Anna&Tosia Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Witam, jestem nowa na forum i potrzebuje porady. Jestem właścicielką 2 letniej suczki yorczki, zawsze była bardzo żywiołowa i skora do nauki, po ostatniej cieczce (skończyła się jakieś 2,5 tygodnia temu) straciła jakoś zapał do zabawy :-(. Jedyne co chce robić to wykonywać moje komendy i robicz sztuczki, za które dostaje przysmaki (nie to że mnie denerwuje jej posłuszeństwo, ale...). Proszę doradźcie mi jak mam ją z powrotem zachęcić do zabawy ze mną i innymi psami. Quote
WildH Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Czy psiak był u weterynarza? Jeśli nie, to proponuję jak najszybciej się do niego wybrać, bo przyczyną może być jakaś choroba (nawet śmiertelna!). Quote
Pies Pustyni Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 [quote name='Anna&Tosia']Witam, jestem nowa na forum i potrzebuje porady. Jestem właścicielką 2 letniej suczki yorczki, zawsze była bardzo żywiołowa i skora do nauki, po ostatniej cieczce (skończyła się jakieś 2,5 tygodnia temu) straciła jakoś zapał do zabawy :-(. Jedyne co chce robić to wykonywać moje komendy i robicz sztuczki, za które dostaje przysmaki (nie to że mnie denerwuje jej posłuszeństwo, ale...). Proszę doradźcie mi jak mam ją z powrotem zachęcić do zabawy ze mną i innymi psami. [FONT=Arial]2 letnia,czyli masz ja od prawie dwoch lat?Piszesz,ze zawsze byla skora do nauki,a nagradzana jest przysmakami.Komendy i sztuczki,ktore wykonuje zna wiec od dawna,tak?[/FONT] [FONT=Arial]Jesli tak,to po co dalej dajesz jej przysmaki?One maja sluzyc tylko jako pomoc w nauce.Pies powinien byc posluszny przewodnikowi,a nie smakolykom.[/FONT] [FONT=Arial]Moze “spowazniala” i bedac lakomczuchem ;) robi tylko to,za co dostanie smakolyk. [/FONT] [FONT=Arial]Co do zabaw z innymi psami,to raczej kwestia osobnicza.Niektore psy to bardzo lubia,inne mniej lub wcale.[/FONT] [FONT=Arial]Byc moze nie ma to nic wspolnego z cieczka,ale weta trzeba odwiedzic.[/FONT] Quote
przeszlus Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Może zaszła w ciąże???? Mój poprzedni pies pies nigdy nie lubił zabawy ale pod koniec swojego zycia z chęcią się bawił.Może się zmieniła,albo stała się materialistką i robi to za co dostanie smaka Quote
Anna&Tosia Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 Suczka byla badana i jest calkiem zdrowa. Pies Pustyni możesz mieć racje z tym lakomstwem. Tośka podczas naszych treningow jest bardzo pobudzona i przejęta, a gdy wyciągam pilkę to pobiegnie ze dwa razy i dosyć. Muszę odstawić te psie ciacha. Quote
przeszlus Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 No odstaw bo bez nich nic nie zrobi,mój poprzedni pies był takim materialistą i przyznam że było ciężko bez nich Quote
Anna&Tosia Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 Ciężko będzie, tym bardziej że znajomi też noszą smaczki dla swoich pociech i wszyscy się częstują, chyba musze Tośke odseparować od jej ukochanego stada. Trudno, jak się źle szkoliło to teraz trzeba to naprawić... Quote
Recommended Posts