Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 534
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No to chyba wszystko dopięte na ostatni guzik :) Jutro nasz mały kudłatek wychodzi ze schronu. Mam nadzieję, że będzie się grzecznie zachowywał u Iziusi.

Ninti, wysłałam Ci pw z adresem i telefonem do Izusi.

Kora, wysłałam maila do osoby z ogłoszenia, które nam tu podałaś. Wysłałam zdjęcia i podałam numer tel. do siebie, ale jak na razie nikt się nie odzywa :(

Pozostaje tylko trzymać kciuki i pisać ogłoszenie dla malucha. Oby szybko znalazł DS, bo Izusia nie może dać mu DT na długo.

Posted

no mam wielką nadzieję, że tak jest. Patrzę jednak na ten skromny opis poszukiwanego pieska, na to, że nie podano telefonu i zastanawiam się czy tej osobie w ogóle zależy na odnalezieniu swojej zguby? No i jeszcze ten długi brak odpowiedzi na maila...

Posted

Coś takiego mu zmontowałam:

Pojawił się z znikąd na Warszawskim Grochowie. Kręcił się kilka dni tu i tam rozglądając nerwowo dookoła. Jednak w pobliżu nie było żadnej znajomej nogi. Był sam :( Nikt nie zwracał uwagi na niewielkiego pieska. Minęło kilka samotnych dni i piesek zaległ na małym trawniczku pod jednym z bloków. Nie ruszał się stamtąd na krok. Był brudny, głodny i obolały. Może potrącił go samochód? Tyle razy sam przebiegał przez ruchliwe ulice w poszukiwaniu znajomej twarzy... Teraz leżał już tylko na tym małym skrawku zieleni i prawie się nie podnosił. Mijały kolejne dni. Ktoś ulitował się nad pieskiem. Zniósł mu miseczkę z jedzeniem. Kto inny krzyczał i wyganiał. W końcu ktoś wezwał Straż Miejską i piesek trafił do schroniska...

Okazało się, że nic mu nie dolega. Jest zdrowy i bardzo chce do człowieka. Cieszy się widząc wyciągniętą do niego przyjazną dłoń :) To świetny i bardzo kochany pies!

Piesek sięga mniej więcej do połowy łydki, ma dość długą sierść o pięknym jasno kremowym umaszczeniu. Ma około 2 lata i waży 13kg. Jest bardzo przyjacielski, kontaktowy i wesoły :)

Szukamy dla pieska prawdziwego domu z kochającymi opiekunami!

Warunkiem wydania psa jest wizyta przedadopcyjna i podpisanie umowy adopcyjnej.

KONTAKT:

...

Piesek znajduje się obecnie w Piasecznie pod Warszawą.

Można go obejrzeć na żywo po wcześniejszym umówieniu się ze mną :)

Może być???

Posted

Ninti i Paweł odebrali już malucha z Palucha. Obecnie piesek czeka u Ninti. Wieczorkiem zabiera go do siebie Izusia :)
Strasznie skomplikowana logistycznie ta nasza akcja :D, ale już niedługo piesek będzie w DT :)
Bardzo dziękuję Ninti i Pawłowi za pomoc w odbiorze małego ze schronu!!!

Posted

[quote name='koosiek']Super, to czekam na domowe fotki ;)
Izusia wszyscy niecierpliwie czekamy na zdjęcia no i na imię!!!! a poza tym na jak najwięcej danych o jego zachowaniu i charakterze. Będę uzupełniać ogłoszenie na bierząco. Na razie wkładam na pierwszą to co jest i w tym miejscu GORRĄCO APELUJĘ O POMOC W OGŁASZANIU kudłatka!!!

Posted

O charakterze mogę już trochę. Inteligentny jest, ma bardzo dobry kontakt z ludźmi. Ogólnie lubi ludzi, uśmiecha się do nich, zaczepia. Do psów - jeszcze właściwie nie wiem, na spacerze był zaciekawiony, ale go nie dopuszczałam, bo był koszmarnie brudny i śmierdział straszliwie :oops: (p.dr z Palucha nie pozwoliła go dziś kąpać), z moimi psami też się nie zetknął, bo Kumpel by go zjadł, a Gaja-parowóz wgniotłaby go w ścianę z radości, a on miał już dziś dość przeżyć. To powie Izusia, jak on się dogaduje z jej psami, jak już się ogarną.
Dzieci lubi. Kotów praktycznie nie zauważa, przechodził tuż obok moich kotów, popatrzył w oczy, machnął ogonem i poszedł dalej.
Będzie śliczny i przesympatyczny jest.

Ta osoba, która szuka psa mogła wyjechać na urlop np. ...

Posted

ech... zrobiłam mu banner ale kulawy, bo to pierwszy i uczę się dopiero... ;) ale wstawie zobaczycie narazie efekt... ale gdzie mi tam do Waszych bannerków :)

Uploaded with ImageShack.us

tylko nawet nie wiem jak podlinkować :/

jezu jak tak patrze to on tragiczny jest!!! :O

Posted

No, białasek jest już u nas. Izusia strzeliła focha, Radek obwąchał przybysza i olał go. Mały przejrzał już kąty. Jest strasznie zestresowany i faktycznie jakby utyka na tylne łapki (tak jakby oberwał od kogoś kopniaka). Cała trójka na udobruchanie dostała świeżo zagotowane pełne mięska cielęce kości. Wszystkie zabrały się w związku z tym do roboty i siedzą w kupie każdy ze swoją kością. Białasek otrzymał imię Bąbel - ponieważ mały dzieciaczek pokazał na niego paluszkiem jak szliśmy do domu, i powiedział: bombelek o!!! bombelek. Na to białasek pomachał ogonkiem i chciał podejść do malucha - a więc... Jak zrobimy pranko Bąbelka to zobaczycie, że jest faktycznie jak bąbelek - malutki i okrąglutki od ilości sierści. Ale jest całkiem łagodny i boi się moich psiaków - chociaż one nawet na niego nie warknęły.
Pozdrawiamy z Piaseczna :-)

Posted

Super super, że maleńki już zaczął nowe życie!!
A ta osoba co dawała ogłoszenie, to wcale nie chce odnaleźć swojego psa, lub np psa babci.
Ogłoszenie dała, by uspokoić czyjeś sumienie, albo kiedyś tam, komuś udowodnić, że szukała.
Która z nas by dała tak ubogie ogłoszenie, ubogie pod względem kontaktów.....

Posted

Awit napisał(a):
Super super, że maleńki już zaczął nowe życie!!
A ta osoba co dawała ogłoszenie, to wcale nie chce odnaleźć swojego psa, lub np psa babci.
Ogłoszenie dała, by uspokoić czyjeś sumienie, albo kiedyś tam, komuś udowodnić, że szukała.
Która z nas by dała tak ubogie ogłoszenie, ubogie pod względem kontaktów.....

To sie nazywa brak szacunku:angryy: .
Izusia nawet nie wiesz jak bardzo sie ciesze ze jest DT:multi: Dzieki!

Posted

Ninti napisał(a):
O charakterze mogę już trochę. Inteligentny jest, ma bardzo dobry kontakt z ludźmi. Ogólnie lubi ludzi, uśmiecha się do nich, zaczepia. Do psów - jeszcze właściwie nie wiem, na spacerze był zaciekawiony, ale go nie dopuszczałam, bo był koszmarnie brudny i śmierdział straszliwie :oops: (p.dr z Palucha nie pozwoliła go dziś kąpać), z moimi psami też się nie zetknął, bo Kumpel by go zjadł, a Gaja-parowóz wgniotłaby go w ścianę z radości, a on miał już dziś dość przeżyć. To powie Izusia, jak on się dogaduje z jej psami, jak już się ogarną.
Dzieci lubi. Kotów praktycznie nie zauważa, przechodził tuż obok moich kotów, popatrzył w oczy, machnął ogonem i poszedł dalej.
Będzie śliczny i przesympatyczny jest.

Ta osoba, która szuka psa mogła wyjechać na urlop np. ...

Dzięki za opis :) Uzupełnię dziś o te info ogłoszenie na pierwszej :)

Marta, jak na początki to banerek całkiem całkiem :) Ja nie umiem wcale robić banerków :(

Posted

izusia napisał(a):
No, białasek jest już u nas. Izusia strzeliła focha, Radek obwąchał przybysza i olał go. Mały przejrzał już kąty. Jest strasznie zestresowany i faktycznie jakby utyka na tylne łapki (tak jakby oberwał od kogoś kopniaka). Cała trójka na udobruchanie dostała świeżo zagotowane pełne mięska cielęce kości. Wszystkie zabrały się w związku z tym do roboty i siedzą w kupie każdy ze swoją kością. Białasek otrzymał imię Bąbel - ponieważ mały dzieciaczek pokazał na niego paluszkiem jak szliśmy do domu, i powiedział: bombelek o!!! bombelek. Na to białasek pomachał ogonkiem i chciał podejść do malucha - a więc... Jak zrobimy pranko Bąbelka to zobaczycie, że jest faktycznie jak bąbelek - malutki i okrąglutki od ilości sierści. Ale jest całkiem łagodny i boi się moich psiaków - chociaż one nawet na niego nie warknęły.
Pozdrawiamy z Piaseczna :-)

No to mamy Bąbla :)
Ciekawa jestem jak Wam minęła pierwsza noc? Mam nadzieję, że chłopak jest grzeczny? :)

Kurcze, czemu on tak utyka? Na Paluchu stwierdzili, że nic mu nie dolega, więc o co chodzi?

Posted

Poprawiłam ogłoszenie na pierwszej! Popatrzcie czy wszystko się zgadza. Tytułu nie mogę jakiegoś chwytliwego wymyślić :( Ten co dałam jakiś taki do bani jest :( Może ma ktoś pomysł jak dobrze zatytułować ogłoszenie Bąbla?