Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no niestety z takim staruszkami i łobuzami tak już jest...chce się im pomóc a często się nie da..
mam w pracy też takiego łobuza mieszańca owczarka, zabraliśmy go ze schroniska parę lat temu i co roku mamy problem żeby go zaszczepić bo jak są dwie osoby koło niego to dostaje furii i chce pożreć w całości, i mimo że chodzę do niego codziennie to mało kiedy da się pogłaskać nie mówiąc już na przykład o wyczesaniu sierści, czy o szczepieniu albo nie daj boże jest chory to trzeba go znieczulić najpierw żeby go w ogóle zbadać a co jest najdziwniejsze wcześniej był w domu chowany z dziećmi ale właściciele przeprowadzając się oddali go do schroniska i tam kompletnie zdziczał,pewnie z tęsknoty i nie umiał się odnaleźć w nowym miejscu, toleruje jedynie stróża i jest wypuszczany z drugim psiakiem wieczorem ale jak już nikogo nie ma w firmie, a tak nawet jak do kojca ktoś podejdzie to się rzuca..

trzymam kciuki za misia i gdyby udało znaleźć się jakiś hotelik to się dołoże i pewnie moja siostra też , tylko czy ktoś się zdecyduje na niego, popytajcie proszę..

• 4 weeks later...
  • Replies 883
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie zauważyłam Twojego postu wcześniej. Ja też bym się dołożyła jakby co. Tyle że nie wiem czy Misio przeżyłby przenosiny? To jednak ogromny stres?

Posted

a no na żywca... Nie mogłyśmy ryzykować, bo on i tak już taki słabiutki jest :-( ciężko było, ale na pewno jeszcze rok temu nie było by to mozliwe :roll:
przynajmniej mu o wiele lżej jest.... Jeszcze Botti, Erno i Kubuś są po obcięciu, bo też wyglądali koszmarnie :-(

Posted

Bjuta napisał(a):
Super! A tak wogóle to trzeba by mu zamówić ogłoszenia. Może na jakiś spacer wyciągnąć w zieleni.

Był wczoraj na spacerze, z p.Lidią :) szkoda, że mnie przy tym nie było, rozmawiałam wtedy z inną wolontariuszką. Aż sie Panowie pracownicy zdziwili że Misiu na spacerku :)
To wrzucam go do Nas na stronę i wieszam w biurze :)

Posted

widziałam wydarzenie na FB i mam taką drobną sugestię, żeby w sprawie adopcji dawać namiary albo na schronisko (w godzinach otwarcia biura) albo bezpośrednio do mnie.
Można też zmienić z pracownic na wolontariuszki, bo to było jakieś 7-8 lat temu, a wtedy to ja jeszcze dziecko byłam i ani mi w głowie nie było jakieś tam pracowanie :evil_lol:

I jeszcze prośba do Bjutki - zerknij do albumiku Misia http://bjuta.fotosik.pl/albumy/799441.html tam jest strasznie pokręcone, są tam zdjęcia trzech różnych Misiów :eviltong:

Posted

Mysia_ napisał(a):
widziałam wydarzenie na FB i mam taką drobną sugestię, żeby w sprawie adopcji dawać namiary albo na schronisko (w godzinach otwarcia biura) albo bezpośrednio do mnie.
Można też zmienić z pracownic na wolontariuszki, bo to było jakieś 7-8 lat temu, a wtedy to ja jeszcze dziecko byłam i ani mi w głowie nie było jakieś tam pracowanie :evil_lol:

Podałam numer do Lidii, bo ona chce mu znalezc dom !:)

Posted

agumka napisał(a):
Podałam numer do Lidii, bo ona chce mu znalezc dom !:)

No tak kochana ale i tak wszystkie formalności będzie załatwiać Mysia lub kierownictwo ;)

Posted

znalezienie domku, a namiary w ogłoszeniach to dwie zupełnie różne sprawy :cool3: dziewczyny świetnie szukają domków naszym psiakom, ale nie podają namiarów na siebie (czasem tylko w wyjątkowych sytuacjach). Pani Lidia niestety nie będzie potrafiła odpowiedzieć na różne pytania dotyczące Misia, bo póki co była z nim raz na spacerku ;) a ja z Misiem wychodzę na spacerki przeszło 7 lat, więc znam go prawie na wylot :cool1: a jest to psiak, że tak powiem "specjalnej troski", więc przyszły właściciel jeśli tylko się znajdzie zostanie przeze mnie sprawdzony i wypytany o wszystko o co się tylko da :D
Bardzo proszę pamiętajcie o tym, zawsze tak działaliśmy i myślę, że będziemy działać dalej, OK.? :)