andegawenka Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 [quote name='Mysza2']Cioteczki w niedzielę upłynie 2 tygodnie odkąd Tofik pojechał do domku. Trzeba by podjąć decyzję co do przeznaczenia kasy. Ja bardzo prosiłabym chociaż część na Puśkę http://www.dogomania.pl/threads/180466-WYRZUCONA-Z-AUTA-bezdomna-1-5-mies.-%C5%82apania-p%C3%B3%C5%82dzika-BRAKUJE-WP%C5%81AT. Osoby z dlekaracji stałych po jednym linku. Kweotę podzielić przez ilość osób...i wijdzie fundusz na każego propoowanego pieska.żeby nie było żalu i pretensji między nami broń Boże...???? Ulę też bym włączyła, tak jak pisałam wcześniej bardzo zaoszczędziła na leczeniu...Kto śledził wątek ten wie... Quote
Mysza2 Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 andegawenka napisał(a):Osoby z dlekaracji stałych po jednym linku. Kweotę podzielić przez ilość osób...i wijdzie fundusz na każego propoowanego pieska.żeby nie było żalu i pretensji między nami broń Boże...???? Ulę też bym włączyła, tak jak pisałam wcześniej bardzo zaoszczędziła na leczeniu...Kto śledził wątek ten wie... Bardzo słuszna wypowiedź Ninusiu:loveu::loveu::loveu: Quote
andegawenka Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 To rachuj Myszko, jeśli pozostali są zgodni. Ula może ma pieska zadłuzonego? Quote
taks Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Przyznam że nie bardzo rozumiem dlaczego przywilej wyboru mają mieć tylko osoby ze stałych deklaracji:crazyeye: Współudział w tworzeniu "nadwyżki" nie wyróżnia ich w zaden sposób - wystarczy zerknąć na wpłacone kwoty. Nie wnoszę pretensji do udziału w dzieleniu tych pieniędzy ale trudno mi się zgodzić z pomysłem aby klasyfikować darczynców na tych lepszych bo stałych i tych gorszych bo jednorazowych i pomijając jednych , liczyć się ze zdaniem drugich. Jest to przykre dla ludzi a na dodatek niegospodarne - kwota choć spora ( i w całości mogąca realnie pomóc jakiemuś psu) po poszatkowaniu na 18 kawałków rozpłynie się na zupełnie symboliczne kwoty bez praktycznego znaczenia. Czy na prawde nie można podjąć (podobnie jak to było z wyadoptowaniem Tofika ) decyzji i dopiero wtedy nas o tym powiadomić . Skoro wybór DS nie wymagał wiecowania to tym bardziej chyba przekazanie uzbieranej na pieska sumy. Quote
Mysza2 Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Taks, wiele jest racji w tym co piszesz. Tylko kto ma podjąć taką decyzję. Quote
andegawenka Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 [quote name='taks']Przyznam że nie bardzo rozumiem dlaczego przywilej wyboru mają mieć tylko osoby ze stałych deklaracji:crazyeye: Współudział w tworzeniu "nadwyżki" nie wyróżnia ich w zaden sposób - wystarczy zerknąć na wpłacone kwoty. Nie wnoszę pretensji do udziału w dzieleniu tych pieniędzy ale trudno mi się zgodzić z pomysłem aby klasyfikować darczynców na tych lepszych bo stałych i tych gorszych bo jednorazowych i pomijając jednych , liczyć się ze zdaniem drugich. Jest to przykre dla ludzi a na dodatek niegospodarne - kwota choć spora ( i w całości mogąca realnie pomóc jakiemuś psu) po poszatkowaniu na 18 kawałków rozpłynie się na zupełnie symboliczne kwoty bez praktycznego znaczenia. Czy na prawde nie można podjąć (podobnie jak to było z wyadoptowaniem Tofika ) decyzji i dopiero wtedy nas o tym powiadomić . Skoro wybór DS nie wymagał wiecowania to tym bardziej chyba przekazanie uzbieranej na pieska sumy. może być proporcjonalnie do wplaconych kwot, jesli to ma być sprawiedliwiej wg Ciebie. Licz nie ma sprawy (jeśli byłaś stale na wątku bo nie pamiętam), i powiedz jaka kwotą i na jakie osoby (psy)? Quote
taks Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Jak to kto? Ten kto zbierał pieniądze i komu zaufaliśmy wpłacając. Może ja myslę jakoś "inaczej" ale dla mnie sprawa jest prosta - skoro ofiarowałam pieniądze na określony cel i na ręce okreslonego "skarbnika"to nie mam juz prawa do tej kasy a co najwyżej oczekuję informacji/ rozliczenia. W tym wypadku tak szczęsliwie się złozyło, że jest nadwyzka ale z czyich konkretnie wpłat ona wynika nie da sie przecież wyliczyć. Można co prawda robić jakieś karkołomne śledztwo od jakiego momentu zaczęły wpływać pieniądze których juz nie zdążono wydać na Tofika ( i tak na prawdę to i tylko to jest nadwyżką) ale przecież nikt nie oczekuje takich wyczynów księgowych. Po prostu uważam że są pewne granice tzw. "demokracji" i w pewnych wypadkach zbyt szeroko zakrojone konsultacje do niczego sensownego nie prowadzą - pożytek z tego żaden a za to powodów do konfliktów mnóstwo bo co człowiek to inne zdanie. Quote
Mysza2 Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Taks ja się broń boże nie uchylam od podejmowania decyzji, ale ja jestem tylko skarbnikiem (bo nikt nie chciał zbierać) a nie założycielem, czy głównym dowodzącym wątku. Uważam że nie mam prawa do podejmowania samodzielnie decyzji. Jak to policzyłam to rzeczywiście podział na kilkanaście psów nie ma sensu , bo kwoty będą żadne. Ale podzielenie na 2 lub 3 psy to jest spora kwota. Moze wypowie się też w tej kwestii też Jusstyna85, to ona wypatrzyła Tofika i zaczęła o niego walczyć. Quote
andegawenka Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Myszko jak będzie coś już ustalone i coś wypadnie na mnie (tam na 1 stronie jest z 50 osób) to oddaje pulę do Twojej dyspozycji. Quote
Gisic87 Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Kasy zostało jakby nie patrzeć sporo (na dogo każdy grosz jest na wagę złota). Każdy pies z dogo potrzebuje większej bądź mniejszej kwoty czy to na leczenie czy na hotelik. Osobiście uważam że fajnie byłoby np pieniążkami Tofika obdarować powiedzmy 9 psiaków (każdego po 100zł) ewentualnie w gorszych przypadkach więcej. Wiadomo wszystkim nie uda się pomóc ale to i tak będzie wiele dla tych którym zdecydujemy się ofiarować spadek po Tofiku który pozstał. Ja tak jak justyna85 proszę o wsparcie dla Kajtusia który jest u Renatki, deklaracji stałych jest trochę ponad 100zł niestety poza tym jak już wspominałam o pomoc dla Irii: http://www.dogomania.pl/threads/190966-Iria-odchodzi-samotnie-w-schronie...DT-hotelik-NA-CITO!!!-B%C5%82agamy-o-deklaracje!!! Dla Ulki i jej tymczasów też kasa by się przydała. Oczywiście ja nie mam tu decydującego głosu jednak byłoby miło jakbyście te psiaki wzieli pod uwagę. Quote
Odi Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Moim zdaniem beneficjentami spadku po Tofiku powinny być Pieski ze schroniska z którego Tofik pochodzi i jeśli jest jakiś Pies, którego trzeba natychmiast wyciągnąć ze schronu, gdyż jego życie jest zagrożone, to uważam, iż taki Piesek powinien otrzymać to wsparcie. Za rok 2008 w schronisku było 164 eutanazji oraz 59 zwierząt zmarło w jakichś innych okolicznościach. To są naprawdę olbrzymie liczby. Podaję link: http://www.boz.org.pl/sch/iw_08/sl_08_katowice.pdf Quote
li1 Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Tak sie ciesze, ze Tofik ma dom, pania, suczke, ogrod, miekkie meble i dywany ( dobre jedzonka tez ma na pewno ). Wrzuccie wszystie propozycje podzielenia spadku zapisane na karteczkach do kapelusza i wylosujcie szczesliwca, na ktorego przejda pieniazki. Mozna to filmowac mobilem i pokazac, gdyby byly watpliwosci. Quote
Aliszcze Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 ja od razu powiem, że jest mi obojętne, na jakie pieski te pieniądze pójdą, grunt, by choc troszkę pomogły jakiemuś psiakowi. Nie roszczę sobie pretensji do decydowania, na jakiego psiaka przeznaczyć pieniądze. Z resztą regularnie odwiedzam jedynie kilka watków, z resztą widać po małej ilości postów, że nie udzielam się za bardzo na forum, czasu zbytnio nie mam, a w dodatku dziecko w drodze ;) moim głównym zajęciem na dogo jest wpłata paru złotych na jakies pieski, śledzenie ich losów i trzymanie kciuków za znalezienie im miejsca:) Quote
lika1771 Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Wiem ze nie powinnam,ale sytuacja jest krytyczna zostały wyciagniete ze schronu mordowni dwie suczki jedna juz jest za TM druga walczy Jej stam jest krytyczny. Jezeli mozecie pomoc to bardzo prosze Quote
lika1771 Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Prosze tu watek http://www.dogomania.pl/threads/189345-Grosia...-Możemy-Ją-wyciągnąć-za-tydzień-z-Mysłowic-jednak-potrzebna-pomoc! Quote
MalgosMalgos Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Przepraszam najmocniej, ze sie wtrace.. Sledze watek od dawna i strasznie ciesze sie szczesciem Toffika. Na tym oto watku: http://www.dogomania.pl/threads/192867-Lapi...-przestaje-chodzic...-potrzebna-operacja!-Potrzebujemy-1000-z%C5%82-!-czas-do-23.09 potraktowano jedna z nas, dogomaniaczke, bardzo niesprawiedliwie, moim zdaniem. Kto potraktowal? Ano, Dogomania.. Dziewczyna pomogala gdzie mogla, teraz sama potrzebuje pomocy Prosze was o rozpatrzenie prosby o pomoc w zbieraniu srodkow potrzebnych na operacje psiaka. Pozdrawiam serdecznie MalgosMalgos Quote
brygida999 Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Justyna_wolontariat napisał(a):Nie każdy tego samego dnia i kilka dni po adopcji biega za psem z aparatem i ta pani taka nie jest psa nie stresuje. Zdjęcia zrobiła wczoraj dziś mi wysłała, Koleżanka Tofika zadowolona z towarzysza, Tofik też. Napisała krótko wszystko wporządku Tofik dużo czasu spędza na ogrodzie wszystko go interesuje krótkie spacerki juz też zaliczył po okolicy sąsiedzi Toika poznali i bardzo go polubili w domu jeszcze ani razu nie nasikał jest bardzo grzeczny. Na koniec pani dodała, ze bardzo dziękuje nam wszystkim za opiekę i szansę dzięki czemu ma tak wspaniałego psa. Ja osobiscie bardzo się cieszę, że na stare lata ktoś go pokochał dał mu dom i akceptuje go takim jaki jest poza tym pani ma duże doswiadczenie bo ma suczkę jamnikowatą z 3 łapkami dom dostosowany do psów Uważam że chyba lepszy dom by mu się wzruszyłam się! cudownie! macie racje, chyba lepszy dom by mu się nie trafił. sama bym chciała do takiego domku ;)) hihi Quote
__Lara Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Wspaniałe wieści, rzeczywiście wzruszające :) :) :) Quote
Sylwunia82 Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Witam.Bardzo się cieszę,że Toficzek ma dom,teraz przelałam jeszcze pieniążki za wrzesień,a co później np.w październiku?na kogo deklaracje będę przekazywane?pozdrawiam Quote
Mysza2 Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Sylwunia82 napisał(a):Witam.Bardzo się cieszę,że Toficzek ma dom,teraz przelałam jeszcze pieniążki za wrzesień,a co później np.w październiku?na kogo deklaracje będę przekazywane?pozdrawiam Sylwuniu, wpłynęły już pieniążki od Ciebie, nie wpłacaj już na Tofika. Rozliczenie jest w 2 poście. Bied na dogo nie brak. Sama zdecyduj na kogo chcesz przeznaczyć. Quote
Mysza2 Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Cioteczki rozmawiałam przez tel z Jusstyną85, która jest założycielką wątku Toffika. Justyna ma bardzo poważne problemy rodzinne i dlatego się nie pojawia na dogo. Proponujemy taki podział funduszy po Toffiku Grosia http://www.dogomania.pl/threads/189345-Grosia-mo%C5%BCe-umrze%C4%87-bo-nie-mamy-pieni%C4%99dzy-na-diagnoz%C4%99!B%C5%82agam-zerknij-i-pom%C3%B3%C5%BC-!! Pusia http://www.dogomania.pl/threads/180466-WYRZUCONA-Z-AUTA-bezdomna-1-5-mies.-%C5%82apania-p%C3%B3%C5%82dzika-BRAKUJE-WP%C5%81AT sunia z problemami z układem nerwowym http://www.dogomania.pl/threads/192433-4-5-miesi%C4%85ca-USZKODZONY-UK%C5%81AD-NERWOWY-po-NOS%C3%93WCE-potrzebna-diagnostyka-i-pomoc?p=15337326#post15337326 i Kajtek http://www.dogomania.pl/threads/185631-2-PSY-W-KARCERZE-staruszek-i-sunia-w-DT-POTRZEBNE-WSPARCIE Na koncie tofika jest 977 zł to byłoby po 245 zł na każdego psiunia Zajrzyjcie proszę i napiszcie czy się zgadzacie Jest jeszcze nie rozliczone 30 zł u Uli które zostało po opłaceniu sterylki i miało być na DT za wrzesien. Nie wiem jak Wy ale ja uważam że Ula woziła Tofika na sterylkę i kontrole, załatwiła ją bardzo tanio, gdybyśmy my musieli to załatwiać i wozić Tofika to wypadłoby to o wiele drożej więc myślę żeby to zostawić. Quote
Sylwunia82 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Na pewno każda z nas chciałaby,zeby wszystkie psinki,kotki znalazły domki,więc trzeba wierzyć,bo cuda przecież się zdarzają :-) :-),modlę się za wszystkich bidulków... Quote
Nevada Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 ja się zgadzam na wszystko co postanowicie :-) Quote
Odi Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Mysza2, ja też się zgadzam, właśnie poczytałam o Grosi ... Quote
ULKA12 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Mysza2 napisał(a):t Jest jeszcze nie rozliczone 30 zł u Uli które zostało po opłaceniu sterylki i miało być na DT za wrzesien. Nie wiem jak Wy ale ja uważam że Ula woziła Tofika na sterylkę i kontrole, załatwiła ją bardzo tanio, gdybyśmy my musieli to załatwiać i wozić Tofika to wypadłoby to o wiele drożej więc myślę żeby to zostawić. Jeśli chodzi o te pieniądze to byłabym wdzięczna za przekazanie ich na rzecz Bory, suni ON, która się opiekuję, sunia ma dług u weta za operację. Tutaj wątek Bory: http://www.dogomania.pl/threads/172034-Bora-onka-kt%C3%B3ra-szuka-miejsca-aby-spokojnie-umrze%C4%87 Quote
Recommended Posts