Sandra222 Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 Ja niestety nie będę mogła byc na spotkaniu bo jade na wesele :( mam nadzieje,ze bedzie jeszcze spotkanie w innym terminie ? Quote
sosiczka Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 No w końcu ile można spotkań zorganizować:evil_lol: No,a le do knajpki do się zawsze znajdzie czas:evil_lol::evil_lol: Jak będą konkrety to napiszę. Pierwsza sobota w którą rusza wolontariat sobotni jest 18 września, rusza też wtorki i środy wtedy. Bafi po dwukrotnej adopcji i po wielokrotnych pogryzieniach został uśpiony. Quote
zapka Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 Jak ktoś z DG jedzie na to spotkanie jutro do sosnowca to może się zabrać ze mną autem. Zapraszam. Quote
Jenny19 Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 Eh, mnie niestety nie będzie, dzisiaj się dowiedziałam, że muszę koleżankę w pracy zastąpić. Quote
Sandra222 Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Co tu taka cisza? :crazyeye: Jak było na spotkaniu? Uchyli ktoś rąbka tajemnicy? :cool3: Quote
sosiczka Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Sandra222 napisał(a):Co tu taka cisza? :crazyeye: Jak było na spotkaniu? Uchyli ktoś rąbka tajemnicy? :cool3: :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Od 18 wrześnie- tj sobota, rusza wolontariat sobotni o 12.;) Quote
sosiczka Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Zapraszamy do kupienia nowego życia dla Zefira: http://www.dogomania.pl/threads/192411-Zefir-moje-%C5%BCycie-jest-warte-450z%C5%82-wykup-je! Quote
jotka Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 :mad:Wolontariat sobotni rusza 18 września o 10. Ci, którzy nie jeżdżą do katowickiego schronu przyjadą na 10. Proszę nie wprowadzać dezinformacji! Quote
JOMA Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Kolejna Akcja Adopcyjna w Katowicach Silesia City Center !!!! 18 - 19 września 2010 r Serdecznie ZAPRASZAMY WOLONTARIUSZY do kwestowania i opieki nad psami schroniskowymi ! Quote
jotka Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Uwaga! Spotkanie w schronisku w sobotę 18 września o godzinie 11. Przepraszam za zmianę, ale nie dam rady na 10 dojechać. Proszę zabrać ze sobą smycze i ubrać się nie wizytowo:evil_lol: Quote
sosiczka Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Saturn w DS według informacji schroniska. Quote
zapka Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Wczoraj planowo odbył się pierwszy sobotni spacer z psami w ramach wolontariatu. W sumie było 13 wolontariuszy. Po raz pierwszy wyszły boksy nr 43 i 44. Fajnie było Quote
Yenna Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 i nawet grzeczne były jak na pierwszy spacer :) / Yenna vel. Klaudia K Quote
sosiczka Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 zapka napisał(a):Wczoraj planowo odbył się pierwszy sobotni spacer z psami w ramach wolontariatu. W sumie było 13 wolontariuszy. Po raz pierwszy wyszły boksy nr 43 i 44. Fajnie było To może jakieś wstępne info o podopiecznych da się wyłuskać?:razz: Quote
abra64 Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 ja bylam pierwszy raz w sobotę . mialam suczke czarna z boksu 44. bardzo fajna suczka przyjacielska. na spacerze z poczatku sie ciagla ale potem troche spokojniej. zauwazylam ze pies /podobno o imieniu cwaniak/ jest nadal do adopcji a na stronie schroniska jest w psach adoptowanych. jestem nowa wiec nie wiem kto sie tym zajmuje ale poprostu pisze bo moze by sie ktos nim zainteresował bo fajny piesek Quote
jotka Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Wczoraj sobie przypomniałam, ze cwaniaka trzeba znów przerzucić, naprawdę fajny pies, a nie ma szczęścia. Może ktoś porobił by mu ogłoszenia? Quote
sosiczka Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 jotka napisał(a):Wczoraj sobie przypomniałam, ze cwaniaka trzeba znów przerzucić, naprawdę fajny pies, a nie ma szczęścia. Może ktoś porobił by mu ogłoszenia? Sunia z zieloną obrozą jest już na boksach bytowych, a niestety na stronie jej nie ma. Quote
ulek_85 Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 cześć, ja również byłam pierwszy raz w schronisku, dostałam pieska z boksu nr 44, przypomina troszkę labradora, z tego co wiem to nie ma imienia, piesek bardzo wesoły, energiczny, siedząc w boksie strasznie szczeka i wydaje się być psem agresywnym, tak na prawdę jest łagodny tylko troszkę zagubiony w całej tej sytuacji. Na spacerze strasznie ciągnął na smyczy, z czasem troszkę się uspokoił, w stosunku do innych psów jest pozytywnie nastawiony, myślę że ma duże szanse na adopcje! Quote
abra64 Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 jak tam po srodowym spacerze? jakies nowosci ? Quote
Jenny19 Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 W schronisku była dziennikarka z Wiadomości Zagłębia, jeśli pamięć mnie nie myli, ma napisać o wolontariacie w schronisku. Uśpiono goldena z kwarantanny, z powodu agresji. Mnie w środę znowu spacer ominął, robiłam z jotką kwarantannę, ale w sobotę już nie ma zmiłuj, na spacer muszę iść;) Mamy wysyp ttb w schronisku:-(- w tej chwili są 4 amstaffy ( nie licząc Jagusi na DT u Magdy), w tym dwie łagodne do innych psów suczki. To jest pies, nowy, przywieziony z interwencji policji w nocy, biegał po klatce schodowej, miał ranną łapę, być może pogryzł się z jakimś psem, strasznie płacze w boksie Pręgowana sunia, już jakiś czas jest, łagodna do innych psów, wychudzona, z wyciągniętymi sutkami Piękny aściak z kopiowanymi uszami, pies jako depozyt policyjny, nie do wydania do czasu wyjaśnienia sprawy pogryzienia z bokserem Jest jeszcze młoda, biało- brązowa, drobna amstaffka na 18, ma cieczkę ale nie zdążyłam jej już fot cyknąć. Hmm co jeszcze, od soboty domy znalazło sporo szczeniaków, bo w sobotę był cały miot czarnych z niewielkim białym znaczeniem, w środę ich juz nie było, z ogółu szczeniąt zostały tylko 4. Quote
abra64 Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 cieszy to ze szczeniaki maja domki. dobrze by bylo jakbywiecej psow je znajdowalo. ja chodze w soboty jestem nowa i nie wiem jak sie zabrac do ogloszen. jak oladam rozne watki innych psow to maja duzo ogloszen porobionych na roznych stronach. moze nasze pieski mozna by bylo tak pooglaszac? moglabym sie tym zajmowac, tylko musial by mnie ktos w to wprowadzic. poza tym musze poznac troche te psy zeby wiedziec co pisac Quote
sosiczka Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Zapraszam na wątek zbiorowy czarnuchów z naszego schroniska http://www.dogomania.pl/threads/193319-Czarny-w%C4%85tek-czarne-%C5%BCycie-czarna-przysz%C5%82o%C5%9B%C4%87-czyli-czarn*****!?p=15426416#post15426416 abra, ogłaszamy kilka psów, jutro odezwę się do Ciebie i pokaże Ci jak ogłaszać :) Quote
Jenny19 Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 sosnowieckie schronisko napisał(a):Zapraszam na wątek zbiorowy czarnuchów z naszego schroniska http://www.dogomania.pl/threads/193319-Czarny-w%C4%85tek-czarne-%C5%BCycie-czarna-przysz%C5%82o%C5%9B%C4%87-czyli-czarn*****!?p=15426416#post15426416 abra, ogłaszamy kilka psów, jutro odezwę się do Ciebie i pokaże Ci jak ogłaszać :) Wierz mi abra ogłaszamy maaasę psów, ale chwilowo nie nasze:diabloti: Ss tylko nie dawaj Migotki bo ją dałam Klaudii, która wykazuje duże chęci do ogłaszania psów, nastepnym razem zrobimy z nią bazarek ogłoszeniowy, to jej szybko chęci przejdą:megagrin::megagrin::megagrin: Quote
abra64 Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 dzieki ja dzis wyjezdzam i przyjade dopiero w niedziele wieczor tak ze w sobote na spacerku tez nie bede. ale jak tylko przyjade to zaraz wchodze na strone i ucze sie jak oglaszac. Quote
sosiczka Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Witam. W następną sobotę, czyli 2 października odbędzie się szkolenie z instruktorami ze szkółki Pastel. Prawdopodobnie powstaną 2 grupy jedna, która przychodzi na rano ( ta mniej zaawansowana) i druga, która przychodzi np od 12 ( ta bardziej zaawansowana w tym wolontariusze z Katowic). Każdy otrzyma swojego podopiecznego, którego będzie szkolił. Na szkolenie każdy powinien mieć: - saszetkę na smakołyki - smakołyki najlepiej różne np. parówki, sucha karma - smycz najlepiej przepinaną, która można skracać Nie wiem czy nie będą potrzebne też klikery, ale to dowiemy się w sobotę, wtedy też będzie spotkanie organizacyjne. Wszystkich, którzy będą mieć psy na stałe uprasza się o udzielenie krótkiej informacji o psie. Quote
Recommended Posts