Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Atomowka napisał(a):
A gdzie maluch będzie miał DT? Myślę, że nie będzie większego problemu ze znalezieniem osoby, która go od schronu zaadoptuje ( a może ulvhedin? ona ma chyba blisko do schronu?)

Piaseczno. No mam nadzieję, że uda się to wszystko jakoś dograć i będzie dobrze :)

• Replies 534
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kociabanda2 napisał(a):
No jak patrzę na jego foty, to ciągle mam wrażenie, że ja go skądś znam... ale może widziałam go już wcześniej na tych podwórkach zanim zaległ na tym trawniczku tylko nie pamiętam. Tam dużo ludzi z psami chodzi. Pewnie mi gdzieś migną.

Nie tylko Tobie sie wydaje i pomijam to ze podobny jest do mojej Sniezki:roll: mam takie wrazenie ze byl do adopcji.

Posted

Kora napisał(a):
Nie tylko Tobie sie wydaje i pomijam to ze podobny jest do mojej Sniezki:roll: mam takie wrazenie ze byl do adopcji.

a może Wam się myli z dziadziem Puszkiem?
a może ktoś rzeczywiście go zaadoptował, i wyrzucił :angryy:

Posted

hehe a ja mówiłam sbd wczoraj, że pies podobny do korowej Śnieżki ;) i do siekowego psiaka :)

mi się tez kojarzy, ale nie wiem czy właśnie nie z siekowym psiakiem i takim podobnym z Azylu zdaje sie

Posted

Kora napisał(a):
A gdzie znajde zdjecie tego Puszka, bo cholewcia nie daje mi ten pies spokoju.

oj tego to Ci niestety nie powiem :(
nie wiem czy nie jest na psiegranemarzenia
chyba powinien tam być :roll:

Posted

mru napisał(a):
hehe a ja mówiłam sbd wczoraj, że pies podobny do korowej Śnieżki ;) i do siekowego psiaka :)

mi się tez kojarzy, ale nie wiem czy właśnie nie z siekowym psiakiem i takim podobnym z Azylu zdaje sie

Mi tez ona przypomina azylowego Uziego (chyba tak mial na imie)

Posted

Zerkam co słychac u naszego Białaska ...

a propos, czy Chłopak ma już jakieś imię ... dzisiaj jestem w biegu, nie miałam czasu dokładnie doczytać.

Posted

Teraz tu trafiłam.
Wg mnie jeśli na pradze leżał i nie chodził, to może w jakąś depresję zaczął wpadać....
Albo był potłuczony przez jakiegoś menela praskiego.....

Jeśli w schronie mówią, że ma dwa lata to może mieć okolo 3, przeważnie zaniżają wiek o rok czy dwa.

Ulv, jak masz czas, to odwiedź go. Zobaczysz jak wygląda, jak się czuje, jak reaguje na psy, czy na Twoją dłoń.
Poza tym powiesz mu, że niedługo wyjdzie, że ludzie czekają na niego,
usłyszy psina ciepły ludzko głos.

Posted

[quote name='anita_happy']dziewczynki napisałycie do izusi ??? to o to DT chodzi..czy macie inne??
badzcie z nia w kontakcie...nie zostawiajcie samej - to jej pierwszy pies na DT

Tak tak to o to DT chodzi :) Rozmawiałyśmy przez pw, ale myślę, że zadzwonię jeszcze do niej na dniach :)

Najgorzej, że ja też nie bardzo doświadczona jestem :( Obecnie przebywa u mnie już czwarty miesiąc mój pierwszy tymczasowicz Stefan:

Posted

Ewanka napisał(a):
Zerkam co słychac u naszego Białaska ...

a propos, czy Chłopak ma już jakieś imię ... dzisiaj jestem w biegu, nie miałam czasu dokładnie doczytać.

No właśnie. Ma ktoś pomysł na jakieś szczęśliwe imię dla kudłatka???

Posted

[quote name='Awit']
Ulv, jak masz czas, to odwiedź go. Zobaczysz jak wygląda, jak się czuje, jak reaguje na psy, czy na Twoją dłoń.
Poza tym powiesz mu, że niedługo wyjdzie, że ludzie czekają na niego,
usłyszy psina ciepły ludzko głos.

Och, jeśli tam wpuszczają na takie odwiedziny to byłoby wspaniale, gdybyś ulvhedin wpadła do niego na kilka chwil! Na DT będzie mieszkał z sunią, więc ważne jest jak on się z innymi psami dogaduje. No i na pewno byłoby dobrze, by czuł, że się nim ktoś interesuje :)

Posted

No no... Nieźle się zaczyna :D
Bourbon?
Kwinto?
Prado?
Trzeba głosowanie zarządzić :D

Kurcze, mam nadzieję, że on zgodny chłopak jest, bo na DT będzie z sunią i królikiem. Musi być zgodnym i grzecznym pieskiem, bo DT jest niedoświadczone i jak będzie psocił to może być ciężko :(

Posted

[quote name='Madallena']Paluch nie wydaje psow na DT.
Ktos go musi na siebie wyadoptowac...

poproscie, zeby go nie odkleszczali przed wyjsciem, tylko dali Wam odkleszczacz do 'reki". Odkleszczy sie go po kapieli.

A! i jak chcecie go wziac, trzeba bedzie pojechac i powiedziec, ze jestescie zainteresowane jego adopcja, zeby go wykastrowali.

Słuchajcie, dzwoniłam do schroniska zapytać kiedy psiaka można będzie odebrać i poprosić o wykastrowanie. Powiedzieli mi, że na razie ma wpisane "bez objawów choroby" ale mam zadzwonić jeszcze 9 czerwca i dopytać się czy nie zachorował :crazyeye:. Jeśli będzie zdrowy to można go odebrać 10 czerwca.

W czasie kwarantanny go nie wykastrują, bo może się jeszcze właściciel zgłosić. Na kastrację można się umówić później z umową adopcyjną... :-(

Bossssze... Ile tam szczeków w słuchawce było słychać... :placz:

Pani początkowo pomyliła się w numerze ID i sprawdziła mi pieska 1343/10. Jemu 26 maja skończyła się kwarantanna. To jakiś haszczak... :placz:

Kurde, jeden telefon i całe powietrze ze mnie uszło... Nie mam siły ruszyć choćby palcem... Tylko wyć mi się chce :placz::placz:

Posted

Ja cały czas mam przed oczami widok psiaków, szczeniaków i starszych, poupychanych w kontenerkach przed biurem... I był wtedy styczeń. A podobno te w kontenerkach mają lepiej, tak jak te na łańcuchach, niż te w kojcach...

Tylko co się dziwić, jak schron na kilkaset psów, a ma ponad dwa tysiące... I najsmutniejsze, że w jednym tylko mieście tyle jest tego psiego nieszczęścia :-(

Posted

koosiek napisał(a):
Ja cały czas mam przed oczami widok psiaków, szczeniaków i starszych, poupychanych w kontenerkach przed biurem... I był wtedy styczeń. A podobno te w kontenerkach mają lepiej, tak jak te na łańcuchach, niż te w kojcach...

Tylko co się dziwić, jak schron na kilkaset psów, a ma ponad dwa tysiące... I najsmutniejsze, że w jednym tylko mieście tyle jest tego psiego nieszczęścia :-(

ja byłam w lutym i kontenerki były, za "ladą" w biurze były psiaki na smyczach, przy takim jakimś wecie tez w budynku biura tez psiaki stały :( :(