Mysia_ Posted December 1, 2008 Author Posted December 1, 2008 to psiak wyjątkowy i takiego domku mu właśnie potrzeba :-( Quote
Neris Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Poproszę tutaj Justynkę, ona ma jakiś taki dryg do ogłoszeń że psiaki zaraz znajdują domy. Wbrew pozorom jest spora grupa osób chcących zaadoptować staruszki. Quote
JustynaM. Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Witajcie trafilam tutaj dzieki cioteczce Neris -:loveu:jaki on jest piekny ,zaraz zabieram sie za napisanie wzruszajcej historii Misia do ogloszen ,potrzebuje namiarow do ogloszen bo na cafeanimal nie widze w ogloszeniu zednego nr.telefonu,wiek szacujecie go na 11lat? nie wyglada wcale,dobra biore sie do roboty Quote
JustynaM. Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Pokochaj malego Misia!!!!!!!!!!! Historia Misia pokazuje nam jacy ludzie potrafia byc okrotni i bezwzgledni wobec zwierzat , Misio trafil do schroniska okolo kwietnia 2006 roku,pewnie znudzil sie wlascicielowi ktory wolal jakis mlodszy egzemplarz , albo uznal ze jest juz stary i niepotrzebny. Ptraktowal go jak zwykly przedmiot ,jak jakas rzecz a nie jak psa ktory wiernie sluzyl mu i kochal przez 9lat ,jego wlasciciel zapomnial a moze po prostu nie obchodzilo go ze w malutkim cialku Misia jest tez serce ktore czuje ,kocha,ktore cierpi tak jak cierpi porzucony samotny czlowiek i pozbyl sie go.Tak oto Miso trafil do zminego boksu , malutki piesek porzucony,pozbawiony milosci z ogromnym strachem i smutkiem w oczkach . Pewnego dnia szczescie usmiechnelo sie do Misia –zjawil sie ktos kto obiecywal ze go pokocha i ze juz go nie opusci zabral do domku z ogrodem.mialo byc taki pieknie i.........???????? Po jakimś czasie schronisko miało interwencje po niego, zadzwonilo po właścicicieli i powiedzialo im ze Misio jest w schronisku, okazało się, że mają nowego psa.... Maly Misio znowu trafil do boksu,od tego czasu minelo juz sporo czasu nikt sie nim nie zainteresowal ,nikt nie chcial go adoptowac,Misio starzeje sie ma teraz 11lat jest coraz bardziej smutny i traci nadzieje na to ze ktos go jeszcze pokocha.Jest bardzo nieufny jak to bywa z pieskami ktore mialy trudne zycie ,jego psychika ucierpiala przez nieodpowiedzialnosc ludzka straszy zebami i potrafi ugryzc –to wszystko ze strachu z obawy przed ludzmi to taki jego system obronny,potrzebuje duzo czasu zeby komus zaufac ale gdy pozna czlowieka staje sie przyajcielski. Ktorz z nas sie nie starzeje ,przemijanie czasu dotyczy nas wszystkich,kazdy marzy o godnej starosci z bliskimi ktorzy nas kochaja –o takiej samej starosci marzy Misio. Wiem ze jesli znajdzie sie ktos go pokocha calym swym sercem i adoptuje to nie bedzie tego zalowal bo Misio odwdziedzy sie mu swoja wieroscia i miloscia ,bedzie mu towazyszyl w chwilach smutku,kiedys bedzi mu zle ,kiedy bedzi potrzebowal wyplakac sie i wyzalic oraz w chwilach szczescia.Mysle że Misio czułby się najlepiej z kimś spokojnym, opanowanym, w domu w którym nie ma biegających, skaczących i krzyczących dzieci. W domu gdzie jego starość, humory, słabszą kondycję psychiczną przyjmą ze zrozumieniem i akceptacją. Jesli jestes osoba ktora chce pokochac Misia i pokazac mu ze starosc to nie wyrok prosze zadzwon...... Czy ktos chce cos dodac -ja pierwszys raz w zyciu pisze historie pieskowi ,mozecie mnie poprawiac,cos zmienic ,dodoac,czy ktos moze powstawiac Polskie literki bo ja nie mam???????? Nerisku koncowka sciagnieta z Twojej wypowiedzi-bo bardzo mi sie podobala:loveu: :loveu: Quote
Neris Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Dzięki Justynko... :loveu: moze Mysia powie co i jak z numerami telefonów. Quote
Mysia_ Posted December 1, 2008 Author Posted December 1, 2008 na cafeanimal wszystkie namiary są w profilu schroniska, w którym Misiu jest ogłoszony ;) ale jak coś: gosha160@wp.pl 692 581 343 dziekuje za pomoc :cool3: Quote
JustynaM. Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 dobra to czekam jeszcze ze ktos w mojej wersji historii wstawi polskie literki i ruszamy Misio ma Alegro????????? Quote
Mysia_ Posted December 1, 2008 Author Posted December 1, 2008 chyba w końcu nie :roll: Jusstyna85 miała robić, ale nie miała żadnego tekstu.... Quote
JustynaM. Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 justynam. napisał(a):pokochaj malego misia!!!!!!!!!!! Historia misia pokazuje nam jacy ludzie potrafia byc okrotni i bezwzgledni wobec zwierzat , misio trafil do schroniska okolo kwietnia 2006 roku,pewnie znudzil sie wlascicielowi ktory wolal jakis mlodszy egzemplarz , albo uznal ze jest juz stary i niepotrzebny. Ptraktowal go jak zwykly przedmiot ,jak jakas rzecz a nie jak psa ktory wiernie sluzyl mu i kochal przez 9lat ,jego wlasciciel zapomnial a moze po prostu nie obchodzilo go ze w malutkim cialku misia jest tez serce ktore czuje ,kocha,ktore cierpi tak jak cierpi porzucony samotny czlowiek i pozbyl sie go.tak oto miso trafil do zminego boksu , malutki piesek porzucony,pozbawiony milosci z ogromnym strachem i smutkiem w oczkach . Pewnego dnia szczescie usmiechnelo sie do misia –zjawil sie ktos kto obiecywal ze go pokocha i ze juz go nie opusci zabral do domku z ogrodem.mialo byc taki pieknie i.........???????? Po jakimś czasie schronisko miało interwencje po niego, zadzwonilo po właścicicieli i powiedzialo im ze misio jest w schronisku, okazało się, że mają nowego psa.... Maly misio znowu trafil do boksu,od tego czasu minelo juz sporo czasu nikt sie nim nie zainteresowal ,nikt nie chcial go adoptowac,misio starzeje sie ma teraz 11lat jest coraz bardziej smutny i traci nadzieje na to ze ktos go jeszcze pokocha.jest bardzo nieufny jak to bywa z pieskami ktore mialy trudne zycie ,jego psychika ucierpiala przez nieodpowiedzialnosc ludzka straszy zebami i potrafi ugryzc –to wszystko ze strachu z obawy przed ludzmi to taki jego system obronny,potrzebuje duzo czasu zeby komus zaufac ale gdy pozna czlowieka staje sie przyajcielski. Ktorz z nas sie nie starzeje ,przemijanie czasu dotyczy nas wszystkich,kazdy marzy o godnej starosci z bliskimi ktorzy nas kochaja –o takiej samej starosci marzy misio. Wiem ze jesli znajdzie sie ktos go pokocha calym swym sercem i adoptuje to nie bedzie tego zalowal bo misio odwdziedzy sie mu swoja wieroscia i miloscia ,bedzie mu towazyszyl w chwilach smutku,kiedys bedzi mu zle ,kiedy bedzi potrzebowal wyplakac sie i wyzalic oraz w chwilach szczescia.mysle że misio czułby się najlepiej z kimś spokojnym, opanowanym, w domu w którym nie ma biegających, skaczących i krzyczących dzieci. W domu gdzie jego starość, humory, słabszą kondycję psychiczną przyjmą ze zrozumieniem i akceptacją. Jesli jestes osoba ktora chce pokochac misia i pokazac mu ze starosc to nie wyrok prosze zadzwon...... Czy ktos chce cos dodac -ja pierwszys raz w zyciu pisze historie pieskowi ,mozecie mnie poprawiac,cos zmienic ,dodoac,czy ktos moze powstawiac polskie literki bo ja nie mam???????? Nerisku koncowka sciagnieta z twojej wypowiedzi-bo bardzo mi sie podobala:loveu: :loveu: a to to co???????? Quote
Mysia_ Posted December 1, 2008 Author Posted December 1, 2008 JustynaM. napisał(a):a to to co???????? no teraz już jest ;) O tym tekście pisała już jakiś czas temu, ze jak bedzie jakiś fakny tekst to mu zrobi Allegro ;) Quote
JustynaM. Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 Justyna to zrob alegro a ja porobie dzisiaj wieczorkiem ogloszenia :loveu: Quote
Mysia_ Posted December 2, 2008 Author Posted December 2, 2008 a no faktycznie poruszenie :razz: A to Misio z obciętą sierściuszką Quote
JustynaM. Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 i tak jest piekny!!!!! pilnie potrzebuje zeby ktos wprowadzil do tego tekstu plskie literki bo potrzebuje do ogloszen -w niektorych mowi ze tekst ma bledy i nie moge robic ogloszen a to co na razie zrobilam kupiepsa.pl/detail.php?siteid=34939 Ogłoszenia: Giełda Ogłoszeń :: drobne ogłoszenia: motoryzacja :: darmowe ogłoszenia: praca ale.gratka.pl/ogloszenie/1762906_pokochaj_misia.html POKOCHAJ MISIA - Ogłoszenia - Darmowe ogłoszenia, zwierzęta, zdjęcia naszych pupili pOKOCHAJ MISIA!!!! Historia misia pokaz / inna / Adopcja psa. Ogłoszenia: psy do adopcji, szukam psa, oddam psa katowiceslask.pajeczyna.pl/Spolecznosc-zwierzaki/247754-pkochaj.html Adopcja zwierząt : Zwierzaki : > Cała Polska : Ogłoszenia w Dwukropek.pl Schronisko 24h - Oddam psa, kota, zwierzaka Quote
Neris Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Pokochaj małego Misia!!!!!!!!!!! Historia Misia pokazuje nam, jacy ludzie potrafią być okrutni i bezwzględni wobec zwierząt, Misio trafił do schroniska około kwietnia 2006 roku, pewnie znudził się właścicielowi, który wolał jakiś młodszy egzemplarz, albo uznał, że jest juz stary i niepotrzebny. Potraktował go jak zwykły przedmiot, jak jakąś rzecz a nie jak psa, który wiernie służył mu i kochał przez 9lat, jego właściciel zapomniał a może po prostu nie obchodziło go, że w malutkim ciałku Misia jest tez serce, które czuje, kocha, które cierpi tak jak cierpi porzucony samotny człowiek i pozbył się go. Tak oto Misio trafił do zimnego boksu, malutki piesek porzucony, pozbawiony miłości z ogromnym strachem i smutkiem w oczkach.·Pewnego dnia szczęście uśmiechnęło się do Misia –zjawił się ktoś, kto obiecywał, że go pokocha i że juz go nie opuści zabrał do domku z ogrodem. Miało być taki pięknie i.........???????? Po jakimś czasie schronisko miało interwencję po niego, zadzwoniło po właścicieli i powiedziało im, że Misio jest w schronisku, okazało się, że mają nowego psa.... Mały Misio znowu trafił do boksu, od tego czasu minęło juz sporo czasu nikt się nim nie zainteresował, nikt nie chciał go adoptować. Misio starzeje się, ma teraz 11lat jest coraz bardziej smutny i traci nadzieje na to, że ktoś go jeszcze pokocha. Jest bardzo nieufny jak to bywa z pieskami, które miały trudne życie, jego psychika ucierpiała przez nieodpowiedzialność ludzka straszy zębami i potrafi ugryźć –to wszystko, że strachu z obawy przed ludźmi to taki jego system obronny, potrzebuje dużo czasu żeby komuś zaufać, ale gdy pozna człowieka staje się przyjacielski. Któż z nas się nie starzeje, przemijanie czasu dotyczy nas wszystkich, każdy marzy o godnej starości z bliskimi, którzy nas kochają –o takiej samej starości marzy Misio. Wiem, że, jeśli znajdzie się ktoś go pokocha całym swym sercem i adoptuje to nie będzie tego żałował, bo Misio odwdzięczy się mu swoja wiernością i miłością, będzie mu towarzyszył w chwilach smutku, kiedy będzie mu źle, kiedy będzie potrzebował wypłakać się i wyżalić oraz w chwilach szczęścia. Myślę, że Misio czułby się najlepiej z kimś spokojnym, opanowanym, w domu, w którym nie ma biegających, skaczących i krzyczących dzieci. W domu gdzie jego starość, humory, słabszą kondycję psychiczną przyjmą, że zrozumieniem i akceptacją. Jeśli jesteś osobą, którą chce pokochać Misia i pokazać mu, że starość to nie wyrok proszę zadzwoń...... Quote
JustynaM. Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 potrzebuje informacji jaki jest koszt wyadoptowania Misia z waszego schroniska Quote
Mysia_ Posted December 3, 2008 Author Posted December 3, 2008 JustynaM. napisał(a):potrzebuje informacji jaki jest koszt wyadoptowania Misia z waszego schroniska koszt to nie problem, ważne, zeby domek się znalazł. Dzięki kochane za pomoc ;) Wrzucam tekst i ogłoszonka na pierwszą strone. Quote
JustynaM. Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 na jesli dobrze pamietam cztery lapy przy robieniu ogloszenia chce zeby podac koszt wyadoptowania zwierzaka ze schroniska wiec musze niestety wiedziec -trzeba cyferki wpisca i nie ma jak tego ominac-dlatego jest mi potrzebna informacja Quote
Mysia_ Posted December 4, 2008 Author Posted December 4, 2008 jesli trzeba wpisac cyferki to napisz 1 zł i już :eviltong: Quote
Neris Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 Najwyżej się zrobi zbiórkę, jakby schronisko chciało więcej... Quote
Mysia_ Posted December 5, 2008 Author Posted December 5, 2008 Neris napisał(a):Najwyżej się zrobi zbiórkę, jakby schronisko chciało więcej... pisałam wyżej za Misia schronisko nic nie będzie chciało :cool1: Misio to staruszek i jak ktoś zechce go adoptować to jeszcze mu podziekujemy :loveu: Quote
jusstyna85 Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 11 letni Misiu bez szans na dom wypatruje czł. (500514241) - Aukcje internetowe Allegro pozwoliłam sobie usunąc inform o tym, że potrafi ugryźć... Quote
Recommended Posts