Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

My juz po sniadanku..Mailo z Molcia biegaja juz po podwórku.Młody dzis nasikał sobie do miski a pozniej zastanawiał sie czy moze dokonczyc swoje sniadanie...:oops:

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Paja']My juz po sniadanku..Mailo z Molcia biegaja juz po podwórku.Młody dzis nasikał sobie do miski a pozniej zastanawiał sie czy moze dokonczyc swoje sniadanie...:oops:

Prosiutek zwariował?:mad:Paju,on w domu też sika?

Posted

Nie w domu nigdy nie sikała załatwia sie ładnie na spacerze dzisiaj mu cos odwaliło... Zapoznał sie z Tosia,Tosia nie toleruje wara mu na niego tak lata jak by miał go zaraz zjejsc..

Posted

Nie Tosia jest mniejsza jak Mailo i nawet młody zaakceptował Tosia.My juz po kolacji zaraz ide pozbierac i umyc miseczki na rano :) no i mysle,ze gdzies o 22 juz spokojnie usiade wykapana.

Posted

Wieka szkoda,ze nikt nie zaglada czesto do Maila tematu i nic nie pyta?...:(Ani nie moge sie doprosic poprawienia tekstu by ruszyc z ogłoszeniami...wiec porozmawiam sobie sam z soba...

Paja,co słychac u Mailo,robi chłopak jakies postepy?

Tak Mailo cały i zdrowy pysio usmiechniety ogonek merdajacy,daje sie brac na raczki,wchodzi tacie wieczorem na ,,głowe,,,zeby go tylko miział,wskauje na łózko obok człowieka i sie rozpycha...nie jest wybredny co do jedzonka je wszystko to co dostanie..Bylismy dzisiaj kilka godzin w lesie młody znalazł 2 podgrzybki usiadł koło nich i dał głos...w drodze powrotnej był juz troszke zmeczony wiec robilismy wiecej przystanków.Poza tym chłopak rozbrykany na maxa i nie daje podejsc do swojej dziewczyny Molci nikomu..

Posted

[quote name='Paja']Wieka szkoda,ze nikt nie zaglada czesto do Maila tematu i nic nie pyta?...:

Zaglądam ,Paju! :) Ale mnie rozśmieszyłaś tą rozmową z samą sobą!:)
Tekst poprawię,jeśli chcesz,ale będę miała więcej czasu dopiero w okolicach środy...

Jesteś świetną dziewczyną,szkoda,że Mailo będzie musiał wcześniej czy później zmienić Panią...Smutno będzie psiakowi!

Posted

Mailutek nauczył sie od Tosi kopac dziury w trawniku :) i rozrabiaja na maxa w 4 na podwórku nawet biednego kota ktory spał na sianie przegoniły zarazy...

Posted

Proponowany tekst do ogłoszeń na podstawie tesktów Paji.

Mailo to ok.4-5letni mały piesek w typie westa. Jest łagodny i bardzo towarzyski.
Na zdjęciach jest akurat po strzyżeniu.
Kocha ludzi i lubi spacerki.
Ma ładnie umaszczone futerko i wesołe oczka, a właściwie jedno oczko.
Bowiem zanim trafił pod opiekę tymczasowego opiekuna, przebywał w schronisku gdzie był bardzo smutny, opuszczony i samotny. Do schroniska trafił już bez jednego oczka. To biedny psiak, możliwe, że ktoś go kiedyś bardzo skrzywdził (stąd brak oczka).
Niesamowite jest to, jak mimo tego ten psiak potrafił się zmienić pod dobrą czułą opieką i okazać wspaniałym towarzyszem człowieka.
Dzięki pomocy wspaniałych wolontariuszek i trosce tymczasowego opiekuna, psiak zmienił się nie do poznania, sam przychodzi do człowieka, prosi o mizianie i potrafi być taki radosny i wesoły.
Teraz czeka na odpowiedzialny dom i kochającego właściciela.
Mailo to psiak o wspaniałym charakterze.
Ładnie jeździ samochodem oraz chodzi na smyczy.
Jest nauczony czystości w domu.

A to krótki opis z domu tymczasowego opiekuna:

"Mailo, pysio uśmiechnięty, ogonek merdający, daje się brać na rączki, wchodzi tacie wieczorem na głowę, żeby go tylko miział, wskakuje na łóżko obok człowieka i się rozpycha. Nie jest wybredny co do jedzonka, je wszystko to co dostanie."

Mailo.

Piesek w typie westa, wyrośniętego :) .
Wielkość: mały, ale nie mini w kłębie 35cm.
Waga: 8 kg.
Charakter: wesoły, żywiołowy, energiczny.
Do ludzi: do swoich opiekunów lubi się przytulać, jest łagodny.
Do innych psów i suczek: toleruje, lubi.
Do kotów: toleruje.
Do dzieci: nie sprawdzony, więc lepiej dom bez dzieci.
Potrafi ładnie chodzić na smyczy: tak.
Zachowuje czystość w domu: tak.
Umie przychodzić na zawołanie: tak.
Inne: bardzo lubi brykać po ogródku, uwielbia spacery, lubi zabawy choć ciężko mu zacząć, wiec trzeba go zachęcać. Lubi jazdę samochodem.
Pielęgnacja: daje sobie czyścić uszka i zaglądać ale tylko swojemu opiekunowi, pozwala zaglądać w ząbki i czesać się oraz kąpać.
Nie przepada za dotykaniem swojego ogonka.
Miewa czasami swoje humorki :).

Zdrowie: ogólnie zdrowy, odrobaczony, zaszczepiony. Wykastrowany.

Kontakt w sprawie pieska:
tel. 505 572 846
mail jot_a@wp.pl.

Może być ? Coś do poprawki ? Paja, mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko, aby wykorzystać Twój opis Twoje słowa ? Takie rzeczy są czasem najlepsze w ogłoszeniu, bo oddają głęboko i prawdziwie zachowanie, charakter całego psiaka niż zwykłe rzeczowe słowa.

Posted

Moze mi odetna i co z tego...i tak mi nikt psychiki nie zmieni a troszke mniej bedzie na głowie do noszenia...Jakos wogole sie nie przejmuje tym zabiegiem ,ale jak mnie zaboli to watpie ze lekarz to przezyje :)

Posted

hihi wszyscy przezyli nie było tak zle,teraz mam sie przez kilka dni nie nadwyrezac i pochodzic do przychodni na bioptron.

A tymczasem zabieram sie do ogłoszeń:)

Wpłaty:

02.09 p.Małgorzata 120zł i zachary 20 zł

Wydatki :

dt 250zł

Posted

Prześliczny Mailuś w zielonej trawce!:)

Paju,Mailo jada trawę? Warzywkami nie gardzi? Moje suczyny pożerają owoce:banany,mandarynki,winogron,maliny...
Ale wegeteriankami zdecydowanie nie są! Mięsko wchodzi jak najbardziej! :)

Posted

Mały lubi tylko gotowane warzywa i w schronie był chyba karmiony kasza bo dotej pory nie dojadał.A wczoraj przypadkiem zostało po obiedzie troszke kaszy i mało sie o talerz nie zabił..Ciastek na poczatku nieznał teraz jak sie je to prosi by chociaz kawałek mu dac.. No,ale jak jest miesko to niewiadomo jak by był najedzony to jeszcze zmiesci...

Trawe na poczatku pozerał kilogramami ,a teraz od czasu do czasu sobie tylko skubnie..

Zastanawiam sie czy mu troszke nie obciac dawki jedzenia,bo je jak inne zwierzaki 3 razy dziennie i zaczoł tyc w oczach..

Posted

Pewnie,że mu trochę obetnij żarełko,to jest przecież dorosły pies! Jeśli się zapasie ,trudno mu będzie zrzucić zbędny tłuszczyk! ;)

Pajka,a zabezpieczasz go przed kleszczami? Boję się babeszjozy,a tych cholernych kleszczy jest teraz od groma i zarażają jak głupie...:angryy:

Posted

U nas nie ma kleszczy były na te wszytskie dziadostwa zaraz po wylewach opryski kilkakrotne.A po 2 ten Ektopar co dostał na pchły działa tez na kleszcze...Jeszcze ani jednego kleszcza w tym roku nie wyciagałam swoim psa kotu moze z 2 ale nie bez powodu ma na imie Turysta..

Posted

Na tym zdjęciu to Mailo jak rasowy west wygląda:
http://img830.imageshack.us/img830/7892/zdjcia0124.jpg.

A w ogóle Mailo jest śliczny :). Chyba coraz bardziej futerkiem porasta, bo tak fajnie wygląda. Myślę, że oprócz tych kilku ogłoszeń, jakich możemy mu porobić, to można by wykupić pakiet, niedużo to kosztuje, a są bazarki że za 10zł masz 60 ogłoszeń. A tyle to my mu na pewno nie zrobimy. Nie wiem tylko co Wy na to, bo nikt nic nie pisał na ten temat, ale poszukam jakiegoś linku do takiego bazarku i wkleję tutaj i jak będziecie zdecydowane na takie coś to zakupi się taki pakiet ogłoszeń a Ciebie Paju poproszę wtedy, żebyś tam zapłaciła na bazarku za to.