jusstyna85 Posted June 29, 2010 Author Posted June 29, 2010 Rozmawiałam z ludźmi,którzy prowadzą hotelik i wkurzyłam się... Niepełnosprawnego psa nie wezmą.Na koniec babka zapytała sie mnie,czy jakiegoś Owczarka nie chciałabym dać na hotelik,bo oni takie najbardziej lubią...W ogóle to ściema, żaden hotelik,tylko dom z 2 kojcami,warunki fatalne,a pewnie i tak nie mają tego zgłoszonego do Urzędu. Quote
Mysza2 Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 To chyba będziemy prosić bardzo Kikou żeby przyjęła Tofika. Quote
paulinken Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 [quote name='jusstyna85']Rozmawiałam z ludźmi,którzy prowadzą hotelik i wkurzyłam się... Niepełnosprawnego psa nie wezmą.Na koniec babka zapytała sie mnie,czy jakiegoś Owczarka nie chciałabym dać na hotelik,bo oni takie najbardziej lubią...W ogóle to ściema, żaden hotelik,tylko dom z 2 kojcami,warunki fatalne,a pewnie i tak nie mają tego zgłoszonego do Urzędu.[/QUOTE] A co to za hotelik? Dobrze byłoby wiedzieć, czego unikać na przyszłość. Quote
Gisic87 Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Tofik ładnie wyczesany tylko przy czesaniu zauważyłam że pod pyszczkiem jeszcze troszkę czarna sierść została bo nie domyłam dokładnie jak sie wiercił ale wyczesaliśmy to szczotką i teraz jest pięknym złotym psiakiem z białą "klatą";) i jaki mięciutki aż chce się głaskać tylko w niektórych miejscach sierść musi jeszcze odrosnąć no i ogon by był śliczny puszysty jak u goldena;) Powiem wam że dopiero po kąpieli kiedy to bród przyklejony w głębi sierści się zmył czuć kręgosłup dosyć wyraźnie i nie jest to spowodowane wychudzeniem bo waży ponad 8 kg tylko po prostu pewnie przez to wykrzywienie jest tak wyczuwalny:shake: Akumulatorki się cały czas ładują więc za kilka godzinek porobimy zdjęcia ale czy wyjdą śliczne nie wiem bo fotografem nie jestem:oops:. Dzisiaj na razie nie było nigdzie siku obiadek już zjedzony czyli makaron dla psów i mięsko z kurczaczka zjedzona cała micha ale nagotowałam psiakom tyle że na kolacje jeszcze wystarczy i dla Tofika na śniadanko bo wyszedł tego pełny gar Quote
wojtuś Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 [quote name='Mysza2']To chyba będziemy prosić bardzo Kikou żeby przyjęła Tofika.[/QUOTE] A ja też tak myślę - poprośmy Kikou, jak myślisz Justyno? A może w tą sobotę? Kikou podpowiesz nam ;);), A przy okazji transportu bym Was prosił o zabranie w drodze powrotnej z tamtego rejonu suni owczarka-Szefowej. Jest w schronie Dłużyna Górna k. Zgorzelca i czeka na nią domek w Krakowie. Lolka podwiozła by sunię do Leśnej k. Gryfowa (Kikou) albo nawet do Kikou lub ZuziM. Już bliżej Krakowa to i ja bym cos potem zaradził. Pozdrawiam pięknie:) Quote
Gisic87 Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Ci którzy nie mogli się doczekać fotek mogą odetchnąć z ulgą bo fotki już są ale... nie są rewelacyjne Tofikowi normalną fotkę można zrobić tylko jak śpi bo inaczej jak się przymierzam to on mi pod sam aparat podchodzi więc uciekałam szybko od niego i cyk fotkę co by nie zdążył podejść a oto one: Cd nastąpi... Quote
Gisic87 Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 A tutaj porównanie pamiętacie brudaska: A teraz taki czyścioszek: A na sesję nawet mój pozostały dobytek się załapał:evil_lol: Najmniejszy się speszył i zdjęcie nie wyszło a aparat padł:roll: Quote
zachary Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Piękny psiak,pięknie się uśmiechający, z pyska wygląda jak puchata maskotka, niesamowite.... Quote
zachary Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 A pozostały dobytek ....przecudny i ciekawy/papuga/....gada? Quote
Gisic87 Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 No Tofik teraz piękny wcześniej za każdym razem po głaskaniu miałam czarne ręce a teraz można głaskać i przytulać w nieskończoność i do tego pachnie ...po prostu jak pies:lol: A co do papugi adoptowałam ją 2 dni temu a gadać potrafi mówi kilka słów ale jedno jest najlepsze bo jak skrzeczy a ja jej mówię nie wolno to mi odpowiada "czego się drzesz":evil_lol: Poza tym mówi: Gustaw, kto to, nie wolno, halo, dzień dobry i chodź te 3 ostatnie zawsze w pasującej do tego sytuacji:lol: Nie mogłam adoptować na stałe 2 psa bo ojciec by zabił to sem papugę sprawiła a co:loveu: Quote
Gisic87 Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Tak wszyscy czekali na zdjęcia a jak są to nikt nie chwali to Tofika że piękny pies z niego Quote
Mysza2 Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Dopiero teraz siadłam do kompa bo mnie obowiązki rodzinne dorwały no i już chwalę. Przystojniak cudny, czysty i najważniejsze że pachnący. Jak Ty Gisic bez tego lubego smrodku wytrzymasz. Reszta towarzystwa też bardzo przystojna. To jest naprawdę cudny przytulaśny psiak. Ja naprawdę mam nadzieję że go wyadoptujemy:):). Gisic doszły pieniązki? Quote
Gisic87 Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Mysza2 ja już w którymś poście na początku jak wysłałaś pisałam że pieniążki doszły, bodajże chyba nawet na drugi dzień;) Quote
Gisic87 Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 właśnie byliśmy na ostatnim spacerku Tofik miał obrożę bo szelki do prania (przez tydzień nabrały wcześniejszego Tofikowego zapachu) ale dla niego to nie ma różnicy. Szedł grzecznie bez smyczy, zatrzymał się przy krzaczku a milf chciała dalej więc poszłyśmy a Tofik został w tyle jednak po chwili dobiegł i nawet nas wprzedził, później jednak zapiełam bo szedł nieznajomy psiak. Następnie spotkaliśmy owczarka collie przyjaciela Milki Tofik z daleka poszczekał po dojściu i obwąchaniu zadowolony merdał ogonkiem. Collak bez smyczy więc co chwilę się oddalał wtedy znów Tof szczekał a następnie popiskiwał a milka w koło szalała tak że robiłam piruety;) Poza tym Tof poza żarciem nie ma nic do Milki dziś głaskałam go podeszła Milka ze swoim kiniolem to Tof ją powąchał polizał po pyszczku i tyle i głaskałam oba na raz. Quote
Mysza2 Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Gisic ta papuga naprawdę tak gada? Tofik dzisiaj Ci nic nie podsikiwał? Gisic może kopiuj swoje opisy Tofika i przesyłąj do Kikou bo na pewno nie ma czasu przekopywać się przez cały wątek, a to ważne żeby wiedziała że Tofik jest zgodny przystojniaczek Quote
Gisic87 Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 C do papugi naprawdę tak gada tylko bardzo szybko bo zawsze jak wrzeszczała była właścicielka mówiła "czego się drzesz" i papuga to zakodowała poza tym umie pozostałe wymienione słowa np gdy chce mnie dziobnąć ale nie dziobie mocno tylko delikatnie to i tak mówi nie wolno za każdym razem jak wchodzę do pokoju mówi halo i dzień dobry a jak chce wejść na rękę albo bym ja podeszła mówi chodź a swoje imie mówi pomiędzy tymi wszystkimi. Tutaj mówi dzień bory i kto to "halo" i kto to" jedno mówię ja: http://www.youtube.com/watch?v=-W9_S1dyF_c Dzisiaj Tof był ok zero siku więc na szczęście ok i mam nadzieje że tak zostanie co do opisu dla kikou zbiorę te z 2 ost dni i jej wyślę na pw Quote
maja602 Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Po tej kapieli Tofik przejasniał i pewnie pachnie jak kwiatuszek. Quote
diana79 Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 ale on jest prześliczny :loveu: cudowne fotki, przejaśniał bardzo i nabrał koloru :evil_lol: sierść na piękną :loveu: no nie wierzę, że Tofik nie znajdzie domku jest uroczy :loveu: Quote
Gisic87 Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Dzisiaj po noce i teraz na razie zero siku oby to znów nie było tylko na kilka dni. Kto mógłby sklecić Tofikowi jakiś tekst do ogłoszeń by można było go już poogłaszać? Quote
Mysza2 Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 [quote name='Gisic87']Dzisiaj po noce i teraz na razie zero siku oby to znów nie było tylko na kilka dni. Kto mógłby sklecić Tofikowi jakiś tekst do ogłoszeń by można było go już poogłaszać?[/QUOTE] Tak trzymaj z tym sikaniem przystojniaku. Niech Gisic odpocznie od tych wszystkich zapaszków. Ja mogę sklecić, tylko z jajuniami go wydamy? Quote
andegawenka Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 [quote name='Mysza2']Tak trzymaj z tym sikaniem przystojniaku. Niech Gisic odpocznie od tych wszystkich zapaszków. Ja mogę sklecić, tylko z jajuniami go wydamy?[/QUOTE] Nasz nynuś to inwalida, chyba nie bardzo mu ten sex wyjdzie....ale nie bedzie taki terytorialny...no bo to posikiwanie to znaczenie terenu.... Quote
Mysza2 Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 [quote name='andegawenka']Nasz nynuś to inwalida, chyba nie bardzo mu ten sex wyjdzie....ale nie bedzie taki terytorialny...no bo to posikiwanie to znaczenie terenu....[/QUOTE] He he. Chłopaki potrafią być takie zaradne w tej materii że nie byłabym taka pewna czy mu cie wyjdzie:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Aliszcze Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Śliczny jest Tofik:) znam panią z Głogowa, która też miala papugę, która Gustaw mówiła:) Quote
Recommended Posts