Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dorotko - czy mam Mojszego usunąć ze wszystkich netowych stronek, bo jeszcze na niektóych siedzi.
Ale chętnie go zdejmę.
Paros - na eoferty sa oprócz Mojżesza w zasadzie wszystkie żorskie psiaki - onek Józio, Lucky, Miłek, ToTenek. Teraz wstawiam jeszcze mamę z dziećmi, Gonza, Kacperka.
Sa też na aaaby, eurocity, 4łapy - no i na allegro.
Czekam na potwierdzenie zdejmowania Dorotko - Twojego psa - jak to pięknie brzmi.

• Replies 622
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dorothy napisał(a):
ja w ogole chce wiecej fotek:placz:

Foteczki hmm oczywiście że będą:)z mojej strony nie obiecuję kiedy.
Ale na 100% będą:)Myślę że wystarczy już tych smutnych ujęć pomiędzy kojcami.Nie dziwne że jest psina smutny jak przez te słabo widzące ślipka widzi reszte bezbronnych psiaków w kojcach siedzących.Jest to pies o tak wielkim serduchu do tego sopniia wielkim że przejmuje się innymi psami a nie dołuje się sam nad sobą:)
Pprostu wzruszające są postępowania Mojżeszka:)

Posted

Pewnie supergoga ze zdejmowac mojego Mośka!!
Nikomu go nie oddam, mowy nie ma. :shake:
Tylko strasznie mi zal ze go JUZ nie moge zabrac, ze go tu nie zmieszcze..:placz:
no nie zmieszcze. Jak na niemieckie warunki i tak wybiegam znaaaacznie poza jakiekolwiek przyjete normy (patrz zero psa w porywach do jeden).
70 mkw plus 3 osoby...
Ale za to w domku naszym postaram sie mu to wynagrodzic....

Posted

Alfa i ZuziaSzczęściarz!

i to jaki SZCZESCIARZ:loveu: :loveu:
CIOCIU DOROTHY,juz nie długo,damy rade,a najwazniejsze ,ze Mojzesz da rade.Nikt z nas nie dawał mu wielkich szans,zaraz po przybyciu do Azylu,podtopiony,odwodniony,wygłodzony,reuamtyzm i wiele innych objawów złego traktowania Mojzeszka.
On jest silny,on to czuje,jest ktos na kogo ma czekac,jest ktos dla kogo zyje.Wspaniała nasza Dorothy:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

cicho cicho, ciotki, no juz dobrze, nie wiem co powiedziec, ostatnio moj TZ robil analize, wszystkie stworzenia jakie posiadamy w jakis sposob sa osobnikami poszkodowanymi ratowanymi od zguby :evil_lol: no moze procz Berta ktory jedynie to ma na koncie ze urodzil sie jako jedynak (!) przez cesarke, pol zywy, reanimowanogo pol godziny, a jego mama umarla tuz po porodzie i wychowala go mama zastepcza. Potem to juz same miody na cycku ciotki Dorotki :lol:
A reszta stworzen- same ciezkie przypadki:evil_lol:
Mosiek wiec bedzie otoczony dobra opieka (mam wprawe:lol: ) oraz miloscia (bo ja tak mam ze kocham te najwieksze biedy najbardziej).

Posted

Kochana ,az łzy mi pociekły ,trzeba to przezyc ,aby wiedziec ,ze te najwieksze bidy sa najbardziej wdzieczne.miałam o tym pojecie ,ale nie ma to jak autopsja,widze to po spanielce -znów zmieniłam zdanie ;) ,zawsze mowiłam kolejny ze schronu,a teraz dodaje -kolejny ze schronu i bida.
Cos mnie trafiło jak ktos powiedział mojej mamie ,po co ci taki stary ,chory,slepy pies ,wez se młodszego :diabloti: :diabloti: ,podobała mi sie jej odpowiedz :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: .
Jutro spanielka ma zabieg,jestem całą nerwowa ,juz nie mowie o mamie ,ktora na jej punkcie dostała bzika:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

marmar napisał(a):
,po co ci taki stary ,chory,slepy pies ,wez se młodszego

taaa....

kojarzy mi sie to z hitlerowskim programem likwidacji ludzi starych, uposledzonych, chorych, nieprodukcyjnych, nawet we wlasnym kraju.
Niepotrzebnych darmozjadow.
Tylko ze oni nie robili tego zastrzykiem tylko gazem :angryy:

Uwazam ze sprawiedliwosc istnieje jak nie na tym swiecie to na tym drugim, i do wielu moze to wrocic czkawka jak beda starzy, chorzy, niepotrzebni:diabloti:
pewnie beda narzekac jaki ten swiat niesprawiedliwy.

A spanielka lepiej?

Mośka pewnie bola stawy, slyszalam ze na poludniu pada :-(

Posted

to jest straszne,ludzie chca miec godna starosc ,niech dadza szanse tez biednemu psu ,skrzywdzonemu przez człowieka-na godna starosc.
co do spanielki,teraz wszystko wyszło gdy jest w domku:
ropne zapalenie dziaseł,zeby do czyszczenia,nowotwor sutka no i niestety podejrzenia przerodziły sie w rzeczywistosc:ropomacicza:placz: :placz: .
Jutro o 13 bedzie miala zabieg.Ona wie ,ze wszyscy walcza,aby ona zyła godnie,jest tak spokojna przy kazdym badaniu,macha ogonkiem,teraz ciocia marmar jej zagladała w tą oną :-( :-( .Zaczeło z niej cieknąc po podaniu antybiotyków,jak sie boje jutrzejszego dnia.
Mamuska moze byc dumna ,uratowała jej zycie!!!
Wczoraj pokazala mojej suce,ze to ona rzadzi ,ustawiła sobie ja i pozniej juz razem obok siebie spacerowały:razz:

Posted

DorothyMosiek zmartwiony jakis. Co tam?? Za malo czlowieka na codzien pewnie.....:shake:

ciociu wiesz jak sie ozywił na zapach mej suni jaki nosze na sobie;) ;)

Posted

Oh jaki z niego tolerancyjny pies:)
Dzisiaj miał przyjemność podejść sobie do mniejszego mieszkańca azylu:)
I co zrobił??
Podszedł obwąchał z wszystkich stron i zamachał ogonkiem:)
W sumie chyba by się ucieszył gdyby miał kogoś do wspólnych spacerów:)
Ahhh do sierpnia nie jest tak daleko;)

Posted

Myślę że kojce nie spełniają wymogów mieszkalnych dla ludzi

no nie wiem,jak tak dalej pojdzie ,to bede musiala wykupic miejsce hotelowe ,ale dla siebie:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
Fakt Mojzeszek macha ogonkiem ,ale najpierw musi dostac cosik dobrego,ale sie zrobił z niego cwaniak;) ,sama byłam dzis zdzwiona jego zachowaniem :evil_lol: :evil_lol: