Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dowiedział sie odemnie bo juz traciłam nadziej i do całej listy gg swojej (320 osób) wysłałam linka z ogłoszeniem ze mały szuka domu i nagle usłyszałam od kilku osób ,ze sa zdecydowane przeprowadziłam wywiad srodowiskowy i wybrałam najlepszy potecjalny domek.Psiak pojedzi do Wojesławic gm Kazimierza Wielkiego(miedzy Krakowem a Tarnowem)Z tego co zrozumiałam nowa włascielka jest włascicielka Fundacji Nasza-Szkapa(konska)Ma juz jednego psiaka z pseudohodowli.
psiak przujechał do niej w takim stanie:http://nasza-szkapa.idl.pl/gallery/albums/userpics/10001/IMG_4550.jpg a obecnie wyglada tak:http://nasza-szkapa.idl.pl/gallery/albums/userpics/10001/DSCN0037.jpg
Jesli o czyms zapomniałam pytajcie mnie ,albo Jostel5 Nowy własciciel jest w stanie za okolo tydzien sam przyjechac po Maila

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem! I wariuję od wczoraj ze szczęścia! :sweetCyb::bigcool::cunao::cunao::cunao::cunao::cunao::cunao:

Rozmawiałam długo z p.Agnieszką i intuicja mi mówi,że absolutnie jest to TEN dom!:loveu:
Wizytę przedadopcyjną może jednak uda się zrobić (będę szukać kogoś z Krakowa),ale p.Agnieszka ma doświadczenie z dogomaniackimi psami,a zatem i to mnie bardzo do domku stałego dla Maila przekonuje...:)

Byłoby cudnie,gdyby -tak jak pisze Paja-domek sam odebrał za tydzień Mailusia,bo może udałoby się nam oszczędzić na transporcie małego i pieniądze ,które po nim zostaną ,przekazać dla innej bidy od nas,która u Paji znalazłaby tymczas...Jak myślicie?

Nasze bialskie psiurki wszystkie potrzebują pomocy na cito!Schron jest przepełniony,adopcje nie idą,za to idzie... zima,a te są u nas naprawdę ostre.
Może któremuś, bardzo potrzebującemu pomocy,się uda...?

Posted

A ja powiem krótko jesli Mailo straci ten dom przez to ze wyjazd jego bedzie sie rozciagał w nieskonczonosc i domek niedaj boze zrezygnuje z psiaka odejde z dogo.Nie po to wkładam serce i starania by psiaki znajdowały super domki za które moge reczyc własna głowa by ktos to psuł.Uwazam,ze tam nie jest potrzebna wizyta bo p.Agnieszka wie co to jest adopcja i jak powinna wygladac sama wydaje konie do adopcji i gdyby bała sie paragrafów na umowie to by nie chciała wziasc psa pod swój dach.
Dowiedziałam sie jeszcze ze młody bedzie miał swoj własny fotoblog i bedzie mozna czerpac z niego informacje co dzieje sie z psem.Jestem jak najbardziej za by młody jak najszybciej jechał do kochajacego stałego domku...

Mysle,ze to na tyle i mam nadzieje iz kazdy zrozume co chciałam przekazac i nie jest to pouczenie a moje własne zdanie!!!

Posted

Ja myślę, że w tej sytuacji można zaryzykować... pomimo, że sama straciłam wiarę wludzi to wiem z doświadczenia, że nawet domek z super relacją po wizycie przedadopcyjnej może okazać się nieodpowiedzialny....

Posted

[quote name='magdola']Ja myślę, że w tej sytuacji można zaryzykować... pomimo, że sama straciłam wiarę wludzi to wiem z doświadczenia, że nawet domek z super relacją po wizycie przedadopcyjnej może okazać się nieodpowiedzialny....

Zgadzam się, amen..

Posted

magdola napisał(a):
Ja myślę, że w tej sytuacji można zaryzykować... pomimo, że sama straciłam wiarę wludzi to wiem z doświadczenia, że nawet domek z super relacją po wizycie przedadopcyjnej może okazać się nieodpowiedzialny....

ja też się zgadzam!

Posted

No właśnie poczytałam i już nie jestem taką optymistką. :shake:Najbardziej przeraziły mnie zdjęcia oraz niewyjaśnione do końca sprawy-zaginione koty,Kulfon...

Kwestię należnych pieniędzy mógłby rozstrzygnąć Sąd.Kwota ta jest tak duża,że -jak sądzę-tylko tam trzeba się udać...

Bolą mnie czasem strasznie doświadczenia z Dogomanią....:shake:

Posted

Paja, ty nie możesz znać sprawy, bo jesteś na dogo od niedawna. Prawda jest taka, że met to jeden z największych (obok sprawy adopcji niemieckich pajuni) dla mnie szokow na dogo... Część wątków została przeniesiona do archiwum. Dopóki niewyjaśnione sprawy psów u met oraz niewyjaśnione sprawy finansowe nie zostaną rozstrzygnięte (a met nie chciała ich wyjąsnic), to oddawania tam psa byłoby delikatnie mówiąc pochopne.

Zreszta met jest chyba na Czarnych Kwiatkach dogo, więc ostrożnie z tym entuzjazmem....:shake:

Posted

iwop napisał(a):
Paja, ty nie możesz znać sprawy, bo jesteś na dogo od niedawna. Prawda jest taka, że met to jeden z największych (obok sprawy adopcji niemieckich pajuni) dla mnie szokow na dogo... Część wątków została przeniesiona do archiwum. Dopóki niewyjaśnione sprawy psów u met oraz niewyjaśnione sprawy finansowe nie zostaną rozstrzygnięte (a met nie chciała ich wyjąsnic), to oddawania tam psa byłoby delikatnie mówiąc pochopne.

Zreszta met jest chyba na Czarnych Kwiatkach dogo, więc ostrożnie z tym entuzjazmem....:shake:

BOSH!!! ! czy to rzeczywiscie ta sama osoba???:crazyeye:

Posted

Rozumiem sama poczytałam co i jak ,acz kolwiek drogie cioteczki chciałam powiedziec iz człowiek sie zmienia i to co siedziało jakis czas temu(3lata?) dłuzszy lub krótszy nie moze zutowac na całe zycie met czy innego urzytkownika.Nie stawie sie ani za jedna strona ani za 2 strona.
Ja tez jeszcze przed DGM popełniłam sporo błedów jak kazdy z Was bo nie uwazam ze swieci tez jestescie.Ale bez wzgledu czy ten pies tam pojedzie czy nie chciałam prosic o przeprowadzenie wizyty.Czy taka wizyta jest mozliwa czy met została całkowicie wykreslona z listy otrzymania jakiego kolwiek psa? Po to ponoc podpisuje sie umowe adopcyjna na której sa paragrafy a za niedotrzymanie umowy grozi kara.Wiec mysle co mysle...

Posted

Paja napisał(a):
Po to ponoc podpisuje sie umowe adopcyjna na której sa paragrafy a za niedotrzymanie umowy grozi kara.Wiec mysle co mysle...

Moj "super dom" za ktorego reczylam tez ma sprawe....:angryy:

Posted

Paja, Ty nie podchodź tak do sprawy,że jak ds podpisze umowę adopcyjną, to na pewno się przestraszy paragrafów i kar....Co Ci da jakieś ukaranie ds, który będzie się znęcał nad psem, a w końcu go zlikwiduje?....Musztarda po obiedzie...A w Polsce za krzywdę psu....nic nikomu nie zrobią, bo to znikoma szkodliwość społeczna czynu, no chyba,że grzywnę 200zł zasądzą w przypadku wyjątkowego okrucieństwa....

Posted

DOBRZE!!! Juz sie zamykam i nie wtracam oraz nie bede szukac psu na własna reke domu ide sie zajac swoimi rzeczami i tym co do mnie nalerzy czyli opieka nad psem i sprawozdaniami

Jostel5 jak sie zbiore rano to do Ciebie zadzwonie,albo pusc sygnał jak wstaniesz.

Posted

Paja napisał(a):
DOBRZE!!! Juz sie zamykam i nie wtracam oraz nie bede szukac psu na własna reke domu ide sie zajac swoimi rzeczami i tym co do mnie nalerzy czyli opieka nad psem i sprawozdaniami

Jostel5 jak sie zbiore rano to do Ciebie zadzwonie,albo pusc sygnał jak wstaniesz.

Paja masz rację, oczywiście, że ludzie się zmieniają... Ale niestety met nie wyjaśniła sprawy Kulfona, pozostaja równiez sprawy finansowe. Umowa adopcyjna jak widac po pewnych wątkach na dogo nie załatwia sprawy...
Na dogo dzieją sięróżne rzeczy, ale jedna sprawa jest tutaj dobra - jeżeli raz zawiedzie się zaufanie - to nikt więcej nie będzie chciał z taką osoba współpracować. Na dogo ma przechlapane. Nie wolno okradać bezdomnych psów i robic z powierzonymi zwierzetami co się tylko podoba. Met o tym mogła się przekonać...

Posted

sprawa finansowa?

dogomania jest mi winna za trzy lata utrzymania psow. Rudzia, Gaja, Kajtek bez ogonka, Kajtek Łobus - mowi wam to cos? plujecie, jakie koszmarne warunki sa u mnie, ale psow nie zabraliscie.

zostalam poproszona o przygarniecie Maila tylko po to, zebyscie na mnie mogli pluc? niedoczekanie...

papa, cioteczki!
EOT

Posted

met napisał(a):
sprawa finansowa?

dogomania jest mi winna za trzy lata utrzymania psow. Rudzia, Gaja, Kajtek bez ogonka, Kajtek Łobus - mowi wam to cos? plujecie, jakie koszmarne warunki sa u mnie, ale psow nie zabraliscie.

zostalam poproszona o przygarniecie Maila tylko po to, zebyscie na mnie mogli pluc? niedoczekanie...

papa, cioteczki!
EOT

Nie mam zamiaru na nikogo pluć, jak ty to okreslasz. Piszę tylko to co wiem. Najprostsza sprawa to wyjaśnienie spraw, które sa "niekdokończone" i nie będzie problemu. A tak nawiasem mowiąc to z ciekawości- przez kogo zostałaś poproszona o zaadoptowanie Mailo? Jostel wiesz coś o tym?