Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 482
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja byłam mile zaskoczona zachowaniem Rutera - Jak idziemy osobno, bez Labiego - nie ciągnie, idzie przy nodze, jest spokojny i pilnuje się. Na szkoleniu wpatrzony we mnie jak w obrazek. Normalnie nie ten pies. Zauważyłam, że jest przyjaźnie nastawiony do wszystkich psów i suk, za to obszczeka każdego rowerzystę i niespodziewanego przechodnia.

Wczoraj wyszedł też boks nr 1 z małymi rudymi psami: Olek, Bańka, Dyzia. Nie mogę ich znaleźć na picasie. Nie wiem czy jednorazowo.

A mi to się marzy, żeby wyprowadzić boks 14... Może za tydzień się uda jak nie będzie szkolenie z Pastelem.

I jeszcze mam prośbę do wszystkich wolontariuszy, żeby zerknęli na album picasa i jeśli wiecie że jakiś pies jest nieopisany, albo siedzi w innym boksie niż jest to podane, albo nie ma go w żadnym albumie - to napiszcie tu albo, zmieńcie sami opisy, albo dodajcie komentarz obok psa. Może uda się uporządkować album. Trzeba zrobić zdjęcia psom, które ich nie mają.

Posted

Interesują mnie dwa starsze psiaki, czy ktoś je gdzieś juz ogłaszał?
Siedzą w izolatce
nr 5 starsza sunia w typie jamnika
nr 4 piesek Leon w typie jamnika długowłosego
ostatnio zrobiłam im zdj , postaram sie wrzucic na wątek jak nie zostały jeszcze ogłaszane?

Posted

zapka:
Olek:
http://picasaweb.google.com/116410361292660381439/Boks6KwaratannaNumer81386#

Suczka, została przeniesiona po pogryzieniu:
http://picasaweb.google.com/116410361292660381439/34Numer904135#

szczotki nie mam.

Mona_ odpisałam Ci na watku schroniskowym.
Jamniczka nie była ogłaszana, a Leon miał kilka ogłoszeń, ale bardzo dawno.

W boksie 14 było przemeblowanie.
Generalnie w tych boksach było przemeblowanie.
Nie będzie mnei W PRZYSZŁĄ SOBOTĘ.

Posted

odnosnie tego co pisze zapka. Nie ma zdjęć sporo psów. jeżeli będzie potrzeba pomocy w robieniu zdjęć czy w porządkowaniu albumu czy jaka kolwiek inna to ja jestem chętna.

chcialam spytać Sylwi czy te psy, w boksie obserwacyjnym taki kudłaty czarny gryzł takiego bezowego tez kędziezawy to jakoś zostało rozwiązane?

Posted

Niestety ten czarny jest przenoszony ciągle bo go wszędzie gryzą, potem już było spokojnie, są pozajmowane te boksy obserwacyjne, bo 2 suki się pogryzły i zajęły osobne boksy.

Potrzebuje zdjęć Dorki, bo faktycznie nie mam.
Zdjęcia psiaków z izolatek ma amikat na aparacie ( wszystkich, wiem bo ja robiłam).
Nie dodaję na stronę na razie benki i psów z boksów obserwacyjnych, rownież nie dodaję szczeniaków i psów z 1 kw.

Posted

Jagusia jest na DT u Magdy, wątek znasz;)
Ten astek został niestety uśpiony, powód- agresja ale nic więcej nie wiem:-(

Ta sunia poszła tydzień temu do domu do Dąbrowy Górniczej

Była jeszcze taka mała biało- pręgowana astka ale już jej nie ma, mam nadzieję że poszła do adopcji.
Na chwilę obecną , przynajmniej stan na sobotę, jest tylko ten ast, trafił do schroniska po pogryzieniu z bokserem, miał rozwalony bok, rana się juz zagoiła, pies jest w depozycie policyjnym, przypomina mi się Abigail i Dragon, oby w jego przypadku to się tyle nie ciągnęło. Oczywiście pies na chwile obecną nie jest do wydania.

W sumie w naszym schronisku nie ma na szczęście żadnej psychozy jeśli chodzi o psy tej rasy i nie usypia się ich tylko dlatego, że są ttb jak to w innych schroniskach ma czasami miejsce.

Posted

Jenny19 usypia się psy agresywne do innych zwierząt.
Ta amstafka z boksu obserwacyjnego została uśpiona z powodu agresji, uśpiony został także inny pies, który zagryzł niestety 2 suki.
Obecnie z bulowatych jest Lenka i takie pręgowane cusik, trafił także nowy nabytek pit, oddany z kartką, wycofany, warczy ponoć pogryzł właściciela 2 razy :shake:

W schronie mamy także szczeniaka malamuta, haszczaka.
Dzisiaj znaleziono w lesie przywiązaną benię, w stanie koszmarnym...biedna nie chciała wejśc do boksu, wystraszona, oaza spokoju..co prawda dziamgała ze strachu na początku, ale jest bardzo łagodna przy bliższym kontakcie.

Mam zdjęcia psow z kwarantanny, stronę zasilę jednak w poniedziałek, bo nie mam spisanych wszystkich.

W nowym domu:

Dorka ma 3 lata, trafiła z interwencji ze szczeniakami, jej numer to 84/389

Posted

sosnowieckie schronisko napisał(a):
Jenny19 usypia się psy agresywne do innych zwierząt.
Ta amstafka z boksu obserwacyjnego została uśpiona z powodu agresji, uśpiony został także inny pies, który zagryzł niestety 2 suki.
Obecnie z bulowatych jest Lenka i takie pręgowane cusik, trafił także nowy nabytek pit, oddany z kartką, wycofany, warczy ponoć pogryzł właściciela 2 razy :shake:

No to pięknie, w takim razie mogą wszystkie amstaffy/ pity z marszu od razu usypiać:stupid:

Posted

Robiłam zdj staruszkom z izolatki , na dniach postaram sie wrzucic zdj na wątek.
izolatka nr 5 starsza sunia
izolatka nr 4 Leon
proszę o pomoc w ich ogłaszaniu..... znalezienie DT/DS

Posted

Ten nowy pies z pitbullem nie ma nic wspólnego, piękny błękitno- pręgowany amstaff, potwornie wystraszony, na widok człowieka się trzęsie ze strachu, ogon przyklejony do brzucha, warczy jak się podchodzi do boksu ale to ze strachu! Znaleziono go przywiązanego do drzewa, z kartką od właściciela, że bardzo go kochają ale już 2 razy ugryzł - no comment. Obawiam się, że zaraz po kwarantannie zostanie uśpiony, skoro uśpili nieagresywne amstaffy to ten biedak nie ma żadnych szans:placz:

Na kwarantannie jest też takie piękno cuś ala pitbull, niestety jest podejrzenie parvo bo pies ma krwawą biegunkę, w boksie jest z jakimś benkiem i jeszcze jednym psiakiem przeniesionym z boksu w którym był z a la briadem który go gryzł

Posted

Zapomniałam dodać- rudo- biały amstaff w depozycie policyjnym również został, posługując się językiem schroniska "skasowany", naprawdę straciłam chęć i serce żeby tam chodzić:shake:

Posted

Pilnie poszukiwany DS/DT dla starszej suni, mieszaniec w typie jamnika, 9 letnia, przywieziona do schroniska po smierci właścicielki. Przebywa w schronisku od 14.09.2010 r nr schroniskowy 258/2010, nr kartoteki 258/567, w izolatce nr 5. Sprawa suczki jest pilna!!!
W sobotę po zakończeniu wolontariatu pracownik zgłosił, że sunia bardzo chudnie, zabrałam ją do lek wet okazało się ,że jest chora i nie może pozostać w schronisku przynajmniej na czas leczenia i obserwacji.
Proszę o pomoc w jej sprawie na cito!!!

Posted

Poszukuje takze DS/DT dla pieska o tymczasowym imieniu Leon, mieszaniec w typie jamnika długowłosego, 8 letni, nr schroniskowy 76/380, siedzi w izolatce nr 4. W schronisku przebywa od 26.06.2010 został znaleziony na ulicy. Proszę o pomoc w ich ogłaszaniu, ponieważ trudniej będzie staruszkom znależść dom!!

Posted

Ja chciałam powiedzieć, że jeżeli ktoś ma zastrzeżenia do mojej pracy to mój telefon to 784926138, jest tez e-mail: sylwia39@gmail.com
W zakresie moich obowiązków jest prowadzenie strony internetowej, poczty, wyznaczanie psów na spacer, spisywanie psów padłych i zaadoptowanych, zasadniczo formalnie za wolontariat odpowiada Agnieszka, która jest koordynatorem.
Strona jest aktualna, aktualizuje kwarantannę raz w tygodniu lub raz na 2 tygodnie.
Obecnie są zdjęcia, w środę spisze numery.
Nie robię zdjęć szczeniakom i nie będę, jest napisane na stronie dlaczego.
Izolatki są zrobione wszystkie, zdjęcia dostanę we wtorek na przenośnej pamięci.
Nie odpowiadam za to, że gdzieś w entym boksie jest pies, którego nie ma na stronie, bo jak poprzedni koordynator nie ogarniał kwarantanny, to ja nie jestem w stanie powyciągać wszystkich pojedynczych sztuk, bo wiem jakie będa tego konsekwencje- przekonałam się o tym robiąc z Izą zdjęcia do kalendarza.:shake:
Zdjęcia kwarantanny są i będą za kratami, bo kwarantanna- to kwarantanna.
Można mu zrobić zdjęcia do ogłoszeń PO kwarantannie, ale nie w trakcie.
Jeżeli ktoś widzi, że w danym boksie psy się gryza, że jakiś pies jest chory ( zazwyczaj staram się robić obchód, ale jestem tylko człowiekiem) także proszę to zgłaszać.
Jeżeli ktoś ma nowe zdjęcia, informacje i chce, żeby się pojawiły na stronie podałam już swój e-mail.
W zakresie moich obowiązków NIE JEST prowadzenie PICASSY.:eviltong:
Aktualizuję ją o psy zaadoptowane czy padłe.
Jeżeli komuś zależy wystarczy luknąć na stronę i już mamy numer danego psa.
Jeżeli komuś zależy na zdjęciach ze strony w oryginalnym rozmiarze ( w co wątpię bo są za kratami) też mogę przesłać.
Ktoś także mówił, ze nie ma kontaktu do koordynatora wolontariatu.
No to by było nieco absurdalne, na stronie schroniska jest zakładka wolontariat, gdzie czytamy:

Koordynatorem wolontariatu z ramienia Fundacji SOS dla Zwierząt jest
Agnieszka Kulesa Nowak tel: 791695574
Zapraszamy wszystkich, którzy chcą uczestniczyć w tym wolontariacie do zgłaszania swoich kandydatur na maila wolontariat@fundacjasosdlazwerzat.org
Więc jak już się czepiamy, ze nie ma e-maila zawsze można zadzwonić, lub napisać do mnie.
Na stronie naszej fundacji- bo za wolontariat odpowiada Fundacja S.O.S. dla zwierząt, są też kontakty do zarządu, jakby ktoś miał jakieś wątpliwości czy zastrzeżenia.
Obecnie borykamy się z wieloma problemami.
Nie są one związane z wolontariatem.

szanuję każda parę rąk, każda uwaga jest na wagę złota- bo pozwala nam się rozwijać.
Dziękuję za wszelkie uwagi i niech one będą otwarte, mogą być tu lub na e-mail.
Pozdrawiam.;)

Mona_ a ta jamniczka jest u Ciebie na Dt czy w schronie?

Posted

Narazie od sob jest u mnie na czas leczenia i obserwacji. Bo jeszcze po raz drugi jadę z nią do weta w tygodniu. Ale pilnie poszukuje dla niej DT/DS- najlepiej.

Posted

Jenny19 napisał(a):
Zapomniałam dodać- rudo- biały amstaff w depozycie policyjnym również został, posługując się językiem schroniska "skasowany", naprawdę straciłam chęć i serce żeby tam chodzić:shake:

nie dziwię ci się:( dla większosci asty to kule u nogi:(:( i najchetniej kasowano by je od razu na wejściu...ech, ale żem se miłosć wybrała:(:(

Posted

_Mona napisał(a):
Narazie od sob jest u mnie na czas leczenia i obserwacji. Bo jeszcze po raz drugi jadę z nią do weta w tygodniu. Ale pilnie poszukuje dla niej DT/DS- najlepiej.

Zrób jej więcej zdjęć i podaj mi kontakt do Ciebie, to dam taki na stronie.

Posted

Wysłałam Ci zdj na maila , postaram sie jeszcze zrobić i podesłać w nastepną sob po wolontariacie , kontakt podaj na schronisko Sosnowiec , ponieważ ona jest u mnie na okres obserwacji i badan od sob ,ale nie wiem czy na Dt ją wezme , mam w domu juz 3 swoje psy w tym 2 kalekie. W sob byłam z nia u lek wet. Z tą sunią jest gorzej koniecznie trzeba zrobic USG jamy brzusznej, ma podwyższone parametry watrobowe i białych krwinek. Dom na cito!!! DT/DS
Leon trzyma sie narazie lepiej, ale tez wskazane poszukiwania.