DG32 Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Widać nikt uważnie nie słuchał :evil_lol:, 1 grupa zaczyna ćwiczyć o 11.30 ale trzeba byc pół godziny wcześniej żeby wyprowadzić psy, oczywiście mozna byc wcześniej, 2 grupa zaczyna szkolenie o 12.30. 1 grupa może dalej uczestniczyć w szkoleniu z grupa 2 o ile psy i szkolący je ludzie będą mieli jeszcze siłę i ochotę. Przynosimy kliker i przysmaki, saszetkę i smycz, psy maja być na zwykłych obrożach, nie na kolczatkach. My miałyśmy boks 35 - Misie i Onke. Quote
abra64 Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 ogłosilam cwaniaka i podałam nr tel. Sylwii, piszę żebyś wiedziała jeżeli ktoś zadzwoni Quote
leonarda Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Mój pies - z 35 boksu - ma na imię Mieszko. Możesz wpisać przy zdjęciu. Quote
leonarda Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 A przy okazji - mam szkołę i WYJĄTKOWO nie będzie mnie w najbliższą sobotę. Czy jest szansa, by Mieszko wyszedł mimo to na spacer? Quote
ulek_85 Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 witam wszystkich!Sylwia do Ciebie pytanie, czy jest szansa załatwić z pracownikami tak żeby w sobotę pieski nie jadły rano?ostatnio mój piesek nie reagował na smakołyki, nie wiem czy był tak najedzony czy tak podekscytowany spacerkiem:)obawiam się że na szkoleniu też może nie reagować!co w końcu z sobotą, czy grupa początkująca spotyka się o 10, wyprowadza pieski, a potem o 11.30 szkolenie czy spotykamy się później? Quote
kuba123 Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 psy w sosnowieckim schronie dostają jeść między 12 a 13 może po prostu musisz spróbować z czymś innym( ser żółty, chleb moczony w jakimś sosie) w sobotę spotykamy się ok 11- myślę,że to wystarczy Quote
ulek_85 Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 z serkiem jeszcze nie próbowałam, może to na niego podziała, dziękuję:) Quote
sosiczka Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Surowe mięso, żwacze, albo gotowany kurczak:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
ulek_85 Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 do soboty przygotuję coś smacznego, tylko patrzeć jak wszystkie pieski będą za mną biegać:D dzięki za propozycje! Quote
ClaudiaAnna Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Miałam pomyśleć nad imieniem dla tej suczki http://picasaweb.google.com/116410361292660381439/22wrzesien#5521690904557144738 Może być TINA ? :) Quote
sosiczka Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 ClaudiaAnna- może :) Nie wolno nic słodkiego:mad: Można spróbować ser żółty, biały, chleb, niektóre lubią z masłem czy smalcem, parówki, kiełbasa, żwacze, surowe mięso, sucha karma, wątróbka suszona, gotowane mięso jest tyle do wyboru smakołyków :razz: Jak napiszesz słodycze ludzie pomyślą, że moga dawać cukierki i czekolady- a szczególnie ta druga jest dla psów trująca. Quote
ulek_85 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 zawsze można kupić psie czekoladki dostępne w zoologicznym;)myślę że zapka miała to na myśli, ale dobrze że wspomniałaś o tym, bo faktycznie nie wszyscy mogą wiedzieć, że czekolada jest szkodliwa dla naszych pupili:( Quote
sosiczka Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 No czekolady dla psow są dostępne w sklepach zoologicznych, ale taniej wyjdzie pokroić parówki:evil_lol: Quote
kuba123 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 tyle że z parówkami, kiełbasą i inną wędliną może być problem psy dostają to do jedzenia i uwierzcie mi leży ta kiełbaska w miskach i żaden jej nie rusza wyjedzą co lepiej pachnie, a reszta leży Quote
ulek_85 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 zaopatrzyłam się w parówki, serek żółty i suchą karme, zobaczymy co trafi w jego gusta;) Quote
sosiczka Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 [quote name='kuba123']tyle że z parówkami, kiełbasą i inną wędliną może być problem psy dostają to do jedzenia i uwierzcie mi leży ta kiełbaska w miskach i żaden jej nie rusza wyjedzą co lepiej pachnie, a reszta leży[/QUOTE] No to zostaje makaron, ryż i inne wypełniacze:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
zapka Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 haha, no raczej cukierki, landrynki, lizaki, czekolada -odpadają. Miałam na myśli raczej psie ciasteczka na słodko, czy coś w tym stylu. Takie coś raz w tygodniu na szkoleniu im raczej nie zaszkodzi. Ja nawet nie chce myśl czym ludzie w domach na co dzień psy karmią. Czasem działa jak pies zobaczy że inne coś wcinają, to później sam chce spróbować. A może pies po prostu jest zbyt zestresowany żeby jeść cokolwiek. A mój tam wcina wszystko. Na imię ma Ruter. To ten z boksu nr 44, czarny z podpalanym pyskiem, owczarkowaty, chudy. Quote
DG32 Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Z dobrych wieści moja podopieczna - Misia dzisiaj znalazła nowy dom u Marioli :loveu:. W samochodzie zachowuje się rewelacyjnie w domu na początku bała się chodzić po panelach, ale szybko się oswoiła z tym cudem, została też pozbawiona reszty kołtunów, a jutro idzie na niedzielny obiadek do rodziny :p. Wymieniłyśmy się telefonami z nowa opiekunką Misi, która zresztą mieszka blisko nas także można liczyć na wieści od Misi. Quote
_Mona Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Jestem na wątku , zaznaczam.... możesz mnie wpisać do grupy wolontariuszy i osób chętnych do pomocy psom... Quote
suza Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Hej.Ja niestety nie bede mogla byc na wolontariacie w ta sobote a co za tym idzie nie bedzie mnie na szkoleniu. Moze bylaby szansa zeby ktos mnie na ten jeden dzien zastapil? Mam czarna suczke z 44 boksu, wabi sie Dora. Z góry dziekuje. Pozdrawiam Malwina Quote
zapka Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 suza napisał(a):Hej.Ja niestety nie bede mogla byc na wolontariacie w ta sobote a co za tym idzie nie bedzie mnie na szkoleniu. Moze bylaby szansa zeby ktos mnie na ten jeden dzien zastapil? Mam czarna suczke z 44 boksu, wabi sie Dora. Z góry dziekuje. Pozdrawiam Malwina Witamy Malwinę :) Dla każdego chętnego polecam Dorę jutro na spacerze. Dziewczyna grzeczna, nie ciągnie na smyczy, a na szkoleniu - wzór do naśladowania dla innych psów. Quote
Yenna Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 ja jutro najprawdopodobniej nie przyjade - krucho ze zdrowiem u mnie..klaudia Quote
suza Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Dzieki zapka :D jak tam bylo na szkoleniu;> 'Przygarnal' ktos moja Dorke ;> :P Quote
Recommended Posts