Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

Ibisek dorobił się ogłoszenia na facebook.com/psygarnij :) Stronę lubi ponad 14000 osób i pomaga ona znajdować domy
W ogłoszeniu użyłam, Waszego filmiku z ibisem i kilku zdjęć, treść mam nadzieję, ze się Wam spodoba :)

Oto dokładny link: [url]http://www.facebook.com/media/set/?set=a.487526704608964.124002.165681383460166&type=1[/url]

Kto ma facebooka niech udostępnia zaciska kciuki!

Posted

[quote name='saraisa']Ibisek dorobił się ogłoszenia na facebook.com/psygarnij :) Stronę lubi ponad 14000 osób i pomaga ona znajdować domy
W ogłoszeniu użyłam, Waszego filmiku z ibisem i kilku zdjęć, treść mam nadzieję, ze się Wam spodoba :)

Oto dokładny link: [URL]http://www.facebook.com/media/set/?set=a.487526704608964.124002.165681383460166&type=1[/URL]

Kto ma facebooka niech udostępnia zaciska kciuki![/QUOTE]

super, oby ktoś go wypatrzył ;)

• 1 month later...
Posted

Tak, Ibisek wychodzi regularnie :)
Teraz ma trochę więcej miejsca w boksie bo wyszedł Hato :)
Z ogłoszeń niestety żaden domek się nie znalazł ale kontaktuje się ze mną stale pewna Pani, której Ibisek skradł serducho, pytając co tam u niego i obiecała pomoc w ogłaszaniu chłopaka dalej ;) Pani Lidia również ogłoszenia mu zrobiła :) Także o Ibisku ciągle pamiętamy i działamy :)

Posted

saraisa napisał(a):
Tak, Ibisek wychodzi regularnie :)
Teraz ma trochę więcej miejsca w boksie bo wyszedł Hato :)
Z ogłoszeń niestety żaden domek się nie znalazł ale kontaktuje się ze mną stale pewna Pani, której Ibisek skradł serducho, pytając co tam u niego i obiecała pomoc w ogłaszaniu chłopaka dalej ;) Pani Lidia również ogłoszenia mu zrobiła :) Także o Ibisku ciągle pamiętamy i działamy :)

dostali do boksu nowego kolegę - Junita :)

Posted

Ibisek byl bardzo zadowolony z wycieczki :) chetnie dawal sie glaskac, dzielnie dreptal po centrum nie bojac sie ludzi i ruchu ulicznego. to taki uroczy psiak! pamietam że na allegro byl promowany jako "slodki piegowaty pieszczoch" i to hasło idealnie do niego pasuje! :)

Posted

O tak! Ibisek robił furorę - grzecznie siedział na schroniskowym stoisku i pilnował puszki z pieniędzmi ;)
Początkowo baliśmy się czy zapakuje się do auta bo był tym początkowo przerażony, ale gdy wsiadłam pierwsza to dał się przekonać i dosiadł do mnie :)
Na miejscu nie było już żadnych problemów - jak pisze Ania, chętnie dawał się głaskać przechodniom, spacerował a później odpoczywał, pilnując kramiku.
Pokazał się na prawdę od najlepszej strony, a wracając.. przyznajmy szczerze - Ibis nie jest zachwyconym jazdą w samochodzie, pewnie po prostu nie jest do niej przyzwyczajony, w każdym razie, w drodze powrotnej wdrapał mi się na kolana i ani myślał z nich schodzić czy też dać się ściągnąć :P i tak przez całą drogę ;)

• 3 weeks later...
Posted

czy Ibisek kiedykolwiek mieszkał z kims? czy jest nauczony czystosci ? czy lubi bawic sie z pieskami i moglby mieszkac z innymi psami ?(suka i pies) czy choruje na cos? ile dokladnie ma lat ? będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam was serdecznie!

Posted

Witaj! Nic nie wiemy o losach Ibiska, Trafił do nas z numerkiem z innego schroniska. Nie mamy pojęcia czy mieszkał w domu. Ale chyba każdy psiak się szybko uczy zachowywania czystości. Pierwszy tydzień to latanie ze szmata, ale potem raczej luz. Nasz Kruczek, po 11 latach trafił do domu i ani razu się nie załatwił a przecież nie mógł pamiętać że tak nie wypada. :) Ibisek nie atakuje psów, to raczej on czasem dostaje wciry. Generalnie bardzo dobrze dogaduje się z psimi kumplami. Na nic nie choruje (no poza otyłością :eviltong: ) A lat ma pewnie 8-9. Trafił do nas pod koniec 2004, w grudniu. Chyba nie miał wtedy roku, ale pewności oczywiście nie ma... Generalnie, to jeden z najmilszych psów w naszym schronisku. Zachowuje się jak młodzik. I te cudowne piegi... :p

Posted

on jest przesliczny, w ogole nie przeszkadzają mi jego rubensowskie kształty.
A gdy były jakies konflikty to jak reagował? Ogolnie nie jest typem dominującym prawda?czy jest wykastrowany?

Posted

Zadzwoniłam do Mysi i wypytałam. Mysia mówi, że sobie nie przypomina ani jednej sytuacji, w której Ibis by prowokował jakąś rozróbę. Teraz np. mieszka z Szenzi, który go nieustannie zaczepia. Ibisek schodzi mu z drogi i tyle. Na pewno nie jest dominujący. Jest wykastrowany. Tutaj jest jego albumik [url]https://picasaweb.google.com/114650921578160203091/Ibis3750[/url]

A tu taj filmik [url]http://www.youtube.com/watch?v=r4VPXfZevmA[/url] :)

Posted

ja juz od dwoch miesiecy sledze ten album, wszystko co zwiazane z ibisem jest u mnie w ulubionych odkąd odkryłam ze istnieje :)
Dziękuje za informacje wszystkie :) Sytuacja wyglada tak ze mam dwa psy i bardzo bym chciala ibiska chociaz na dt zeby nie byl w schronisku. Mieszkam w warszawie ale moglabym pojechac po ibiska pol drogi badz 3/4 zalezy jak bedzie z kasą. To nie prosta decyzja,sami rozumiecie. Ja o nim ciagle mysle odkad zobaczylam ogloszenie , no nie chce mi wyjsc z glowy ten pies.

Posted

Oj to my się bardzo cieszymy, "że Ibisek siedzi Ci w głowie!" A co do Warszawy, to np 30-go będę tam jechała pociągiem... :) W ogóle mamy zaprzyjaźnioną panią (moją ciocię), która jeździ pociągiem z Bielska do Warszawy co tydzień i już nieraz przewoziła nam psiaki. :)