dzula Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 jesli zapadnie decyzja ze zabiore ibiska to byloby to po nowym roku od razu. niestety wczesniej nie uda sie tego zrobic ze wzgledu na mnostwo wyjazdow (caly grudzien) . ale nic nie obiecuje, nie chce rzucac słow na wiatr, natomiast ciągle mam sprawe w głowie i zrobie wszystko zeby jakos pomoc psiakowi :) pozdrawiam Was. Jula Quote
Bjuta Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 Dziękujemy za nadzieję dla Ibiska! :) Pewnie, że to nie jest łatwa decyzja. Ale bardzo się cieszę, że się "ujawniłaś" na wątku i będziesz kibicować Ibiskowi tak czy siak! :) Quote
saraisa Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 Witaj Jula :) Ja tutaj już nawet wspominałam na wątku o Tobie jakiś miesiąc temu :) (to ze mną jesteś w kontakcie smsowym :) ) Fajnie, że do nas dołączyłaś Z podróżą Ibiska oczywiście chętnie pomogę jak się zdecydujecie :) Coś wymyślimy ;) Pytałaś o konflikty Ibiska - on raczej w takim momencie staje i szczerzy się ale nic poza tym, przeważnie ma to miejsce gdy jego kolega z boksu zaczyna po nim uporczywie skakać, żadnej agresji on nie przejawia Quote
dzula Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 dziękuję bardzo za te wszystkie informacje ! :) jak Ibisek się ostatnio miewa? Quote
angineuuka Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 to ja trzymam kciuki z caaałych sił! :D Quote
Mysia_ Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 ojjj cudownie by było gdyby Ibiskowi się udało.... Quote
dzula Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 najgorsza w tej sytuacji jest ta odleglosc, moja Malinka jest troszke obrazalska i gdy adoptowalam drugiego psa okres socjalizacji trwal dosyc dlugo. Poradzilismy sobie z tym i teraz po ponad pol roku (w lutym bedzie rok) z dnia na dzien rozkwita coraz wieksza przyjazn,mimo ze malina nie jest i nigdy nie bedzie typem psa ktory spi z drugim psem lub pozwala zeby ktos poniej skakal. a Mikolaj z kolei jest szalony zabawny i bezkonfliktowy,dzieki czemj ten duet dziala :) dlatego podejrzewam sie pierwsze koty za ploty ,ale jednak te pierwsze dni miesiace to okres w ktorym potrzeba wsparcia domownikow aby nie byc samemu przeciwko wszystkim . Gdyby bylo nam do siebie blizej moglibysmy spacerowac razem i poznawac pieski a tak to nawet nie wiem co by na siebie powiedzieli. Z drugiej strony mysle ze skoro zaakceptowala mikiego to i ibisek da rade :) jak sami widzicie sytuacja jest bardzo zlozona i ciezka do rozwiazania. oby udalo sie zrobic dla bibisia cokolwiek Quote
saraisa Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 No u Ibiska raczej bez zmian.. wychodzimy sobie na spacerek raz w tygodniu, staramy się go zmuszać do odrobiny ruchu, a że bardzo lubi się głaskać i przytulać to stajemy po dwóch skrajnych końcach polanki i wołamy go do siebie na przemian, dzięki czemu ma trochę ruchu :D ale szczerze powiedziawszy nie widzę najmniejszych efektów :/ Odległość jest najgorszym problemem :( na miejscu faktycznie byłaby możliwość powoli zapoznać psiaki i do siebie przyzwyczajać.. Quote
dzula Posted November 13, 2012 Posted November 13, 2012 no nic będziemy próbowac cos wymyslić. moze się uda Quote
Mysia_ Posted November 13, 2012 Posted November 13, 2012 [quote name='dzula']no nic będziemy próbowac cos wymyslić. moze się uda[/QUOTE] oby się udało... :) Quote
dzula Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 mam trochę wiesci. Propozycja którą na ten moment mogę zaoferować na sto procent wygląda tak, że poprosiłam dziewczyne która robi mnóstwo ogłoszen ze ogłosi na portalach ibiska. Jesli ktos się nim zainteresuje i zdecyduje to wtedy zabierzemy go i troszkę wychowamy w razie siusiania w domu itp spraw i pozniej dostarczymy do nowego domu :) Czy ktos z was móglby mi wysłac tresc ogłoszenia ktore było na fb?zdjęcia wezme z picasy. No i najwazniejsze, kto będzie odpowiadal na telefony o ibisku i będzie potrafił wybrać dom? Oczywiscie jesli to będzie w jakims dalszym regionie Polski to poszukam osoby ktora zrobi wizyte przedadopcyjną. Bez dwóch zdań. Ibisek musi mieć zycie jak w Madrycie Pozdrawiam was i sciskam, Jula Quote
saraisa Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Dziękujemy bardzo :) Niech o Ibisku dowie się jak najwięcej osób :) Już wrzucam treść ogłoszenia, które zrobiłam mu na fb..: Ibis to uroczy psiak, na zabój zakochany w człowieku. Jest psem średniej wielkości , starszym , który prawie całe swoje życie spędził w schronisku Niestety ma bardzo dużą nadwagę, której w schronisku nie ma szans zwalczyć, jedząc wraz z innymi psami i wychodząc na spacer raz w tygodniu Potrzebuje pilnej pomocy, ponieważ ma już około 10 lat i ze względu na jego wiek i tuszę, niebawem zaczną się problemy z sercem, nadciśnieniem, układem kostnym oraz stawami a to będzie dla niego wyrok! Jego życie nie jest łatwe - w zabrzańskim Psitulu czeka niezauważony już od 8 lat, a to nie wszystko, ponieważ wcześniej przebywał w schronisku w Stargardzie. W swoim boskie mieszka wraz z czterema innymi psami, żyje tam przygaszony i zaszczuty przez współmieszkańca. Odżywa, kiedy ktoś zbliża się do krat i zabiera go na spacer. Wtedy oczka Ibisa aż błyszczą a on sam odżywa i mimo swojej tuszy, chętnie wybiega poza szarą codzienność przytuliska. Bardzo lgnie do ludzi, uwielbia być głaskany i przytulany, o co upomina się przez cały czas trwania spaceru. W stosunku do ludzi jest łagodny jak baranek, a w stosunku do innych zwierząt nie jest konfliktowy. Poniżej znajduje się filmik Ibisa sprzed roku na potwierdzenie powyższych słów [FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT] http://www.youtube.com/watch?v=lJTGDKp1XAw&feature=player_embedded Ibisek ponad wszystko kocha ludzi! Jego niespełnionym marzeniem jest spokojna jesień życia u boku kochającego człowieka, który wynagrodzi mu te wszystkie lata za kratkami Bardzo prosimy o pomoc w poszukiwaniu prawdziwego domu dla Ibisa Kontakt do wolontariuszki, zajmującej się Ibisem: tel: 504-505-572 e-mail: sara544@o2.pl W przypadku chętnego domu pomożemy w transporcie w dowolne miejsce! Możecie je oczywiście dowolnie zmienić :) W treści podany jest mój mail i telefon.. ja niestety ze względu na tryb życia nie zawszę mogę odebrać ale gdyby tylko ktoś posłał mi chociaż smsa z zapytaniem to ja z pewnością oddzwonię w pierwszej wolnej sekundzie ;) Oczywiście mogą być podane moje dane :) Jeszcze raz dziękuję za zaangażowanie i pomoc :) Quote
dzula Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 dziękuję slicznie. Jak komus zalezy to na pewno zadzwoni nawet kilka razy w końcu to w interesie osoby która chce mieć psa jest staranie. :) Pani Saro jak będą dzwonic to prosze się o wszystko wypytywac zeby Ibisek trafil w dobre ręce. I pozniej będziemy organizowac spotkania przedadopcyjne ( kasting :P ) ;);) oby bylo w czym wybierac Quote
saraisa Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Oczywiście będę robiła rozeznanie :) Mam tylko na prawdę nadzieję, że będzie w czym wybierać... Quote
dzula Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 jak nie będzie w czym to wymyslimy cos jeszcze innego Quote
dzula Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 czy mogłabym wstawic jeszcze ten filmik w ktorym Ibisek biega po łączce z Krzysiem? Quote
saraisa Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 no to ogłoszenia w przygotowaniu :) pod koniec tygodnia możemy spodziewać się efektów więc zaciskamy kciuki po raz kolejny :) Quote
dzula Posted December 7, 2012 Posted December 7, 2012 ogłoszenia zostały wczoraj zrobione na 31 portalach. Trzymajmy kciuki kochani! Wielkie podziękowania dla Magdy która je zrobiła Quote
Bjuta Posted December 7, 2012 Posted December 7, 2012 Ogromnie dziękujemy i zaciskamy palce! :) Quote
saraisa Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 Niestety nie :(:(:( Od tygodnia siedzę jak na szpilkach a tu na mailu nic, a na komórkę dostałam tylko tego jednego smsa, o którym pisałam, od dziewczyny, która nie może wziąć Ibiska ale pisała, że wzruszyła ją jego historia i popyta dalej Quote
dzula Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 wznowimy za tydzien lub dwa ogloszenia i będziemy próbować dalej. nie poddawajmy się.Czy ktos z was moze zrobic ogłoszenie na facebooku? Quote
angineuuka Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 [quote name='dzula']wznowimy za tydzien lub dwa ogloszenia i będziemy próbować dalej. nie poddawajmy się.Czy ktos z was moze zrobic ogłoszenie na facebooku?[/QUOTE] A dokładniej? wydarzenie czy coś? Quote
Recommended Posts