Beatkaa Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 Taki fajny chłopak z Ciebie Ibisku a nikt Cię nie chce :( Quote
Mysia_ Posted May 10, 2012 Posted May 10, 2012 ...aż się wierzyć nie chce.... Taki oryginalny psiak! Quote
saraisa Posted August 16, 2012 Posted August 16, 2012 Ibisek dorobił się ogłoszenia na facebook.com/psygarnij :) Stronę lubi ponad 14000 osób i pomaga ona znajdować domy W ogłoszeniu użyłam, Waszego filmiku z ibisem i kilku zdjęć, treść mam nadzieję, ze się Wam spodoba :) Oto dokładny link: [url]http://www.facebook.com/media/set/?set=a.487526704608964.124002.165681383460166&type=1[/url] Kto ma facebooka niech udostępnia zaciska kciuki! Quote
Mysia_ Posted August 17, 2012 Posted August 17, 2012 [quote name='saraisa']Ibisek dorobił się ogłoszenia na facebook.com/psygarnij :) Stronę lubi ponad 14000 osób i pomaga ona znajdować domy W ogłoszeniu użyłam, Waszego filmiku z ibisem i kilku zdjęć, treść mam nadzieję, ze się Wam spodoba :) Oto dokładny link: [URL]http://www.facebook.com/media/set/?set=a.487526704608964.124002.165681383460166&type=1[/URL] Kto ma facebooka niech udostępnia zaciska kciuki![/QUOTE] super, oby ktoś go wypatrzył ;) Quote
Bjuta Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 Cześć Ibisie! Słychać u Ciebie coś dobrego? Quote
Mysia_ Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 Saraisa i Darek wychodzą z nim na spacery przynajmniej raz w tygodniu, Manixsa jak się jej uda... Także nie jest źle, ale mogłoby być lepiej.... Quote
saraisa Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 Tak, Ibisek wychodzi regularnie :) Teraz ma trochę więcej miejsca w boksie bo wyszedł Hato :) Z ogłoszeń niestety żaden domek się nie znalazł ale kontaktuje się ze mną stale pewna Pani, której Ibisek skradł serducho, pytając co tam u niego i obiecała pomoc w ogłaszaniu chłopaka dalej ;) Pani Lidia również ogłoszenia mu zrobiła :) Także o Ibisku ciągle pamiętamy i działamy :) Quote
Mysia_ Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 saraisa napisał(a):Tak, Ibisek wychodzi regularnie :) Teraz ma trochę więcej miejsca w boksie bo wyszedł Hato :) Z ogłoszeń niestety żaden domek się nie znalazł ale kontaktuje się ze mną stale pewna Pani, której Ibisek skradł serducho, pytając co tam u niego i obiecała pomoc w ogłaszaniu chłopaka dalej ;) Pani Lidia również ogłoszenia mu zrobiła :) Także o Ibisku ciągle pamiętamy i działamy :) dostali do boksu nowego kolegę - Junita :) Quote
saraisa Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 Mysia_ napisał(a):dostali do boksu nowego kolegę - Junita :) O, będzie nowy kumpel ;) Quote
Bjuta Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 Świetne są fotki z tej imprezy w Gliwicach! Ibis wogóle najpiękniej wygląda w jesiennym kolorycie. :) Quote
ania > Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 Ibisek byl bardzo zadowolony z wycieczki :) chetnie dawal sie glaskac, dzielnie dreptal po centrum nie bojac sie ludzi i ruchu ulicznego. to taki uroczy psiak! pamietam że na allegro byl promowany jako "slodki piegowaty pieszczoch" i to hasło idealnie do niego pasuje! :) Quote
saraisa Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 O tak! Ibisek robił furorę - grzecznie siedział na schroniskowym stoisku i pilnował puszki z pieniędzmi ;) Początkowo baliśmy się czy zapakuje się do auta bo był tym początkowo przerażony, ale gdy wsiadłam pierwsza to dał się przekonać i dosiadł do mnie :) Na miejscu nie było już żadnych problemów - jak pisze Ania, chętnie dawał się głaskać przechodniom, spacerował a później odpoczywał, pilnując kramiku. Pokazał się na prawdę od najlepszej strony, a wracając.. przyznajmy szczerze - Ibis nie jest zachwyconym jazdą w samochodzie, pewnie po prostu nie jest do niej przyzwyczajony, w każdym razie, w drodze powrotnej wdrapał mi się na kolana i ani myślał z nich schodzić czy też dać się ściągnąć :P i tak przez całą drogę ;) Quote
Mysia_ Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 rzeczywiście super wyszedł na fotkach, z jesienią mu do twarzy :) Quote
dzula Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 czy Ibisek kiedykolwiek mieszkał z kims? czy jest nauczony czystosci ? czy lubi bawic sie z pieskami i moglby mieszkac z innymi psami ?(suka i pies) czy choruje na cos? ile dokladnie ma lat ? będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam was serdecznie! Quote
Bjuta Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 Witaj! Nic nie wiemy o losach Ibiska, Trafił do nas z numerkiem z innego schroniska. Nie mamy pojęcia czy mieszkał w domu. Ale chyba każdy psiak się szybko uczy zachowywania czystości. Pierwszy tydzień to latanie ze szmata, ale potem raczej luz. Nasz Kruczek, po 11 latach trafił do domu i ani razu się nie załatwił a przecież nie mógł pamiętać że tak nie wypada. :) Ibisek nie atakuje psów, to raczej on czasem dostaje wciry. Generalnie bardzo dobrze dogaduje się z psimi kumplami. Na nic nie choruje (no poza otyłością :eviltong: ) A lat ma pewnie 8-9. Trafił do nas pod koniec 2004, w grudniu. Chyba nie miał wtedy roku, ale pewności oczywiście nie ma... Generalnie, to jeden z najmilszych psów w naszym schronisku. Zachowuje się jak młodzik. I te cudowne piegi... :p Quote
dzula Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 on jest przesliczny, w ogole nie przeszkadzają mi jego rubensowskie kształty. A gdy były jakies konflikty to jak reagował? Ogolnie nie jest typem dominującym prawda?czy jest wykastrowany? Quote
Bjuta Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 Zadzwoniłam do Mysi i wypytałam. Mysia mówi, że sobie nie przypomina ani jednej sytuacji, w której Ibis by prowokował jakąś rozróbę. Teraz np. mieszka z Szenzi, który go nieustannie zaczepia. Ibisek schodzi mu z drogi i tyle. Na pewno nie jest dominujący. Jest wykastrowany. Tutaj jest jego albumik [url]https://picasaweb.google.com/114650921578160203091/Ibis3750[/url] A tu taj filmik [url]http://www.youtube.com/watch?v=r4VPXfZevmA[/url] :) Quote
dzula Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 ja juz od dwoch miesiecy sledze ten album, wszystko co zwiazane z ibisem jest u mnie w ulubionych odkąd odkryłam ze istnieje :) Dziękuje za informacje wszystkie :) Sytuacja wyglada tak ze mam dwa psy i bardzo bym chciala ibiska chociaz na dt zeby nie byl w schronisku. Mieszkam w warszawie ale moglabym pojechac po ibiska pol drogi badz 3/4 zalezy jak bedzie z kasą. To nie prosta decyzja,sami rozumiecie. Ja o nim ciagle mysle odkad zobaczylam ogloszenie , no nie chce mi wyjsc z glowy ten pies. Quote
Bjuta Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 Oj to my się bardzo cieszymy, "że Ibisek siedzi Ci w głowie!" A co do Warszawy, to np 30-go będę tam jechała pociągiem... :) W ogóle mamy zaprzyjaźnioną panią (moją ciocię), która jeździ pociągiem z Bielska do Warszawy co tydzień i już nieraz przewoziła nam psiaki. :) Quote
Recommended Posts