tayga Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 Spójrzcie na to http://szerlok.pl/nakarm_psa/?utm_so...ign=nakarm+psa im więcej osób wie i się angażuje tym szybciej karmy pojadą do schronisk. Lucynko, a hoteliki domowe, czy kojcowe? Cały czas szukam kogoś na miejscu... bo wieźć ciachniętą sunię 60 km zaraz po zabiegu? Quote
Plicha Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 A o co chodzi w tym Sherlocku, kto wysyła tą karmę i ile? Coś wiesz Taygo? Ja juz tam poklikałam ile się dało :) Quote
tayga Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 A nie czytałam, ale gdzieś było napisane, ze dają karmę dla schronisk, więc klikajmy :) Quote
Lucyna Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Szukaj może gdzieś bliżej, mogę finansowo wspomóc jej pobyt Quote
Czarodziejka Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Ja również "nakarmiłam", ale niestety, można kliknąć tylko raz dziennie w jednego psa :( Quote
cyranka Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Czarodziejka napisał(a):Ja również "nakarmiłam", ale niestety, można kliknąć tylko raz dziennie w jednego psa :( Ja też " nakarmiłam" tylko nie wiem czy to prawda będzie z ta karmą , mam nadzieję , że nie jakieś oszustwo ! Quote
Czarodziejka Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Ja zmusiłam znajomych, będą klikać do wyczerpania klikawek ;) Myślę, że to nie ściema, odnalazłam nawet przecudną sunię, na którą też można klikać. Ma wątek na Dogo i jest ze schronu w Łowiczu. Dziewczyny wiedziałyby o ściemie, a pięknie podziękowały za ogłaszanie Laski - imię owej suni. Quote
Iwona89 Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 "Już 16 psów nakarmionych! Wygląda na to, że zakończymy akcję przed czasem a psy dostaną karmę jeszcze szybciej! Skoro już mówimy o karmie, chciałbym wyjaśnić jak to będzie wyglądało bo często o to pytacie. Jak już nakarmimy wszystkie psy, to wyślemy do schroniska paczkę z suchą bądź mokrą karmą (w zależności od zapotrzebowań schroniska), która powinna wystarczyć psu na dwa miesiące. Wszystkie paczki wyślemy w jednej przesyłce. W sprawie szczegółów będziemy się kontaktować z każdym schroniskiem osobno." http://szerlok.pl/nakarm_psa Fajnie że są takie akcje:) Quote
Czarodziejka Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Ale czy to będzie karma wyłącznie dla jednego psa, np. dla EMI i Laski, na które klikam, czy na więcej - tak ogólnie dla schronu? Quote
tayga Posted June 18, 2010 Author Posted June 18, 2010 Bianka jest tak pięknym i radosnym psiakiem, ze trudno będzie mi się z nią rozstać :) Quote
Grosziwo Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Śliczny pluszak z Bianusi ! Ale Ty Tayga wszystkie czworonogi masz urocze : Fuksio, Tofik, Bianka i te osobiste: Nala i Nikusia:loveu: Quote
tayga Posted June 18, 2010 Author Posted June 18, 2010 W kojcach są też dwa "brzydale" :( Oba tak agresywne, że wszyscy się boją do nich podejść :( Quote
Lucyna Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Całusy dla Bianusi i Tofika, ja do "brzydali" mam słabość - tak więc podchodzę i też daję buzi :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
tayga Posted June 18, 2010 Author Posted June 18, 2010 Te agresory nie są tyle brzydkie, co maja paskudne charaktery. Dużego udało mi się opanować, ale tylko mi. Rzuca się do Ryśka, do każdego obcego człowieka, do wszystkich psów i suk. Nawet nie mam odwagi szukać dla niego pomocy, bo jak oddać tak groźnego psa? Mały ma ok 14 lat i pożarł by wszystkich wokół. Dla niego nie ma wyjątkow - człowiek czy zwierzę nadaje sie tylko do zagryzienia... jesli da się kogoś zagryźć na wysokości łydek. Zapewne można by było nad nimi popracować, ale nie w tych warunkach. No i ja na to mam zbyt mało czasu :( Quote
Plicha Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Kurcze skąd w nich tyle agresji :( zwykle psy skrzywdzone przez człowieka są bojażliwe i atakuja ze strachu, może te też ze strachu się rzucają? Aż boję się zapytać co z nimi bedzie :( Quote
tayga Posted June 18, 2010 Author Posted June 18, 2010 Duży czarny się boi, dlatego atakuje. Ale udało mi się go wyprowadzić kilka razy z kojca. Jednak w poblizu nie moze nikogo być wtedy. Mogę go dotknąć jak podejdzie... Ale co z tego jak mogę tylko ja :( Mały został porzucony przez rodzinę, wyjechali za granicę a psiak został. Całe zycie trzymany w odosobnieniu :( Też sie boi, przy tym nawet na mnie się rzuca. Jego to szczerze się boję. Nie wiem co z nimi będzie. Chciałabym im pomóc, ale jak? To nie ich wina, że takie są... wszystko to wina ludzi :( Quote
Plicha Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Ludzie są bez serca, po 14 latach zostawić psa :( on pewnie kompletnie nie wie co się dzieje :( Ciężko pomóc w takiej sytuacji :( Quote
tayga Posted June 18, 2010 Author Posted June 18, 2010 Zobaczcie co zrobiłam... http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100618/PUPILE06/743350730 Quote
Grosziwo Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Fajnie ! Piękna Bianka !!! :loveu: A czemu Fuksio i Tofik nie mają takiej reklamy ? :-( Quote
tayga Posted June 18, 2010 Author Posted June 18, 2010 Bo ja dopiero wpadłam na ten pomysł... Fuksiowi zrobię później, a adopcją Tofika zajmują się bordomaniacy, ale zapytam - jak zechcą to podeślę do redakcji i jego. Quote
Czarodziejka Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Bardzo dobry pomysł, może tam ktoś ją wypatrzy. Quote
Recommended Posts