Tomik Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Wyjec jest jednym z piesków, z którymi pracują wolontariusze w katowickim schronisku. Przebywa w schronisku od 21 października 2009. Aktualnie ma około dwóch lat. Jest średniej wielkości - ma 47 cm w kłębie. Wyjec jest psem dość towarzyskim - lubi spędzać czas z ludźmi. Uczy się również dosyć szybko - opanował już komendy "siad" i "waruj". Jedynym kłopotem może być to, że nie toleruje zbytnio innych psów, chociaż poprawiło się to od pewnego czasu - potrafi zbliżyć się bez kłopotów na pół metra do psów, na które wcześniej warczał już z 20 metrów :) Wyjec jest też psem bardzo żywym i energicznym - ciężko jest go zmęczyć na spacerze, potrzebuje dużo ruchu. Ogólne informacje płeć: pies wiek: około 1,5 roku rasa: mieszaniec miasto: Katowice sterylizacja: tak szczepienia: tak odrobaczenie: tak kontakt: tomasz.kocot@mixbox.pl i 502-143-789 Informacje o Wyjcu na stronie katowickiego schroniska Quote
soboz4 Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 zapisuję się na wątku przystojniaka Wyjca, choć imie to raczej do wymiany biedak powinien mieć... Quote
Istar19 Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 super że Wyjec doczekał się stałego opiekuna :) zapisuje wątek Quote
maciaszek Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Na stronie schroniska nowe zdjęcia i poszerzony (już wcześniej) opis. Dodałam Wyjca też na katowicki wątek (jest na 2 stronie). Quote
leonarda Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 Dobry wieczór, Wyjec:) To Ty jesteś ten, który nie lubi "mojego" Azora - w dodatku z wzajemnością:) A obydwa takie fajne psy! Quote
soboz4 Posted July 24, 2010 Posted July 24, 2010 Wyjec to pies wodny, bardzo lubi się chlapać Dziwne jest, że w boksie Wyjec z wszystkimi psami żyje w zgodzie, na spacerze chce cały teren zagarnąć tylko dla siebie! Quote
Istar19 Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 tak cichutko u Wyjca...a on tak wydoroślał..i ma coraz lepsze zachowanie ;) sa i nowe zdjęcia z opiekunem ;) Tomek świetnie sobie z nim radzi Quote
ClaudiaAnna Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Piękny pies. Mam nadzieje że wkońcu znajdzie dom. :) Quote
leonarda Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 A Wyjec dzisiaj był ze mną na spacerze, bo wyjątkowo Tomka nie było. No i bałam się, że z zazdrości pogryzie Freedoma, który wyszedł ze mną wcześniej, więc go wzięłam.. A poza tym żal było patrzeć, jak bardzo Wyjec liczył na to, że jednak się przedrze przez kratki.. No i co? No i okazało się, że to niesamowicie miły pies! (Poza tym, że próbował rzucać się na inne:) Ale nawet na koniec pił ze Sztormem z jednego stawu i nic! Wyjeć sporo umie, jest naprawdę przefajny - tylko chyba nie jest przyzwyczajony do siedzenia na kolanach, bo w pierwszej chwili się wystraszył. Tomek - no jak to?!;) Ja bym go w ogóle reklamowała jako super psa, który przępędzi wszystkich intruzów sprzed ogrodzenia, przy czym jest zupełnie nieagresywny i uroczy dla swoich:) Wielu ludzi z domów z ogródkiem chce właśnie takiego psa..tak mi się wydaje. No i przy tym nie jest wielki, więc ekonomiczny;) A power ma! Quote
leonarda Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Tak w ramach odświeżania informacji - co właściwie słychać u Wyjca? Bo jakoś dawno go nie widziałam, nikt o nim nic nie mówił ostatnio - a tu to cisza od jakichś stu lat... Quote
Istar19 Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Wyjec do góry piękny psiaku!! on nadal w schronie siedzi :( Widziałam go ostatnio na spacerze...ideał psa! wpatrzony w człowieka jak w święty obrazek, na psy już się tak nie rzuca (zawsze najpierw patrzy na opiekuna), w kojcu bez problemu zpsami się dogaduje...Dla ludzi on jest do rany przyłóż...z każdym chce się przywitać, każdego prosi o pieszczoty...więc dlaczego nikt go nie chce?? Quote
__Lara Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Ale on już chyba nie nazywa się Wyjec? :) Też by się ogłoszenia przydały :( Quote
leonarda Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 No, a może jakiś nowy tekst by mu się przydał? I jakieś fajne nowe zdjęcia albo film - on przecież tyle umie... Quote
Istar19 Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 faktycznie..nazywa się Wolt :] zdjęcia i tekst by się przydały...tylko że tomek zaraz po wyjściu ze schroniska idzie z Woltem na spacer i wraca jak już ma go oddawać...i ciężko go złapać na zdjęcia np...ja zawsze mam aparat ale połączenie bliskie Wolt - Juki...niewiele bym zdjęć zrobiła zdaje się^^ Quote
__Lara Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Pokombinujcie coś, może poproście Tomka o ogłoszenia? Quote
Tomik Posted February 10, 2011 Author Posted February 10, 2011 Zmieniłem mu nieco opis. Faktycznie, przy kontaktach z innymi psami jest już lepiej - czasami pozwoli podejść innemu psu bardzo blisko i się przywitać. Da się go również w miarę dobrze prowadzić na dłuższej smyczy. Wykorzystuje wtedy większą część jej długości ;) Quote
maciaszek Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Zmieniłam opis na obu schroniskowych stronach. Quote
Recommended Posts