Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 482
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Negra od dzisiaj Maja jest już w domku:) Rodzina bardzo sympatyczna, myślę że psinka odnalazła wreszcie swoje miejsce na ziemi:) Państwo dali mi 50 zł za drogę, bo byłam tam dzisiaj z nimi i chciałbym przekazać te pieniążki na psiaki z sosnowca. wiem że jako tak sosnowiec nie ma swojego konta ale na jakie konto mam wpłacić? Proszę o wiadomość, może być na PW.

Posted

zakar napisał(a):
Negra od dzisiaj Maja jest już w domku:) Rodzina bardzo sympatyczna, myślę że psinka odnalazła wreszcie swoje miejsce na ziemi:) Państwo dali mi 50 zł za drogę, bo byłam tam dzisiaj z nimi i chciałbym przekazać te pieniążki na psiaki z sosnowca. wiem że jako tak sosnowiec nie ma swojego konta ale na jakie konto mam wpłacić? Proszę o wiadomość, może być na PW.

na konto fundacji z dopiskiem na psy z sosnowca lub na sosnowiec

Posted

[quote name='zakar']Negra od dzisiaj Maja jest już w domku:) Rodzina bardzo sympatyczna, myślę że psinka odnalazła wreszcie swoje miejsce na ziemi:) Państwo dali mi 50 zł za drogę, bo byłam tam dzisiaj z nimi i chciałbym przekazać te pieniążki na psiaki z sosnowca. wiem że jako tak sosnowiec nie ma swojego konta ale na jakie konto mam wpłacić? Proszę o wiadomość, może być na PW.

FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT
41-508 Chorzów - Maciejkowice
ul. Antoniów 1

Numer konta bankowego: 93 1560 0013 2367 0569 2079 0001

Dopisek: Sosnowiec

Fajnie, że Negra ma dom!!! :)

Posted

A ja z pytaniem o wolontariat.
Bardzo chciałabym zasilić Wasze szeregi, ale nie wiem jak mogłaby wyglądać moja pomoc.
Kogo mogę pomęczyć o szczegółowe inf. dot. pracy ze zwierzakami w sosnowieckim schronisku?
Na stronie Fundacji przeczytałam, że w soboty szkolicie psiaki pod okiem fachowców z PASTELA - może mogłabym się przydać, bo ze swoimi pupilami uczestniczyłam w dwóch szkoleniach metodą klikerową (ale i bez niego podobno nieźle sobie radzę ;))

Posted

emka_ - sosnowieckie zwierzaki bardzo cierpią z powodu małej ilości wolontariuszy, myślę, że jeszcze dzisiaj odezwie się koordynator - sosnowieckie schronisko

Posted

A może warto by było wrzucić na stronę schroniska, w aktualności info o poszukiwaniu wolontariuszy (z katowickiej strony był wtedy duży odzew)? I zaktualizować nieco zakładkę "wolontariat", bo są tam wciąż informacje o wrześniowym spotkaniu i październikowym szkoleniu.

Posted

APEL - prosze o rozesłanie!!!
http://www.dogomania.pl/threads/190349-Wolontariat-w-schronisku-w-Sosnowcu-walczymy-z-nosówką!
W zwiazku z wzmożeniem działań mających na celu ucywilizowanie sytuacji w sosnowieckim schrosnisku, ropoczęliśmy wykonywanie sekcji zwłok psów poddawanych eutanazji lub tych, które padły - w celu ustalenia przyczyn uśpienia lub powodów padnięcia .
Sekcje wykonuje PZHW. Zawiozłam 5 psów i 1 kota na początek.
Apeluję o pomoc w finansowaniu kolejnych sekcji zwłok - badając zmarłe pomożemy żywym!!!
Proszę rozesłanie i pomoc. TO BARDZO WAŻNE

Wpłaty z dopiskiem Sosnowiec prosze kierować na konto:

FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT
41-508 Chorzów - Maciejkowice
ul. Antoniów 1

Numer konta bankowego: 93 1560 0013 2367 0569 2079 0001

Posted

Nadszedł czas by zakończyć owijanie w bawełnę, jak się zbiorę to napiszę z dokładnymi datami co zaobserwowaliśmy w schronisku, w odstępach czasu powielają się wciąż te same problemy.
Myślę, że osoby wpłacające na Sosnowiec zasłużyły na prawdę.
Dzisiaj był operowany pies, który od przeszło 8-9 miesięcy siedział z suką na boksie bytowym- niewykastrowany.
Pies miał guza jądra.
Takich ciekawych przypadków mamy masę, znajdę chwilę czasu to się odezwę, a teraz prosimy o pomoc.
Sekcja zwłok dotyczy 2 szczeniąt, które weterynarz uśpił- uśpił cały miot ( ocalał jeden malutek), bo " były chore", uśpione zostały w piątek, a my z kuba123 oglądałyśmy je w środę i były zdrowe.
2 suki, które padły samoistnie na rzekome zapalenie płuc, jest tutaj podejrzenie- jak na razie powtarzam- podejrzenie, żeby mi nikt oszczerstwa nie zarzucił, że suki zamarzły z braku odpowiedniego zabezpieczenia bud słomą, jeden pies, to zagryziona suka, dosyć dziwny przypadek, suka została zagryziona, a siedzi w schronisku bardzo długo, nagle przerzucono ją do boksu obok, nikt nie wie dlaczego.
Sekcja dotyczy także kota, zaginęły dziwnym trafem klucze z kociarni, koty nie dostały jeść, nie dostały leków przez prawie 2 dni, jeden kot przypłacił to życiem, mimo iz była osoba, która chciała go zobaczyć, bo prawdopodobnie to był jej kot, niestety...
Jeśli nam pomożecie będziemy działać dalej.
Dosyć psów straciło życie w tym owianym mrokiem miejscu.

Posted

Przepraszam, ale trzeba ostrzec potencjalne osoby szukające domu tymczasowego dla swoich pupili :

Napisał DIF U wet-siostry straciło życie przynajmniej 5 psów!!! O nich wiemy:

Koli

• Lusia

• patrz:
    http://www.dogomania.pl/threads/7780...e-za-TM/page22

Liko

• Bajka

• patrz:

wypowiedź z wątku:

http://www.dogomania.pl/threads/1973...zpieczna/page3

Tyrsa

• Bardzo Was wszystkich proszę!!!!
    Niech każda osoba, która dokonała jakiegokolwiek wpisu na tym wątku nie zapomni nicku WET-SIOSTRA!

Pamiętajcie!!!

Ostrzegajcie każdego, zróbcie podpis, banerek, roześlijcie pw!!!

• Posted

sosnowieckie schronisko napisał(a):
    Nadszedł czas by zakończyć owijanie w bawełnę, jak się zbiorę to napiszę z dokładnymi datami co zaobserwowaliśmy w schronisku, w odstępach czasu powielają się wciąż te same problemy.
    Myślę, że osoby wpłacające na Sosnowiec zasłużyły na prawdę.
    Dzisiaj był operowany pies, który od przeszło 8-9 miesięcy siedział z suką na boksie bytowym- niewykastrowany.
    Pies miał guza jądra.
    Takich ciekawych przypadków mamy masę, znajdę chwilę czasu to się odezwę, a teraz prosimy o pomoc.
    Sekcja zwłok dotyczy 2 szczeniąt, które weterynarz uśpił- uśpił cały miot ( ocalał jeden malutek), bo " były chore", uśpione zostały w piątek, a my z kuba123 oglądałyśmy je w środę i były zdrowe.
    2 suki, które padły samoistnie na rzekome zapalenie płuc, jest tutaj podejrzenie- jak na razie powtarzam- podejrzenie, żeby mi nikt oszczerstwa nie zarzucił, że suki zamarzły z braku odpowiedniego zabezpieczenia bud słomą, jeden pies, to zagryziona suka, dosyć dziwny przypadek, suka została zagryziona, a siedzi w schronisku bardzo długo, nagle przerzucono ją do boksu obok, nikt nie wie dlaczego.
    Sekcja dotyczy także kota, zaginęły dziwnym trafem klucze z kociarni, koty nie dostały jeść, nie dostały leków przez prawie 2 dni, jeden kot przypłacił to życiem, mimo iz była osoba, która chciała go zobaczyć, bo prawdopodobnie to był jej kot, niestety...
    Jeśli nam pomożecie będziemy działać dalej.
    Dosyć psów straciło życie w tym owianym mrokiem miejscu.

Przerażające...
    Macie pewność, że sekcje zwłok pomogą w ukróceniu tych działań??
    Można w ogóle coś zrobić w takiej sytuacji??

Posted

OPiszę Wam (sory ze nnie teraz) wszystko to co działo sie od czerwca tego roku od kiedy ruszył wolontariat. Sami ocenicie ile sie udało zrobić ale też gdzie jest problem.
    Sekcje - to twarde dowody, dlatego je robimy

Posted

Wczoraj pojechał do szpitalika zabrany przez nas Maciuś - o nim pisze SS. To malutki piesek. Sięga do połowy łydeczki ,kudłaty, około 10 letni.
    Pod brzuchem miał guza wielkości sporej pomarańczy. Lekarz mówił ze jest zdrowy!
    Podobno" Maciuś był kastrowany. Myślałyśmy że to przepuklina np albo guz na podbrzuszu.
    Wzoraj Maćkowi zrobili biopsję w klinice. Okazało sie że to guz jądra, pies jest niekastrowany!!!
    Maciek juz jest po zabiegu. Jutro go odbieramy. Ciesze sie ze ma parę lat życia przed sobą. Szukamy domu i no i musimy zapłacić za jego zabieg. Nie wiem jeszcze ile.

Posted

emka_ napisał(a):
    Przerażające...
    Macie pewność, że sekcje zwłok pomogą w ukróceniu tych działań??
    Można w ogóle coś zrobić w takiej sytuacji??

Jak się ogarnę to napiszę, napiszę kropka po kropce, punkt po punkcie, jak wyglądało to z mojej strony od czerwca 2010r.