Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

U mnie w miejscowości dworca nie ma jest w Myszkowie, to miasteczko niedaleko mnie. Możesz sobie sprawdzić jakie masz połączenia w drogę powrotną. Czyli rozumiem, że decyzja zapadła, że Tofik przyjeżdża do mnie czy jeszcze nie?

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gisic87 napisał(a):
Ja kawki nie pijam:oops: Ale jeśli ten transport zabierze mnie razem z Tofikiem to chętnie zobaczę miejsce gdzie będzie mieszkał tylko czy to daleko do dworca bym później mogła spokojnie do domku wrócić:lol:

Gisic to byłoby super:) gdybyś mogła pojechać razem z Tofikiem i zobaczyć miejsce gdzie bedzie mieszkał.
Mam taki mały niepokój jeśli chodzi o to pomieszczenie przy domu,
przeżyłem już historię że Psiak pojechał do hoteliku, a mieszkał w pomieszczeniu gospodarczym sam.

Przesłałem jeszcze raz link do wątku Tofika DIF:
http://www.dogomania.pl/threads/179325-Hotel-dla-ps%C3%B3w-KADIF
DIF mówi że w tej chwili nie ma miejsca, ale może coś o nas pomyśli:)

Pozdrawiam:)

Posted

Ulka12 jeśli możesz daj nam pomyśleć do jutra niech dziewczyny pomyślą nie chcę sama podejmować decyzji. Co do ?Tofika dzisiaj siku było z rana później ok. Dostałam już dziś pieniążki z wyborów więc pojechałam do sklepu psiakom kupiłam dropsy czekoladowe (psie oczywiście) oraz brise odświeżacz powietrza taki ustawiany czasowo co 36min normalnie taka duperela a 20zł kosztuje w promocji bo normalnie 45:/ ale na 50dni styka zobaczymy na razie ładnie c jakiś czas cytrynowy zapaszek ulatnia a ustawiłam go na blacie w kuchni co na przedpokój wychodzi więc i kuchnia i przedpokój troszkę cytruskiem zapachnie. Ostatni spacerek za nami Tofik bez smyczy ale głucholek poszedł nie za mną do klatki tylko za jakąś parą i trzeba było go wrócić a że nie dosłyszy potrzeba czasu by się odwrócił i załapał kto gdzie jest;)

Posted

Jaki on śliczniusi jest :)

Chciałam siedzieć cicho,ale nie mogę...chociaż na chwilę(oby nie tylko na chwilę) poprawię sobie i Wam humory...:)

Dostałam PW w jego sprawie,ktoś myśli o Tofiku i interesuje sie nim...może to już na zawsze :) Tak bardzo bym chciała...

Posted

jusstyna85 napisał(a):
Chciałam siedzieć cicho,ale nie mogę...chociaż na chwilę(oby nie tylko na chwilę) poprawię sobie i Wam humory...:)
Dostałam PW w jego sprawie,ktoś myśli o Tofiku i interesuje sie nim...może to już na zawsze :) Tak bardzo bym chciała...

:thumbs::thumbs::thumbs::thumbs:

Posted

jusstyna85 napisał(a):

Ja też trzymam :thumbs::thumbs::thumbs:

Posted

TERESA BORCZ napisał(a):
wielki szacunek Ulko, tylko tyle mogę powiedzieć. Masz piękny zwierzyniec, przypomina mi mój, Tofik będzie u Ciebie bezpieczny i kochany. pozdrawiam.

Ulka :loveu: jeśli zrobiłem Ci przykrość swoimi wątpliwościami to bardzo przepraszam:modla:

Terenie darze ogromnym szacunkiem za to wszystko co robi dla zwierzaków:)

Siedzę już cichutko ;);)

Pozdrawiam Wszystkich :loveu:

Posted

Evetka wczoraj napisała mi PW,że interesuje się i chętnie by go przygarnęła...

Poprosiłam ją,żeby napisała Nam coś tutaj o sobie i by podjęła decyzje,bo gdyby sie nie zdecydowała,bo trzeba dogadywać się z Nikusiem

Posted

Jestem :) Napiszcie mi prosze jak to wszystko wygląda, bo już nie wiem nic :( Psiak gdzie się teraz znajduje? I gdzie ma zostać przewieziony, do hoteliku? To znaczy gdzie i jak taki pobyt wygląda

Posted

wojtuś napisał(a):
Ulka :loveu: jeśli zrobiłem Ci przykrość swoimi wątpliwościami to bardzo przepraszam:modla:

Terenie darze ogromnym szacunkiem za to wszystko co robi dla zwierzaków:)

Siedzę już cichutko ;);)

Pozdrawiam Wszystkich :loveu:

Wojtuś ja nie mam piętnastu lat aby się obrażać lub strzelać fochy, Wy opiekunowie macie prawo mieć wątpliwości i dopytywać się o to w jakich warunkach będzie pies a ja z kolei wiem co mam i jaka jestem i pytań się nie boję :-) Dlatego napisałam zapraszam do mnie, sami się przekonajcie. Oczywiście najlepiej by było aby pies od razu trafił do DS nikomu nie służy ciągła zmiana miejsc i przyzwyczajanie się do nowych osób. Tak że trzymam kciuki i jeśli mogę coś doradzić to może jeśli jest wizja domku stałego wstrzymać się kilka dni z przeprowadzką Tofika, sprawdzić domek i jak się ma przenosić to niech wędruje do domu stałego. Pozdrawiam Ula

Posted

evetka napisał(a):
Jestem :) Napiszcie mi prosze jak to wszystko wygląda, bo już nie wiem nic :( Psiak gdzie się teraz znajduje? I gdzie ma zostać przewieziony, do hoteliku? To znaczy gdzie i jak taki pobyt wygląda

Psiak przebywa u mnie w Katowicach jutro ma jechać na inny DT w okolice Częstochowy. Jak taki pobyt wygląda hmm jak każdy inny pobyt psiaka w domku tyle że ten dom jest traktowany jako tymczasowy psiak mieszka w nim do czasu znalezienia tego jedynego stałego domku a że u mnie sytuacja jest jaka jest to musimy po prostu przenieść Tofika na inny dt ale oczywiście wiadomo że psu takie przeprowadzki nie służą i najlepiej byłoby gdyby jak najszybciej trafił do domku stałego

Posted

evetka napisał(a):
Ja również jestem z okolic częstochowy

To mogłabyś go osobiście poznać u Ulki...

Czyli transport do Ulki pewny...Ulko-mogłabyś wymienić sie z Nikusiem telefonami,żeby dograć wszystko? On będzie na dogo dopiero ok wieczora...

Posted

Ja nie wiem czy on nie ma mojego numeru telefonu w razie czego podaję jeszcze raz 517251148. Dziewczyny to mam rozumieć, że pies przyjeżdża jutro do mnie, na jak długo nie wiadomo. Kto będzie zajmował się finansami?Ja przepraszam, że wyskakuje z tymi finansami ale nie stać mnie na utrzymanie jeszcze jednego psiaka. Oraz jeśli ktoś może mi udzielic odpowiedzi na te pytania czy Tofik jest zabezpieczony przeciwko kleszczom, czy był szczepiony na wirusówki i wściekliznę. Chciałabym wiedzieć co jadał w dotychczasowym DT, co lubi a czego nie, taką ściągę najlepiej aby mi ktoś napisał aby te przenosiny były dla niego jak naj mniej zauważalne (kiedy jadał, w jakich godzinach był wyprowadzany na spacer). Mam nadzieję, że Tofikowi będzie się u mnie podobało. Justyna85 ja nie mam numeru Nikusia więc jeśli możesz mi go podać na pw to bym do niego zadzwoniła.

Posted

Chciałabym wiedzieć co jadał w dotychczasowym DT, co lubi a czego nie, taką ściągę najlepiej aby mi ktoś napisał aby te przenosiny były dla niego jak naj mniej zauważalne (kiedy jadał, w jakich godzinach był wyprowadzany na spacer). Mam nadzieję, że Tofikowi będzie się u mnie podobało. Justyna85 ja nie mam numeru Nikusia więc jeśli możesz mi go podać na pw to bym do niego zadzwoniła.[/QUOTE]
Już piszę ściągę:

Finansami zajmuje się mysza2 więc to ona będzie przelewać ci pieniążki na pobyt Tofika. Tofik jest zaszczepiony na wściekliznę oraz wirusówki a dokładniej był szczepiony pod koniec maja. Co do jedzonka Tofik wybredny i nie chciał gryźć większych granulek suchej karmy więc gotowałam mu ryż z mięskiem czasem jakieś puchy a suche to jak już dosypywałam czasem do miski to podziubał był to Brit który daje mojej suni. Spacerki tak pierwszy spacer koło godziny 9 rano ostatni koło 23-24 czasem i o 1 się zdarzyło a pomiędzy tymi godzinami był spacer koło 13-14 i koło 19.

Posted

Jeśłi Tofik ma jakiś swój kocyk a Ty możesz mu go dać to byłoby miło, tylko go czasem nie pierz :-), Czyli z jedzeniem nie powinno być problemu bo ja swoim psom tez daję ryż z kurczakiem. Czy jakies specjalne zabiegi pielęgnacyjne trzeba przy Tofiku wykonywać, podawać mu jakieś leki? Nie jest zabezpieczony przeciwko kleszczom? Nikuś nie odbiera, włącza się tylko poczta.