Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam. wczoraj u mojej suki zdiagozowano niewydolność nerek. Z tego co znalazłam w sieci pies powinien dostawać mniej bialka w diecie. a zy ktoś karmił RC - suchą karmą dla psów z tym schorzeniem? prosze podzielcie się ze mną jakie zmiany w diecie trzeba poczynić żeby pies jak najdłużej pobył z nami jeszcze...

Posted

Moj psiak tez na to chorowal, blisko 2 lata. Dieta jest bardzo wazna. Jako, ze nasz pies od zawsze jadal sucha karme kupowalismy mu Trovet dla nerkowcow. Niestety wraz z postepem choroby apetyt slabnie, wiec po jakims czasie Trovet juz go nie interesowal. Przeszlismy zatem na RC, wcinal go bardzo chetnie- do czasu. Później puszki dla nerkowcow oraz dania gotowane. Ostatnie tygodnie makabra, jadl co chcial, a chcial niewiele :( Trzymam kciuki.

Posted

wlasnie znalazłam RC 2 kg za 65 zł z krakvecie. kupie na próbę na jeden posiłek a drugi gotowany ale zmałą ilościa mięsa. mam wyeliminowac fosfor. ale w czym on jest? tego jeszcze nie wiem

• 10 months later...
Posted

Odświeżam wątek, bo nie ma sensu zakładać kolejnego.
Mój pies od 2 lat choruje na przewlekłą niewydolność nerek. Najpierw dostawał do gotowanego jedzenia IPAKITINE, później dostawał Hill's u/d, a teraz jest na Bosch Specjal Ligh
t.
Ostatnio zastanawiałam się nad przestawieniem mojego psa na BARF, ale niestety przy PNN jest to raczej niemożliwe :shake:
Mam takie pytanie czy psu choremu na nerki można podawać surowe warzywa i surowe mięso czy lepiej gotować?

Posted

[quote name='gryf80']a polubiłby psiak jakąś dietę specjalistyczną dla "nerkowców"?
Pongo jest na diecie dla "nerkowców" Bosch Special Light, ale wiadomo w karmie dużo chemii itp. dlatego chciałabym zamienić śniadanie i obiad na jedzenie domowe, oczywiście odpowiednio zbilansowane i z dodatkiem ipakitine.