kizimizi Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 witam, zostalam skeirowana na ten watek w zwiazku z moim zapytaniem o dt dla pewnego psa. Ponoc tu była chetna osoba do pzrygarniecia psiaka. Tak sie akurat sklada, ze mam niespelna miesiac na znalezienie pewnemu spanielowi dt bo jego obecny dt nei moze go zatrzymac. Czy możecie mi pomóc? Quote
AgnieszkaZet Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Witam, U Bąbelka byłam ostatnio 3 września. Wszystko u niego w porządku: wychodzi z rodzicami na spacery, chodzi na grzyby do lasu i generalnie trzyma się zawsze blisko nich... Z kotami relacje nadal pozostają chłodne - szczególnie z kocurkiem, który obchodzi go szerokim łukiem... Poza tym tata konstruuje dla niego nową budę! Innych zdjęć - poza tymi już umieszczonymi - nie mam. Mama bardzo chwali Bąbla, mówi, że jest bardzo grzeczny i bardzo szybko sie uczy np. nie wybiegać na ulicę - co raz mu się zdarzyło. Pozdrawiamy!!! Quote
koosiek Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 AgnieszkaZet napisał(a):Mama bardzo chwali Bąbla, mówi, że jest bardzo grzeczny i bardzo szybko sie uczy np. nie wybiegać na ulicę - co raz mu się zdarzyło. To znaczy, że Bąbelek mieszka na nieogrodzonej posesji? Nie powinien w ogóle mieć możliwości wbiegania na ulicę... Quote
Kociabanda2 Posted September 13, 2010 Author Posted September 13, 2010 koosiek napisał(a):To znaczy, że Bąbelek mieszka na nieogrodzonej posesji? Nie powinien w ogóle mieć możliwości wbiegania na ulicę... Posesja jest ogrodzona :) Osobiście nie byłam, ale z tego co wiem to jest ogrodzona, także spokojnie :) Bąbelek wyskoczył przez otwartą na moment furtkę i już się nauczył, że nie wolno mu tego robić :) Quote
Kociabanda2 Posted September 13, 2010 Author Posted September 13, 2010 [quote name='AgnieszkaZet']Witam, U Bąbelka byłam ostatnio 3 września. Wszystko u niego w porządku: wychodzi z rodzicami na spacery, chodzi na grzyby do lasu i generalnie trzyma się zawsze blisko nich... Z kotami relacje nadal pozostają chłodne - szczególnie z kocurkiem, który obchodzi go szerokim łukiem... Poza tym tata konstruuje dla niego nową budę! Innych zdjęć - poza tymi już umieszczonymi - nie mam. Mama bardzo chwali Bąbla, mówi, że jest bardzo grzeczny i bardzo szybko sie uczy np. nie wybiegać na ulicę - co raz mu się zdarzyło. Pozdrawiamy!!! Bardzo się cieszę, że Bąbelek jest szczęśliwy :loveu: Szkoda tylko, że z kocurkiem jakoś zakumplować się nie mogą. Mam nadzieję, że z czasem kotek będzie robił coraz mniejszy łuk :D Dziękujemy za info! :) Agnieszko pozostała jeszcze jedna sprawa. Trzeba Bąbelkowi zmienić dane w chipie. Ninti czeka na kontakt od Twoich rodziców w tej sprawie. Na razie Bąbelek jest zachipowany na jej dane. Czy możesz pomóc w skontaktowaniu Ninti i Twoich rodziców ze sobą? Nie wiem jak się zmienia te dane, ale pewnie trzebaby się było jakoś umówić. [quote name='Ninti']Kociabanda, poproś może rodzinę Bąbla o kontakt ze mną. Najlepiej mailem na ninti@o2.pl. Trzeba by chipa przerejestrować :lol: Quote
Kociabanda2 Posted September 13, 2010 Author Posted September 13, 2010 kizimizi napisał(a):witam, zostalam skeirowana na ten watek w zwiazku z moim zapytaniem o dt dla pewnego psa. Ponoc tu była chetna osoba do pzrygarniecia psiaka. Tak sie akurat sklada, ze mam niespelna miesiac na znalezienie pewnemu spanielowi dt bo jego obecny dt nei moze go zatrzymac. Czy możecie mi pomóc? Kizimizi, powiem szczerze, że nie bardzo wiem o kogo może chodzić... :niewiem: Quote
izusia Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Kociabanda2 napisał(a):Kizimizi, powiem szczerze, że nie bardzo wiem o kogo może chodzić... :niewiem: Chwilowo u mnie (metodą dedukcji...) zwolniło się miejsce. Ale już zostało zaklepane dla małej panienki, która narazie w niedyspozycji kobiecej... czekamy na sterylkę bo u mnie grasuje mały niekastrowany Pan Radzio ;-D Quote
izusia Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 koosiek napisał(a):To znaczy, że Bąbelek mieszka na nieogrodzonej posesji? Nie powinien w ogóle mieć możliwości wbiegania na ulicę... Osobiście idziałam dom i ogród Bąblastego. Zaręczam, że ma piękny dom z pięknym ogrodem, kwaitkami do podsikiwania :-P i solidnym ogrodzeniem. Wymarzony domek nie tylko dla takiego psiaka :-) :-) :-D. Miejsce śliczne. Naprawdę małemu się poszczęściło (np. nową chałupkę niedługo dostanie ;-P ;-D) Quote
kizimizi Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 hmmm szkoda:( Potrzebuje na cito dt dla spaniela bo grozi mu spienie Quote
koosiek Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 izusia napisał(a):Osobiście idziałam dom i ogród Bąblastego. Zaręczam, że ma piękny dom z pięknym ogrodem, kwaitkami do podsikiwania :-P i solidnym ogrodzeniem. Wymarzony domek nie tylko dla takiego psiaka :-) :-) :-D. Miejsce śliczne. Naprawdę małemu się poszczęściło (np. nową chałupkę niedługo dostanie ;-P ;-D) To dobrze :) Quote
Kociabanda2 Posted September 20, 2010 Author Posted September 20, 2010 Serdecznie zapraszam na bazarek: Z SZAFY I REGAŁU BABCI dla Maksia i Piorunka :) http://www.dogomania.pl/threads/193009-Z-SZAFY-I-REGA%C5%81U-BABCI-w-starym-dobrym-stylu-7.10.2010-g.23-00-wszystko-od-5z%C5%82-!! Dodatki do garderoby i mieszkania w starym dobrym stylu :) Biżuteria, torebki, różności naścienne, popielniczki, wazony, łyżeczki, miseczki, kryształowe cosie, i inne dziwne rzeczy :smile: Quote
Kociabanda2 Posted October 20, 2010 Author Posted October 20, 2010 Czy udało się załatwić sprawę chipa? Co u Bąbelka słychać?? Quote
Ninti Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 No właśnie, też nic nie wiem. Podałam swoje dane, może załatwili to sami, ale chciałabym wiedzieć, czy na pewno i czy nic w tym temacie już nie mam działać. Quote
Kociabanda2 Posted November 2, 2010 Author Posted November 2, 2010 hmm... no nie dobrze. Izusia, byłaś może na tej poadopcyjnej? Co u Bąbelka? Jak sprawa chipu? Quote
Kociabanda2 Posted November 9, 2010 Author Posted November 9, 2010 Dostałam sms-a od AgnieszkiZet :) U Bąbelka wszystko ok. Zacytuję: U Bąbla super. Troszkę nam przytył! Byłam u niego 9.10 i 1.11. Rodzice często zabierają go do lasu. Myślę, że jest szczęśliwy! Ale się cieszę :) Niestety sprawa chipa jeszcze zalega. Mam nadzieję, że Izusia niedługo dotrze na wizytę poadopcyjną to jakieś fotki może będę, no i może sprawę chipa uda się załatwić. Quote
Ninti Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Dobrze by było... Na pewno się nie zgubi, ale jakby co to trafi znowu do mnie, hihi :evil_lol: Quote
AgnieszkaZet Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Witam wszystkich! Przepraszam, że się tak dawno nie odzywałam, ale miałam problemy z zalogowaniem się na dogo - komp non stop się zawieszał... Bąbelek ma sie dobrze. Rodzice zachwyceni!!! Koty nieco mniej. Jeden z nich - kocurek - uznał, że terytorium należy już do Bąbla i omija podwórze i część domu szerokim łukiem. Do domu wchodzi tylko przez taras i okno od sypialni... Nieźle, co? A Bąbel tak na prawdę nic mu nie zrobił... Nawet nie miał szans go obwąchać itd. Dziwny kot... Bąbli rzeczywiście troszkę przytył. Ale to chyba dobrze (póki co). Niestety Bąbel upodobał sobie jedną rzecz do jedzenia... Nie zgadniecie... ...... bułeczki od hot-dogów. Parówki nie chce, tylko bułkę. Kłądzie się, bierze ją między łapki i skubie, gryzie itd. Całe szczęście zjada też jakieś mięso, jak pies normalny... No więc, pozdrawiamy serdecznie!!!!! Quote
Kociabanda2 Posted November 30, 2010 Author Posted November 30, 2010 Bardzo się cieszę, że u Bąbelka wszystko tak dobrze się układa :) Szkoda tylko, że kocurek jakoś go nie zaakceptował. Czemu akurat bułki od hot-dogów?... :crazyeye: Dziwne upodobania ma Bąbelek :D Agnieszko trzeba faktycznie załatwić tą sprawę chipa. Bardzo proszę umówcie się jakoś z Ninti. Quote
Ninti Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Podałam Ci Agnieszko swoje dane na pw i adres mailowy do bazy danych, doszło? Już raz tak zmieniałam dane psa. Może to zrobić rodzina Bąbla, mogę i ja, jeśli dostane na pw dane, które powinnam podać zamiast swoich. To jak robimy? Quote
izusia Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 [quote name='AgnieszkaZet']Witam wszystkich! Przepraszam, że się tak dawno nie odzywałam, ale miałam problemy z zalogowaniem się na dogo - komp non stop się zawieszał... Bąbelek ma sie dobrze. Rodzice zachwyceni!!! Koty nieco mniej. Jeden z nich - kocurek - uznał, że terytorium należy już do Bąbla i omija podwórze i część domu szerokim łukiem. Do domu wchodzi tylko przez taras i okno od sypialni... Nieźle, co? A Bąbel tak na prawdę nic mu nie zrobił... Nawet nie miał szans go obwąchać itd. Dziwny kot... Bąbli rzeczywiście troszkę przytył. Ale to chyba dobrze (póki co). Niestety Bąbel upodobał sobie jedną rzecz do jedzenia... Nie zgadniecie... ...... bułeczki od hot-dogów. Parówki nie chce, tylko bułkę. Kłądzie się, bierze ją między łapki i skubie, gryzie itd. Całe szczęście zjada też jakieś mięso, jak pies normalny... No więc, pozdrawiamy serdecznie!!!!![/QUOTE] CZeść Wszystkim! po przerwie dodam od siebie: Bąbel u nas też jakoś tak miał upodobanie to tych bułek....to chyba nie szkodliwe, biorąc po uwagę, że mój Radzio jak tylko mu się uda to kawę pije!!! Skubaniec wychlał mi dziś pełniutki kubeczek - zorientowałam się jak mu się beknęło (a kubek trzymałam na ziemi - gdzie właśnie siedziałam pracując na laptopie...). Aha - zjada też suche płatki owsiane (ostatnio zwinął całe opakowanie z torby z zakupami....), pija też olej jak przejmie butelkę, kawałek mydła zjadł, wazelinkę... Quote
Kociabanda2 Posted December 10, 2010 Author Posted December 10, 2010 nareszcie Izusia nam się znalazła :multi: Z tego co piszesz Radzio nieco dziwaczne ma upodobania... :roll:znaczy nie ta kawa, czy płatki owsiane. Kawę to moje koty lubią wieczorkiem chlapnąć :eviltong: Miałam na DT sukę (ON-kę), która jak wychodziliśmy z domu właziła na blat kuchenny i leżąc na nim pożerała cukier z cukierniczki popijając mlekiem z przegryzionego kartonu... :roll: No ale to mydło czy wazelinka to już nie brzmi zdrowo :-o Co też tym zwierzakom czasem do łba przychodzi... :shake: Mój Fąfelek np. nie przepada za warzywami czy owocami, ale jak przystało na [U]schroniskowego kundla[/U], kocha migdały, figi i Rafaello... :roll: taaaa... Normalka. Wszystkie dzieci schronu mają taki wyrafinowany gust ;) Gdybyście widziały jak on delikatnie i powoli, mrużąc przy tym oczy, delektuje się Rafaello... No ta babka z reklamy się nie umywa. [SIZE=3]Prawdziwą rozkosz[/SIZE] widać na pysiu mojego Fąfelka :D ... Ja też bardzo lubię rafaello i jak czasem dostanę od kogoś paczuszkę w prezencie, to najchętniej sama bym zjadła z nikim się nie dzieląc... no ale jak temu psu nie dać?[SIZE=3] No jak?[/SIZE] On te kokoski z migdałem w środku po prostu kocha :evil_lol: Quote
koosiek Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 A ja gdzieś kiedyś czytałam, że mydło ogólnie psy lubią i im nie szkodzi :D Mojemu paskudowi ze dwa razy udało się skubnąć mydła i bardzo mu smakowało :eviltong: Migdały też są mniam ;) Natomiast z kanapki z szynką najlepszy jest chleb :-o I tylko ta sucha karma jakaś taka bee :roll: Quote
Ninti Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 A tam, mydło... Największym przysmakiem mojej Gai jest pumex! Żebyście wiedzieli, jak on wspaniale chrzęści w pysku... Mniammm :lol: Quote
Ninti Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 Ludzie, czy ja się doczekam w końcu przerejestrowania tego czipa czy wcześniej umrę ze starości?! To się naprawdę robi jednym mailem! Już bym to dawno zrobiła, gdybym miała dane nowej rodziny Bąbla. Podałam swoje dane i adres mailowy do przerejestrowania i co? Został przerejestrowany? Bo jak tak to OK i więcej się nie czepiam, ale niech ja o tym wiem! Quote
Recommended Posts