kycia1 Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Dobry wieczór Piękniochy:******* , ciocia jutro Was poczyta. Quote
MARCHEWA Posted June 30, 2010 Author Posted June 30, 2010 [quote name='kycia1']Dobry wieczór Piękniochy:******* , ciocia jutro Was poczyta. Witamy i zapraszamy;) A z nowych informacji: Maciuś pojechał do nowego domku Nowa właścicielka Maciusia to bardzo miła i ciepła osoba.Wierzymy,że Maciusiowi będzie dobrze,że będzie rozpieszczany i kochany.Pani obiecała przysyłać fotki Zostałyśmy obdarowane jedzonkiem,kocykiem i pieniążkami dla następnych kotów za co serdecznie dziękujemy. Stan konta kotów-300zł Quote
MARCHEWA Posted July 3, 2010 Author Posted July 3, 2010 A oto nowe fotki naszych tymczasowiczów: Łatek-jest nieśmiały,ale ciekawski,inne koty i psy obserwuje z bezpiecznej odległości,w nowym miejscu potrzebuje trochę więcej czasu,aby się rozkręcić.Kuwetkowy [IMG]http://img34.imageshack.us/img34/1518/dsc01193y.jpg[/IMG] Radar-odważny,ciekawski,nie boi się innych zwierząt,szybko nawiązuje kontakt z człowiekiem,głośno mruczy;),kuwetkowy [IMG]http://img28.imageshack.us/img28/1153/dsc01175cb.jpg[/IMG] I Gaja-cudowna koteczka,bardzo mądra,spokojna,zakończyła leczenie,została jeszcze niewielka opuchlizna w miejscu po wrzodzie-kuwetkowa. [IMG]http://img710.imageshack.us/img710/6271/dsc01166j.jpg[/IMG] Quote
paweeł Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 śliczne kotki ;). Byłem dzisiaj w schronisku i dowiedziałem się że podrzucili nam do schronu 3 małe kociaki:-( , mają około półtora miesiąca ! :( , widziałem je ,są śliczne !!! . Powinny jeszcze ssać mleko matki :shake: . Karmimy je strzykawką z mlekiem i jest dobrze. Ludzie nie mają serca żeby wyrzucać takie małe kotki ... :placz: Quote
Granula Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 to i tak dobrze, że ktoś do schroniska podrzucił bo niektórzy wyrzucają w reklamówce na śmietnik, albo topią w rzece... o ilu takich nigdy się nie dowiemy mam tylko nadzieję, że kiedyś każdemu przyjdzie zapłacić za swoje czyny :roll: Quote
Ania_i_Kropka Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Dzisiaj ostatni kociaczek pojechał do nowego domku. Chłopak będzie miał w domu własnego weterynarza:lol: Quote
MARCHEWA Posted July 8, 2010 Author Posted July 8, 2010 Ania_i_Kropka napisał(a):Dzisiaj ostatni kociaczek pojechał do nowego domku. Chłopak będzie miał w domu własnego weterynarza:lol: Super;) Pomogłaś tylu naszym maluszkom,dziękujemy;) A o nasze trzy maluchy nikt nie dzwoni,nikt nie pyta,od 3 tyg.cisza............. Quote
wat Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Rudego nie chcą??? Może spróbować w lokalnej/olsztyńskiej prasie? Albo ulotki ze zdjeciami, np. u wetów? Pingwineczka też powinna znaleźć domek, bo wdzięcznie wygląda i chodliwie (trzeci też śliczny, ale jakby mniej modny, dla koneserów) Quote
horacy dwa Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki rudo biały kotek znalazł dzisiaj domek u nas w Szczytnie.Trafił do młodej dziewczyny i jaj mamy ,które niedawno straciły swojego 13 letniego kota.Czekają na dom niezwykle delikatna koteczka Gaja ,spokojna ,zrównoważona przytulanka oraz czarno -biały kotek troskę mniej ufny do człowieka ale za to wielki łowca ,który ciągle nosi piłeczki w pyszczku i warczy jakby nosił myszki. Quote
MARCHEWA Posted July 10, 2010 Author Posted July 10, 2010 Już tylko Łatek szuka domku.Gaja od wczoraj ma domek u mnie :loveu: Łatek: Quote
MARCHEWA Posted July 10, 2010 Author Posted July 10, 2010 Wczoraj rozmawiałam z moją klientką,zapytałam,czy nie zna kogoś,kto chciałby kociaka,pani ta znana jest mi z tego,że dokarmia bezdomne zwierzęta i ma popytać wśród znajomych. Kobietka jest emerytowaną nauczycielką i ze swojej skromnej renty dokarmia 12 dzikich kotów na działkach(dwa kalekie ma w domu),jest u nich codziennie,do tego kupuje tabletki antykoncepcyjne i podaje w jedzeniu koteczkom,aby nie rodziły małych,powiedziała mi,że jest jej czasami bardzo ciężko,że miał jej pomagać ktoś z Towarzystwa,ale wszyscy o niej zapomnieli.Chcemy z Basią zakupić dla niej trochę kociego jedzenia z naszych zebranych pieniędzy(chociaż za 50 zł)a później może zrobię bazarek na ten cel.Kobietka naprawdę potrzebuje pomocy. Quote
paweeł Posted July 10, 2010 Posted July 10, 2010 podnoszę kociaki :D Przy okazji chciałbym abyście zajrzeli na wątek Bezy . http://www.dogomania.pl/threads/180339-Kto-mnie-przygarnie-Beza Quote
MARCHEWA Posted July 17, 2010 Author Posted July 17, 2010 Wszystkie maluchy w nowych domkach:loveu: Na razie robimy krótką przerwę,bo Basia ma urlop,ale niedługo zabieramy następne koty na dt;) Wat-bardzo dziękujemy za kolejną wpłatę :loveu: Quote
Granula Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 :roll: a co z tą Panią z działek? udało się jej jakoś pomóc? Quote
MARCHEWA Posted July 21, 2010 Author Posted July 21, 2010 A oto mail z nowego domu Rudaska: Witam. Przesyłam kilka zdjęć kociaka. Jak widać na zdjęciach czuje się dobrze ; ) trochę rozrabia ale nie ma większych strat ;) zdjęcia są słabej jakości ponieważ robione telefonem komórkowym. Pozdrawiam Kasia wraz z kotem ;) Granula,na razie nie mogę spotkać tej pani z działek,żeby sie z nią umówić. Quote
Zofia.Sasza Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Przepraszam za spam - ale sprawa jest drastyczna! Uwaga na użytkowniczkę o nicku IKA6 z Rudy Śląskiej. Imię Krystyna. Przedstawia się jako koci DT od 25 lat ze specjalnością w odchowie kociąt. W rzeczywistości trzyma w niewielkim, jednopokojowym mieszkaniu wielką liczbę kotów, nie zapewnia im właściwej opieki medycznej. Przyjęła kotkę na DS, a następnie oddała ją do schronu. Podłożyła wycieńczonej kotce karmiącej kolejny miot - część kociąt nie przeżyła. Długo by wyliczać - poczytajcie sami: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110981&hilit=IKA6 Podobno teraz szuka kotów do swojej "kolekcji" przez PW na dogomanii :( I taki news - jeszcze ciepły :( http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=113145&start=59 Quote
horacy dwa Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Dziękujemy bardzo za ostrzeżenie będziemy pamiętać ,jestem przerażona tym co przeczytałam. Quote
MARCHEWA Posted July 23, 2010 Author Posted July 23, 2010 A tymczasem pozdrawiam wszystkich od Gajuni;) Quote
nika28 Posted July 24, 2010 Posted July 24, 2010 Są jeszcze jakieś koty w schronisku ? Może warto byłoby porobić zdjęcia każdemu z osobna i ogłaszać/szukać DT ? Quote
horacy dwa Posted July 24, 2010 Posted July 24, 2010 Koty na pewno są ,nie wiem tylko jak z maluchami ,które zostały czy jeszcze są .Ile przybyło, może wybierzemy się z Asią do schroniska jak będzie miała trochę czasu i zrobimy zdjęcia ,teraz nie miałyśmy czasu. Quote
nika28 Posted July 24, 2010 Posted July 24, 2010 Ja jestem teraz w Olsztynie, jak będę wracała za 2 tyg. mogę podjechać i porobić kotom trochę zdjęć, aparat mam dosyć dobry i zdjęcia też fajne wychodzą :) I przy okazji podrzucę trochę karmy. Quote
Recommended Posts