Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 482
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dorka mieszka w Zabrzu, Iza zawiozła Pana z sunią do domu.
Dorka byłą dzisiaj na 2 spacerach.
Raz wolontariacki, a raz na spacerku przed samą adopcją.
Bedzie mieszkać z dziećmi, w bloku.
Miała test na nosówkę- negatywny.
Miała małą przygodę bo Iza nie mogła wjechać na górę i sobie posiedziała trochę w aucie, ale na siku nie chciała wychodzić bo dupsko jej marzło :)

Klaudia dzięki za fotki, będziemy ten boks na 2 zmianę wyprowadzać.

Posted

Rozumiem, że wciągamy na wolontariat boks 14?:cool3:

dokładnie tak, walczyłam o ten boks i się udało :multi:
to był ich pierwszy spacer. Sudan musi polubić ludzi, bo na razie to ma mnie w d... jestem dla niego tylko "drugim końcem smyczy", jak to Ula powiedziała. Dobrze, że przynajmniej nie ciągnie, jak Ruter, który mi dzisiaj ręce ze stawów powyrywał. On (Rucio) w żadnym wypadku nie może mieszkać w bloku i wychodzić na spacery na smyczy. Ludzie z nim po prostu nie dadzą sobie rady. To jest pies na podwórko!! Sylwia pamiętaj o tym jakby go ktoś chciał brać.

A że Dorcia ma domek to :Cool!::jumpie:

A myślałam, że Gloria to Dorja i tak powiedziałam Uli, muszę to sprostować.

Posted

Dorci domek wygląda na bardzo fajny. Mieszka w dużym mieszkaniu w kamienicy, ma łóżeczko w pokoju nastoletniej córki. Była bardzo wystraszona i za nic nie chciała wejść po schodach - wniosłam ją na rękach. Ludzie bardzo mili. Mam nadzieję, że się Dorcia dogada z malutkim chłopczykiem. Mam mieć stały kontakt mailowy, więc za parę dni coś więcej będzie wiadomo. Chyba dostanie nowe imię - niewykluczone, że Maja:)

Posted

Na spacery będzie wyłaził też Nero vel Akiro:

Zastanawiam się co dać do boksu zamiast Dorki, myślę intensywnie też co dać do boku Agusi, oprócz Zahira i chyba będzie to stara dogowata suka

I Bunia

W środę ustalę dokładnie.

Jak starczy mi wolontariuszy, to tak jak ostatnio mógł by wychodzic boks Lenki- 21
Tam jest grubas Dolar

Czarna, podpalana, lękliwa sunia b podobna do Jagódki, na razie nie mam zdjęć, bo wróciła z adopcji

I Lenka

Posted

Ja również cieszę się że Dorka znalazła dom:)Malwina ucieszy się:)
W sobotę wyprowadzałam Glorie z boksu 14, troszkę strachliwa, ale bardzo przyjazna suczka, tuliła sie do nas na spacerku:)bardzo chętnie będę ją wyprowadzać co sobotę. Ostatnio wyprowadzałam również suczkę dorzuconą do boksu 44, dałam jej imię Lisia, ale z tego co widziałam ma na imię Bunia. Co do Nera raz byłam z nim na spacerze, jeśli nie ma osoby do jego wyprowadzania to mogłabym się nim zająć, a Bunie mogłaby wyprowadzać Malwina, która z racji tego że Dorka znalazła dom, nie ma psa. chyba że są już inne plany, to tylko moja propozycja.

Posted

ulek_85 napisał(a):
Ja również cieszę się że Dorka znalazła dom:)Malwina ucieszy się:)
W sobotę wyprowadzałam Glorie z boksu 14, troszkę strachliwa, ale bardzo przyjazna suczka, tuliła sie do nas na spacerku:)bardzo chętnie będę ją wyprowadzać co sobotę. Ostatnio wyprowadzałam również suczkę dorzuconą do boksu 44, dałam jej imię Lisia, ale z tego co widziałam ma na imię Bunia. Co do Nera raz byłam z nim na spacerze, jeśli nie ma osoby do jego wyprowadzania to mogłabym się nim zająć, a Bunie mogłaby wyprowadzać Malwina, która z racji tego że Dorka znalazła dom, nie ma psa. chyba że są już inne plany, to tylko moja propozycja.

Nero vel Akiro wyprowadza Justyna na 2 turę.
Do boksu 44 coś się dorzuci.

Posted

Jest wstępnie chętny na Morelka - zobaczymy, co z tego wyjdzie.

Dziadzio podobno dziś idzie do domu - załatwiła jedna z wolontariuszek. Czy nie Kornelia??:lol::lol:

Sambę chyba - ale niech Sylwia potwierdzi - odebrała właścicielka.

A Zahirowi ja porobię ogłoszenia z nowymi zdjęciami i tekstem. To świetny pies. Mój nowy na wolontariacie;)

Adoptowana Tutu zaczęła sprawiać problemy - podobno warczy i zachowuje się agresywnie w stosunku do właścicieli... Pojedziemy tam z Sylwią zobaczyć co i jak.

Rudą sunię z nosówką wzięła Mona na DT - super! Niestety - inna, czarna z tego boksu nie przeżyła:-(

Posted

Samba odebrana przez właścicielkę.
Dziadzio jedzie jutro do DT.

Po Bunię ONKe przyjedzie Pani w niedziele na 9- ale to nic jeszcze pewnego, bo ma ja na razie obejrzeć.

Sunia z 39 boksu ta czarna z białą krawatka padła
Padł pies z 9 boksu kwarantanny.

Sunia ruda z 39 boksu na DT u Mona_

Posted

Ja z innej beczki: po dzisiejszej wizycie poadopcyjnej u Zuli i Mieszka - teraz ma na imię Licho.

Obydwa psy czują się świetnie, Zula nadal lękliwa, ale widać, że poweselała. Będzie znów u weta, bo są problemy ze skórą. Licho zachowuje się stosownie do swego imienia, poza tym biega po lesie już bez smyczy - wraca na wołanie pani bez problemu. Są zaopatrzone w adresówki. Wszystko w jak najlepszym porządku:), a jakie śliczne mają legowiska:) Starsza sunia, z którą zamieszkały, też zadowolona z towarzystwa:)

Zdjęcia ze spacerku:

Mieszko/Licho:

Zula:

Razem:

Posted

A w sprawie Dory dostałam dzisiaj maila: jest grzeczna i rodzina jest z niej zadowolona; ma nowe imię - Maja. Jedyne z nią zmartwienie to takie, że na razie mało je. Myślę, że to nic groźnego, zresztą jestem z jej panem w kontakcie:)