Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nieustannie trzymam kciuki Paju za twoje zdrowie i myśle że bedzie dobrze
tylko dziewczyno taka strata wagi to masakra , nie pozwól na dalszy spadek wagi bo organizm musi mieć energię by wrócic do równowagi ..

A co do Mailo to nie tylko z wyglądu jest westopodobny :) ale jak podczytuję z charakterku równiez ...
maly diabeł wcielony ,
mam westa już 8 rok --- anioł z wygladu a z charakteru :shake:
robi co chce i kiedy chce , udaje głuchego jak mu wygodnie
jest równiez nieprzewidywalny -- tzn ja juz wiem kiedy mogę a kiedy nie-- wejśc do pokoju cory -- jak jest z nia to wara od tego terytorium , parę razy dobrze mnie nastraszył
ostatnio jest tylko z nami , dzisiaj w nocy obudził mnie makabryczny warkot -- mąz chciał wejśc do łózka i ......:diabloti: i było nieciekawie , tylko ja mogę ją bez warkotu przesunąć
nie wiem dlaczego ale tak mamy ,
na dzień dzisiejszy mnie obrał za przewodnika ( jak nie ma córki) reszta to intruzi
i zęby naprawdę pokazuje,
jest to tym dziwniejsze że to tz wychodzi z nia na spacery te dłuższe , dzielił sie z nia z przysmakami na talerzu itp
ja jej w talerzu grzebac mogę , tz absolutnie nie , ale np kosteczki jak dostanie do obgryzania tez jej nie zabiorę ...:evil_lol:
Po prostu -- terierowy charakterek i Mailo jak widze też ....
I nie chcę juz pisać że strasznie rozpuszczona -- podobnie jak Mailo , to juz nie do odrobienia
Musi trafić do naprawde odpowiedzialnych ludzi by nie było klopotu ...
ale jak pokocha to całym swym małym serduszkiem:loveu:

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Avii-dziękuję,pocieszyłaś mnie trochę,bo już myślałam,że tylko Mailo jest takim wariatuńciem ,chociaż i tak chłopak zrobił kolosalne postępy! Nie znam się na westach,ale myślę,że potencjalny domek będzie wiedział,że te psiaki tylko zewnętrznie są podobne do psich aniołków...:evil_lol:

Paju,dbaj o siebie,nie chudnij,bo...całkiem nam znikniesz!:eviltong:

A Mailusia rozpieszczaj,byle tylko ten właściwy,stały domek też chciał to robić...

Posted

No staram sie juz trzymac na tej wadze 45-47kg ale to nie takie proste..u mnie tez duzo robi stres,przed lekarzami co tym razem wymysla.No,jestem ciekawa bo jutro mam badania z rana pozniej detyste...

No i stało sie małe nieszczescie mama chciała sie połozyc do łozka w którym lezał Mailuniu i ja upitolił w nadgarstek...Ale nic jej nie bedzie od tego sie nie umiera..on ma czasem takie dziwne zachowania nie raz sama nie wiem czy on sie bawi czy czy szczerzy..Tylko ja i ojciec podchodzimy do niego pewni siebie i moze dlatego nie gryzie bo czuje respekt,a jak mamuska ma jakies obawy to i ma skutki..Mały juz dawno nie miał takich zachowan,ale raz na jakis czas ma jakis taki gorszy dzien...

Posted

od tego nie umrze przemyłam jej to tak jak nas uczyli na kursie RM i kazałam isc spac zeby zaduzo energi nie straciła rozczulaja sie..ale Mailunu pojdzie do niej jutro ona go w mojej obecnosci przytuli poczestuje kiełbaska i bedzie juz dobrze...mamcia jest taka...

Posted

U nas dobrze Mailus rozrabia z cała reszta jak szalony.. a moj pokój to jedno wielkie pobojowisko... Młody dzisiaj mnie zaskoczył kazdemu dawałam jedzenie rano (paróweczki gotowane) a młody niechciał obrócił sie napiecie wskoczył na łozko i na reszte patrzył spod byka ze jedza...hihi zaczyna chłopak linie trzymac :) Na spacerkach jak puszcze mu smycz by pobiegał to siadzie i zaczyna wyc nie chce nigdzie isc musze podejsc wziasc spowrotem smycz do reki i maszeruje wteczas smiało.

Posted

Paja, wpłaciłaś już pieniążki za ogłoszenia Mailo ? Bo muszę jeszcze tam tekst i fotki małego umieścić, żeby było do ogłoszeń.
Aha, podobno na wrocławskim rynku jest organizowany Światowy Dzień Zwierząt.

Posted

Nie jutro wpłace z samego rana i jutro powinny juz byc na koncie bo to przez bank.Tak jest organizowyany pisałam juz do dziewczyn czy przydam sie jako wolontariuszka ew czy moge wziasc jakiegos psiaka z DT czyli jak sie zgodza to pojedzie ze mna Mailo bo Toski wymiotowały podczas drogi jak do mnie jechały i nie chce ich stresowac.

Posted

Wczoraj miałam ,,jazde,, kopjuje z watku Tosków by nie pisac od nowa.

ehh:/ szkoda gadac.Wyszłam z Mola na spacerek,zobaczyc na godziny autobusów.I jechał jakis Pan rowerem Mola jak to ciekawskie szczenie(ma okolo roku,jest wielkosci miedzy toskiem a tosia) podbiegła i obbwachała.Pan chyba mnie nie widział,ze stałam tuz z boku i do mnie z paszcza jak zawołałam psa...iz go zrzuciła z roweru i pogryzła zaczełam sie smiac.Mowi mu ,zeby pokazł gdzie go tak straszliwie pogryzła to kazał mi spier...i wezwał policje.Poczekałam az przyjada byli dosyc szybcy bo 40 min.Weszli do domu i kazali wskazac psa który go pogryzł tak straszliwie.Mam zaledwie 6 psów w domu i kazdy inny,a Pan nie umiał wskazac który.Sprawdzili szczepienia,Tosia dostała zastepcza ksiazeczke.Wygłaskali psiaki i zabrali Pana na wytrzezwiałke.Pan sie odgrazał do mnie nie tylko słownie,ale i ruchowo,ze jeszcze tutaj wroci.Powiedziała,ze bede czekac...Jutro do 14 mam dowiesc raport od swojego weta o stanie zdrowia psów,nas itp.Na koniec dostałam tylko pouczenie słowne by nie chodzic z psem na spacer bez smyczy.Panowie policjaci mimo poznej godziny byli bardzo sympatyczni i rozesmiani

ech..co za ludziska sami nie pomoga ,ale komus beda sprawiac dodatkowy problem.

Mailuniu biega po podwórku,sniadanko juz zjedzone przez psiaki.Młodego wyprowadzam jak siedzi w domu co chwilke na spacerki bo zaczoł sie załatwiac w domu tz jest to na zasadzie znaczenia ja tutaj mieszkam i co mi bedzie obcy zapach na moim posłaniu,drzwiach czy szafce.Mysle,ze on znaczy przez Toska zapach chodz Toskowi nie zdarzyło sie jeszcze podniesc nogi na moj mebel.

Odkad mieszkam pod Wrocławiem (21lat)nie widziałam dotad tak głupiego człowieka.Ale to nie był nasz,bo swojego bym rozpoznała pomimo poznej godziny.Moze on wie,zkas ze działam dla psiaków.W mojej okolicy nazywaja mnie mundurowcem i czesto wytykaja palcami,ale wcale sie tym nie przejmuje i robie swoje.Jeszcze nikt mi w zyciu,nie zrobił kolo dup.. moze dlatego,ze robie wszytsko legalnie i tak jak potrzeba?

Posted

Nie chce ktos zaadoptowac darmowej( trzeba tylko nakarmic,napoic ,pobawic i odsikac) kołysanki na dobranoc?Mailuniu chrapie własnie jak najety.A ja mam isc zaraz spac? No,ale nie bede budzic chłopaka moze miał ciezki dzien i teraz odsypia?
Tak sie rozpychał dzis tacie przy kolacji,ze mało mu łapy nie wstawił do talerza z zupa:)Musze pieszczochowi porobic w którys dzien wieczorem zdjecia,on ostatnio swoim zaufaniem do nas zadziwia.

Posted

Paja napisał(a):
Nie jutro wpłace z samego rana i jutro powinny juz byc na koncie bo to przez bank.Tak jest organizowyany pisałam juz do dziewczyn czy przydam sie jako wolontariuszka ew czy moge wziasc jakiegos psiaka z DT czyli jak sie zgodza to pojedzie ze mna Mailo bo Toski wymiotowały podczas drogi jak do mnie jechały i nie chce ich stresowac.

Jak coś to daj znać. A widzę, że tam bazarek już kręci się na całego, ja zapisałam Mailo na pakiecik ogłoszeń zaraz na początku, ale to zależy od wpłat kiedy kto wpłacił to jest to robione a tam już bardzo dużo chętnych powpłacało, także ogłoszenia Mailo będą dopiero po zapłaceniu jakiś czas.

Posted

Dogo07 napisał(a):
Jak coś to daj znać. A widzę, że tam bazarek już kręci się na całego, ja zapisałam Mailo na pakiecik ogłoszeń zaraz na początku, ale to zależy od wpłat kiedy kto wpłacił to jest to robione a tam już bardzo dużo chętnych powpłacało, także ogłoszenia Mailo będą dopiero po zapłaceniu jakiś czas.

Na Mailowy bazarek pieniadze były wpłacone w czwartek i w czwartek napewno były juz na koncie tamtej osoby.
Zakupiłam specjalna szczotke dla małych psiaków do wyczesywania i juz wyczesałam czesciowo małego ,ale nie chce na raz by nie miał zrazy.Wyglada po wyczesaniu jak spasiona długowłosa swinka :)

Posted

Paja napisał(a):
Na Mailowy bazarek pieniadze były wpłacone w czwartek i w czwartek napewno były juz na koncie tamtej osoby.
Zakupiłam specjalna szczotke dla małych psiaków do wyczesywania i juz wyczesałam czesciowo małego ,ale nie chce na raz by nie miał zrazy.Wyglada po wyczesaniu jak spasiona długowłosa swinka :)

Dzięki Paju :), to idę w takim razie dopytać osoby prowadzącej bazarek i wkleić zdjęcia i tekst do ogłoszeń.

A jeśli idzie o Mailo, to on jest taki ... prosiutek, a z tego co piszesz to się zamienia powoli w świneczkę długowłosą :eviltong:.

Posted

Trochę mnie tu nie było :( ,ale już nadrabiam...Paju,przeżyć masz od diabła i trochę:) ,tak jakby los tylko na Ciebie się uparł...!:shake: Sprawa z policjantami jest już -mam nadzieję -zamknięta...?

Mailo jest w końcu Prosiutkiem- zawsze trochę przypominał mi malutką świnkę.:) Skarbnika malucha wciąż nie ma...?

Posted

Ja wystawiłam kolo 10 ogłoszen a teraz ma zamówiony pakiet+allegro i 200ulotek+50 plakatów które juz odebrałam z druku i w nastepny weeknd prawdopodobnie z ulv spotkamy sie na rynku i pokazemy psiaki.Dzis troszke na rynku na swiatowym dniu zwierzaka reklamowałam Maila kilka osób wzieło moj @ i numer zobaczymy cze sie odezwa.

Posted

Mailo nie był ze mna bo nie miał kto nas zawiesc i jechałam autobusem.A nie chciałam go brac do autobusu po 2 nie mam takich małych kagańców w domu.A u nas scisłe zasady pies w kagańcu + ksiazeczka + bilet 7 zł za psa a za człowieka 4 zł :( normalnie tymi cenami zniechcecaja wiekszosc ludzi.Ale niestety do nas dojezdza tylko linia prywatna.Ale za tydzien bede z nim i Tosia bo Tosiek w czwartek wychodzi u mnie do adopcji :)

Posted

Jest tu kto??? :/

Tak jestem ja ,Mailuniu dzisiaj sie kapał mój skarbek najdrozszy.Najlepiej zachowywał sie w kapaniu od wszystkich kapanych.Siedział grzecznie i na komede podawał łapki do szorowania:)Teraz musze go jeszcze tylko wyczesac i mozemy isc w sobote pokazac sie we Wrocławiu :)Jest taki kochany ,ze chciało by sie go schrupac,a w dalszym ciagu nie ma domku :(

Posted

Faktycznie, domku nie ma, telefony nie dzwonią, a z tego co piszesz Paju to psiak robi się coraz milszy i słodszy :). Najwyższa pora, żeby znalazł własny kochający domek.