Ra_dunia Posted June 22, 2010 Author Posted June 22, 2010 Super wieści :) kochana Pralineczka :) Quote
Ulka18 Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 U mnie ja jestem zawsze za nowymi zwierzakami i Ulka Junior. Babcia Ulki przezyla smierc Pękaci Mimi i nie chce na razie slyszec o nastepnym kocie. A Pan Dziadek jest najtrudniejszy do przekonania. Twoj Jarek jest inny ;-) A gdzie jest watek tego szczeniaczka? Quote
Reno2001 Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 Matko, dogo mnie dobija. Tu watek mojego tymczasa: http://www.dogomania.pl/threads/187073-Amelka-PSIE-DZIECKO-BEZ-ŁAPKI-juz-w-DT-zbieramy-PLN-na-leczenie/page44 Quote
Ra_dunia Posted June 22, 2010 Author Posted June 22, 2010 Na miejsce Pralinki przyjeżdża Gajunia ! :) Prosimy o jej przyszykowanie do hoteliku :D Quote
Ulka18 Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 Czyli jest decyzja? Dam znac do schroniska. Szczepionki juz sa, takze nie bedzie problemu z zaszczepieniem. Quote
Ra_dunia Posted June 22, 2010 Author Posted June 22, 2010 tak, tak - jest decyzja :) Pierwszy raz pojedzie sunia w typie cardigana ;) bo do tej pory to tylko takie pembrokowe psiaki były :) Quote
Nutusia Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 A przechrzcicie ją na Landrynkę, czy się słodkie życie dla Lorka skończy?... :) Quote
Ra_dunia Posted June 22, 2010 Author Posted June 22, 2010 hmmm... trza nad tym tematem pomyśleć ;) Quote
karolciasz28 Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 [quote name='bila1']Gaja to ładne imię :)[/QUOTE] Też mi się bardzo podoba, chyba nie trzeba go zmieniać ;-) Quote
bico Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 [quote name='Murka'] Poszukiwany jest jeszcze kot dorosły, płeć i umaszczenie nieistotne. Dałam już znać Tarnobrzegowi, bo tam sporo kotów po powodzi szuka domu. oby tylko kot/kociczka był już po kastracji/sterylce - koniecznie!;) Quote
Nutusia Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 [quote name='bila1']Gaja to ładne imię :)[/QUOTE] Przecież żartowałam! Bo się Lorkowi takie dwa cukiereczki trafiły, a teraz dla odmiany będzie miał Gaję, żeby go... nie zemdliło! :) Quote
Ra_dunia Posted June 23, 2010 Author Posted June 23, 2010 to teraz w sumie, powinien mieć Paróweczkę ;) to dopiero by się cieszył :D Quote
Nutusia Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 [quote name='Ra_dunia']to teraz w sumie, powinien mieć Paróweczkę ;) to dopiero by się cieszył :D[/QUOTE] A widzisz - świetna myśl! :) Quote
kaskadaffik Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Jamniki górą :multi::multi: A Pralinka doopke grzeje :) Ja zapraszam http://www.dogomania.pl/threads/188041-Dla-Ciebie-Psa-Kota-na-Mielec-i-nie-tylko-do-04.07?p=14927915#post14927915 Quote
Murka Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Niekoniecznie Gaja będzie mieszkać z Lorkiem ;) Choć faktycznie te corgowe suńki ostatnio najlepiej tam pasowały :lol: Dzisiaj rano dzwonił p.Tomasz, żeby dać mi znać o ogłoszeniu o zaginionej suczce yorka (Jara została znaleziona w pobliskiej miejscowości, w której mieszka Pralinka więc spytałam p.Tomasza czy nie wie czy komuś taka sunia zaginęła lub czy nie widział ogłoszeń o zaginionej suni). U Pralinki nadal wszystko ok (jakby mogło być inaczej ;) ). Quote
Ulka18 Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Oby tak dalej i oby juz tak zostalo na zaaawsze :kciuki: Niech sobie dziewczynka fajnie mieszka u swojej rodzinki :fadein: Quote
Ra_dunia Posted June 29, 2010 Author Posted June 29, 2010 :) Pralineczka podbiła serca domowników :) Quote
Kalina Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 A ja dzisiaj dokociłam felisowym kocurkiem opiekunów Pralinki. Ja samą widziałam na własne oczy, choć pogłaskac mi sie nie dała. Wiem, ze spi w domu a w dzień biega po podwórzu. Mozecie sie nie martwić. Quote
Murka Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 Kalina, dzięki, że się odezwałaś :) Super, że nasza Pralinka ma się dobrze i że teraz ma jeszcze towarzystwo :) Quote
Ra_dunia Posted July 21, 2010 Author Posted July 21, 2010 świetnie :) dobrze wiedzieć, że jednak w domku sypia :D Dziękujemy za informacje :D Quote
Ulka18 Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 Kalina, dzieki za wiesci :Rose: Gdybys sie wybierala na wizyte poadopcyjna kociny, to pls zrob fotki Pralinki :modla: Quote
Nutusia Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 Słodka Pralinka musi spać w domku, bo gdyby padał deszcz, mogłaby się... rozpuścić! :) Quote
Murka Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 Dzisiaj dzwonił do mnie pan Pralinki. Mają problem. Pralinka ostatnio zrobiła się agresywna i to postępuje coraz bardziej, robi się nieprzwidywalna, nerwowa, szczekliwa i ofiarami padają także domownicy. Sytuacja stała się dla nich bardzo męcząca i zwracają się o pomoc. Pytałam jakiej konkretnie pomocy Państwo oczekują, czy zwrot suni czy pomoc fachowca itd. Pan nie sprecyzował, ale zrozumiałam, że oddanie też wchodzi w grę... Podejrzewam, że to po prostu starość: Pralinka stała się zgryźliwa, może tracić węch, wzrok itd. Może też być tak, że coś jej dolega, coś ją boli i dlatego się tak zachowuje, jest nerwowa. Pytałam Pana czy byłby w stanie zrobić suni komplet badań, żeby wykluczyć problemy zdrowotne - powiedział, że nie stać go na to :( Pytałam czy gdyby była pomoc finansowa to podjęliby się tych badań - tak, bo zżyli się już z sunią i chcieliby o nią powalczyć. Nie wiem co robić... Radźcie... Mogę podać komuś tel. do pana jeśli ktoś chce o coś wypytać. Quote
Recommended Posts