafiga']terrier tybetański te zdjęcia nie są zdjęciami Dafne, Figa wstawiła je dla porównania, ale brak komentarza spowodował nieporozumienie, nawet Romka myślała, ze to są zdjęcia naszej Dafne. Rozmawiałam już z Dominiką na ten temat i wszystko wyjaśniłam :-) Dafne po strzyżeniu wygląda tak: przed strzyżeniem i kąpielą wyglądała tak: http://img143.imageshack.us/img143/2760/dsc1001p.jpg Oczywiście strzyżenie miało charakter pielęgnacyjno-zdrowotny a nie upiększający, to co się dało odzyskać zostało odzyskane, ale prawdziwe piękno Dafne ujawni się dopiero po kilku miesiącach (gdy będzie czesana i prawidłowo żywiona), kiedy urośnie jej zdrowa sierść. Dominika, możecie nazywać ją Dafi :-) Ona jest krótko w schronisku, jeszcze nie zdążyła przyswoić imienia, możecie nawet zmienić całkowicie. A co do wyglądu kudłacza ze schroniska wstawię jeszcze dla przykładu zdjęcia mojej suki, które niektóre dziewczyny już widziały, one dobrze obrazują jak się zmienia szata psa przy normalnym trybie życia :-) w schronisku http://foto0.m.onet.pl/_m/3eae8e356ef959c7b02bb8d85d24aa38,10,19,0.jpg po jakimś czasie http://foto2.m.onet.pl/_m/3c0b676258dc3b015aba57244fc960a6,21,19,0.jpg http://foto0.m.onet.pl/_m/4daa3a08ced1067793569089e6799bc8,21,19,0.jpg http://foto0.m.onet.pl/_m/9e4681ce3749d422e02eabeab27def10,21,19,0.jpg Nawet ja się nie spodziewałam, ze coś takiego mi wyrośnie :-) Dafi ma miejscami przebarwiona sierść, zwłaszcza na łapach, ale to się zmieni, będzie lśniącym, czarnym cudem. Quote
leni356 Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Bardzo się cieszę z domku dla Dafne :multi: Imię na stronie nieco zmieniliśmy bo była już podobna sunia też o imieniu Dafne, więc nie chciałam żeby odwiedzający stronę myśleli że to ta sama sunia :cool3: Oba imiona są bardzo ładne i bardzo do niej pasują :loveu: Quote
leni356 Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 W Krakowie zamieszkał też inny kudłacz Finnigan - może będą się spotykać na spacerkach http://www.dogomania.pl/threads/176655-Kud%C5%82acz-Finnigan-w-swoim-domku-w-Krakowie Anita, czemu nie krzyczałaś z tymi zdjeciami :lol: Quote
mamanabank Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 :oops: nim dokładnie obejrzałam ogłoszenie, już było po telefonie, na szczęście przeważały tam zdjęcia prawdziwej Dafi. Quote
Paula03 Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Super, że już po wizycie! Cieszę się, że Dafne u was zamieszka! Mam nadzieję, że będziecie pisać co tam u niej! Quote
Romka Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Ja też bardzo się cieszę!Bahlsa jak zawsze masz szczęście do dobrych domków.A może szczęśliwą rękę!Kolejny nasz psiak w Twoim mieście!Cieszę się bardzo,że nowi właściciele Dafne zalogowali się na dogo mamy nadzieję na zdjęcia i to w dużej ilości! Quote
Andzike Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Super wieści :) Bardzo się cieszę, że Dafne trafi do takiego domku, który będzie na dogo informował nas o tym co się dzieje w Dafne życiu :D :D :D i wklejal mnóóstwo fotek ;) PS. Nad tymi zdjęciami na psydoadopcji też się mocno zastanawiałam ;) Quote
Recommended Posts