filomen Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Jaaga napisał(a):Najlepiej gdyby petycja została wstawiona w formie do drukowania. Chetnie podpisze, ale tak muszę znaleźć czas na napisanie tego wszystkiego. Pewnie wiecej osób podpisałoby się, jakby było takie ułatwienie. prosze o oswiecenie - jak mam to zrobić ? bo teraz mozna copy - paste i tylko sformatować nie trzeba pisac, tak mi sie wydaje? Quote
Jaaga Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 filomen napisał(a):prosze o oswiecenie - jak mam to zrobić ? bo teraz mozna copy - paste i tylko sformatować nie trzeba pisac, tak mi sie wydaje? Nie znam się na tym, wszystkie petycje jakie podpisywałam były wstawiane w postaci linków do gotowców. Wystarczyło wpisac swoje dane i już. To trzeba wysyłać listem i nie wiem, jak mogę częśc postu skopiować. Quote
filomen Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Jaaga napisał(a):Nie znam się na tym, wszystkie petycje jakie podpisywałam były wstawiane w postaci linków do gotowców. Wystarczyło wpisac swoje dane i już. To trzeba wysyłać listem i nie wiem, jak mogę częśc postu skopiować. najeżdzasz kursorem na tekst i prawy przycisk myszy tak zeby ci podswietlilo ten tekst potem dajesz ctrl i c i masz skopiowane o potem wklej albo ctrl V . zaraz zobacze jak z tym linkiem sie to robi Quote
terenia1 Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 podnoszę bardzo ważne wysyłajcie petycję do UM w Sosnowcu Quote
Ada-jeje Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Filomen, nawet jak kazda z nas skopiuje tekst, wydrukuje, to jest on tylko do wyslania w formie papierowej, mysle ze latwiej bedzie jezeli bedzie podany adres poczty mailowej. Taka forma petycji tez jest o wiele prostsza i mozesz liczyc na poparcie i przesylanie petycji. I o to wlasnie chodzi zeby zapychac skrzynki, wlodarzom odpoeiwdzialnym za obecny stan panujacy w schronisku w Sosonowcu. Nie bedziemy sie z nimi w ciuciu babke bawic, podaj tez adres do jednostki nadrzednej, wojewodzkiej. Wiesz przeciez ze to z grubej rury trzeba, przerabialysmy to juz wspolnie z Twoja pomoca. Ta sprawa nie odbiega od tej w ktorej tak czynnie bralas udzial. Quote
filomen Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 mozna pod te adresy i na portalu petycji tez. [FONT=Trebuchet MS]proszę o wsparcie petycji [/FONT]http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=5440 [FONT=Trebuchet MS]adres @[/FONT] [FONT=Trebuchet MS]prezydent@um.sosnowiec.pl[/FONT] [FONT=Trebuchet MS]rzecznik.prasowy@um.sosnowiec.pl[/FONT] Quote
zapka Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Ja już wysłałam mailem, wyślę jeszcze pocztą, a co mi tam. Quote
Ada-jeje Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Podpisany, teraz trzeba linka do watku wysylac na PW z prosba o podpisywanie petycji. Quote
filomen Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 dziewczyny dziękuję - rozsyłam, rozsyłajcie i Wy. I poczta i mejlem i podpisywanie petycji - każdy sposob dobry byle by prowadzil do celu Quote
Sandra222 Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Petycja już dawno podpisana :) Dziś drukuję pisma i będę zbierać podpisy :diabloti: Nie odpuścimy tak łatwo....:angryy: Quote
Ada-jeje Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Wydrukujcie ta petycje i rozniescie po sklepach zoologicznych, lecznicach w Sosnowcu, do tego podlaczcie czyste kartki na ktorych ludzie beda mogli skladac swoje podpisy. Quote
DG32 Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Dziewczyny załóżcie taki sam wątek na akcjach - bo ten jest w podtemacie - wolontariusze, może tam więcej osób zajrzy. A petycja oczywiście podpisana :lol:. Quote
jusstyna85 Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 DG32 napisał(a):Dziewczyny załóżcie taki sam wątek na akcjach - bo ten jest w podtemacie - wolontariusze, może tam więcej osób zajrzy. A petycja oczywiście podpisana :lol:. dobry pomysł Quote
filomen Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 jusstyna85 napisał(a):dobry pomysł wrzucialam na akcje - juz mamy prawie 500 podpisow. wysłałam zawiadomienie o akcji do prezydenta, rzecznika a w przyszłym tygodniu wydrukuje liste podpisów i zloże na dziennik podawczy. Quote
Sandra222 Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 juz ponad 500 głosow oddano, niebawem do 600 dobije... szkoda tylko, ze weryfikacja nie przychodzi na poczte na onecie :( Quote
filomen Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 podaję ze strony fundacji sos dla zwierząt [FONT=Calibri]RUSZA WOLONTARIAT W SOSNOWIECKIM SCHRONISKU DLA BEZDOMNYCH ZWIERZĄT[/FONT] [FONT=Calibri]W dniu 11.06.2010 podpisano umowę o organizacji wolontariatu [/FONT] [FONT=Calibri]w sosnowieckim Schronisku dla Bezdomnych Zwierząt. Umowę podpisał Zarząd Miejskiego Zakładu Usług Komunalnych w Sosnowcu z Fundacją S.O.S. dla Zwierząt. O wolontariat zabiegaliśmy z przerwami od 2007 roku, teraz z inicjatywą w tej sprawie wystąpił Zarząd MZUK w Sosnowcu. Za nami stoi ponad półroczny wolontariat psi i koci w katowickim schronisku, dobrze prowadzona strona internetowa schroniska, wysoka adopcyjność oraz ponad 2 - letnia dobra współpraca z katowickim schroniskiem. Fakty te niewątpliwie były wzięte pod uwagę przez MZUK przy wyborze partnera. Zapraszamy wszystkich, którzy chcą uczestniczyć w tym wolontariacie do zgłaszania swoich kandydatur.[/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri]Gratuluję Fundacji i wierzę, ze nasze działania również pomogły i przyspieszyły podjęcie decyzji. Nie jest ważne kto finalnie podpisuje umowe ważne, by byli to ludzie, dla których dobro zwierząt jest priorytetem. Tak na pewno jest i tym razem, trzymam kciuki by wreszcie Sosnowiec przestal się wstydzić tej umieralni zwanej schroniskiem. [/FONT] Quote
soboz4 Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 Planujemy zakup maszynki do strzyżenia psów, która służyć będzie psom w schroniskach w Katowicach i Sosnowcu oraz psom z interwencji z Fundacji SOS dla zwierząt. Bardzo proszę o wpłaty, każda złotówka się liczy, bo musimy uzbierać przynajmniej 400 złotych, żeby maszynka miała odpowiedni silnik, który obsłuży sporą ilość psów. W planach mamy stworzenie grupy "psich fryzjerów", mamy obiecane przeszkolenie przez osobę pracującą w tym zawodzie i obcinanie psów o szczególnie sfilcowanej sierści, a takich niestety w schronisku nie brakuje. Taka sierść ciągnie skórę psa i doprowadza di stany zapalnego, nie mówiąc o estetyce, przez co pies mam mniejsze szanse adopcyjne, jeżeli ktoś zechce wesprzeć naszą akcję to z góry bardzo dziękuję! Wpłaty muszą mieć dopisek: "maszynka do strzyżenia psów" FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT 41-508 Chorzów - Maciejkowice ul. Antoniów 1 Numer konta bankowego: 93 1560 0013 2367 0569 2079 0001 IBAN PL93 1560 0013 2367 0569 2079 0001 SWIFT GBGCPLPK Quote
sosiczka Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 ZBIERAMY $$$ NA WYKONYWANIE SEKCJI ZWŁOK, KONTO ZNAJDUJE SIĘ NA KOŃCU TEGO POSTA!!! To jest wątek dotyczący spraw związanych z działalnością wolontariatu w schronisku sosnowieckim. Adres schroniska: ul. Baczyńskiego 11A, 41-200 Sosnowiec Tel: (032) 293-75-56 e-mail: sosnowiec@schronisko.net Dla przypomnienia: *watek schroniska Klik *strona schroniska Klik Kopiuję z watku sosnowieckiego to co już napisała zapka: W czerwcu 2010MZUK podpisał z Fundacją S.O.S. dla Zwierząt umowę dotyczącą wolontariatu w schronisku. Wolontariusze będą mogli: wyprowadzać psy z boksów, robić im zdjęcia, ogłaszać psy i koty, szukać im domów. Pomagać w transporcie, wizytach przed/poadopcyjcych Zapraszamy wszystkich, którzy chcą uczestniczyć w tym wolontariacie do zgłaszania swoich kandydatur na maila wolontariat@fundacjasosdlazwerzat.org Potrzebni są wolontariusze tak psi jak i koci. Ponadto potrzebne są obroże wszelkich rozmiarów. Jeśli ktoś chce wesprzeć zwierzaki sosnowieckie finansowo, żeby można było kupić im szczepionki na choroby zakaźne, sfinansować leczenie ponadstandardowe, zawieźć szczęśliwca do domu, wysterylizować sukę czy kotkę, kupić lepsze jedzenie zwłaszcza dla kotów i szczeniąt, to może wpłacić na konto Fundacji SOS dla Zwierząt: Numer konta bankowego: 93 1560 0013 2367 0569 2079 0001 IBAN PL93 1560 0013 2367 0569 2079 0001 SWIFT GBGCPLPK z dopiskiem "na sosnowieckie zwierzaki" Niebawem zostanie utworzone subkonto wyłącznie na ten cel, ale to trwa, a finanse są potrzebne na już. Udział w wolontariacie wiąże się z popisaniem umowy wolontariackiej z Fundacją. Na razie wolontariuszem może zostać tylko osoba pełnoletnia. Godziny spotkań wolontariuszy w schronisku: poniedziałek, środa - od godz.10. Możliwe, że od września ruszą spotkania popołudniowe lub/i weekendowe. Aktualne zdjęcia psów ze schroniska (także "Znalazły dom" i "Za TM") można oglądać tutaj: http://picasaweb.google.com/116410361292660381439 Kontakt w sprawie psów: tel: 784926138, sylwia39@gmail.com, gg 10190387 http://www.youtube.com/watch?v=mhoYhSY4Xic&feature=player_embedded Wolontariusze i osoby do pomocy: PSOM: Jotka Justyna85 Wiewiórka sosnowieckie_schronisko - wolontarat Jenny19 - wolontariat Myxa86 - wolontariat Zapka-wolontariat Kisiaraf Jenny19 dg32-wolontariat leonarda-wolontariat kuba123 amikat _Mona KOTOM: Terenia1 MartynaP DW1 Filomen sosnowieckie schronisko [SIZE=6][SIZE=3] " APEL - prosze o rozesłanie!!! http://www.dogomania.pl/threads/1903...my-z-nosówką! W zwiazku z wzmożeniem działań mających na celu ucywilizowanie sytuacji w sosnowieckim schrosnisku, ropoczęliśmy wykonywanie sekcji zwłok psów poddawanych eutanazji lub tych, które padły - w celu ustalenia przyczyn uśpienia lub powodów padnięcia . Sekcje wykonuje PZHW. Zawiozłam 5 psów i 1 kota na początek. Apeluję o pomoc w finansowaniu kolejnych sekcji zwłok - badając zmarłe pomożemy żywym!!! Proszę rozesłanie i pomoc. TO BARDZO WAŻNE Wpłaty z dopiskiem Sosnowiec prosze kierować na konto: FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT 41-508 Chorzów - Maciejkowice ul. Antoniów 1 Numer konta bankowego: 93 1560 0013 2367 0569 2079 0001 " Quote
sosiczka Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Jak już wspomniane zostało w poście pierwszym póki co wolontariat jest w soboty. Sobota dzieli się na grupę poranną do 12 ( na razie od 10) i grupę po 12 ( głownie już starzy wyjadacze i wolontariusze jeżdżący po wolontariacie w Katowicach) Potrzebne są deklaracje kto może być w jakie dni, o jakich porach gdyż trzeba ustalić grafik wyprowadzania psów. Psów jest dużo, za dużo by oczywiście wszystkie wyprowadzić dlatego typując boksy "do wyprowadzania", typujemy psy: - wylęknione, dzikie, wystraszone schroniskowa sytuacją - psy, które mają niespożyte pokłady energii i wyżywają się na sobie lub innych psach - psy, które głównie siedzą w budzie i ludzie nie mają szansy ich zobaczyć - psy wymagające szkolenia Po każdym spacerze, starajcie się coś powiedzieć o tych psach, co będzie przydatne w robieniu ogłoszeń i szukaniu domów psom. Zasada jest taka i należy o niej pamiętać: *Psy wyprowadza pracownik i tylko on je zaprowadza. *Psy wyprowadzamy jednocześnie wszystkie z jednego boksu i jednocześnie wszystkie odprowadzamy, by uniknąć pogryzień *Psy wyprowadzamy w dopasowanej obroży, pod żadnym pozorem obroża nie może być za luźna *Psy wyprowadzane są tylko na smyczy, nie wolno psów puszczać samopas *Lękliwe psy można wyprowadzać na smyczy z dwoma karabińczykami tworząc z jednej strony pętlę, a drugi karabińczyk przypinamy do obroży * Można brać smakołyki, ale nie karmimy psów w boksach, ani gdy są obok siebie * Psy z kwarantanny nie wychodza na spacer [SIZE=4]Przydatne artykuły: ODWRAŻLIWIANIE ODWRAŻLIWIANIE CD AGRESJA SPORTY Z PSEM KLIKER WARTO POCZYTAĆ KLIKER- forum Quote
sosiczka Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Psy wolontariackie Boks 27 1 Pongo wesoły ok 2 letni pies, uległy do innych psów, umie komendę siad, chętnie je smakołyki, goni rowery, przybiega do człowieka i chętnie wychodzi z boksu. album-klik opiekun: Mona_ 2 Hugo- wesoły rozrabiaka, czasem podgryza smycz z radości, ma ok 4-6 lat. Bardzo chętnie spaceruje, łagodny, ma problem z biodrem. album-klik opiekun: Marzena Boks 35 1 Kama 2 Fibi Quote
sosiczka Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 [FONT=Verdana][SIZE=2] [/FONT]Boks 37 1 Leon album-klik opiekun: WolvestLover 2 Shira album opiekun: Diana 3 Nuka 4 Hania [FONT=Verdana][SIZE=2] [/FONT] Quote
Recommended Posts