Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Widać nikt uważnie nie słuchał :evil_lol:, 1 grupa zaczyna ćwiczyć o 11.30 ale trzeba byc pół godziny wcześniej żeby wyprowadzić psy, oczywiście mozna byc wcześniej, 2 grupa zaczyna szkolenie o 12.30. 1 grupa może dalej uczestniczyć w szkoleniu z grupa 2 o ile psy i szkolący je ludzie będą mieli jeszcze siłę i ochotę.
Przynosimy kliker i przysmaki, saszetkę i smycz, psy maja być na zwykłych obrożach, nie na kolczatkach.

My miałyśmy boks 35 - Misie i Onke.

• Replies 482
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

witam wszystkich!Sylwia do Ciebie pytanie, czy jest szansa załatwić z pracownikami tak żeby w sobotę pieski nie jadły rano?ostatnio mój piesek nie reagował na smakołyki, nie wiem czy był tak najedzony czy tak podekscytowany spacerkiem:)obawiam się że na szkoleniu też może nie reagować!co w końcu z sobotą, czy grupa początkująca spotyka się o 10, wyprowadza pieski, a potem o 11.30 szkolenie czy spotykamy się później?

Posted

psy w sosnowieckim schronie dostają jeść między 12 a 13
może po prostu musisz spróbować z czymś innym( ser żółty, chleb moczony w jakimś sosie)
w sobotę spotykamy się ok 11- myślę,że to wystarczy

Posted

ClaudiaAnna- może :)

Nie wolno nic słodkiego:mad:
Można spróbować ser żółty, biały, chleb, niektóre lubią z masłem czy smalcem, parówki, kiełbasa, żwacze, surowe mięso, sucha karma, wątróbka suszona, gotowane mięso jest tyle do wyboru smakołyków :razz:
Jak napiszesz słodycze ludzie pomyślą, że moga dawać cukierki i czekolady- a szczególnie ta druga jest dla psów trująca.

Posted

zawsze można kupić psie czekoladki dostępne w zoologicznym;)myślę że zapka miała to na myśli, ale dobrze że wspomniałaś o tym, bo faktycznie nie wszyscy mogą wiedzieć, że czekolada jest szkodliwa dla naszych pupili:(

Posted

tyle że z parówkami, kiełbasą i inną wędliną może być problem
psy dostają to do jedzenia i uwierzcie mi leży ta kiełbaska w miskach i żaden jej nie rusza
wyjedzą co lepiej pachnie, a reszta leży

Posted

[quote name='kuba123']tyle że z parówkami, kiełbasą i inną wędliną może być problem
psy dostają to do jedzenia i uwierzcie mi leży ta kiełbaska w miskach i żaden jej nie rusza
wyjedzą co lepiej pachnie, a reszta leży[/QUOTE]

No to zostaje makaron, ryż i inne wypełniacze:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

haha, no raczej cukierki, landrynki, lizaki, czekolada -odpadają. Miałam na myśli raczej psie ciasteczka na słodko, czy coś w tym stylu. Takie coś raz w tygodniu na szkoleniu im raczej nie zaszkodzi. Ja nawet nie chce myśl czym ludzie w domach na co dzień psy karmią.
Czasem działa jak pies zobaczy że inne coś wcinają, to później sam chce spróbować. A może pies po prostu jest zbyt zestresowany żeby jeść cokolwiek.

A mój tam wcina wszystko. Na imię ma Ruter. To ten z boksu nr 44, czarny z podpalanym pyskiem, owczarkowaty, chudy.

Posted

Z dobrych wieści moja podopieczna - Misia dzisiaj znalazła nowy dom u Marioli :loveu:.
W samochodzie zachowuje się rewelacyjnie w domu na początku bała się chodzić po panelach, ale szybko się oswoiła z tym cudem, została też pozbawiona reszty kołtunów, a jutro idzie na niedzielny obiadek do rodziny :p.
Wymieniłyśmy się telefonami z nowa opiekunką Misi, która zresztą mieszka blisko nas także można liczyć na wieści od Misi.

• 2 weeks later...
Posted

Hej.Ja niestety nie bede mogla byc na wolontariacie w ta sobote a co za tym idzie nie bedzie mnie na szkoleniu. Moze bylaby szansa zeby ktos mnie na ten jeden dzien zastapil? Mam czarna suczke z 44 boksu, wabi sie Dora. Z góry dziekuje. Pozdrawiam Malwina

Posted

suza napisał(a):
Hej.Ja niestety nie bede mogla byc na wolontariacie w ta sobote a co za tym idzie nie bedzie mnie na szkoleniu. Moze bylaby szansa zeby ktos mnie na ten jeden dzien zastapil? Mam czarna suczke z 44 boksu, wabi sie Dora. Z góry dziekuje. Pozdrawiam Malwina

Witamy Malwinę :)

Dla każdego chętnego polecam Dorę jutro na spacerze. Dziewczyna grzeczna, nie ciągnie na smyczy, a na szkoleniu - wzór do naśladowania dla innych psów.