Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 622
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

przyszly tydzien, w weekend powinno mi sie udac przyjechac do Pl z ciezarowka i konmi. Chce miec pare dni na ogarniecie sie. Poniewaz nie mam pojecia dokladnie kiedy ani tez moge nie miec internetu poprosze o jakies namiary na osobe z ktora moge gadac na miejscu jak przyjade, i z kim sie umawiac.
D

• 2 weeks later...
Posted

:shake: Ojej, koniec sierpnia, ja nawet nie pytałam o Mośka - sądziłam że w domku zażywa życia.
Czy cos wiadomo, kiedy spocznie z głową na kolanach Dorothy.
Dorotko - czy ta przeprowadzką Cie - biedna - przygniotła całkiem. pewnie tak.

Posted

czesc wszystkim, to ja, korzystam w pospiechu z cudzego kompa, u mnie ani telefonu, o inecie nie mowiac, przepraszam wszystkich z Moskiem na czelke, jestem zalamana, jestem wykonczona, jestem sama z wielkim domem w trakcie pobudowlanego mycia i sprzatania, wokol grzezawisko blotne, a ja mam straszny problem z jedna z moich suk. Jak byla mila i spokojna w mieszkaniu, tak tu stala sie nie do opanowania, instynkt psa strozujacego chyba, przeczolguje sie pod siatka lub przelazi nad i straszy sasiadow, rzucajac sie dziko na kazxdego kto sie pojawi, rzadzi na podworku i omal nie zagryzla mojej drugiej suni, myslalam ze to koniec, krew wszedzie jak po zarzynaniu prosiaka, cala szyja kark i oko, dziury takie nwygryzione, poza tym wyje, szczeka, moj maz zostal w Niemczech czasowo i ona probuje zdominowac mnie, jak nie wpuszczam jej do sypialni urzadza awantury, walcze z nia, a ona wazy 45 kg... jestem zalamana i przerazona. Nie daje sobie rady z nia, intensywnie szukam pomocy pomyslu i rozwiazania, narazie izoluje psy ale nie jest to latwe, mam ich 4 a nie mam w domu drzwi procz garazowych, bo nie dowiezli!!!!
Sytuacja chwilowo dramatyczna, nie wiem co bedzie.....:-(

Posted

Dorothy! A co z tej suni taka zachłanna dziewczyna! :cool3: Cały metraż chciałaby tylko dla siebie zająć? A dla innych to nic :cool3: To widać chłopak Mosiek powinien zrobić tu porządek :evil_lol: A tej niegrzecznej suni "łobuzicy" proponuję pokazać kaganiec i pogrozić założeniem, kiedy będzie gryzła domowe sunie! A kiedy spróbuje pokazać ząbki którejś to proponuje założyć kaganiec n.p. na 15 minut, potem zdjąć. Po kilku razach powinno być lepiej :lol:

• 3 weeks later...
Posted

No i mamy problem:(:(
Mosiek coraz słabszy nadal w kojcu:(:(
Koszt pobytu w hotelu z dnia na dzień niesamowicie wzrasta!!(9,5zł doba!!)
Wielkimi krokami nadchodzi wróg azylowców(ZIMA!!)
I co będzie dalej??
Ile to jeszcze potrwa??
Jaki dalszy los Mośka??
Czy czeka go wyjazd do M....???
Czy ma szanse na dom??

??/
???
??
To są baaardzo trudne pytania na które nie znamy odpowiedzi:placz::placz::placz::placz:

Posted

Ja myślałam, że on w domku :shake: a on jeszcze nie :-( To dorothy o nim zapomniała :mad: Nieładnie :shake: Może trzeba znowu umieścić ogłoszenia, które zdjęłam na prośbę Dorothy :cool3:

Posted

Dorothy, nie żartuj. Pies jest zarezerwowany na Twoje nazwisko, czeka na Ciebie od kilku miesięcy, zaszczepieony, odrobaczony. Weterynarz chciał go uśpić, nie pozwolilismy na to bo ma niby dom. Teraz pies czuje się już dobrze. Chodzi, cieszy się tyle że jest stary i ma trochę sztywne stawy ale ciepla buda i więcej ruchu zdziałają cuda. Nie znajdziemy mu domu. Mamy w azylu 4 zdrowe, duże psy i nikt dziadka nie weźmie. Jeśli go nie weźmiesz, my starcimy wiarygodność (bo zapewnialiśmy od początku że mamy z Toboą kontakt i że go na pewno zabierzesz), a pies zostanie uśpiony. Jeśli nie tu, w Żorach, to gorzej dla niego bo przeżyje stres transportu w rozklekotanej przyczepce do schroniska a tam nikt się nie będzie silił na delikatność, a wiesz co robią ze starymi psami które nie nadają sie do adopcji.

Posted

Zgadzam sie ciociu Alfo z Toba w 100%,dodam jeszcze tylko to,ze koszty karmy i hotelu sa obecnie wysokie -nie stac nas na pokrycie tych wydatkow,a jak by nie było to my ,a w szzcegolnosci ja zostane pociagnieta do pokrycia ,z uwagi na to,iz zapwenialam biuro,ze pies ma wlasciciela.
Dostał szanse na nowe zycie-teraz ja ma stracic?

Posted

Dorothy napisał(a):
Prosze szukajcie mu domu.:-(

no chyba sobie żartujesz??!! pies zadłużony, kto ma teraz pokryć te opłaty?? i jeszcze mówisz że mamy nowego domu szukać! od dwóch tygodni staramy się znaleść dom dla czterech młodych azylowych psiaków aby uchronić je przed schronem i nic, jakoś domy nie walą drzwiami i oknami!! A Mojżesz w M. zostanie uśpiony!!
jeśli masz trochę poczucia odpowiedzialności za tego psa to sama powinnaś mu domu poszukać, a nie wypinać się teraz na niego!

Posted

Ja pierdziele ale Mexyk:(

Nie wiem co napisać"szukajcie mu domu"????

Szkoda tylko biednego psa:(:(:(
Teraz jest w azylu 7 psów do adopcji a z Mośkiem 8:(
A więc MYSŁOWICE będą pewne:angryy::angryy::angryy::angryy:Nie tylko biedny Mosiek (o ile przeżyje transport)pojedzie do schronu ale i też zafunduje bilety 5 innym kumplą z kojców:angryy::angryy::angryy::angryy:.
Mośka albo tam od razu uśpią , albo zrobią z niego testera co on jeszcze potrafi.
Ten pies w kojcu z 30 innymi zdrowymi psami od razu się wykończy!!!!
A jak go zapną na łańcuch to się w nim zaplącze i udusi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cholera jasna no tak nie można przecież:placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz:.
I jak tu nie mieć Mega Doła???????????
Tyle pracy włożonej w tego psa ..... tyle czasu poświeconego i po co ??
Po to żeby mu narobić nadziei??Chyba lepiej było by go od razu uśpić.......................
Nie no nie mam słów.

Posted

Dodam jeszcze że owa sytuacja nie tylko skrzywdzi psa i psy które przez to pojadą do schronu.
Napewno kierownictwo azylu wprowadzi zakaz jakiego wolontariatu.
I wcale by mnie to nie zdziwiło!!
A wtedy co?? Koszmar ponieważ już żaden pies z tego azylu nie znajdzie domu za pomocą tego działu na DG.
Od kąd psy z Żorskiego azylu są wystawiane na DG i innych portalach , nie pojechał ani jeden do Mysłowic!! A po tej sytuacji będzie znowu stndardowo 5 psów co miesiąc pojedzie do schronu w którym już się nie dowiemy o ich losie:angryy::angryy: