Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wyjec jest jednym z piesków, z którymi pracują wolontariusze w katowickim schronisku.

Przebywa w schronisku od 21 października 2009. Aktualnie ma około dwóch lat. Jest średniej wielkości - ma 47 cm w kłębie.

Wyjec jest psem dość towarzyskim - lubi spędzać czas z ludźmi. Uczy się również dosyć szybko - opanował już komendy "siad" i "waruj". Jedynym kłopotem może być to, że nie toleruje zbytnio innych psów, chociaż poprawiło się to od pewnego czasu - potrafi zbliżyć się bez kłopotów na pół metra do psów, na które wcześniej warczał już z 20 metrów :)
Wyjec jest też psem bardzo żywym i energicznym - ciężko jest go zmęczyć na spacerze, potrzebuje dużo ruchu.

Ogólne informacje
rasa: mieszaniec
miasto: Katowice
sterylizacja: tak
szczepienia: tak
odrobaczenie: tak
kontakt: tomasz.kocot@mixbox.pl i 502-143-789

Informacje o Wyjcu na stronie katowickiego schroniska

• Replies 76
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

Wyjec to pies wodny, bardzo lubi się chlapać

Dziwne jest, że w boksie Wyjec z wszystkimi psami żyje w zgodzie, na spacerze chce cały teren zagarnąć tylko dla siebie!

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

A Wyjec dzisiaj był ze mną na spacerze, bo wyjątkowo Tomka nie było. No i bałam się, że z zazdrości pogryzie Freedoma, który wyszedł ze mną wcześniej, więc go wzięłam.. A poza tym żal było patrzeć, jak bardzo Wyjec liczył na to, że jednak się przedrze przez kratki..

No i co? No i okazało się, że to niesamowicie miły pies! (Poza tym, że próbował rzucać się na inne:) Ale nawet na koniec pił ze Sztormem z jednego stawu i nic!
Wyjeć sporo umie, jest naprawdę przefajny - tylko chyba nie jest przyzwyczajony do siedzenia na kolanach, bo w pierwszej chwili się wystraszył.
Tomek - no jak to?!;)
Ja bym go w ogóle reklamowała jako super psa, który przępędzi wszystkich intruzów sprzed ogrodzenia, przy czym jest zupełnie nieagresywny i uroczy dla swoich:)
Wielu ludzi z domów z ogródkiem chce właśnie takiego psa..tak mi się wydaje. No i przy tym nie jest wielki, więc ekonomiczny;) A power ma!

• 4 months later...
Posted

Tak w ramach odświeżania informacji - co właściwie słychać u Wyjca? Bo jakoś dawno go nie widziałam, nikt o nim nic nie mówił ostatnio - a tu to cisza od jakichś stu lat...

• 2 weeks later...
Posted

Wyjec do góry piękny psiaku!!
on nadal w schronie siedzi :( Widziałam go ostatnio na spacerze...ideał psa! wpatrzony w człowieka jak w święty obrazek, na psy już się tak nie rzuca (zawsze najpierw patrzy na opiekuna), w kojcu bez problemu zpsami się dogaduje...Dla ludzi on jest do rany przyłóż...z każdym chce się przywitać, każdego prosi o pieszczoty...więc dlaczego nikt go nie chce??

Posted

faktycznie..nazywa się Wolt :] zdjęcia i tekst by się przydały...tylko że tomek zaraz po wyjściu ze schroniska idzie z Woltem na spacer i wraca jak już ma go oddawać...i ciężko go złapać na zdjęcia np...ja zawsze mam aparat ale połączenie bliskie Wolt - Juki...niewiele bym zdjęć zrobiła zdaje się^^

Posted

Zmieniłem mu nieco opis.
Faktycznie, przy kontaktach z innymi psami jest już lepiej - czasami pozwoli podejść innemu psu bardzo blisko i się przywitać.
Da się go również w miarę dobrze prowadzić na dłuższej smyczy. Wykorzystuje wtedy większą część jej długości ;)

• 2 weeks later...