Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

I stało się :) Mailuś wykapany i pachnący :) Troszkę się denerwował i musieliśmy kaganiec założyc, bo zaczął się rzucac w wannie, natomist po kąpieli od razu usnął i śpi do teraz :)

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Jakie cudne wieści...!!!:) Aż nie mogę uwierzyć,że Niunio tak zmądrzał,bo w schronie do wszelkich zabiegów fryzjerskich ;) trzeba było podawać mu sedalin...

Miłość naprawdę czyni cuda!!!

Posted

Dzisiaj Mailo znowu był kąpan i znowu na początku stroił fochy, byliśmy na spacerze i pieski wróciły całe z błota :) Ale muszę przyznac, że dziś był bardziej spokojny niż tydzień temu :) a od wczoraj cwiczymy jazde samochodem żeby chłopak się przyzwyczaił, narazie krótkie trasy i o dziwo jak wsiądzie do auta to już siedzi spokojnie :)

Posted

[quote name='rosa11']Dzisiaj Mailo znowu był kąpan i znowu na początku stroił fochy, byliśmy na spacerze i pieski wróciły całe z błota :) Ale muszę przyznac, że dziś był bardziej spokojny niż tydzień temu :) a od wczoraj cwiczymy jazde samochodem żeby chłopak się przyzwyczaił, narazie krótkie trasy i o dziwo jak wsiądzie do auta to już siedzi spokojnie :)[/QUOTE]

Super wieści czyli widze,ze chłopak zaczyna nabierac wiekszego zaufania do Was:)

Posted

Tak, też mi się wydaje że zaczyna coraz bardziej nam ufac :) Jedyny problem jaki teraz mam to pójście z Nim do fryzjera :( wiem, że dla Mailusia to będzie olbrzymi stres i boję się jak On to zniesie, z drugiej strony nie chcę żeby do wszystkiego go usypiac :( I tak myśle jak się za to zabrac i wymyśliłam że obok mojego weterynarza jest fryzjer, prowadzi go żona weta i chyba tam pójdziemy a jeżeli Mailo będzie bardzo zestresowany to wet Mu coś poda?

Posted

Nie radzę podawać psu bez potrzeby srodków odurzających w wiekszosci psów co maja coś nie halo z psychika takie srodki działaja odwrotnie do zamierzonego celu.
Ja bym proponowała załorzyc poprostu namordnik lub spróbowac go ostrzyc w domu tz ,albo Ty go troszke podstrzyz albo wez wizyte domowa jesli to nie problem wteczas Mailo nie bedzie sie tak stresował.

Posted
  • 4 weeks later...
Posted

Wczoraj Mailo z Rosą byli na wycieczce :) Pojechaliśmy nad jezioro jakieś 30 km od domu. Początkowo Mailuś nawet nie chciał do auta wsiąśc, jak już wszedł to był bardzo wystraszony, całą drogę się trzęsł, w końcu przytlił się do Rosy bo przy niej pewnie się czuje i jakoś dojechaliśmy. Jak zaczeliśmy spacerowac to się rozweselił i jak zwykle krok w krok z Rosą, tylko do wody nie za bardzo chciał wejśc, Rosa się kąpała i pływała a Mailo nic, tylko pod koniec spaceru zapomniał się i wpadł do wody za Rosą, ale tylko po kolana:D Jak wróciliśmy to Mailo chyba ie potrafił uwierzyc, że jest w domu bo od razu poszedł spac, nawet kolacji nie zjadł i wogóle się nie bawił. Chyba niezbyt dobrze kojarzy Mu się podróżowanie samochodem, bo właściwie odkąd u nas jest to była pierwsza tak długa jazda. Dziś już po staremu, wygłupiał się i szalał. Mailuś ostatnio robi wszystko co Rosa, jak ktoś do nas przychodzi to Rosa zawsze wita gości z jakąś zabawką, Mailuś tak samo ciągle coś nosi, szczeka tylko na te psy, których Rosa nie lubi, kopie doły razem z Rosą a ostatnio pozwolił dac sobie buziaka :) jednak nadal nie przepada za kotami, nawet zdarza Mu się je gonic, ale tylko wtedy kiedy ja nie widze, jak ja jestem w pobliżu to schodzi im z drogi :)

Posted

Widzę,że Rosa jest wielkim autorytetem dla Mailo,a nie za wcześnie jeszcze na psie kąpiele?Pozdrawiam serdecznie i pogłaskanie dla piesków i kotka(chyba jeden jest?)

Posted

Tak, tak Mailo jest wpatrzony w Rosę, Rosa kąpie się prawie zawsze jak widzi wodę, nic jej nie powstrzyma :) Pieski pogłaskane i 3 kotki również :)

Posted

Witaj,Rosa11! :) Dzisiaj odkryłam zdjęcia,siedzę i się delektuję ich urodą...:) Mailo cudny i szczęśliwy,Rosa-jak biała księżniczka z paziem u boku!:)

Niebawem je wstawię...na śliczne fotki warto poczekać...;)

No to proszę....Artystyczny portrecik białego duetu...:)

Mailo z Rosą i z maskotkami:)

[IMG]http://img705.imageshack.us/img705/2770/mailorosaizabawki.jpg" class="ipsImage" alt="">

Mailuś jako maskotka-przytulanka:

I jako obrońca Rosy:

Posted

Nie wiem co napisać. Wzruszenie mi ściska gardło. Jak Mailo się pięknie uśmiecha !!! Widać że jest szczęśliwy. Tak się cieszę że ma swój własny kochający domek :).

Posted

Byłam zapisac Maila do fryzjera :) Opowiedziałam pokrótce Pani fryzjerce jego zachowanie, a ta powiedziała żebym przyszła się najpierw z Nim pokazac, więc poszłam pełna obaw, że Mailo pokaże swój charakterek. Weszliśmy, Mailuś obwąchał wszystko, Pani podeszła zaczęła Go głaskac, dotykac, sprawdzac Jego sierśc, patrzec Mu do buźki a on nic, nawet zębów nie pokazał :) Zaskoczył mnie w 100% i tym sposobem Pani stwierdziła, że miała do czynienia z większymi nerwusami i umówiła nas na 9 maja, oczywiście mój warunek był taki, że będe siedziała obok i patrzyła :) Już doczekac się nie mogę :D

Posted

Super wieści,foteczki też piękne.No synuś szykuje się na golenie dupki na wiosnę,będzie Ci lżej i przyjemniej :)Ja zapisałam się na kurs ciekawe czy jeszcze się stanę psim fryzjerem czy wyrzuciłam pieniądze w błoto ?
Ja niby nie mam dużo czasu w ciągu doby dla siebie a co rusz łapię się na jakieś kursy.Teraz mnie jeszcze ciągnie na kurs ratownictwa

Posted

Znając Ciebie i Twoje możliwości, podejście do zwierząt i umiejętnośc okiełanania ich to masz szanse zostac jednym z lepszych fryzjerów :) Psiaki będą za Tobą przepadac :)