Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

malawaszka napisał(a):
mamanabank mnie tu ściągnęła z pytaniem czy nie sznaucer - sznaucerem nie jest ale jest zniewalająco piękny!!!! :mdleje: :loveu: CUDO!!!!! faktycznie może briardowaty

A nie przypomina Ci Dafne? :)

• Replies 208
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Andzike napisał(a):
Mantis, już jesteś zakochana ? ;)

Na zabój :lol: No nie mogę, nie mogę mieć drugiego psa... :placz:
Ależ by razem pięknie wyglądały :)

Sylwetka faktycznie przypomina TT, ale tybety nie są tak duże. Może jakiś przodek w Tybecie mieszkał ;) Tym bardziej mi się podoba, bo mimo, że mam same kurduple to uwielbiam duże psy.
I zawsze sobie obiecuje, że mój kolejny pies "na mur beton" nie będzie czarny :evil_lol:
No ideał po prostu.

Wiadomo coś o jego charakterze? Bo że jest zjawiskowo piękny i rozkochuje w sobie każda kobietę, która na niego spojrzy to już wiemy ;)

Posted

W sobote Grazynka była w schronisku,wiem od niej ,ze Szagi wymaga strzyżenia,nawet nie czesania.Ma pozlepianą i pełną kołtunów sierść.Musi bolec go skóra.

Posted

dziewczyny moim skromnym zdaniem to jest sznaucer olbrzym ale w mniejszym wydaniu, może mieszanka ze sznaucerem olbrzymem. ale pysk i uszy -SzO :) po podcięciu będzie to widać:)

Posted

Właśnie wróciłam ze schronu, zrobiłyśmy dzisiaj nalot z Figą, są zdjęcia :-)

Po pierwsze: Szagi jest suczką :-D I nie potrafię mówić do niej inaczej niż DAFNE :-) (macie coś przeciwko temu?) Jest cała czarna, tylko na brzuchu ma kilka białych kosmyków, które w schronisku wzięto za męskie cechy płciowe :-)

Po drugie waży 16,5kg, jest wielkości tybeta, sięga najwyżej do kolana. Kaja masz u mnie korki z matmy :-D W kłębie ma czterdzieści kilka cm najwyżej, na pewno nie 55. Pojechałyśmy do niej z oprzyrządowaniem dla dużego psa, nawet kaganiec wzięłam jak na ONka, a tu nas spotkało małe cudo, radosne, przyjazne, skaczące jak tybet.

Po trzecie: zawiozłyśmy Dafne bis na strzyżenie, wg wskazówek Leni, poprosiłyśmy, zeby nie była ostrzyżona na sznaucera, co się da odzyskac z szaty ma być odzyskane, pewnie niewiele tego będzie, ma straszne kołtunty, aż łyse placki pod spodem, dlatego od razu zawiozłyśmy ją do lecznicy na strzyżenie, musi jej być bardzo źle z tymi kołtunami.

No to teraz czekajcie na zdjęcia.

I proszę o zmianę tytułu wątku na: Dafne(bis) z Łowickiego Księstwa lub jakoś tak.

Posted

mamanabank napisał(a):
Właśnie wróciłam ze schronu, zrobiłyśmy dzisiaj nalot z Figą, są zdjęcia :-)

Po pierwsze: Szagi jest suczką :-D I nie potrafię mówić do niej inaczej niż DAFNE :-) (macie coś przeciwko temu?) Jest cała czarna, tylko na brzuchu ma kilka białych kosmyków, które w schronisku wzięto za męskie cechy płciowe :-)

Po drugie waży 16,5kg, jest wielkości tybeta, sięga najwyżej do kolana. Kaja masz u mnie korki z matmy :-D W kłębie ma czterdzieści kilka cm najwyżej, na pewno nie 55. Pojechałyśmy do niej z oprzyrządowaniem dla dużego psa, nawet kaganiec wzięłam jak na ONka, a tu nas spotkało małe cudo, radosne, przyjazne, skaczące jak tybet.

Po trzecie: zawiozłyśmy Dafne bis na strzyżenie, wg wskazówek Leni, poprosiłyśmy, zeby nie była ostrzyżona na sznaucera, co się da odzyskac z szaty ma być odzyskane, pewnie niewiele tego będzie, ma straszne kołtunty, aż łyse placki pod spodem, dlatego od razu zawiozłyśmy ją do lecznicy na strzyżenie, musi jej być bardzo źle z tymi kołtunami..

Z tyloma kłakami jest naprawdę wielka, a mój pies wydawał się w porównaniu strasznie mały a ma 55 w kłębie ;)

Posted

Kaja10014 napisał(a):
Z tyloma kłakami jest naprawdę wielka, a mój pies wydawał się w porównaniu strasznie mały a ma 55 w kłębie ;)

Nie Szagita Dafne, nie jest wielka!!!! :-) :-) :-) :-D :-D :-D
Jest co najwyżej średnia w dodatku drobna i delikatna, bez trudu można ją wziąć na ręce, zobaczycie na zdjęciach :-)

Posted

mamanabank napisał(a):
Nie Szagita Dafne, nie jest wielka!!!! :-) :-) :-) :-D :-D :-D
Jest co najwyżej średnia w dodatku drobna i delikatna, bez trudu można ją wziąć na ręce, zobaczycie na zdjęciach :-)

To czekam na zdjęcia :)

Posted

Kaja przenieś wszystkie zdjęcia z tego postu do pierwszego postu tego wątku OK. i napisz większymi literami na której znajdują się te zdjęcia. Dziękuję bardzo

Mamanabank weź proszę na pierwszą łowicką drugie zdjęcie z tego postu. Dzięki