Grosziwo Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 A ja gnuśnieję w domu bo u nas nuuuuuuuuuuuuuuuuda ! Bianka jest naprawdę zjawiskowa :loveu: Quote
bela51 Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Piekna Bianeczka ! Taygo, fotki wreszcie wyslałam, i na bazarku sa juz wymiary ciuchow o które pytalas. Quote
tayga Posted June 6, 2010 Author Posted June 6, 2010 Dziękuję!!! widziałam fotki, tylko przez to miejskie święto mam mało czasu. Ale zrobię bazarek! A teraz lecę sprawdzić wymiary i przypomnę bazarek zainteresowanej :) Quote
Plicha Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Fajnie że Bianeczka na takie spacerki chodzi :) A może po przeprowadzce TZ zgodzi się na powiększenie psiego stada, powiesz mu że podwórka będą pilnować :diabloti: Quote
Vlk Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Psineczko do góry :) ale ładnie wygląda na ostatnich zdjęciach Quote
tayga Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 Plicha napisał(a):A może po przeprowadzce TZ zgodzi się na powiększenie psiego stada, A w życiu... znowu będzie "ja albo pies" :( Poza tym Nala się z Bianka nie zgodzi. Jest stara i chora, nie toleruje innych psów na swoim terenie (za to koty mogą jej po głowie chodzić). Plicha napisał(a):powiesz mu że podwórka będą pilnować :diabloti: Nala ma olewatorski stosunek do wszystkich obcych ludzi :) Nigdy na nikogo nawet nie warknęła. Za to Bianka jest idealna do pilnowania - potencjalny złodziej zwieje po trzecim buziaku. Skacze na ludzi, całuje i cieszy się z tego jak wariatka. Nie wiem jak ją oduczyć takiego zachowania. Boi się krzyku, a przy próbie użycia siły (przytrzymaniu) kładzie się na pleckach :( Quote
Plicha Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 tayga napisał(a):A w życiu... znowu będzie "ja albo pies" :( Poza tym Nala się z Bianka nie zgodzi. Jest stara i chora, nie toleruje innych psów na swoim terenie (za to koty mogą jej po głowie chodzić). Nala ma olewatorski stosunek do wszystkich obcych ludzi :) Nigdy na nikogo nawet nie warknęła. Za to Bianka jest idealna do pilnowania - potencjalny złodziej zwieje po trzecim buziaku. Skacze na ludzi, całuje i cieszy się z tego jak wariatka. Nie wiem jak ją oduczyć takiego zachowania. Boi się krzyku, a przy próbie użycia siły (przytrzymaniu) kładzie się na pleckach :( No tak sobie pomyślałam że Nala pewnie nie byłaby zadowolona :) A Bianeczka po prostu kocha wszystkich :) Quote
Czarodziejka Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Bardzo słodka jest ta sunia. Powinna trafić odrazu do DS. Quote
Lucyna Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Tayga, zmieniłaś temat, ale o sterylce nic nie piszesz. Zapytaj w akcji sterylkowej w moim podpisie, koniecznie. Mogą sfinansować. I proszę zadeklarujcie chociaż 5 PLN na miesiąc. Akcja bardzo, bardzo ważna ... Quote
Lucyna Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 zgłosiłam Bianeczkę http://www.dogomania.pl/threads/184498-Akcja-STERYLIZACJA-%28by-bezdomniak%C3%B3w-by%C5%82o-mniej%29/page48 Quote
Iwona89 Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Jestem tu nowa ale czytałam to forum. I wstawiłam zdjęcie na nk Bianki mam nadzieje ze to pomoze:) Bo narazie finansowo nie bardzo moge pomoc:( Quote
Iwona89 Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Jestem tu nowa ale czytałam to forum. I wstawiłam zdjęcie na swoj profil nk http://nasza-klasa.pl/#profile/2393900/gallery/79 Bianki mam nadzieje ze to pomoże:) Bo narazie finansowo nie bardzo mogę pomoc:( Quote
tayga Posted June 8, 2010 Author Posted June 8, 2010 Iwona89 napisał(a):Jestem tu nowa ale czytałam to forum. I wstawiłam zdjęcie na swoj profil nk Bianki mam nadzieje ze to pomoże:) Bo narazie finansowo nie bardzo mogę pomoc:( Iwonko... dziękuję za przybycie na wątek Bianki. Nie ważne jak - ważne że chcesz pomagać :) Quote
tayga Posted June 8, 2010 Author Posted June 8, 2010 Lucyna napisał(a):Tayga, zmieniłaś temat, ale o sterylce nic nie piszesz. Zapytaj w akcji sterylkowej w moim podpisie, koniecznie. Mogą sfinansować. I proszę zadeklarujcie chociaż 5 PLN na miesiąc. Akcja bardzo, bardzo ważna ... Teraz tylko wyprać wariatke i umawiać na zabieg :) Lucynko... temat zmieniłam jakoś w nocy, potem zajęłam sie czymś innym i zapomniałam napisać. Bianka została znaleziona pod koniec cieczki. Sądząc po jej stanie (wyczerpanie, pchły, stado kleszczy) mogła się długo błąkać. Istnieje duże prawdopodobieństwo "zaciążenia". Martwi mnie jedno.. jak tę ślicznotkę po ciachnięciu dać do kojca? Można tak? Quote
Lucyna Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Jeśli Pan Rysio będzie tam z nią spał, to tak ... :evil_lol: Nie wiem, pomyślę nad tym. Taygo, musisz potwierdzić chęć sterylki na wątku pomocowym. Trzeba wpisać gabinet gdzie będzie robiona sterylka i cenę. Jakąś opiekę na kilka dni trzeba znaleźć ... nawet płatną. Quote
tayga Posted June 8, 2010 Author Posted June 8, 2010 Chęć potwierdziłam, mamy full opcję, pełen zwrot. Cenę podałam, adresu nikt nie wymagał :) Ale jak trzeba to podam :) Quote
Lucyna Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Nie, jeśli jest ok, to w porzo :evil_lol: znalazłam hoteliki w Zielonej Górze, dwa. Może przyjmą Bianeczkę na pierwsze pięć dni? Finansowo damy radę :cool3: przecież :roll: Quote
Czarodziejka Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 tayga napisał(a):Teraz tylko wyprać wariatke i umawiać na zabieg :) Lucynko... temat zmieniłam jakoś w nocy, potem zajęłam sie czymś innym i zapomniałam napisać. Bianka została znaleziona pod koniec cieczki. Sądząc po jej stanie (wyczerpanie, pchły, stado kleszczy) mogła się długo błąkać. Istnieje duże prawdopodobieństwo "zaciążenia". Martwi mnie jedno.. jak tę ślicznotkę po ciachnięciu dać do kojca? Można tak? Po sterylce powinna mieć czyste i ciepłe posłanko przez pierwsze dni, ponieważ szwy będą świeże. Potem może sobie chodzić po dworze. Quote
tayga Posted June 8, 2010 Author Posted June 8, 2010 Skleciłam bazarek http://www.dogomania.pl/threads/187192-WINKO-BIŻU-AVON-dla-Bianki-Fuksa-i-na-sterylki-do-20.06.-godz-22.00 Quote
Iwona89 Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 tayga napisał(a):Bądź, zaglądaj, wspieraj dobrym słowem :) Na pewno będę zaglądać. Podziwiam Cie za to co robisz dla tych biednych psiaków:) Oby takich ludzi jak Ty było więcej:). Quote
Recommended Posts