Kociabanda2 Posted June 27, 2010 Author Posted June 27, 2010 O kurcze, to fatalnie, że on taki niedobry dla Radzia jest w domu :( Quote
wiolabiszop Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 No proszę jak się Bąbel panoszy .To mordka jesdna:)) Quote
Kociabanda2 Posted June 28, 2010 Author Posted June 28, 2010 Hej Cioteczki! Czy naszego Bąbelka dałoby się podciągnąć pod jakąś rasę?? Nie znam się na rasowcach :P Uważam, że najlepsza rasa to rasowy kundel :P No ale może łatwiej będzie mu znaleźć domek jak w ogłoszeniu podamy, że "w typie rasy" :P Czy on do jakiejś jest podobny???? Quote
Kociabanda2 Posted June 28, 2010 Author Posted June 28, 2010 [quote name='anita_happy']http://www.allegro.pl/item1083842738_maly_piesek_z_pragi_warszawskiej_szuka_szczesci.html Kurcze allegro się dzieciakowi kończy, a do Izusi nikt nie zadzwonił nawet tylko popytać :( Quote
koosiek Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 [quote name='Kociabanda2']Hej Cioteczki! Czy naszego Bąbelka dałoby się podciągnąć pod jakąś rasę?? Nie znam się na rasowcach :P Uważam, że najlepsza rasa to rasowy kundel :P No ale może łatwiej będzie mu znaleźć domek jak w ogłoszeniu podamy, że "w typie rasy" :P Czy on do jakiejś jest podobny????[/QUOTE] Jakby się uprzeć, to można podciągnąć go pod szpica ;) Quote
Kociabanda2 Posted June 28, 2010 Author Posted June 28, 2010 [quote name='koosiek']Jakby się uprzeć, to można podciągnąć go pod szpica ;) Dzięki koosiek :) Właśnie poczytałam trochę o szpicach i chyba najbardziej podobny byłby do tego American Eskimo Dog: http://pl.wikipedia.org/wiki/American_Eskimo_Dog Co myślicie?? Quote
izusia Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 [quote name='Kociabanda2']Dzięki koosiek :) Właśnie poczytałam trochę o szpicach i chyba najbardziej podobny byłby do tego American Eskimo Dog: http://pl.wikipedia.org/wiki/American_Eskimo_Dog Co myślicie?? Charakter- zgodnie z opisem z linku ;-)) dokładnie Quote
Kociabanda2 Posted June 28, 2010 Author Posted June 28, 2010 [quote name='izusia']Charakter- zgodnie z opisem z linku ;-)) dokładnie[/QUOTE] he he :D To jak? Myślicie, że mogę mu wpisać, że jest w typie szpica American Eskimo Dog czy może chybiłam z tym eskimosem ?? Kompletnie się nie znam, więc zdaję się całkowicie na Wasze opinie :) Quote
Aneczka&Sułtan Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Dzień dobry Bąbelku. Widzę, że nasze wczorajsze rozważania Kamilo na temat Loli zaowocowały pomysłem na szukanie domu Bąblowi :) Bąbelku w typie American Eskimo Dog - siup do domu! Trzeba napisać, że rzadka rasa :P Quote
Kociabanda2 Posted June 28, 2010 Author Posted June 28, 2010 [quote name='Aneczka&Sułtan']Dzień dobry Bąbelku. Widzę, że nasze wczorajsze rozważania Kamilo na temat Loli zaowocowały pomysłem na szukanie domu Bąblowi :) Bąbelku w typie American Eskimo Dog - siup do domu! Trzeba napisać, że rzadka rasa :P[/QUOTE] Dobra :D Jak skończę u Bąbelka to poczytam troszkę wątek Loli. Trzeba ją rozreklamować :) Quote
Kociabanda2 Posted June 28, 2010 Author Posted June 28, 2010 poprawiałam nieco ogłoszenie na pierwszej Quote
Aneczka&Sułtan Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 [quote name='Kociabanda2']poprawiałam nieco ogłoszenie na pierwszej[/QUOTE] Kamila napiszcie na forum szpiców. Może tam coś pomogą. Quote
izusia Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 No i pomysł super - ja go ponownie wykąpię po jego błotnych zabawach - jakbym go wyczesała to faktycznie będzie bardzo, bardzo podobny bo on tej sierści maaaa i maaa duuużo - taki skaczący (ADHD) okrągły Bąbelek. Kąpiel uda mi się zrealizować jak tylko gips mi z nogi zdejmą bo zgiąć się nie mogę :-P Quote
Kociabanda2 Posted June 28, 2010 Author Posted June 28, 2010 [quote name='Aneczka&Sułtan']Kamila napiszcie na forum szpiców. Może tam coś pomogą.[/QUOTE] Aniu, a możesz napisać? Ja nie znam żadnego forum szpiców :( Quote
Kociabanda2 Posted June 28, 2010 Author Posted June 28, 2010 [quote name='izusia']No i pomysł super - ja go ponownie wykąpię po jego błotnych zabawach - jakbym go wyczesała to faktycznie będzie bardzo, bardzo podobny bo on tej sierści maaaa i maaa duuużo - taki skaczący (ADHD) okrągły Bąbelek. Kąpiel uda mi się zrealizować jak tylko gips mi z nogi zdejmą bo zgiąć się nie mogę :-P .... a co się w nogę stało????! _________________________ Kochane Cioteczki i Wujkowie PILNIE szukamy DS dla 4miesięcznej suni w typie collie smooth. Biedactwo zabrane zostało od ludzi, którzy wywalali ją już dwa razy, ponieważ jednak do nich wracała chcieli wyrzucić ją z autobusu... Teraz jest na awaryjnym DT, ale nie może tam zostać. W tym tygodniu idzie na inne DT - tylko na 3 góra 4 tygodnie... Co potem? Potrzebny jak najszybciej DS! Proszę zajrzyjcie do niej: http://www.dogomania.pl/threads/187980-Lola-s%C5%82odziutki-szczeniak-mix-collie-smooth-szuka-DT-lub-DS-pilne!!! Quote
Atomowka Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Hahaha ale wymyśliłyście z tym American Eskimo Dog:lol: Jesteście boskie Quote
Aneczka&Sułtan Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 [quote name='Kociabanda2']Aniu, a możesz napisać? Ja nie znam żadnego forum szpiców :([/QUOTE] Jasne, zaraz poszukam, tylko napisz mi proszę do kiedy Bąbel ma DT bo szczerze nie chce mi się wertować wątku. Dziś już elaboraty o Loli pisałam, aż się zmęczyłam:) Opis z 1 postu? Quote
Kociabanda2 Posted June 28, 2010 Author Posted June 28, 2010 [quote name='Atomowka']Hahaha ale wymyśliłyście z tym American Eskimo Dog:lol: Jesteście boskie[/QUOTE] no co? Źle? :eviltong: Quote
Kociabanda2 Posted June 28, 2010 Author Posted June 28, 2010 [quote name='Aneczka&Sułtan']Jasne, zaraz poszukam, tylko napisz mi proszę do kiedy Bąbel ma DT bo szczerze nie chce mi się wertować wątku. Dziś już elaboraty o Loli pisałam, aż się zmęczyłam:) Opis z 1 postu?[/QUOTE] Tak, opis z pierwszego postu. Gdybyś mogła to wklej jego ogłoszenie i zdjęcia. Może uda mu się szybko znaleźć DS... Quote
Kociabanda2 Posted June 28, 2010 Author Posted June 28, 2010 [quote name='mru']eeee fajnie z tym eskimo dogiem wymysliłyście![/QUOTE] dobrze czy źle?? No bo wiesz Mru, jak do tej pory to ja zawsze kulą w płot z tymi rasami strzelałam :D (Norę po przejrzeniu książki opisałam jako owczarka holenderskiego, a okazało się, że ona w typie owczarka niemieckiego długowłosego; o Pixelku napisałam, że podobny do rottweilera, a okazało się, że on w typie jakiegoś baucerona czy czegoś podobnego czego nazwy wymówić się nie da :D ). Dobrze opisałam tego kudłatego kurdupelka czy nie? Quote
Aneczka&Sułtan Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 wrzuciłam kawalera na szpice w potrzebie na dogo. http://www.dogomania.pl/threads/1895-Szpice-w-potrzebie!!!/page262 reszta for które znalazłam to albo malamut albo husky. Mam nadzieję, że ktoś ze szpiców się pojawi i podpowie (tak właśnie mnie się udało z Lolunią). Teraz trzeba będzie na Bąbla uważać, bo domy się będą zabijały żeby mieć tak orginalnego psa w typie tak nieczęsto spotykanej rasy :evil_lol: Quote
Kociabanda2 Posted June 28, 2010 Author Posted June 28, 2010 [quote name='Aneczka&Sułtan']wrzuciłam kawalera na szpice w potrzebie na dogo. http://www.dogomania.pl/threads/1895-Szpice-w-potrzebie!!!/page262 reszta for które znalazłam to albo malamut albo husky. Mam nadzieję, że ktoś ze szpiców się pojawi i podpowie (tak właśnie mnie się udało z Lolunią). Teraz trzeba będzie na Bąbla uważać, bo domy się będą zabijały żeby mieć tak orginalnego psa w typie tak nieczęsto spotykanej rasy :evil_lol: Och dzięki Ci dobra kobieto! :) Zapiszę sobie ten szpicowy wątek tak na przyszlość :) A mój Fąfel jest jedyny w swoim rodzaju - rasy fąflowej :D i nikomu go nie oddam! Quote
wiolabiszop Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Fąfel to inna szkoła jazdy.Stefanek dyplomata z wyższej połki.AAAAAAAAAa Bąbel to ksiąze umiejący dostrzec ludzkie serce i zdolny je pokochać. Quote
Atomowka Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Nie no dobry pomysł z tym Eskimosem, po prostu rozbawiło mnie to strasznie ( ale w pozytywny sposób) Quote
Recommended Posts