Paja Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 To nie dobrze napisze do pani Magdy co sie stało...No i pokazywac mi tu nastepnego kudłatego szybciutko :) Quote
jostel5 Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 Kto wie,Paju,czy ten następny kudłaty i "dziki" ;) też nie pojedzie do Ciebie "na socjalizację"...? Oczywiście,o ile chwyci cioteczki za serca i zechcą dać mu szansę...Och,te pieniądze!!! Quote
kinga_kinga7 Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 Paju! Ty masz już wprawę i pokazałaś, że sprostasz tym wyzwaniom.Pozdrawiam Quote
Paja Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 jostel5 napisał(a):Kto wie,Paju,czy ten następny kudłaty i "dziki" ;) też nie pojedzie do Ciebie "na socjalizację"...? Oczywiście,o ile chwyci cioteczki za serca i zechcą dać mu szansę...Och,te pieniądze!!! Mile by był oczekiwany,to nie tylko moja zasługa.Ale takze Wasza i moich rodziców.. Dzisiaj od 13-15 Mailo pobił rekord swiata w wyciu za mna bo musiałam wyjsc na wykłady z RM do znajomego.Siedział pod drzwiami i wyyył..nie dał sie niczym mama mowi zajac wołała go,głaskała dawała jesc a ten nic,miał wszystko gdzies.Dopiero jak wrociłam wskoczył na mnie dwoma łapkami ogomek myslałam ze mu sie urwie,pysio usmiechniety i zjadł obiad.. Czy ktoras cioteczka napisała juz tekst i ruszyła z ogłoszeniami jesli nie podajcie mi mniej wiecej gdzie mam go ogłosic to wieczorem cos juz postaram sie zrobic... Quote
elmira Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Pajka zapraszam na wątek maluszków z Białej: http://www.dogomania.pl/threads/192311-Sz%C3%B3stka-z-Bia%C5%82ej-prosi-o-dom.-Mama-4-koci%C4%85t-1-podrzutek.?p=15325385#post15325385 To nam się Mailo zakochał w Pajce:) Quote
jostel5 Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 To nam się Mailo zakochał w Pajce:) Dlatego dom trzeba mu znaleźć konkurencyjny ;), bo się psiuras po stracie Paji zapłacze! Mailo był w schronie wykastrowany!!!:)-informacja pewna na 100%-dzisiaj sprawdziłam. Dogo07-masz chyba zapchaną skrzynkę,nie mogę Ci wysłać pw :( Quote
Paja Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Ide napisac tu i uwdzie moze jakis tekst sklece porzadny do ogłoszen :)i zaraz cos zaczne pisac tylko prosze o napisanie,wiem ze juz 1000 razy pytałam ale mam skleroze powypadkowa :oops: na kogo numer telefonu i mail.:loveu: Mailo teraz rozrabia z tatkiem,tatko gra w ,,wojne,, a mały atakuje jego reke z myszka ,wyglada to bardzo zabawnie:cool3: Quote
jostel5 Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Na mnie:) ! Tel.505572846; jot_a@wp.pl Paju,na wątku tych dwóch psiaków,które mają do Ciebie przyjechać,pytają o Twój nr telefonu,szukają z Tobą kontaktu. Quote
Paja Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Nie jestem mistrzem ,ale moze w ten sposób ? Mailo to 7-letni mały piesek. Waży około 10 kg. Jest łagodny i bardzo towarzyski. Ma ładnie umaszczone futerko i wesołe oczka. Na zdjęciach jest akurat po strzyżeniu. Kocha ludzi i lubi spacerki. Zanim trafił pod naszą opiekę, przebywał w schronisku w Białej Podlaskiej. Teraz czeka na odpowiedzialny dom i kochającego właściciela. Mailo to psiak o wspaniałym charakterze. Ładnie jeździ samochodem oraz chodzi na smyczy. Jest nauczony czystości w domu. Mailo. W typie westa, wyrośniętego . Wielkość: mały, ale nie mini w kłębie 35cm. Waga: 8 kg. Charakter: wesoły, żywiołowy, energiczny. Do ludzi: lubi się przytulać. Łagodny do swoich. Czasami podgryza zdarza mu się obcych. Do innych psów i suczek: toleruje, lubi. Do kotów: toleruje. Do dzieci: trudno sprawdzić, ale lepiej dom bez dzieci. Potrafi ładnie chodzić na smyczy: tak. Zachowuje czystość w domu: tak. Umie przychodzić na zawołanie: tak. Inne: bardzo lubi brykać po ogródku, uwielbia spacery, lubi zabawy choć ciężko mu zacząć, wiec trzeba go zachęcać. Lubi jazdę samochodem. Pielęgnacja: daje sobie czyścić uszka i zaglądać ale tylko swojemu opiekunowi, pozwala zaglądać w ząbki i czesać się oraz kąpać. Nie przepada za dotykaniem swojego ogonka. Miewa czasami swoje humorki . Zdrowie: ogólnie zdrowy, odrobaczony, zaszczepiony. Kastrat. Quote
Ewixon Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Paja napisał(a): trudno uwierzyć jakie to cudeńko z niego teraz !!! Quote
elmira Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Bardzo fajnie napisane. Przedstawiłaś Mailo w sposób bardzo sympatyczny:) Jutro zrobię mu cafeanimal z Twoim tekstem. Jutro będę miała dzień białasków, bo jeszcze będę robiła ogłoszenie dla pekińczyka albinoska:) Quote
Paja Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 To co mam mu juz zaczac pisac ogłoszenia z tym tekstem całym co jest 2 posty wyzej czy sie jeszcze wstrzymac?Bo dzis moge jeszcze jakies wystawic a jutro ide na cały dzien do szpitala na badania mam nadzieje ,ze mały nie bedzie za mna cały dzien wył bo sie sama zapłacze na smierc... Quote
jostel5 Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Paju,on ma jedno oczko! Chyba trzeba napisać,że to psiak "po przejściach" ! Reszta tekstu-super! :) Quote
Paja Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 jostel5 napisał(a):Paju,on ma jedno oczko! Chyba trzeba napisać,że to psiak "po przejściach" ! Reszta tekstu-super! :) Moze trzeba ,ale to na zdjeciach zdaje mi sie iz widac... Tak,znów ze stresu przed szpitalem przestawiły mi sie godziny buszowania po internecie bo spac nie moge :( Quote
Onaa Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 A czy wiek Mailo to nie 4-5 lat ? Siedem jak napisała Paja, to chyba za dużo. Quote
kinga_kinga7 Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 jostel5 napisał(a):Paju,on ma jedno oczko! Chyba trzeba napisać,że to psiak "po przejściach" ! Reszta tekstu-super! :) mi się też wydaje,że to trzeba napisać,że jest pieskiem "po przejściach' Quote
Onaa Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 A według mnie nie trzeba nic pisać, po co odstraszać potencjalne domki. Najpierw niech się zakochają w Mailo :). Quote
kinga_kinga7 Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Dogo07 napisał(a):A według mnie nie trzeba nic pisać, po co odstraszać potencjalne domki. Najpierw niech się zakochają w Mailo :). tak,tylko ja uważam,że każdy domek odbiera to inaczej,dla niektórych może nie być problemu,a dla innych może być..Takie jest moje zdanie;) A coś o tym wiem,bo nie raz to przerabiała Quote
Onaa Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 To znaczy można napisać, że piesek nie ma oczka, ale sam zwrot "po przejściach" to może odstraszać. Quote
Paja Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Dogo07 napisał(a):A czy wiek Mailo to nie 4-5 lat ? Siedem jak napisała Paja, to chyba za dużo. na stronie schroniska pisze 3 lata i 9 miesiecy w temacie pisze 4-5 lat + jako 2 letni pies trafił do schroniska wiec ustalmy wkoncu ile? Bo wczoraj juz poprawiłam czesc tekstu i poleciały pierwsze ogłoszenia... Quote
jostel5 Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 ...albo wzruszyć-że biedny,że opuszczony,że pobity...To wszystko prawda! Ale przecież szybko wyszedł z traumy,bo MIŁOŚCI mu trzeba! Aha,7 lat? Za stary! Bryka ,więc to znaczy,że ma góra 5! ;) Mam dzisiaj dosyć komputera! Każda strona otwiera mi się dziesięć minut! O ile w ogóle się otwiera...Szlag! Quote
Onaa Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 To poczekamy co powiedzą Dziewczyny, bo ja napisałam te 4-5 lat, że miał 3 lata plus 2 w schronie. Quote
Paja Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 To moze tak? Mailo to 5-letni mały piesek. Waży około 8 kg. Jest łagodny i bardzo towarzyski. Ma ładnie umaszczone futerko i wesołe oczka. Na zdjęciach jest akurat po strzyżeniu. Kocha ludzi i lubi spacerki. Zanim trafił pod naszą opiekę, przebywał w schronisku w Białej Podlaskiej.Jest to psiak po przejsciach,był biedny, bity,opuszczony i nie potrafił sobie znalesc miejsca,na człowieka reagował agresja.Kiedys jakis człek wyzadził mu bardzo wiele krzywdy psiak nie ma wszystkich zabków z lewej strony ma lekko uszkodzona warge oraz nie ma oczka :( Dzieki pomocy naszym wspaniałym wolontariuszaka,psiak zmienił sie nie do poznania sam przychodzi do człowieka i prosi sie o mizianie. Teraz czeka na odpowiedzialny dom i kochającego właściciela. Mailo to psiak o wspaniałym charakterze. Ładnie jeździ samochodem oraz chodzi na smyczy. Jest nauczony czystości w domu. Wielkość: mały, ale nie mini w kłębie 35cm. Waga: 8 kg. Charakter: wesoły, żywiołowy, energiczny. Do ludzi: lubi się przytulać. Łagodny do swoich. Czasami podgryza zdarza mu się obcych. Do innych psów i suczek: toleruje, lubi. Do kotów: toleruje. Do dzieci: trudno sprawdzić, ale lepiej dom bez dzieci. Potrafi ładnie chodzić na smyczy: tak. Zachowuje czystość w domu: tak. Umie przychodzić na zawołanie: tak. Inne: bardzo lubi brykać po ogródku, uwielbia spacery, lubi zabawy choć ciężko mu zacząć, wiec trzeba go zachęcać. Lubi jazdę samochodem. Pielęgnacja: daje sobie czyścić uszka i zaglądać ale tylko swojemu opiekunowi, pozwala zaglądać w ząbki i czesać się oraz kąpać. Nie przepada za dotykaniem swojego ogonka. Miewa czasami swoje humorki . Zdrowie: ogólnie zdrowy, odrobaczony, zaszczepiony. Kastrat. Quote
Onaa Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 Paja, unikałabym słów typu: agresja, to jednak zbyt mocne słowa na zachowanie Mailo, on był po prostu w depresji, porzucony, smutny, wycofany i dlatego unikał kontaktu z człowiekiem, a pewnie i z powodu swoich wcześniejszych doświadczeń. Takie rzeczy jak agresja, agresywne zachowanie, trudne przejścia to jednak odstraszają ludzi. A to już przeszłość i skoro Mailo się zmienił to znaczy, że chce i potrafi o tym zapomnieć przy dobrym kochającym człowieku. I tego się trzymajmy, nie ma po co wracać do przeszłości. Quote
Paja Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 holewa ja juz nie wiem sama jak ten tekst ma wygladac jak ktos go skleci to ja zrobie jutro z rana ogłoszenia... Teraz zmykam z dogo mam straszny dzien w szpitalu siedziałam od 8-18 robili te chole... badania..wykryli połamane chrzastki w uchu w nastepny wtorek mam zabieg...Ten dzien był dla mnie okrony wiec nie chciała bym sie na kims wyrzyc słownie wiec ide spac :(Dobranoc Wszystkim odwiedzajacym Mailusia :) Quote
Recommended Posts