Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Babice - Małopolskie

Kiedy wczoraj jeździłem wzdłuż wałów wiślanych w pobliżu mojej miejscowości, zauważyłem wycieńczonego owczarka niemieckiego leżącego tuż przy brzegu. Był przemoczony, głodny i wystraszony - prawdopodobnie Wisła porwała go w czasie powodzi, psisko mogło płynąć nawet kilkadziesiąt kilometrów...
Wziąłem go do siebie nakarmiłem, wysuszyłem. teraz szukam dla niego domu bo nie chce oddawać go do schroniska, a sam nie mogę go zatrzymać gdyż mam już 3 psy.
Jest to owczarek niemiecki na oko 2-3 letni, jest bardzo przyjazny i wytresowany (daje łapę, robi "siad"), ufny do ludzi i wdzięczny. Jeżeli znajdzie się Ktoś o dobrym sercu i zechce przygarnąć pieska bardzo proszę o kontakt.

Kontakt ze znalazcą:
Błażej
tel. 504632914 lub 506158984 lub gg: 5233383
bodziej@gmail.com

Żródło: http://zaginionepsy.pl/obiekt,4684,Znaleziony,Babice,NN.html

Posted

Niebieska713 napisał(a):
Biedaczysko...Jesli to psiak z powodzi,to na pewno ktos go bedzie szukal....

na pewno warto by było poszuakć jego właścicieli... przynajmniej spróbować.

Posted

Ewa Marta napisał(a):
A może napisać do TVN24? Mogliby wrzucić w informacjach o powidzi krótkie info ze zdjęciem psa. To w końcuu ofiara powodzi...

Doskonały pomysł! Tylko ogłoszenia pewnie pomogą mu znaleźć właściciela. Prasa lokalna, radio, telewizja to pewnie klucz dla uratowania biedaczka! Nawet pewnie jeśli prawdziwy właściciel się nie znajdzie to szybciej domek znajdzie, gdyż ludzie zlitują się nad ofiarę powodzi :shake: Tylko kto da ogłoszenia do mediów?

Posted

_Goldenek2 napisał(a):
Jolu, moim zdaniem pies nawet z prądem....nie przepłynie więcej jak 20 km. Poprawcie mnie jeśli się mylę...

Poprawiam, bo pamiętam tego, którego statek podjął z kry w Bałtyku.

Posted

Co do tego TVN24 to mają tam chyba "platformę kontakt 24" czy jakoś tak co ludzie mogą tam na maila coś wysyłać, może akurat by zauważyli i pokazali w tv