Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wredotka4 napisał(a):
Czy karmę PROFILUM można porównać do BOSCHA?Jeśli nie to do jakiej ,innej ,bardziej popularnej karmy można tą przyrównać?
Nie ukrywam,że na tą karmę jest teraz bardzo duża promocja.Mam na wsi, "na utrzymaniu" psa mojej mamy i dokarmiamy też mix bernardyn-kaukaz.Dużo karmy "idzie" ale jak mama ma odmówić "sąsiadowi" jak głodny:lol:

Nie znam boscha jednak sklad tej karmy zdecydowanie do mnie nie przemawia.
Profilum ma dobra opinie u mojego weta - to nie ten wet z serii kup royal canin albo eukanuba bo innego karmy sa "be";)
Jest dla doroslych psow ras duzych, wiec mysle, ze mozesz sprobowac.
Chcialam kupic jakis czas temu, ale large breed jest z kurczakiem, a inne wersje maja male granulki.

To czy psu bedzie pasowac ciezko powiedziec - moze zle zareagowac albo wrecz przeciwnie

Posted

Dziękuję za odpowiedzi.Ja kupuje karmę docelowo dla pieska mojej mamy,on jest taki mniejszy średniak także karma będzie z jagnięciną jeśli się zdecyduje.Duży pies przychodzi tylko na "dokarmianie".Nadal nie wiem czy kupić profilum:roll:.Pomyślę jeszcze...

Posted

mala89czarna napisał(a):
mój psiak miał wzdety brzuszek i puszczał nieprzyjemne zapachy po royalu gdy zaczełam karmic go profilum juz niemamy z tym problemu...i uwazam ze profilum jest dobra karma...

ja mialam dokladnie odwrotnie, moj pies jadl przez chwile profilum, normalnie je royala i to bylo straszne, mial matowa siersc, gazy i malo zwarte kupy

Posted

Ja właśnie kupiłam w krakvecie 2 paki po 15kg, moje psy przez ostatnie 4m-ce jadły eucanubę endurance... i nie wiem czy to od niej ale sierść z miesiąca na miesiąc była w coraz gorszym stanie, druga rzecz, że wydawały się ciągle głodne, ale u bastusia fakt - kupki były ladniejsze.
Teraz odezwała się we mnie złotówa i skusiła cena, jak karma okaże się kiepska to zrezygnuejmy i będziemy dalej eksperymentować.
pozdrawiam:bye:

Posted

Ja karmiłam przez jakiś czas mojego szczeniaka tą karmą. Pytałam się w zoologu sprzedawcy co by mi polecił, oczywiście polecił Profilum, którego miał pełno na półce :shiny:

Psiakowi smakowało...strasznie się zajadał... ale zaczął robić żółtą, śmierdzącą kupę :p za krótko stosowałam, żeby ocenić jak zareagowała na to jego sierść etc... ale ogólnie nie byłam jakoś bardzo zadowolona...

Posted

ramzes123 napisał(a):
A ja karmię tą karmą swoje psy i jestem zadowolona. Skład również nie budzi zastrzeżeń, omegi, dodatki na stawy...;)

a masz opakowanie i mozliwosc przepisania skladu tutaj? bo jak dla mnie to wielka niewiadoma - w necie skladu sie nie znajdzie (chyba) a chetnie bym zobaczyla;)

Posted

ramzes123 napisał(a):
Tak. Wstępny opis jest na krakvecie. Ale jaka karma Cię interesuje? Mam tylko dla dużych i olbrzymich.

wszystko jedno - obie z kurczakiem jak sadze?

na krakvecie jest bardzo wstepny opis - mnie interesuje dokladny sklad, co jest zawarte i najlepiej ile (ile miesa, wypelniaczy etc)

Posted

Skład: odwodnione odtłuszczone białko zwierzęce (min. 30 proc z kurczaka), kukurydza, pszenica, białko kukurydziane, ryż, hydrolozowane białko drobiowe, białko kukurydziane paszowe, tłuszcz drobiowy, suszona pulpa buraczana, olej słonecznikowy, sól, subst. miner., sproszkowana odwodniona wątroba, inulina, tran rybi, proszek pomidorowy, chlorek cholony, mączka z nagietka, sproszkowane zielone małże nowozelandzkie. Dalej już jest analiza.

• 3 months later...
Posted

Czy ktoś z was stosował karmę suchą Profilum? Jakie macie doświadczenia?
Od miesiąca mam dorosłego psa i próbujemy karmy różnych producentów. Ostatnio w zoologicznym polecono nam karmę Profilum Maxi. Zjada chętnie, niema problemów jelitowych. Ciekawi mnie opinia dogomaniaków

Posted

ja swego czasu skusilam sie na promocje profilum byla w dobrej cenie i kupilam 30kg
karma bardzo smakowala! suka byla zachwycona, jadla chetnie, siersc i koopy okey , wiec polecam
pewnie bym dalej nia akrmilam ale pzreszlam na barf

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...