mru Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 my w razie co po tym Mińsku Maz. dysponujemy transportem ;) Quote
elmira Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Kwota ogromna. Ale na to nie ma wpływu. Szkoda, ze nie mogę pomóc finansowo:( Quote
Agmarek Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 [quote name='mru']rachunek na dziś wynosi: 2700 zł.! Jeeezu Chryste! :-o Grosza dorzuciłam. Znaczy się krople w morzu :oops: Quote
NiJaSe Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 najprawdopodbiej jutro będziemy mogli go zabrać , dzisiaj jeszcze kontrola krwi i usg brzucja i dróg moczowych bo caly czas płacze jak siusia , byc moze to po cewniku ale myśmy się juz tak przewrażliwili że wolimy mieć to sprawdzone. Jak wróci do nas to dietka , przez pierwszy tydzień najlepiej tylko sam gotowany drob w małych porcjach , potem z ryżem i marchewką juz bedzie można i raczej przez ten pierwszy tydzien bez suchej karmy. Sa puchy specjalne ale dajcie spokoj malenka puszeczka 11 zł :O to taniej mnie wyjdzie kupowac ten drob i gotować. Quote
obraczus87 Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Nija wierze ze u Was Omen szybko dojdzie do siebie.... Quote
NiJaSe Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 no ja myśle , bo to co swoje już przeszedł i teraz to może byc juz tylko lepiej :) Quote
elmira Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Bardzo się cieszę, że Omen dochodzi do siebie. Kochany psiak, a tyle się wycierpiał. NiJaSe bardzo dziękuję za dzisiejszą wiadomość o małej. :) Quote
NiJaSe Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 elmira napisał(a):Bardzo się cieszę, że Omen dochodzi do siebie. Kochany psiak, a tyle się wycierpiał. NiJaSe bardzo dziękuję za dzisiejszą wiadomość o małej. :) Elmirko a bardzo prosze :) , jezaaaaa ona jest slodziutka jak cukierek , strasznie przyjazna i miziasta :):) i nawet usłyszałam jak szczeka :evil_lol:. U wetek spisuje się super daje robić ze sobą wszystko ....jezaaaaaa a ta jej sierść ....chce miec takie jedwabiste włosy!!!! Quote
koosiek Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Cieszę się, że Omen dochodzi już do siebie :) Oby tak dalej :) Quote
NiJaSe Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 wróciłam od Omena ... powitał mnie takim koncertem ,ze mało uszy mi nie spuchły :D , ja jestem pewna ze on juz wraca do sił bo lekarka mówi, ze w nicy elegancko wydłubał 2 wenflony , probował rozpracować zamkniecie i co chwila koncertował :P. Jutro możemy go zabierać , tylko usg drog moczowych sami mu juz pojedziemy zrobimy bo oni dzisiaj jakis meksyk mieli w lecznicy i nie wyrobili się a on strasznie płacze przy tym siusianiu , zebralam mu siuski do badania jeszcze dzisiaj bo lekarka mowi ,ze sa trzy trzy prawdopodobne przyczyny 1. podraznienie po cewinku 2.stan zapalny 3.mogły zrobic zrosty z jelitami :O Quote
jostel5 Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Cewnik lub stan zapalny to w sumie pryszcz ,ale jak rozumieć te zrosty z jelitami??? Odwracalne to to ? Czy jak? Quote
elmira Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 A to psotnik z Omenka, niedobry chłopczyna, już od rana NiJaSe psocić on zaczyna;) Faktycznie z tymi jelitami brzmi niefajnie. Quote
NiJaSe Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 nie dopytałam bo tam zamieszanie straszane ,ale w sumie to i tak wole swoich wetek o takie rzeczy pytac bo one mi tłumaczą łopatologicznie jak krowie na miedzy. Wlasnie od moich wetek sie dzisiaj dowiedzialam ,ze Omena trzeba będzie "zasiedlić" florą bakteryjną bo on po tym leczeniu jest jalowy , czyli musi dostać coś w stylu Lacidofilu Quote
elmira Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 A to dzięki Bogu zjadliwy wydatek. Są takie środki wzbogacane o probiotyki. A czy on będzie mógł jogurty wcinać, czy raczej nie? Quote
NiJaSe Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 narazie to ma jechać na samym gotowanym drobiu ( ktos ma może ferme indyków ? :D) , potem drob z dodatkiem ryzu , potem dopiero marcheweczka do tego tak malymi kroczkami do przodu ;) Quote
elmira Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Czytałam o diecie (biedny niuniek-ja diet nie znoszę:)). Z tymi szczepami bakterii, to pisałam już za jakiś czas;) Quote
NiJaSe Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 pewnie jogurcik to dobra rzecz ,jak tylko bedzie chcial jesć to bedzie dostawal :) Quote
NiJaSe Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 siemie lniane od samego początku bedzie w diecie :) Quote
Awit Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Smacznego Omen, moje panny kochają jogurty:-) Może i Tobie posmakują. Quote
Vlk Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 właśnie wróciłam z gór, Omenek lepiej mam nadzieję? Jeszcze nie poczytałam. Ale widzę, że tu się z 30 stron pojawiło odkąd znikłam ;) nie wiem, czy dam radę wsio przeczytać Quote
Vlk Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 nie wiem czy jogurcik po takim czymś będzie dobry? Czy on nie dostanie sraaczki za przeproszeniem? ;) A jest wiele preparatów zasiedlających jelita florą. Ja po grypie jelitowej brałam fisioflor. Nie jest jakiś bardzo drogi a i z działania byłam zadowolona :) On nie tylko ma szczepy bakterii ale jakieś substancje pomagające tym bakteriom w zasiedleniu i mnożeniu się. Quote
Plicha Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Ale wspaniałe wiadomości na wieczór :) Super że Omenek do domku jutro jedzie, tam na pewno dużo szybciej dojdzie do siebie :) Quote
Recommended Posts