Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 534
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bąbel ładnie się asymiluje z moim teamem. Iza trzyma Radzia i Bąbla krótko... Od kilku dni coś się zadziało - Radzio z Bąblem urządzają sobie wyścigi sprinterskie. Na polach, gdzie chodzimy ganiają pędem oboje. Nieważne czy trafią w drzewo, czy w moje nogi czy Izkę - szaleją niesamowicie...kałuża, błoto, metrowe krzaki - nic im nie przeszkadza. Iza tylko patrzy (... z dzieciakami ganiać w kółko przecież nie będzie dama...). Bąbel bardzo ładnie się słucha, reaguje ślicznie na swoje imię, ma słodziutką minkę - jest przesłodki... ale złapał za nogawkę listonosza - znajomego, który nagle wszedł do domu... czyli mam psa obronnego... Przestał już zupełnie dusić się. Nie daje się czesać - jeszcze boi się. Udało mi się tylko mu oczka przemyć i zakropić. Znów wypaćkał się w błocie - w trakcie biegów sprinterskich z Radziem...

Posted

izusia napisał(a):
Bąbel ładnie się asymiluje z moim teamem. Iza trzyma Radzia i Bąbla krótko... Od kilku dni coś się zadziało - Radzio z Bąblem urządzają sobie wyścigi sprinterskie. Na polach, gdzie chodzimy ganiają pędem oboje. Nieważne czy trafią w drzewo, czy w moje nogi czy Izkę - szaleją niesamowicie...kałuża, błoto, metrowe krzaki - nic im nie przeszkadza. Iza tylko patrzy (... z dzieciakami ganiać w kółko przecież nie będzie dama...).

O rany!! Syper!! :D :D Kochane dzieciaki :loveu:
Bąbel bardzo ładnie się słucha, reaguje ślicznie na swoje imię, ma słodziutką minkę - jest przesłodki... ale złapał za nogawkę listonosza - znajomego, który nagle wszedł do domu... czyli mam psa obronnego... Przestał już zupełnie dusić się. Nie daje się czesać - jeszcze boi się. Udało mi się tylko mu oczka przemyć i zakropić. Znów wypaćkał się w błocie - w trakcie biegów sprinterskich z Radziem...

Kochany chłopak. Niesamowite, że tak szybko nauczył się Ciebie słuchać :) Oby tak dalej!

A dzwonił ktoś może z ogłoszeń??

Posted

Bąbel z Radziem tworzą sprint-team. Dziś deszcz - wychodzimy na spacer a tu moja Izka stop - deszcz pada więc nigdzie nie idzie - została na ganku a te dwa obszczymurki w dłuuuugą! Po 5 minutach sprinterzy wrócili - niestety obaj w kolorze czarnym...:mad: - po zaliczeniu wszystkich dostępnych kałuż. Zdziwili się, że odrazu po powrocie do domu dopadłam ich z ręcznikami... ale Bąbel już się nie stresuje - przeszedł mu ten kaszel. Jak wychodziłąm z domu spał jak aniołek...:diabloti:.

Posted

[quote name='izusia']Bąbel z Radziem tworzą sprint-team. Dziś deszcz - wychodzimy na spacer a tu moja Izka stop - deszcz pada więc nigdzie nie idzie - została na ganku a te dwa obszczymurki w dłuuuugą! Po 5 minutach sprinterzy wrócili - niestety obaj w kolorze czarnym...:mad: - po zaliczeniu wszystkich dostępnych kałuż. Zdziwili się, że odrazu po powrocie do domu dopadłam ich z ręcznikami...
Super, że się chłopaki tak świetnie dogadali :D Moim psom też kałuże w niczym nie wadzą :evil_lol:

ale Bąbel już się nie stresuje - przeszedł mu ten kaszel. Jak wychodziłąm z domu spał jak aniołek...:diabloti:.

To świetnie! Cieszę się :)

Będą jakieś nowe foty ubłoconych rozrabiaków? :grins:

A w sprawach technicznych... Były jakieś telefony z ogłoszeń czy nadal cisza?
Umawiałaś się już może na kastrację z Paluchem??

Posted

[quote name='Kociabanda2']Super, że się chłopaki tak świetnie dogadali :D Moim psom też kałuże w niczym nie wadzą :evil_lol:

To świetnie! Cieszę się :)

Będą jakieś nowe foty ubłoconych rozrabiaków? :grins:

A w sprawach technicznych... Były jakieś telefony z ogłoszeń czy nadal cisza?
Umawiałaś się już może na kastrację z Paluchem??[/QUOTE]

Narazie nikt się w jego sprawie nie kontaktował. Paluch - stwierdzili, że mam dzwonić ok. 28-29-go bo wtedy będą mieli już terminy na lipiec, więc narazie musimy czekać. Narazie nie robiłam fotek. Może w weekend, bo dziś i jutro mam poza domem i jestem ok. 9-10pm w domu. W weekend jeśli pogoda będzie jako-taka pójdziemy znów na pola - to zrobię foty sprinterom (na każdy wypadek nie kąpię Bąbla bo i tak się utytła... a zmyłabym mu preparat na kleszcze).
Bąbel jest bardzo rodzinnym psiakiem. Inne psy - przyzwyczaja się, ale chyba chciałbybyc tym jedynym :-)). Oczywiście oprócz sprzeczek z Radziem nie próbuje nawet warczeć na moją księżniczkę - ona jest jak dama i żaden szczylek jej nie podskoczy - full respect.

Posted

[quote name='izusia']Narazie nikt się w jego sprawie nie kontaktował.
eh... :(

Paluch - stwierdzili, że mam dzwonić ok. 28-29-go bo wtedy będą mieli już terminy na lipiec, więc narazie musimy czekać.

ok. To czekamy :)

Narazie nie robiłam fotek. Może w weekend, bo dziś i jutro mam poza domem i jestem ok. 9-10pm w domu. W weekend jeśli pogoda będzie jako-taka pójdziemy znów na pola - to zrobię foty sprinterom (na każdy wypadek nie kąpię Bąbla bo i tak się utytła... a zmyłabym mu preparat na kleszcze).

Czekamy z utęsknieniem :) Mogą być też foty brudasów :eviltong:

Bąbel jest bardzo rodzinnym psiakiem. Inne psy - przyzwyczaja się, ale chyba chciałbybyc tym jedynym :-)). Oczywiście oprócz sprzeczek z Radziem nie próbuje nawet warczeć na moją księżniczkę - ona jest jak dama i żaden szczylek jej nie podskoczy - full respect.

To nadal zdarzają się im sprzeczki? Jak napisałaś, że tak się pięknie bawią razem to myślałam, że utarczki poszły już w niepamięć :)

Posted

ojej piękny ten Bąbel jest :)

jak juz bedzie znany termin kastracji to mowicie, bo moze transport bedzie potrzebny? nie daje 100% ze Paweł bedzie mogl, ale kurcze moze bedzie :)

Posted

Oj mam nadzieję, że Bąbel szybko domek znajdzie. Na dworze fajnie biega za Radziem, ale w domu bardzo agresywnie się na niego rzuca. Już siedział kilka razy w łazience bo nie dał się uspokoić. Radzio od niego ucieka a ten skubany biegnie za nim warczy i teraz już rzuca się z zębami na niego. W końcu coś mu zrobi bo Radzio jakiś taki nieskory do walki a mimo tego Bąbel nie wpuszcza go do domu, odpycha od miski - Radzio jest strasznie zestresowany...jeść nie chce...Bąbel za bardzo przyzwyczaja się. Ale do ludzi - jest superfajny, superłagodny do wszystkich domowników i mam morduchę niewiniątka-diabełka

wieczorem wrzucę fotki