Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No!! Że też Ciebie trzeba telefonicznie ściągać:mad:
Dziękuję za przybycie, z Tobą zawsze raźniej :loveu:
Na n-k juz widziałam :)

• Replies 392
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oczywiście bela, że fotki mogą być jutro... ja jeszcze zbieram swoje do jednego pudła i usiłuję namówić małolata na odstąpienie kolekcji Ferrari.
Po co prawie pełnoletniemu dziecku samochodziki :)

Posted

tayga napisał(a):
Noooo... a co!! Niech oddaje!
To moje, dostałam za nadmierne tankowanie, ale mi ukradł :)

Acha ! No to zabieraj kochana, zabieraj i nie pytaj o zgodę :evil_lol:
To zdjęcie Biani z Tofikiem jest cudne :loveu::loveu:, sie zakochać można , TRZEBA :loveu::loveu::loveu:

Posted

Odwiedzam piękną Biankę ... rzeczywiście super sunieczka.
A wiesz, mój małż też ma taką kolekcję, strzeże jak "oka w głowie" :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

tayga napisał(a):
Trzeci profil na n-k??
Właściwie dlaczego nie?
W czwartek zrobię, będę miała sporo czasu :)

Konkretnie to myślałem o wspólnym wątku na dogo. :lol:

Na nk też się przyda. :lol:

Posted

No teraz to już zwątpiłam... skoro Twój małż się jeszcze bawi, to taki małolat prawie pełnoletni za nic mi nie odda Ferrari :(

Posted

Cajus JB napisał(a):
Konkretnie to myślałem o wspólnym wątku na dogo. :lol:

To ja zamotana jestem, pisałes o wątku a nie o profilu :)
Chodzi o Gubińskie psiaki?
To się ciągle zmienia, wiecznie coś musiałabym edytować... W tym roku już ze 20 psiaków wyadoptowanych :)
Na tę chwilę mam Fuksa i Biankę. Tofi jest awaryjnie i jest utrzymywany przez wielbicieli DDB.
Ale kiedyś zrobię :)

Posted

"Rewelacja". Zastanawiam się ilu będzie naśladowców. I mam nadzieję, że ktoś nie wpadnie na pomysł aby do czegoś takiego wykorzystywać zwierzęta.

Posted

[quote name='tayga']Poczytaj sobie o tym plastinarium :( Zwierzęta też preparują, nawet żyrafę mają :(

Mało to wszystko zachęcające. Trzeba mieć coś z głową aby coś takiego kupować.

[quote name='Czarodziejka']Czy nadal szukacie dt dla Bianki?

Na razie nic się nie zmieniło. tayga nadal szuka.

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Mogłaby przyjechać do mnie na dt. Może dzięki niej uda się uratować Groma.

Dawno mnie nie było u Groma i trochę zalegam ( ale w czerwcu już na prostej ). Coś się dzieje z Gromem?

Posted

Grom jest psem niezwykle łagodnym w stosunku do ludzi i suń, a nieco porywczym w stosunku do psów. Behawiorysta stwierdził, że był tzw. dzikim szczenięciem, w dodatku wychował się w schronie wśród psów dominujących, więc jego charakter jest wypaczony. Nie chce wychodzić z kojca, nie reaguje na swoje imię, nie potrzebuje kontaktu z człowiekiem. Tylko mnie daje się wyciągać na siłę na spacer, który jest męczarnią. Grom siedzi więc w kojcu...:-? Behawiorysta zasugerował, aby dać mu towarzyszkę - psa, z którym nawiąże jakiś dialog i który będzie dla niego wzorcem zachowań. Miałam sunię, ale była stara i odeszła. Poza tym - była głucha, ślepawa i też ze schronu, a więc przekładała trawkę i wolność niż siedzenie w kojcu z odludkiem. Niecierpliwie czekała, aż otworzę furtkę i sobie wyjdzie na świat.
Myślę, że w przypadku suni kontaktowej pobyt w kojcu z Gromem ograniczałby się do nocy i kilku godzin dziennie, poza tym chodziłaby wolno. Może wraz z nią Grom wyszedłby na spacer. Jest z nim tak beznadziejnie, że pozostaje nam kastracja - powinien być wycięty przed opuszczeniem schronu, ale jakoś to umknęło, a potem 3-4 miesiące pracy nad jego charakterem. Jeżeli wszystko na nic.....pozostaje go chyba uśpić :roll: