Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 177
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

U mnie ja jestem zawsze za nowymi zwierzakami i Ulka Junior. Babcia Ulki przezyla smierc Pękaci Mimi i nie chce na razie slyszec o nastepnym kocie. A Pan Dziadek jest najtrudniejszy do przekonania. Twoj Jarek jest inny ;-)

A gdzie jest watek tego szczeniaczka?

Posted

[quote name='Murka']
Poszukiwany jest jeszcze kot dorosły, płeć i umaszczenie nieistotne. Dałam już znać Tarnobrzegowi, bo tam sporo kotów po powodzi szuka domu.

oby tylko kot/kociczka był już po kastracji/sterylce - koniecznie!;)

Posted

[quote name='bila1']Gaja to ładne imię :)[/QUOTE]

Przecież żartowałam! Bo się Lorkowi takie dwa cukiereczki trafiły, a teraz dla odmiany będzie miał Gaję, żeby go... nie zemdliło! :)

Posted

Niekoniecznie Gaja będzie mieszkać z Lorkiem ;)
Choć faktycznie te corgowe suńki ostatnio najlepiej tam pasowały :lol:

Dzisiaj rano dzwonił p.Tomasz, żeby dać mi znać o ogłoszeniu o zaginionej suczce yorka (Jara została znaleziona w pobliskiej miejscowości, w której mieszka Pralinka więc spytałam p.Tomasza czy nie wie czy komuś taka sunia zaginęła lub czy nie widział ogłoszeń o zaginionej suni). U Pralinki nadal wszystko ok (jakby mogło być inaczej ;) ).

• 3 weeks later...
Posted

A ja dzisiaj dokociłam felisowym kocurkiem opiekunów Pralinki. Ja samą widziałam na własne oczy, choć pogłaskac mi sie nie dała.
Wiem, ze spi w domu a w dzień biega po podwórzu.
Mozecie sie nie martwić.

• 1 year later...
Posted

Dzisiaj dzwonił do mnie pan Pralinki. Mają problem.
Pralinka ostatnio zrobiła się agresywna i to postępuje coraz bardziej, robi się nieprzwidywalna, nerwowa, szczekliwa i ofiarami padają także domownicy. Sytuacja stała się dla nich bardzo męcząca i zwracają się o pomoc.
Pytałam jakiej konkretnie pomocy Państwo oczekują, czy zwrot suni czy pomoc fachowca itd. Pan nie sprecyzował, ale zrozumiałam, że oddanie też wchodzi w grę...

Podejrzewam, że to po prostu starość: Pralinka stała się zgryźliwa, może tracić węch, wzrok itd. Może też być tak, że coś jej dolega, coś ją boli i dlatego się tak zachowuje, jest nerwowa.

Pytałam Pana czy byłby w stanie zrobić suni komplet badań, żeby wykluczyć problemy zdrowotne - powiedział, że nie stać go na to :( Pytałam czy gdyby była pomoc finansowa to podjęliby się tych badań - tak, bo zżyli się już z sunią i chcieliby o nią powalczyć.

Nie wiem co robić... Radźcie... Mogę podać komuś tel. do pana jeśli ktoś chce o coś wypytać.