Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

taka "zwykła" adopcja nie wiem czy w ogóle jest relana... Nawet jakby kogoś ujął... w koncu jest ślicznym staruszkiem... To nie wiem co by było dalej :-( Chyba ktoś musiałby przychodzic najpierw do schroniska, żeby trochę go poznać. Ja wiem, że mnie Misiu zna i to kilka dobrych lat, pozwoli mi na wiele, ale niestety nie na wszystko....

• Replies 883
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mysia_ napisał(a):
taka "zwykła" adopcja nie wiem czy w ogóle jest relana... Nawet jakby kogoś ujął... w koncu jest ślicznym staruszkiem... To nie wiem co by było dalej :-( Chyba ktoś musiałby przychodzic najpierw do schroniska, żeby trochę go poznać. Ja wiem, że mnie Misiu zna i to kilka dobrych lat, pozwoli mi na wiele, ale niestety nie na wszystko....

Tak,zwykła adopcja jest mało prawdopodobna :( Człowiek,który wybrałby mi Misia musiałby być bardzo cierpliwy i tak jak piszesz musiałby najpierw przyzwyczajać go do siebie.Nawet z hotelikiem byłoby cięzko,po pierwsze z pieniędzmi,a po drugie,że minęło by dużo czasu nim by się przekonał do osoby,która by się nim zajmowała. :shake:

A na spacerze to jak się zachowuje?

Posted

na spacerze to on sobie po prostu idzie i nie zwraca uwagii na ludzi, nawet na tych, których mijamy :) Nie domaga się kontaktu z człowiekiem... W boksie jest inaczej, bo w boksie zdarza mu się nawet skakać na osobę, którą zna, ale tez nie lubi, żeby go dotykać.

• 1 month later...
Posted

Na takie psy jak Misio to aż przykro patrzeć :-(:-( Za każdym razem jak go widzę w schronisku wygląda coraz marniej..coraz gorzej,w jego oczkach nie widać chęci do życia.:-(

trzymaj się misiuniu ...

Posted

Beatkaa napisał(a):
Na takie psy jak Misio to aż przykro patrzeć :-(:-( Za każdym razem jak go widzę w schronisku wygląda coraz marniej..coraz gorzej,w jego oczkach nie widać chęci do życia.:-(

trzymaj się misiuniu ...

samotna starość jest okropna :-( zarówno u ludzi, jak i zwierząt....

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Bjuta napisał(a):
Jak mu tu polepszyć los?? Może jednak jakoś się zmobilizować i wysłać go do Kikou? Ale czy nie jest za późno? Stres zmiany itd...

Sama nie wiem :-(

• 1 month later...
Posted

Jak byłam w sobotę w schronisku to zauważyłam u Misia pewną zmianę,ze wzgledu na fakt,iż za każdym razem od pewnego czasu wyprowadzam jego boks ( Ibiska,Pimpusia i Krzysia) Misiu sam ostatnio podszedł i chciał wyjść... :crazyeye:szok. Dałam mu nawet kilka ciasteczek i je zjadł,może przyzwyczaił się,że czasem tam przychodzę,może coś w nim drgnęło..nie wiem,ale naprawdę aż miło zobaczyć w nim jakąkolwiek chęć życia :)

Posted

Misiu jest bardzo chętny na spacerki, akurat do wyjścia to mi z całego boksu on najbardziej się ciśnie ;) chociaż czasem ma gorsze dni wtedy musze się go naprosić, a on już bardzo kiepsko słyszy i widzi, że niestety zdarzało się, że nawet nie zauważał jak do niego wchodzę...

Posted

Wiesz ja się tak cieszę jak głupia bo kiedyś to o mało mnie nie ugryzł,co zresztą tu napisałam,a teraz zaszła już duża zmiana :) Ważne,że ma tam Ciebie Mysiu :):):) A Ty bierzesz go na smycz czy idzie sobie luźno?

Posted

chodzi bez smyczy... Chociaż ostatnio raz szedł na smyczy, bo jakiś taki zagubiony się wydawał, chyba miał kiepski dzień - bałam sie, żeby przypadkiem się gdzieś nie zgubił :-(

• 1 month later...
Posted

jakoś od soboty siedzi mi w głowie, był bardzo smutny i nie chciał podejść do kojca nawet, co on ma na brzuszku? widzę że jest nieufny bardzo, ciekawe jak by się zachowywał w hoteliku

Posted

Misiu juz kompletnie stracił nadzieję stąd taka obojętność w stosunku do obcytch osób :-(
To wszystko dredy i sfilcowana sierść... Obcinanie Misia to co roczny "rytuał", jednak co roku odbywało się to w pełnej narkozie, bo nawet po sedalinie Misio nie pozwalał sobie na cokolwiek... Teraz jest już cieplej, więc zbliża się ten moment obcięcia prawie na zero... Jeszcze nie wiem jak to zrobimy, Misio ma kilkanaście lat - może z 15 nawet.... i do narkozy w takim stanie jakim jest po prostu się nie nadaje :-(