Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

słuchajcie, mam do was pytanie...
mamy u nas w sosnowcu i mysłowicach schroniska, jednak nie mają one zadnej swojej stronki internetowej i czasami są pomijane na liscie schronisk ( nie wszędzie ale są) chciałabym jakos pomoc i zdecydowałam ze mogłabym isc z aparatem, popstrykac kilka zdjec pieskow i powystawiac je tutaj, ale nie wiem czy kierownicy schroniska się zgodzą...co mam im powiedzieć, żeby mi pozwolii pomoc, czy mam się im okazać jakimś dokumentem?nigdy wczesniej nie byłam wolontariuszką...

• Replies 482
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

madzia - idź i spytaj - szczerze mówiąc to niewielkie szanse żeby chcieli współpracować :( spotkałam się już z różnymi opiniami nt tych miejsc - i oni raczej niechętnie chcą żeby jacyś "obcy" im się kręcili :roll: ale spróbować warto

Posted

nie rozumiem ludzi, chce im się pomoc, a na dodatek psy cierpią a oni nie chcą pomocy?nie wiem, pojade i zapytam i dam znać :) miejmy nadzieje ze się zgodzą :D
buziaki malawaszka dla ciebie i psinki :lol:
madzia i gajka :wink:

Posted

madzia18sosnowiec napisał(a):
nie rozumiem ludzi, chce im się pomoc, a na dodatek psy cierpią a oni nie chcą pomocy?nie wiem, pojade i zapytam i dam znać :) miejmy nadzieje ze się zgodzą :D
buziaki malawaszka dla ciebie i psinki :lol:
madzia i gajka :wink:

Madzia - trzymam :kciuki: i czekam na relacje - oby były pozytywne :kciuki:

Posted

Widze jedno rozwiazanie sprawy. Jesli te schroniska sa pod "opieka" UM albo innych urzedow to najlepiej najpierw skierowac sie tam, przedstawic i pomysl i powinnien przejsc, chyba ze naprawde beda bardzo nieprzychylne osoby.
Bede probowala to zrobic w Poznaniu zeby powstalo kolo wolontariuszy przy P-N schronisku, a UM z tego co juz rozmawialam samo myslalo o takiem czyms.
A jesli prywatne to zostaja wlasciciele.
ZYCZE POWODZENIA

Posted

A ja z doświadczenia wiem że najlepiej rozmawiać z kierownikiem schroniska :) a nie ze zwykłymi pracownikami.
Jeżeli w katowicach lub sosnowcu kierownictwu bedzie choć trochę zależało na dobru zwierząt to się zgodzą...

:roll:

Posted

I co Madziu?Udało Ci się nawiązać kontakt ze schroniskami?Kierowniczka schroniska w Milowicach-Sosnowiec wydaje się być osobą której leży na sercu dobro zwierząt- jezeli możesz to spróbuj.

• 3 weeks later...
Posted

no to wiec tak (nie pisałam, bo mi się ten temat zawieruchał gdzieś :fadein: ) jeśli chodzi o mysłowice, to jest tam dziwna jakas sytuacja, bo jak byłam w zeszłym roku pytać się z koleżanką, czy możemy być tam wolontariuszkami, to kierowniczka była na wakacjach...teraz jak byłam, to kobieta znowu jest na wakacjach :-? coś się mnie tu nie podoba
zresztą przyznam szczerze, że całe to schronisko mi się nie podoba, bo tam nie pracują żadni wolontariusze i piesów stamtąd wogóle nie ubywa :-? mam dziwne wrazenie, że oni po prostu nie chcą się tych piesków pozbyć stamtąd... :-?
drugie schronisko w mysłowicach jakie znalazłam (adres w necie) juz nie istenieje...wybudowali na jego miejscu hipermarket...
będę jeszcze szła do mnei do sosnowca, tylko musze sobie skombinować aparat, tam prawdopodobnie się zgodzą... :wink:

Posted

spokojnie dziewczyny - ja czekam aż Madzia będzie miała czas i ma dać mi znać, ale najpierw miała skontaktować się ze schroniskiem i spytać czy nas wogóle tam wpuszczą z aparatem :roll:

Posted

Hej!!

Ja probowalam pare razy...niestety bezskutecznie-jak byla ze mna mama pani grzecznie odmowila,natomiast jak bylam sama poptraktowala mnie delikatnie mowiac "nie zyczliwie" :evilbat: