Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 152
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

to jeszcze z miesiąc

z kotami chyba się nie zgadza
zobaczyła jednego dzisiaj i zjeżyła się i naskoczyła na niego, kot oczywiście uciekł.. aczkolwiek nigdy nie można tak powiedzieć na 100% sprawdzając psa na kota na podwórku, a z kotem by mieszkał ten pies w domu, dwie różne sytuacje

Posted

xmartix napisał(a):
to jeszcze z miesiąc

z kotami chyba się nie zgadza
zobaczyła jednego dzisiaj i zjeżyła się i naskoczyła na niego, kot oczywiście uciekł.. aczkolwiek nigdy nie można tak powiedzieć na 100% sprawdzając psa na kota na podwórku, a z kotem by mieszkał ten pies w domu, dwie różne sytuacje

No faktycznie jeszcze miesiac :) Kurcze faktycznie ciezko stwierdzic jak Baila do kotow... do domowego reagowala inaczen, na podworkowego tez... w sumie Bandyta tez na poczatku reagowal na koteczki proba gonienia i odradzalysmy go do domu z kotem ale Karol znalazl sposob i chlopaki jeszcze nie palaja idealna miloscia do siebie, jak to dwa facety ale jedza czesto z jednej miski, wiec toleruja sie napewno :)

Posted

Jestem po spacerku z sunią!! No ten, kto ją weźmie, to właściwie bierze psa bez wad (no może tylko to, że Baila lubi perfumy w stylu rybnym :evil_lol: ) Ale po kolei: Oczywiście Baila jak tylko zobaczyła nas w drzwiach (mnie i psa) natychmiast chciała się bawić - a mój kochany niuniek musiał ją najpierw ustawić, opluć, nawarczeć i ... dopiero po wyjściu na dwór uznał, że wystarczy już tego wychowywania młodzieży,więc dalej było spoko. Zwłaszcza, że Baila pojętna uczennica, już mu po głowie nie skakała. Spacerowaliśmy długo po Parku Wschodnim, połowę czasu na lince połowę bez - Baila nie ciągnie na smyczy, bardzo ładnie reaguje nawet na leciutkie pokierowanie smyczą - pies miejski bez dwóch zdań. Lubi kałuże i generalnie wodę, ale do rzeki nie wskoczyła za moim bagienno-wodnym psem. Bawi się ładnie i wie , kiedy dośc, nie jest nachalna, choć zaczepia do zabawy. Wędkarzom przyglądała się z zainteresowaniem, ale chyba kije ją tak fascynowały. Jak pan na rowerze nas mijał i zadzwonił odskoczyła w bok, ale nie spanikowała. No pies ideał (oprócz tej ryby :evil_lol: ). A park wschodni mnie nieco rozczarował - jest mniejszy niż myślałam, no i teraz, to to jest park popowodziowy, więc posiadaczom psów błotno-wodnych odradzam, chyba że mają spore zapasy szamponu w domu :lol: .

Posted

A i jeszcze jedno! Baila jest drobna, filigranowa, zgrabna - po prosu ładna!! Jest z tych mniejszych bullterierów, ale przez to ma w sobie masę wdzięku - wyjątkowo udana! Ładnie się porusza, ma mięśnie wyrobione - no piękna:) Tylko trzeba przypilnować tej sterylki!!

Posted

dziękuję Basia ja i w imieniu Baili
2 godz była na tym aktywnym spacerku a młoda ledwo chodziła ale dalej chciała się bawić, a obecnie zaczepiała mnie do zabawy, łobuz jeden, ona musi mieć psa do zabawy cały czas bo człowiek to za mało :D

Posted

Sie usmialam z tych wedkarzy i pociagu do Baili do ich kijow :) Ona wydaje sie byc pipekielnie inteligentna sunieczka i dobre poprowadzona bedzie genialna, w sumie juz jest :) Jesli sunia trafila by do Karola i Bandita, to osobiscie zatroszcze sie o jej sterylke u najlepszego weta.

Posted

ok, wydaje mi się najlepszym domkiem pan Karol a to ze względu takiego że Baila będzie miała do zabawy Holender Bandita non stop, a pan Karol tez ma doświadczenie z rasą więc spoko.
tamten ds, taka Pani nie ma doświadczenia a co najistotniejsze - na czas jej pracy Baila musiałaby siedzieć w kenelu 8 godz.. to dla niej opcja gorsza.
:)
jutro zadzwonię do tego Pana i mu powiem i już umówimy totalne szczególiki, on jest w stanie przyjechać w poniedziałek po Bailę.

Baila dzisiejszego dnia jest bardzo zabawowo wesoła:) ze wszystkimi i wszystkim chce się bawić:) tak się rozbawiła po tym spacerku, ona jest nie do zamęczenia, dlatego taki Banditos jest dla niej idealny :D dla niego tez dobrze jak się wyszaleje z Bailą

Posted

Ale szybko.....:-o .. :multi:

Przepraszam,za offa,ale to psi-siostra........
przybłąkało się 6 mies szczenie DONa!
Takie cudooo......w schronisku kąsek dla pseudo murowany...;(
"w Ząbkach koło Warszawy przybłąkał się około 6miesięczny owczarek niemiecki sunia. Poszukiwany właściciel lub osoba która zechce przygarnąć psa. "Do jutra jest dt ,potem Paluch " 'właściciela ,ani sladu '
wątek;
http://www.dogomania.pl/threads/1869...Ząbkach/page2
może ktoś jakoś pomoże..?

Posted

Baila dzisiaj pobiegała sobie z pieskiem rasy Lapha apso (tak to się pisze?) i latały na takiej górce jak szalone, ten Rafi jak biegł to wyglądał jak latający biały dywanik :D:D:D a Baila biedna nie mogła zdążyć za takim małym pieskie, szok, wywróciła się raz biedna. :)

jutro do domuu późną porą jedzie...

Posted

Pan Karol dzisiaj nie przyjedzie, kolega wystawił go do wiatru...
Pan Karol prosi o transport albo do niego (za całkowity zwrot kosztów) albo chociaż do Poznania (wtedy na środę)...

a dzisiaj dzwonili ze schronu że do oddania 6 letnia staficzka wychowana z dziećmi...

Posted

xmartix napisał(a):
Pan Karol dzisiaj nie przyjedzie, kolega wystawił go do wiatru...
Pan Karol prosi o transport albo do niego (za całkowity zwrot kosztów) albo chociaż do Poznania (wtedy na środę)...

Cholera czyli szukamy transportu... sadze, ze spokojnie mozemy szukac czegos do Szczecina jesli nie udalo by sie znalezc nic do Gryfic...