Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ponawiam pytanie:
[quote name='Kociabanda2']
Czy jest na wątku ktoś kto mieszka, gdzieś blisko Palucha bądź Piaseczna i mógłby 10 czerwca (czwartek) przed godziną 16.00 wyadoptować go ze schronu i zawieść na DT do Piaseczna???
Ja wychodzę z pracy o 15.15 na Pradze i nie jestem zmotoryzowana :( Ewentualnie mogłabym liczyć na pomoc TZ-a Mru (mój TZ musi jechać w tym czasie wyprowadzić nasze psy do Jabłonny, a to w przeciwnym kierunku niż Paluch i Piaseczno), ale nie wiem czy się wyrobimy z dojazdem przed 16.00. Stąd moje pytanie. Może jest ktoś kto ma bliżej albo po drodze i może pomóc????
Uprzedzam, że odbierając pieska trzeba będzie podpisać jego adopcję.

• Replies 534
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='anita_happy']Izusia :)
mam Cie w garści :P hihihi

Kwinto...prawda...

Kwinto - kasiarz z warszawskeij Pragi wychodzi na wolność 9 czerwca 2010 roku
limuzyna przygotowana?
Kwinto i wszystko jest w przednim gatunku.
Kwinto to pies z charakterem, który szuka swojego ludzia na zawsze

tia.... Anita.... to jest próba wywierania nacisku he he... faktycznie masz mnie w garści:cooldevi:.... Jak mozna zdrobniale mówić przy takim imieniu.... ja zawsze zmiękczam imiona. Izusia to waćpanna Izabella :lol:, Aston - mój poprzedni psiaczek :angel:miał też setki zdrobnień imienia...

Posted

[quote name='kmurdz']skladam deklaracje 20 pln mieisiecznie na niego! wyciagnijmy go koniecznie!!! piekny psiaczek, a na paluchu.. ehh. szkoda gadac..
Mru, wiem że jesteś teraz bardzo zaganiana, ale jak będziesz miała chwilkę pamiętaj proszę dopisać na pierwszej. Ja też deklarowałam 20zł mieś. w razie gdyby zaszła taka potrzeba. Nie wiemy jak będzie dalej :(

Pytanie do bardziej doświadczonych dogomaniaczek :) : czy można mu już robić jakieś pierwsze ogłoszenia??? Na razie pojęcia nie mam co w nich napisać, bo jeszcze nic o nim nie wiemy (w tym zakresie będziemy liczyć na szczegółowe informacje od Izusi :) ), no i zdjęcia mamy na razie kiepskie, ale jakieś są.

Posted

Można robić ogłoszenia, nie ma w sumie na co czekać. Co prawda mało o nim wiemy, ale jest przyjacielski do ludzi, pogodny, będzie kastrowany, resztę się dopiszę po obserwacji dokonanych przez Izę, .Iza imię wybrane? Iza a chłopak jest u Ciebie na płatnym czy bezpłatnym dt?

Posted

No tak, w kwestii DT - oczywiście wikt i opierunek (czyt.kanapa, obiadki :-),i czesanie fryza :-P i terapię zajęciową = przysposobienie rodzinne for free) razem z Izusią ma zapewnione. Co do ewentualnych wizyt u wet.z tym będzie cienko - ale mamy nadzieję, że będzie ok. Imię - wstępnie wszystkie trzy mu zaproponuję - zobaczymy, które sam wybierze ;-P... zobaczymy -może któreś będzie podobne do tego, które byc może miał wcześniej

Posted

Wczoraj wieczorem dzwoniła do mnie Kora. Jest w kontakcie z dziewczyną, która szuka zaginionego 3 tyg. temu pieska swojego ojca (ojciec jest w podeszłym wieku). Poszukiwany psiak jest bardzo podobny do naszego kudłatka i zaginął na Targówku. Pani widziała wczoraj nasze zdjęcia i mówi, że to może być on! :) Dziś jedzie na Paluch go zobaczyć :) Jest jednak spora rozbieżność w wieku poszukiwanego pieska i naszej znajdy :( Poszukiwany ma około 12 lat, a naszego kudłatka oceniono na 2 lata... Nie cieszmy się więc zawczasu. Trzeba poczekać. Trzymajcie kciuki! :)

Posted

mru napisał(a):
hehe no najwyżej zmienisz tytuł, że odnalazł swój dom... oby! :)

No bardzo bym chciała :) Póki co jednak musimy czekać i trzymać kciuki :kciuki: Kurcze ta rozbieżność wieku jest duża... :(

Posted

Owszem rozbieżność wiekowa jest duża ale może mu się poszczęści. Trzymam kciuki. Robił mu ktoś ogłoszenia czy na razie się wstrzymujecie?

Posted

Kora, przeszukałam trochę dogo tak jak wczoraj prosiłaś, ale tego jest tyle, że do końca życia się przez to wszystko nie przekopię... :mdleje:Trafiłam też na tego Białaska. Faktycznie podobny, ale te szpiczaste uszy wykluczają pomyłkę. Nie znalazłam nigdzie naszego Bourbona/Kwinta/Prado :niewiem:

Posted

Atomowka napisał(a):
Owszem rozbieżność wiekowa jest duża ale może mu się poszczęści. Trzymam kciuki. Robił mu ktoś ogłoszenia czy na razie się wstrzymujecie?

Niestety nie miałam czasu się jeszcze za to zabrać :( Dziś to myślę, że można się wstrzymać do czasu jak będzie wiadomo czy to piesek, którego szukają ta Pani i jej tata. Od jutra możnaby ruszyć z tymi ogłoszeniami jeśli się okaże, że to nie on.

Posted

[quote name='Kociabanda2']Kora, przeszukałam trochę dogo tak jak wczoraj prosiłaś, ale tego jest tyle, że do końca życia się przez to wszystko nie przekopię... :mdleje:Trafiłam też na tego Białaska. Faktycznie podobny, ale te szpiczaste uszy wykluczają pomyłkę. Nie znalazłam nigdzie naszego Bourbona/Kwinta/Prado :niewiem:

Jest jeszcze Uzi, o którym już wspominałam: http://www.dogomania.pl/threads/147253-Moja-pani-umarA-a-a-mnie-oddano-do-schroniska-10-letni-Uzi-ALLEGRO-POTRZEBNE

Posted

[quote name='Ewanka']Co słychać u przystojniaka Burbonka ?

... głosuję na to imię ;)

No tego nie wiemy na razie. Mam nadzieję, że dzielnie znosi schroniskową rzeczywistość. Kora mówiła, że on strasznie kochany i pocieszny jest :) Podobno bardzo się cieszy jak ktoś na niego zwróci uwagę, a z innymi pieskami nie ma konfliktów :)

Izusia, jeśli to Ci coś pomoże w wyborze imienia dla kudłatka to podaję aktualny wynik głosowania: :D
Bourbon - 3 głosy
Kwinto - 3 głosy
Prado - 4 głosy

Posted

o imieniu i tak zadecyduje Izusia :) Jak widać z resztą każde z zaproponowanych imion ma swoich zwolenników :)
Cały czas się zastanawiam czy ta dziewczyna, która kontaktowała się z Korą w sprawie zaginionego pieska, była dziś na Paluchu czy nie? Miała podjechać i sprawdzić czy to nie on. Niestety jak po 18tej rozmawiałyśmy z Korą, to Kora nie miała jeszcze żadnych informacji od niej :( Ciekawe czy nasz kudłatek to ten poszukiwany piesek...
Cuż... pozostaje czekać i trzymać kciuki :)